Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против жените в армията

Featured Replies

И то допълнително , над останалото което им се плаща Публикувано изображение ( има и такива, дори се разправят легенди базирани на действителни събития и факти ) Публикувано изображение

Махни, има и такива дето се връщат тралала :lol6:

Diin, a защо си толкова против жените в армията? Точно заради такива военни със закостенели разбирания, които не търпят промяна, съвременните жени не искат в армията. Това е и причината, заради която се отказах аз - запознах се с хора от вашия "елит". В момента потвърждаваш мението ми.

Ама и егати армията дето я имаме де. 20 човка на кръст. Ловците са повече...

П.С Шадоу, случва се и в мирно време, не се притеснявай.. поради небрежност , некадърност а дори и умишлено....

Моля те, не убивай всичко детско в мен...

Diin, a защо си толкова против жените в армията? Точно заради такива военни със закостенели разбирания, които не търпят промяна, съвременните жени не искат в армията. Това е и причината, заради която се отказах аз - запознах се с хора от вашия "елит". В момента потвърждаваш мението ми.

Ама и егати армията дето я имаме де. 20 човка на кръст. Ловците са повече...

Моля те, не убивай всичко детско в мен...

НЕ съм против, просто казах че повечето не стават..... не четеш ли.... или предпочиташ да тълкуваш както ти отърва :huh:

Лично познавам няколко, които наистина стават за армията... наравно с мъжете, че и дори по-добри от някои ....

П.С А относно ловците, ами стани ловджийка, явно от тях имаш опит с оръжията Публикувано изображение... а и полицаите са повече от нас, може да опиташ и в полицията..

И да, вярно че има и закостенели, за тях нито една жена не и е мястото в армията.. но те нямат думата....

Редактирано от Diin (преглед на промените)

НЕ съм против, просто казах че повечето не стават..... не четеш ли.... или предпочиташ да тълкуваш както ти отърва :huh:

Лично познавам няколко, които наистина стават за армията... наравно с мъжете, че и дори по-добри от някои ....

П.С А относно ловците, ами стани ловджийка, явно от тях имаш опит с оръжията Публикувано изображение... а и полицаите са повече от нас, може да опиташ и в полицията..

И да, вярно че има и закостенели, за тях нито една жена не и е мястото в армията.. но те нямат думата....

Добре тогава. Според теб какви качества трябва да притежава една жена, за да е подходяща за тази длъжност?

П.П. Имаме представителство и на 2-те места,споко.

Защо едно време не ги вземаха и жените "казарма"... щеше да е готино Публикувано изображениеПубликувано изображение

Защо едно време не ги вземаха и жените "казарма"... щеше да е готино Публикувано изображениеПубликувано изображение

Абе то сега има огромна нужда да ти кажа. Като гледам какви неща се разкарват по улиците Публикувано изображение Страх ме е, че някоя вечер ще видя такова на тъмно в някоя улица и ще вампирясам :lol6:

Моето мнение е,че мъжът е по-силен във всяко едно отношение(или поне би трябвало) да бъде такъв от жената,но естествено както има по-слаби мъже,има и по-силни жени.Стига с това съревнование между двата пола!Щом като една жена се чувства достатъчно силна да поеме тази отговорност да служи в Армията нека я поеме!Незнам какво е заплащането и не ме интересува,но ако парите или влечението по оръжията са определящият фактор да се вмъкнеш в редиците на военнослужещите много жалко!Има си стрелбища,има си игри и т.н.,където да се настреляш на воля и да си се кефиш на оръжия.Човек трябва да влиза в Армията с желанието и амбицията да защитава най-милото си и най-святото си,не защото мама и тати го уредили или го натирили там насила,или пък с нагласа да хване оръжието.Сила-психическа и физическа,достойнство,чест,отговорност,самоотверженост това са част от качествата,които трябва да притежава достойният военнослужещ,но тъй като много мъже настръхват от това,ако жената ги притежава нищо не и пречи да отиде и да се бори наравно с мъжа.

