Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отрова убива кучета в Младежкия парк на Русе

Featured Replies

За това аз съм 100% за пълно унищожаване на популацията бездомни кучета с всички подръчни средства. Изобщо не ме интересуват възраженията на разни фондации "4 лапи" и други подобни, защото това са подставени лица, обслужващи интересите на определени фирми. Всяка община отпуска годишно стотици хиляди левове за борба с бездомните кучета на шепа фирми (най-често собственост на общински съветници или близки на кмета), които усвояват парите и нямат никакъв интерес да решат проблема окончателно. За да не останат без приходи следващата година, разбира се :wors: Съвсем умишлено тези фирми маркират като кастрирани определен процент животни, без да им правят операция и ги оставят да поддържат популацията. Неведнъж съм виждал по улиците как псе с маркер на ухото се качва върху кучка. След като държавата в продължение на близо две десетилетия демонстрира неспособността си да реши проблема, а стотици, ако не и хиляди граджани за нахапани от уличните поимяри, мисля, че е време обикновените хора да вземат нещата в свои ръце.

По закон всяко домашно куче, извеждано извън дома на собственика си, трябва да е с намордник. Ако не е, то представлява потенциална опасност за хората. И като такова подлежи на унищожение. За това не съжалявам отровилите се домашни кучета в парка. Ако стопаните им спазваха закона и им слагаха намордници, животните нямаше да могат да ядат отровния колбас и щяха да са все още живи и здрави.

Бездомни животни се убиват под път и над път, ако не знаеш. Кое убито, кое недоубито те си носят кръстта, за когото не са виновни. Проблемът ми с такива благородни граждани като теб, е че убивайки с подръчни средства (да зарежем хуманността) ти застрашаваш хората около теб. Кой ще ми гарантира, че решилият да си прави кефа малоумник, решил да стреля по нечие куче, няма да уцели човек? Кой ще ми гарантира, че разни псевдо отровители, няма да отровят някого по грешка(не е задължително да е дете)?Кой ще ми гарантира, че от труповете на животните, които НЕ се изхвърлят от "добрите" душици няма да плъзне зараза? И най-вече кой ще ми гарантира, че детето ми, гледайки как тъпият чичка налага някое куче, няма да реши, че това си е в реда на нещата и утре то да реши така да налага някой свой съученик?

Най-вероятно за парите си прав, но преди човек да мрънка държавата това, държавата онова, трябва да погледне в собствения с двор. Както вече казах проблемът не е, че има бездомни животни, проблемът е че се появяват нови и нови. И мерси от мерки да убиваме, да убиваме...просто нямам думи за подобна философия...

Интересно на катеричките, кой ще им сложи намордници?

tyrmyk не само изхвърлянето трябва да бъде забранено, а и размножаването на кучета с недоказан произход и от, което просто няма нужда.

Иначе благодаря аз съм си взела животно от улицата и той е прекрасен, самата мисъл, че някой може да го полее с бензин и да му подпали опашката ме ужасява (защото повечето убийства на животни се извършват по този начин, с гадно садистично удоволствие).

При правилно обезпаразитяване на животните, опасност от тения, няма.

Междудругото на държавата наистина не и пука и това води до логичната картинка, в която живеем. И единственото нещо, което се следва от вашите постове са именно убийствата.

Някой горе каза манталитет, еми нямам манталитет за правилно отношение към животните, имаме само манталитет за убиване.

П.П Опонирала съм само за думите, с които не съм съгласна. Абсолютно съм съгласна за контрола, който трябва да се наложи върху хората, желаещи да имат домашни любимци.

