Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 1)

Featured Replies

Моя милост чете "Владетелката на замъка" на Виктория Холт (Пете, смили се, обещавам следващата да се "Софи") и честно дори не знам защо я почнах. Но да кажем, че е достатъчно странна, та да задържи вниманието ми. Сега ще се чудите защо странна, просто е, написано е книжлето в първо лице ед.ч., но все пак стила е различен от това, което съм чела до момента. С две думи, главната героиня е обедняла благородничка на 24 години, която не е успяла да си намери съпруг и затова заминава за Корнуол в един замък, като гувернантка на 8 годишно момиченце. Но откакто пристига й се струва, че наоколо витае нещо, освен това й разказват, че покойната господарка е починала във влакова катаствофа, когато е бягала с любовника си. Само дето героинята открива доказателства, че жената не е била във влака, а на фона на всичко това главния герой, господарят на замъка, й се струва едновременно подозрителен и привлекателен, приписва му доста грехове и го смята за ужасен баща, защото не обръща внимание на дъщеря си (тука си има причина човека, но да не разкривам цялата загадка). Та... има си доза мистерия, може би затова така съм се зачела, знам ли.

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 157,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахах това и дете ще види че е от грешно натискане на клавиши а не от неграмотност не можеш да ми кажеш къде да ходя ходи заявявай у вас на семейството си можеш да ги строиш в две редици по красот

• Леле колко волнодумия за една поправена правописна грешка от необразована към даскалица. Бива ли така да си оспамвате темата само за една забележчица? Това егоцентризма е лош порок!

• Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Публикувани изображения

Моя милост чете "Господарката на замъка" на Виктория Холт (Пете, смили се, обещавам следващата да се "Софи") и честно дори не знам защо я почнах. Но да кажем, че е достатъчно странна, та да задържи вниманието ми. Сега ще се чудите защо странна, просто е, написано е книжлето в първо лице ед.ч., но все пак стила е различен от това, което съм чела до момента. С две думи, главната героиня е обедняла благородничка на 24 години, която не е успяла да си намери съпруг и затова заминава за Корнуол в един замък, като гувернантка на 8 годишно момиченце. Но откакто пристига й се струва, че наоколо витае нещо, освен това й разказват, че покойната господарка е починала във влакова катаствофа, когато е бягала с любовника си. Само дето героинята открива доказателства, че жената не е била във влака, а на фона на всичко това главния герой, господарят на замъка, й се струва едновременно подозрителен и привлекателен, приписва му доста грехове и го смята за ужасен баща, защото не обръща внимание на дъщеря си (тука си има причина човека, но да не разкривам цялата загадка). Та... има си доза мистерия, може би затова така съм се зачела, знам ли.

Боже, Тихи, имам чувството, че си ми прочела мислите ohmy.gif Като гледах списъка с книжки, които ще сканираш, това беше единствената книга, която нямам и ми я предлагат за закупуване. А аз й се чудя дали си заслужава. Та бая се колебах да те помоля за малко инфо за нея. А ти - хоп, наготово ми го сервираш. :) Благодаря, мила. И само едно въпросченце cool.gif , ако може: съвременна ли е? Кога се развива действието ;)

Боже, Тихи, имам чувството, че си ми прочела мислите ohmy.gif Като гледах списъка с книжки, които ще сканираш, това беше единствената книга, която нямам и ми я предлагат за закупуване. А аз й се чудя дали си заслужава. Та бая се колебах да те помоля за малко инфо за нея. А ти - хоп, наготово ми го сервираш. :) Благодаря, мила. И само едно въпросченце cool.gif , ако може: съвременна ли е? Кога се развива действието ;)

Хихи, колко съм изпълнителна напоследък и то без да знам. ;) Книжката е историческа, но не е отбелязана точната година на развитие на действието. Според мен сигурно някъде около 1850-та година, поне такива са предположенията ми.

П.С. Книгата е "Владетелката за замъка", пустото ми невнимание, бях написала грешно заглавието.

• Автор

Аз пък в момента съм на "Дива кръв" на Ребека Брандуейн, и какво да кажа, срам че не съм я прочела до сега, на 100 страници съм от финала и съм възхитена, така не съм се смяла на книга от бая време, героите са страхотни сладури, действието се развива бързо, за сега няма някакъв дразнещ вниманието ми персонаж, и другото което ме впечтали - главните не са толкова идеализирани, някак по-реални са, в последно време четях книги само в стила на Малори, демек английската аристокрация - богатство, разкош, красота, всичко идеално, но в тази книга не е така, което си е направо разнообразие. Дотук книгата заслужава пълна десятка, и искам много да благодаря на Йори, която ми я препоръча!