Щото казармата щеше да отпадне много преди това Публикувано изображение

По темата: Нямам наблюдения в тази област. Има си хора, които ги преценяват тези неща-кой става и кой не. Те трябва да изказват мнение по темата. Поне ще е компетентно.... уж Публикувано изображение

• Автор

Въпреки всички критики, които прочетох ще кажа, че съм доволна от всичко това ;):). На въпроса защо съм в армията ще отговоря накратко: преди 4 години нямах много голям избор, имах нужда от работа която да ми дава възможност да мога да си погледна детето и да имам прилични доходи, защото до мемента работех в частна фирма и виждах малкия сутрин и вечер, но заспал. Съпругът ми се беше превърнал в бащата-майка и домакиня. Започнах благородно да му завиждам за работното време заплатата и енергията която имаше. И тогава си казах "абе аз защо да не мога да стана и аз военна". Вярвайте ми голяма мъка беше, защото приемния изпит тогава беше непосилен физически за мен, съпругът ми беше против това което бях решила и казваше, че казармата не е за мен. Това още повече ме надъха и от работа на стадиона и обратно докато за три месеца не влязох във форма. Звучи лесно но не е. Аз си знам какво ми беше. В деня на изпита си взе почивен ден "за да не се срамува". Но пък аз успях, и после два месеца едно обучение............ не ми се говори за това. И след всичко това искам да кажа, че изобщо при мен нямаше нито интерес нито пък разни такива истории за оръжия танковеи мерак за командване, просто беше една възможност. Сега вече е друго, след 4 години нещата се промениха и мога да кажа, че съм доволна и мястото ми е точно там. За нищо на света ако зависи от мен няма да се върна в цивилизацията, както и да ви звучи това. Видяла съм много навън, знам какво е и вътре. вие преценете, ище се радвам да видя коментари

Какъв е извода?

Като не ти уйдисва да бачкаш много, марш в армията Публикувано изображение

П.П Сори, ама точно така си прозвучала.

Абсолютно подкрепям мнението на meryta - който иска, да служи в армията, но поне да е по правилните причини. Освен това, войната не е игра. Пък и не е романтична и не е приключение за завиждане. Който отиде в армията с някакви такива представи, хем няма да се справи, хем доста ще страда.

• 1 година по-късно...

25 месеца съм бил в казармата и според мен там е само за жени, никой мъж който държи да се нарича мъж не бива да стъпва там, с влизането ми там всичко мъжко убиха в мен това беше 25 месечен денонощен курс по чистене,метене и миене, пушки видяхме само на клетвата а полигона ни го показаха за да знаем къде се намира, за да не си кривя душата сутрин имахме 20 минути бодибилдинг. ако питате да ли сме стреляли , да стреляхме в лунапарка с въздушни пушки когато бяхме в градска отпуска

Какъв е извода?

Като не ти уйдисва да бачкаш много, марш в армията Публикувано изображение

П.П Сори, ама точно така си прозвучала.

И това е самата истина - ако си леф и у двете ръце , ако си кух като градинарска лейка единственото място на което ще ти дават заплата е армията !

Трябва да си абсолютен смотаняк и т.н. за да си в армията ! Така , че ако нищо не можеш и нищо не умееш за това нищо само в армията ще ти плащат !

Няма значение да ли си мъж или жена - важно е да си уникално смотан и там ти е мястото ! Никой работодател не би търпял някой да бездейства по 8 часа и за това да му плаша !

25 месеца съм бил в казармата и според мен там е само за жени, никой мъж който държи да се нарича мъж не бива да стъпва там, с влизането ми там всичко мъжко убиха в мен това беше 25 месечен денонощен курс по чистене,метене и миене, пушки видяхме само на клетвата а полигона ни го показаха за да знаем къде се намира, за да не си кривя душата сутрин имахме 20 минути бодибилдинг. ако питате да ли сме стреляли , да стреляхме в лунапарка с въздушни пушки когато бяхме в градска отпуска

Много правилно мнение в казармата се ставаше (поне едно време когато беше задължителна) пазач, чистач, зидаро-мазач, мияч, сервитьор, готвач, че дори и статист в най-различни филмови продукции, но не и войник. Да не говорим за простотията, на която може да се нагледа човек там-просто ти стига за цял живот.

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Много правилно мнение в казармата се ставаше (поне едно време когато беше задължителна) пазач, чистач, зидаро-мазач, мияч, сервитьор, готвач, че дори и статист в най-различни филмови продукции, но не и войник. Да не говорим за простотията, на която може да се нагледа човек там-просто ти стига за цял живот.

добре че ми напомни - не съм служил в кеч, трудови или строителни войски, а в директно подчинени на гщ
  • 3 години по-късно...
  • 1 месец по-късно...

А, то желанието за законно убиване на хора най вероятно е унисекс. Като има такива, да ги вземат там, жени, мъже, всички, що да се мотат по улиците да ни плашат.

Сега се замислих, как би звучало това по женски 

Благородники в кавалерии

Ученньiйe в артилерии

Мужики в пехоте

Пьяницьiй во флоте

В морското гледам има жени да учат. Навремето нямаше.  А трябваше да има. Свободата е над всичко. То пък една свобода в армията.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.