Редактирано от dindi (преглед на промените)

Абе има изключително тъпи индивиди. Щели да застрелят кучетата, щели да сложат отрова да ги избият. Абе алоо...! В 21 век сме! Не си мислете, че ще ви се размине едно такова деяние. За такива олигофрени, които изтребват кучета трябват поне 2 години затвор да им се дават, да им дойде акъла в главата. Вместо да давате пари за отрови и патрони, отделете 10 минути да обясните на вашите близки как да се държат когато наоколо има кучета. Обяснете им че като видят някое куче не трябва да изпадат в паника и да почват да крещят, а спокойно и хладнокръвно да си продължат напред. В 99.9999999999% от случайте това е достатъчно. Ако все пак кучето тръгне да ходи заплашително след човека /възможността е едно на милиярд/ е достатъчно той просто да се обърне и да направи на свой ред заплашително движение. Това е достатъчно в 100% от случайте. Кучетата, както и хората, нападат само когато усетят страх и немощ у "противника". Така че, просто отделете 10минути за тренинг и не го мислете повече. Само не винете кучетата за вашите заешки сърчица, и за вашата тъпота. А такива като atrops и invio трябва или да са зад решетките, или някой да им хвърли един здрав, ама много здрав бой за да се осъзнаят.

Съгласен съм с първото изречение :lol6: Някои индивиди наистина са изключително, ама НЕВЕРОЯТНО тъпи, след като поставят живота на мръсните улични помияри пред този на децата ни. Кого ще обучиш да продължава спокойно напред и да прави заплашителни движения към обргадилата го глутница свирепи, лаещи псета? Това дете ли? Или това? Или това? Или някоя баба над 80, дето едва ходи с бастуна и е достатъчен един силен вятър зимата, за да падне на заледената улица и да си счупи някоя кост? Кретен с кретен малоумен!

Всъщност причината да съществуват такива любители на помиярите ми е ясна. И ще я споделя с форума... Разговарях по въпроса с един познат ветеринар и той направи една много любопитна извадка от програмата за регистриране на пациенти на компютъра си. Търсенето беше за няколко едри породи, само мъжки екземпляри, разделени по пол на собствениците им. Интересното в резултата беше, че около 80% от стопаните на големи мъжки кучета са жени... :yanim: Докато при женските разпределението е нормално - 50:50. След това ми направи извадка от картоните на мъжките кучета за една специфична манипулация - рязане на нокти. Близо половината от собственичките им ги водят да им режат ноктите всеки месец! Същото търсене, но сред женските кучета, даде под 3% biggrin.gif

Продължихме разговора по-късно, на маса, и той сподели, че аналогично е положението и с бездомните мъжки псета. По думите му, периодично в кабинета се появявали разни лелки на 45 и нагоре, обикновено леко мърляви и доста затлъстели, които водели охранени, едри мъжки кучета за вътрешно обезпаразитяване и рязане на ноктите. Каза, че най-забавно му е лятото, когато жените ходят с рокли и блузки с презрамки. В някои случаи му се налагало да си хапе бузите от вътре, за да не се разкикоти при вида на някоя такава кучелюбка, обясняваща как се притеснява песа да не и издраска секциите и лампериите. А по раменете и се виждат специфичните следи от нокти на предни лапи.... :wors:

Ако някой се съмнява, може да прочете тук някои доста интересни изповеди. А тук направо да види на живо за какво иде реч laugh.gif

@dindi

На въпроса ти за опасността от отравяне да пострадат хора ще ти отговоря с въпрос: колко пъти си видяла някой човек, дори и малко дете, да вземе парче разлигавено, обелено и полепнало с боклуци парче кренвирш от земята на поляна, където се разхождат кучета и да го изяде? За заразата също: според тебе кое е по-добре - веднъж да се разложи отровеното куче за един месец, при което мирише така, че всички ще го заобикалят от 10 метра, или всеки ден в продължение на десет години да ръси незабележимо кучешка тения с изпражненията си в градини, паркове и по поляни около блоковете? А за детето ти има точно два варианта: да реши, че е нормално да налага другите, или да сметне, че не трябва никога да прибягява до насилие и после другите да го налагат. Ти кое предпочиташ?

Редактирано от Atropos (преглед на промените)

Спомням си като бях дете, един от първите случаи, при които се наложи да се "сблъскам" с бездомно куче. Разхождахме се с родителите ми и едно едро куче тръгна към нас. Аз се скрих зад баща ми, защото ме беше страх. Баща ми обаче ми каза "Защо се плашиш?" Каза ми да отида при кучето, без да се страхувам и да го погаля. Събрах смелост и го направих. От този момент изгубих страх от кучета. И следователно, от този момент кучетата вече престанаха да се заплаха за мен, и в последствие за моите деца.. Когато не изпитваш страх, или когато поне успееш да го скриеш, опасността моментално изчезва. Няма значение дали си на 5, 15 или 50.

