Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Тери Пратчет и неговите произведения

Featured Replies

Наистина това е един сравнително добър автор, с много интересни заглавия. аз също съм прочел доста, като се започне от цялата поредица от света на диска, трилогията с килимините хора и ми остават още малко.. Малко не се кефя на електронните издания, но въпреки това ги имам почти всичките в такъв :wors: .

• Отговори 64
  • Прегледи 23,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Като гледам колко страстно хвалите Тери Пратчет, внезапно ми се прииска да прочета всичките му книги :yanim: За съжаление още не съм чела негови книги, но благодарение на вас,бързичко ще поправя този пропуск и съм сигурна, че скоро и аз ще започна с хвалебствията;)

Любима книга - За истинската котка

......Това е просто. Природата е свършила голяма част от вашата работа предварително. Много Истински котки си личат веднага. Например всички котки, чиито муцуни сякаш наистина са били заклещени някога в менгеме и после системно бъхтени с чук, пъхнат в чорап, са Истински котки. Котките с уши като подкастрени с назъбени ножици са Истински котки. Почти всеки непородист нескопен котарак не само е Истински, но и колкото повече време ви се мотае из къщи, толкова по-Истински и по-Истински става; докато у единия от двама ви не остане и грам съмнение относно неговата Истинност....

А също и Стражи Стражи от Света на диска

• 3 седмици по-късно...

И аз да се присъединя към всеобщата хвалба към Пратчет :) Ще си призная,че отначало нямах особено желание да го чета, по-точно не се бях сблъсквала с този стил и затова не обръщах внимание на опитите на приятеля ми да ме "зариби" по книгите му. После купих последната от книгите му за подарък на друг човек ( става дума за "Изумителният Морис и неговите образовани гризачи") , като на шега отворих да я чета и ... не успях да я оставя докато не я изгризах от корица до корица :clap:

Та .. сега вкъщи ме чакат 22-те негови книги от колекцията на гаджето ми. Вече свърших "Дядо Прас" , започвам "Музика за душата" :) И нямам спирачки вечееее :P

• 1 месец по-късно...

Стражите!Стражите!

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, фенове на Тери!

Аз съм един от най-големите фенове, имам всичките му книги за Света на диска, чела съм ги многократно. Това е авторът, за когото бих могла да гласувам да стане нобелов лауреат, ако бъде номиниран някога. Защо ли? Защото това, което той създава в творбите си, е нещо повече от писане на разни глупави драскулки, които карат хората да се кискат. Неговите книги са толкова пълни с живот, че ми се струва, че имат собствен живот...

Най-любимите ми книги?

Хммм... трудно...

Стражите, разбира се! Да не говорим за Нощна стража - тя ми е любимата, чела съм я десетки пъти, просто не мога да й се наситя...

Морт! Крадец на време - ей това е книга! Да не говорим за Петият слон, който просто ме кара да се смея като идиотче пред счупено огледало.

Любим герой?

Ваймс, Ветинари, Диблър, Ноби!

Страхотно ми допада начина му на изразяване и хумора :) .Чел съм доста книжки от издаваните и често ги препрочитам без да мога да им се наситя :speak:

Редактирано от scorceni (преглед на промените)

Приятелите ми е наричат маниак, защото чета ТП навсякъде. Дори в автобуса, като пътувам за работа. Или като чакам на спирката. Винаги нося някоя книга на Тери в чантата.

А коя е най-смешната му книга според вас?

много добри автори но не забравяйте че са двама и лиам пратчет(ако не бъркам името) пише и доколкото знам май поредицата вещиците е нейна

също така любима поредица е стражите

фантастична светлина е мн яка, с нея започнах :ph34r: Морт също!!!

иначе КНИГАТА - това е Автентичната котка. НЕВЕРОЯТНО СМЕШНА Е, в момента пак я препрочитам.

всъщност, от поредицата за света на диска имам още много да чета...

тоя човек има умопомрачителен стил на писане, направо се размазвам като го чета, доста е разтоварващо. Евала.

Ако говорим за любими автори, то Тери Пратчет ми е на-а-а-а-ай любимият. Не си спомням някога да съм се увличала толкова по книги от един автор, освен, може би Артър Конан Дойл, който си е просто велик, но Тери...

Абе, какво да кажа. Нямам думи.

Някои негови книги препрочитам по няколко пъти, например сега пак чета "Жътварят" и във всеки ред намирам по нещо ново, макар че съм го чела много...

• 2 седмици по-късно...

Някой виждал ли е на българския книжен пазар "A hat full of sky"?

Или "Семейни ценности"?

Умирам си да ги прочета, но никъде не ги намирам.

Дори с трудност намирам някои книги от първите издания.

Забелязали ли сте, че вторите издания хич не ги бива? Да не говорим за преводачите... Има един пич, дето превежда много свястно. Не му знам името, обаче беше нещо като Веселин или нещо от този род.

• 3 месеца по-късно...

Попаднах на един руски сайт за Тери Пратчет и неговите книги. Смятам, че доста щге ви допадне, стига да не сте против да четете на руски.

http://pratchett.info/

Има доста интересни и забавни неща, включително карти, до които малцина имат достъп.

Чудесни преводи, наистина, сигурна съм, че ценителите на ТП ще се насладят достойно.

Освен това в www.wikipedia.org могат да се намерят доста интересни факти, свързани с ТП и неговите образи и книги.

Насладете се! Няма да си изгубите времето! :nono:

Забелязали ли сте, че вторите издания хич не ги бива? Да не говорим за преводачите... Има един пич, дето превежда много свястно. Не му знам името, обаче беше нещо като Веселин или нещо от този род.

Имаш предвид Владимир Зарков предполагам... първите няколко са на Мирела Христова. Нямам впечатление от вторите издания, но това което съм прочел е добро като превод, включително и последния "Чудовищна команда" в превод на Катя Анчева... Разбира се, Пратчет в оригинал - безценно...

П.П. Благодаря за руския сайт!

А ето ви сайта откъдето си смъквам всичките фантастики :)

Има и доста на Тери Пратчет.Харесват ми всичките и книги! А ето и линка :

---> http://www.sfbg.us/authors/index-full.html

Със здраве cool.gif

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Веднъж направих огромната грешка да прочета оригинала на една от книгите на Тери Пратчет. Казвам "грешка", защото след няколко месеца ми потпадна българския превод.

Няма да коментирам какво изпитах след прочета на първите няколко страници...

УЖАС!

Нима английският език е по-богат от нашия?! Или няма роден преводач, който да може да пресъздаде това, което иска да ни каже Тери?

Наистина, не знам какво да мисля.

Между другото, ако някой иска да прочете Тери Пратчет в оригинал, обаче не му се дават между 15 и 40 лв. за книга, ето един сайт, който е много полезен (и безплатен):

http://stud3.tuwien.ac.at/~e0227382/pratchett/pratchett.htm

Наслаждавайте се!

Като гледам, отдавна не сте писали тука... та реших и аз да се разпиша с похвалите :clap: Пратчет е СУПЕР, направо думи нямам. Любимата ми поредица е за Ринсуинд, но иначе всички книги са страхотни. БТВ, издирвам подобни на вас обезумели фенове за един Дискуърлд - форум, който има желание, да прати едно ЛС

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.