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Аз пък в момента съм на "Дива кръв" на Ребека Брандуейн, и какво да кажа, срам че не съм я прочела до сега, на 100 страници съм от финала и съм възхитена, така не съм се смяла на книга от бая време, героите са страхотни сладури, действието се развива бързо, за сега няма някакъв дразнещ вниманието ми персонаж, и другото което ме впечтали - главните не са толкова идеализирани, някак по-реални са, в последно време четях книги само в стила на Малори, демек английската аристокрация - богатство, разкош, красота, всичко идеално, но в тази книга не е така, което си е направо разнообразие. Дотук книгата заслужава пълна десятка, и искам много да благодаря на Йори, която ми я препоръча!

Преди минути допрочетох "Владетелката на замъка" на Виктория Холт. Определено книга, в която героите не са идеализирани, никак. Честно казано ми се вписва повече в жанра съспенс, отколкото като любовен роман, тъй като романтиката е почти изцяло изместена от митерията, в която е обвит замъка, където се развива действието. Въпреки това, когато започнеш да я четеш, няма спиране, бързо летят страниците, от доста време не ми се беше случвало да изчета книга за два дена (е, преди това ми беше гузно, но все пак). На задната корица има коментар за авторката от сп. "GUARDIAN", с което може би бих се съгласила (но първо трябва да изчета още някое нейно произведение): "Разказвач, който ви обсебва."

И след тази "реклама", ще гледам бързо да сканирам книжлето/ cool.gif

• Автор

Дочетох "Дива кръв", продължавам мнението си от преди малко, романа е страхотен, препоръчвам го на всички!

Дочетох "Дива кръв", продължавам мнението си от преди малко, романа е страхотен, препоръчвам го на всички!

Пете, ти си фурия! Да знаеш, че ако не тази вечер, утре подхващам "Софи" (Хедър Кулман). cool.gif

• Автор
Пете, ти си фурия! Да знаеш, че ако не тази вечер, утре подхващам "Софи" (Хедър Кулман). cool.gif

Направо торнадо, както ти бях споменала, върна се апетита за четене! Сега мисля да се мятам на нещо от домашното!

Чакам с нетърпение да подхванеш Софи, направо си те представям как ще се подхилкваш на тази книжка, да не кажа че ще се смееш с глас - хумора е уникален!

Направо ви завиждам благородно и на двете.... и Софи и Дива кръв са супер романчета.....и двете са в списъка ми ЛЮБИМИ......а аз още не мога да си избера какво да подхвана....

• Автор
Направо ви завиждам благородно и на двете.... и Софи и Дива кръв са супер романчета.....и двете са в списъка ми ЛЮБИМИ......а аз още не мога да си избера какво да подхвана....

Още ли не си захванала нещо ново, хммм, не е типично за теб biggrin.gif И аз в момента съм на кръстопът, но може би ми е време за нещо на Катрин Каултър и Кони Мейсън, все пак планирам техни класации за вбъдеще, не трябва да се излагам laugh.gif Та най-вероятно ще подхвана "Невестата Шербрук". А на теб ми се ща де ти препоръчам нещо, но тъй като си чела всичко което и аз (и много повече) направо се затруднявам...дай някакви насоки какво ти се чете, другите момичета ще помагат! :rolleyes:

Аз наскоро я препрочитах Невестата от Шербрук и да ти кажа направо я почвай!!! И след това ще ми кажеш какво мислиш...а между другото докато се чудех какво да почна препрочетох Пламък на Кони Мейсън и ако се чудиш коя на Кони да четеш може да пробваш с нея...

Аз наскоро я препрочитах Невестата от Шербрук и да ти кажа направо я почвай!!! И след това ще ми кажеш какво мислиш...а между другото докато се чудех какво да почна препрочетох Пламък на Кони Мейсън и ако се чудиш коя на Кони да четеш може да пробваш с нея...

И като си прочела "Пламък", хващай "Жената на разбойника", че са поредица и също е хубаво книжле. А Петето я уредих аз, с домашното ще почва, уж... :)

Аз съм я чела Жената на разбойника, но определено Пламък ми харесва повече....

Аз съм я чела Жената на разбойника, но определено Пламък ми харесва повече....

Дам, историята на Ашли си е много интересна. Каза, че имаш "Пленница на вятъра", ако не си подхванала нищо още, давай с нея, няма да съжаляваш. :) Аз започнах "Софи", но съм в началото още, по-нататък ще коментирам.

Да най - вероятно нея ще подхвана, изглежда интересна....пък и аз обичам кораби и морски приключения!!!

Да най - вероятно нея ще подхвана, изглежда интересна....пък и аз обичам кораби и морски приключения!!!

После, да знаеш, че ще искам обширен коментар дали ти е харесала. :)

Със сигурност ще ти разкажа...да те питам между другото провери ли дали си обещала Кристалната пещера? Ако не си донеси ми я като се видиме, ако не здраве да е.... :) :)

Със сигурност ще ти разкажа...да те питам между другото провери ли дали си обещала Кристалната пещера? Ако не си донеси ми я като се видиме, ако не здраве да е.... :) :)

Упс, забравих да питам Съни какво сме се разбирали за книгата, извинявам се, при първа възможност ще говоря с нея.