Единственото, за което може би си прав е че бабички на 80-90 години няма как тепърва да се научат как да реагират в такива ситуации. Но по същата логика дай да закрием слънцето през лятото, защото има опасност да получат топлинен удар, или пък да забраним на хората под 70 години да се возят в градския транспорт за да могат възрастните граждани да си седнат и да дишат свободно.

Факт е, че колкото по-възрастен ставаш толкова по враждебен става светът, и толкова повече опасности изникват. Така че, драги мой Atropos, кучетата са последния проблем за възрастни жени.

Така че, драги мой Atropos, кучетата са последния проблем за възрастни жени.

И с тази прочута фраза решихме още един проблем на Република България!

Ами за разлика от теб мен пък ме е страх от кучета. И имам желание всеки който си има кученце да си го има в тях,а навън с каишка и намордник.

А уличните кучета да се евтанизират с инжекция примерно.

Редактирано от invio (преглед на промените)

@bojiTHEmaster

Ти правиш ли разлика между ЕДНО едро куче, погалено от дете в присъствието на баща му и ГЛУТНИЦА озверели от глад през зимата псета, готови да нападнат всеки възрастен с торба в ръка или всяко дете, което яде закуска? В изказването ти прозира типичният булгаристански манталитет: "аз съм добре, дреме ми на кyра за другите". Много ми е интересно, ако твоето дете бъде нахапано по лицето от улични мастии или остане инвалид в следствие на операция от ехинококова киста, дали няма да си промениш мнението?

А за възрастните хора - да, животът им става все по-труден и опасен с напредването на годините им. За това ние, възпитаните и човечни останали членове на обществото се стремим да им помогнем по всякакъв начин. Примерно, отстъпваме им място в градския транспорт. Осигуряват им се безплатни карти за пътуване. Или в горещи летни дни по улиците им дават минерална вода безплатно. Или тровим помиярите, които в противен случай могат да ги нападнат. Защото животът и здравето дори на ЕДИН човек е несравнимо по-ценен от този на ВСИЧКИ улични псета в България.

invio кажи на майка си да звънне в кучкарника да ги приберат щом са агресивни.

Не се надявай на това... Виж ако с с връзки може да те огрее biggrin.gif

По повод обаждането в разни служби - няколко пъти съм го правил заради големи и агресивни бездомни кучета, които се хвърляха редовно в-у децата ми. Резултат никакъв => ядоха много бой с камъни и сопи от мен и в един щастлив за мен ден изчезнаха (дали някой ги довърши или се изнесоха в друга част на града не знам). Когато човек е изоставен от държавата, сам трябва да търси решение на проблемите си.

Мдам, така си е. Като бях на 12-13 години едно от кварталните кучета ме ухапа по глезена. Да не кажете че съм го предизвикал, просто си бягах и ми дойде изотзадзе. После шутове и ритници където сваря. Повече не го видях.

Когато бях втори-трети клас имах едно куче, леко неизвестна порода, дребно такова. Женско. За последващата случка аз съм виновен, защото незнанието не оправдава, но пък доказва че метода с боя работи. По-конкретно така се показва превъзходство в животинския свят. Ако си спомняте водачите на глутницата стават такива в двубои. Та за случката:

както я разхождах с повод едно улично дойде и й се залепи. Подуши я и докато разбера какво става й се метна. Опитах се да ги разделя, но уви нещо не се получи, знаете защо. А и кучката изпищя нещо и се уплаших. Виках, бутах, не помогна естествено. На следващия ден срещнах уличното и му забих един шут през устата/гърлото. Побягна и повече не се вясна.