Свърших Дамски Пасианс на Боби Смит, и мисля да почна Дамата измамница пак на същия автор.

Свърших Дамски Пасианс на Боби Смит, и мисля да почна Дамата измамница пак на същия автор.

На мен мн ми харесаха и двете книги biggrin.gif Някой може ли да ми препоръча нещо подобно ;)

На мен мн ми харесаха и двете книги biggrin.gif Някой може ли да ми препоръча нещо подобно :)

Ами може би "Сватбен хазарт" на Кейт Лоуган cool.gif Тематиката е подобна и действието е отново в Америка 19век.

Друг роман, за който се сещам е "Условие за капитулация" на Шърл Хенке, но в нея главния е комарджията - иначе действието пак е 19век в Америка, Колорадо. В "Неукротимо сърце" на Джейн Фийдър главната заедно с брат й са префектния отбор в хазарта, но действието е в Англия началото на 19 век с препратка към английската аристокрация. Главният е маркиз, който с невъзмутимостта и арогантността си определено подкопава спокойствието на главната не само на игралната маса, но и в сърцето й cool.gif

Според мен и трите книги си заслужават да се прочетат - от тези дето до края те държат в напрежение ohmy.gif

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Току що прочетох двете книжки на Кристина Дод -"Още един скандал" и "Твоята целувка".

Интересни са и лекички,като всичките й книги.По това прилича на Аманда Куик.Плюс това не са 1000 страници-нещо хубаво,когато нямаш на разположение много време.

И така-двете братовчедки се завръщат след дълго странстване в чужбина и Мадлин(бъдеща херцогиня)разбира,че баща й я е загубил на карти и е сгодена за някой си Найт-американец.Решава двете с Елинор да отидат и говорят с него,но по пътя разбира за някаква специално организирана хазартна игра.Понеже си мисли,че баща й ще заложи последната останала семейна ценност решава да се сменят с Елинор.Така тя става компаньонка и прониква в имението където ще се проведе играта,а Елинор преструвайки се за нея среща годеника.

В първата книга Мадлин и Гейбриъл осуетяват нечестните намерения на един измамник,а факта,че са били сгодени и тя е разтрогнала годежа със скандал им дава теми за разговор :) .

Във втората книга Елинор се среща с годеника и той се оказва твърдо решен да се оженят.Това,което не знае е,че той търси отмъщение за убийството на семейството му и то чрез брака си с нея.Намесват се още чичо й,злобната й мащеха,но всичко естествено се нарежда накрая :) .

Няма неприятни изненади,насилие,но на места логиката ми се губи.Стори ми се тъпо да отмъстиш като се ожениш и то без да имаш намерение да се държиш лошо с булката.

Ами може би "Сватбен хазарт" на Кейт Лоуган cool.gif

Тази я прочетах веднага щом приключих с Дамски Пасианс и Дамата измамница biggrin.gif Тези по кориците си ги бях харесала laugh.gif Заприличаха ми на нещо в този стил и не сгреших.

"Условие за капитулация" на Шърл Хенке cool.gif

тази също е много хубава cool.gif

"Неукротимо сърце" на Джейн Фийдър cool.gif

Тази я започнах преди време,но в един момент не ми хареса и така и не я продължих. На Фийдър само Бившият годеник ми допадна. Може би трябва да се опитам да я довърша :)

Редактирано от MariTe (преглед на промените)

... На Фийдър само Бившият годеник ми допадна. Може би трябва да се опитам да я довърша ;)

Ако не си чела "Откраднатата годеница" и "Ти не си за мен" на същата авторка, препоръчвам ги. Лично на мен ми допадат много. :)

Тази я прочетах веднага щом приключих с Дамски Пасианс и Дамата измамница biggrin.gif Тези по кориците си ги бях харесала laugh.gif Заприличаха ми на нещо в този стил и не сгреших.

тази също е много хубава cool.gif

Тази я започнах преди време,но в един момент не ми хареса и така и не я продължих. На Фийдър само Бившият годеник ми допадна. Може би трябва да се опитам да я довърша :P

Мила, определено доста ме затрудни ohmy.gif Май, май си изчела всичко пък и им виждаш сметката ( на книгите) със скоростта на светлината laugh.gif

Донякъде на подобна тематика е и "Златото на Колорадо", а може би и романите на Евелин Роджърс - "Корона на славата" и "Смелостта да обичаш".

На мен специално ми бяха интересни. 647101770a0823c06236e21ae710d0fd.gif

Ами изчерпаха ми се идеите. Дано и друг се включи с предложения cool.gif

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.