Кучетата по природа са стадни ХИЩНИЦИ. И когато огладнеят, започват да се държат като такива. Събират се на глутници с ясно изразен лидер и атакуват същите жертви, които избират и глутниците вълци - видимо слаби, възрастни или болни индивиди, както и малки деца. Мен кучетата ме заобикалят отдалеч или въртят опашка, като ме приближат, защото усещат какво ще им се случи, ако проявят агресия, но често съм виждал през зимата как обграждат възрастни жени с багаж, излизащи от магазин, започват да лаят неистово и се спускат да хапят. Освен това редовно обръщат кошчетата за боклук, откъдето вадят отпадъци и ги ядат. Бил съм свидетел как две псета разкъсаха употребяван памперс, измъкнат от коша и се сбиха кое да го изяде. Всички улични кучета, без изключение, са приносители на кучешка тения. И я ръсят навсякъде с изпражненията си, с което създават заплаха за здравето на хората и най-вече на малките деца. Защото едно нормално дете (не говорим за циганче) никога няма да вземе и да сложи в устата си парче разлигавен и напоен с отрова салам, намерен на земята в парка, но не е изключено да си избърше устата с ръка, след като е играло на осрания от кучета и пълен с яйца на тения пясъчник.

За това аз съм 100% за пълно унищожаване на популацията бездомни кучета с всички подръчни средства. Изобщо не ме интересуват възраженията на разни фондации "4 лапи" и други подобни, защото това са подставени лица, обслужващи интересите на определени фирми. Всяка община отпуска годишно стотици хиляди левове за борба с бездомните кучета на шепа фирми (най-често собственост на общински съветници или близки на кмета), които усвояват парите и нямат никакъв интерес да решат проблема окончателно. За да не останат без приходи следващата година, разбира се :angry: Съвсем умишлено тези фирми маркират като кастрирани определен процент животни, без да им правят операция и ги оставят да поддържат популацията. Неведнъж съм виждал по улиците как псе с маркер на ухото се качва върху кучка. След като държавата в продължение на близо две десетилетия демонстрира неспособността си да реши проблема, а стотици, ако не и хиляди граджани за нахапани от уличните поимяри, мисля, че е време обикновените хора да вземат нещата в свои ръце.

По закон всяко домашно куче, извеждано извън дома на собственика си, трябва да е с намордник. Ако не е, то представлява потенциална опасност за хората. И като такова подлежи на унищожение. За това не съжалявам отровилите се домашни кучета в парка. Ако стопаните им спазваха закона и им слагаха намордници, животните нямаше да могат да ядат отровния колбас и щяха да са все още живи и здрави.

Глас в пустиня, както и моят пост де. Докато не ги нахапят хубаво няма да им дойде акъла.

А за това че малко дете може да я налапа отровата. Абе нали има някой с тея деца? Те безпризорни ли са? Майка, баща, баба няма ли с тях? То мислейки в тази посока то детето и на някоя кола ще се хвърли. Това го коментирах

ето в тази тема.

А съответно по-големите деца които играят без родителите да са залепени за тях, е те не са толкова прости...

По Пискюлиев вечер като затварят разните магазинчета и си оставят боклука в торби на тротоара, предполагам сутрин го събират от почистващите фирми. Обаче преди тях минава една глутница кучета и обръща всичко наопаки в търсене на храна и явно памперси... Много хигиенично като цяло.

Кучетата, както и хората, нападат само когато усетят страх и немощ у "противника". Така че, просто отделете 10минути за тренинг и не го мислете повече. Само не винете кучетата за вашите заешки сърчица, и за вашата тъпота. А такива като atrops и invio трябва или да са зад решетките, или някой да им хвърли един здрав, ама много здрав бой за да се осъзнаят.

Това за тренинга го обясни на бабите, дядовците и малките деца. Можеш лично да се заемеш с обучението им. Казваш 10 минути? Ти щом си навътре с нещата можеш да обучиш наведнъж 100 души примерно. И ще бъдеш полезен за съгражданите си.

А и щом си толкова загрижен си вземи да отглеждаш няколко 'кученца', така поне в твоя район няма да има за известно време.

BTW, аз поне не нападам само когато усетя "страх и немощ". Баси, вече не съм човек явно.

В допълнение на горното, гладът е могъщ съюзник. Когато глутницата е гладна ще се нахвърли на всеки. Когато опциите са изчерпани те нямат какво да губят.

Лични мисли и наблюдения:

Кучетата са плашливи. Ако веднага след инцидент искате да да имате среща от трети вид не е добра идея да тръгнете веднага към кучето. Изчакайте наколко минути. След това тръгнете в негова посока, с разсеян поглед, гледайки навсякъде другаде, но не и към него. Ако носите помощно пособие, не го размахвайте, да е до тялото. Дори си мислете за нещо друго, цвета на небето примерно. След това, когато достигнете обекта си общувайте с него.

Колкото ида е странно обикновено когато се наведете/клекнете кучетата се дърпат и бягат. В общи линии си мислят че ще вземете нещо от земята за да ги замеряте. Това ми е помагало в напечени ситуации с 5-6 'мили, сладки, любвеобилни животинки'.

Не знам какво е станало с кастриращите програми, но на последък виждам все повече кучета без маркировка. Освен това е добре да знаете че се кастрират само мъжките, защото е по-евтино, лесно и бързо. И ха познайте какво става когато нечии мъжкар надуши разгонена улична и е пуснат. Познахте, наморника не помага. А и нямат джобове да им слагаме презервативи. :angry:

Хич не ми е приятна тази тема и само си търся повод да я затворя, тъй че карайте я с аргументи, а не с емоции, че ще замине.

Знаех си, че така ще стане.

Хич не ми е приятна тази тема и само си търся повод да я затворя, тъй че карайте я с аргументи, а не с емоции, че ще замине.

Знаех си, че така ще стане.

Темата май е на някой от модераторите и няма да е толкова лесно затварянето или греша :yanim:

Процесът по съзряването на една общност от хора, нарочно избягвам по-правилната думичка, е дълъг и стръмен. Без гаранции за успех, положително развитие и край. Задължително се минава и през подобни обсъждания и форуми. Детински ми звучат подобни думи като твоите, не мислиш ли, че е така ;)

А по темата: Дълги години сме имали кучета в къщи, малки като размери и големи. Последният сладур беше около 50-55 кг, изключително силно, здраво и интелигентно животно. Снимки от него съм пуснал в една от темите. Когато беше раздразнено беше и е доста трудно да бъде спряно без поражения. Личен тест с хора от полицията, т.н. кучкари... Не пожелавам на никого подобна среща, особено по тъмно, или през зимата, или когато си поначерпан, или когато наблизо няма нито един камък или дърво,, дори и за катерене. Или в подобни трудни ситуации. Оня експерт по-горе не е имал подобен късмет да се срещне с подобни кученца. Друга песен щеше да запее. Срещал съм се подобни кучета още като малък, на около 9-10 години. имам дори два случая, когато успях да се сприятеля с кучетата, в смисъл дори бях допуснат да ги погаля след около десетина минути психологическа игра. Но имам и 5-6 случая, когато само кютека, бягството и късметът ми ми дават възможност да кажа, че не съм хапан от куче... Смея да заявя, че се оправям отлично с кучетата и доколкото е възможно мога да избегна груба развързка при подобна среща с чуждо куче/ета.

Но има кучета, особено ако са глутница когато само бягството или употребата на особено груба сила и умение да се биеш, дори с оръжие спасява срещата и диалога с тях.

Обичам всички животни и приемам, че правилният начин е бездомните симпатяги да бъдат приемани по кучкарници, обезпаразитизени и изкъпани. Ако има желаещи да бъдат подарени или продадени. Не сме дорасли още да имаме достатъчен контрол и съзнание за това но съм оптимист, че сравнително скоро и това ще стане. Надеждата умира последна, нали ;)

А за домашните и регистрираните си има правилници, които трябва да се спазват, нищо повече. През последните години общо взето не срещам из наше село куче без маркер на ухото и с отнета мъжественост, грешка, частично отнета май трябва да се каже. Ако има някой със съмнения за правилата на отглеждане на кучета, моля - цък ;)

:) шапка ти свалям как го нахрани.

И аз не одобрявам метода с отровата, най-малко защото не е приятна гледката на гърчещи се в предсмъртна агония животни, но

Обичам всички животни и приемам, че правилният начин е бездомните симпатяги да бъдат приемани по кучкарници, обезпаразитизени и изкъпани. Ако има желаещи да бъдат подарени или продадени. Не сме дорасли още да имаме достатъчен контрол и съзнание за това...

Затова всички застъпници на кучетата вместо да хвърлят усилия да спират насилието към тях, по-добре да се стремят към гореописаните действия с приютите и образоването на стопаните, които си захвърлят животните/разхождат ги без намордници/дресират ги за бой с други животни/хора и т.н. Прибягването до методи за изтребване на популацията на дивите животни не се прави просто за удоволствие, а е крайна мярка, породена от безизходицата и незаинтересоваността на държавата.

Редактирано от dindi
цензура (преглед на промените)

Темата май е на някой от модераторите и няма да е толкова лесно затварянето или греша ;)

Процесът по съзряването на една общност от хора, нарочно избягвам по-правилната думичка, е дълъг и стръмен. Без гаранции за успех, положително развитие и край. Задължително се минава и през подобни обсъждания и форуми. Детински ми звучат подобни думи като твоите, не мислиш ли, че е така :P

biggrin.gif Сред правилата няма такова, което да ми даде основание да затворя темата, освен ако не се изпокараме и не започнем с обидите. Ако се стигне до там, затварям и хич няма да съжалявам. Това се е случвало с всяка до сега подобна тема и причината се кри в това, че сме твърде емоционални.

Що се отнася до моето детинско становище, този процес е започнал и хората, които се нападат и се наричат с ирония "животнолюбители", не искат също да живеят в подобна действителност. И аз не искам детето ми да играе в насрана градинка, да има глутници и т.н. Единственото, което искам е проблемът да се реши по хуманен и разумен начин. Факт е, че 20 години животни се изтребват, намират се масови животински гробове, подритваме кучета в окаяно състояние и прочие, методът избий не помага. Разберете го, той за момент подобрява положението да следващата вълна и следващата и се получава един порочен кръг. Ако някои не могат да го проумеят, аз не мога да ги насиля да го направят.

Имате ли си идея какво е да кажеш на баба Генка от село еди си кое, че е хубаво да си кастрира кучето/котките, да ги ваксинира и прочие. Ми, тя ви гледе все едно ви тропат дъските. Кастрирането било осакатяване, ама животното трябвало да роди веднъж. След като животното роди веднъж баба Генка или изчаква малките да пораснат и ги метва някъде с надеждата някой да вземе някое или още новородени ги дави в реката.

Факт е, че поколението на моите родители трудно ги приемат тези неща, трудно приемат, че е по-добре да купиш специализирана храна за кучето си отколкото да му направиш някаква попара. За това ни чака още време, нищо не става отведнъж, но аз съм спокойно, защото тук каквото не става отвътре, става отвън. Пък, който иска да си живее в 19 век. Те в някои села и малки кучета ядат, за да се лекуват...е тях дано ги хване некоя тенийка...

Проблемът е сериозен и е комплексен и засяга обществото като цяло.

Някои организации се опитват да направят нещо, има хора, които даряват, къпят прибират, борят се на много станове с простотията на хората. С техния зверски инат, че животно ли е, не заслужава по-добър живот. Влезте в без дом и ще ги видите. Престанете да си мислите, че всичко си е само на приказки. Това, че тези хора са капка в морето, не означава, че не съществуват. Това, че вие не знаете за тях, не е мой проблем.

ivanvazovv теб пък какви диви животни те гонят? При положение, че животното ти се доверя достатъчно да му разчекнеш устата и да го провесиш през нечии парапет за какво диво животно говориш. Дивите животни не са за мислене. За тяхната популация природата се е погрижала.

П.П И съм ходила в кучкарници и мога да ви кажа, че там гледката е повече от покъртителна.

Сега се сещам за един факт. До към 1992 г. във Варна нямаше проблеми с бездомните кучета - тях просто ги нямаше. И май се сещам защо - имахме доста виетнамци в града :) За съжаление те си заминаха, след като им изтекоха договорите и визите и повече не се върнаха и популацята на кучетата изживя своя ренесанс.

Алоооо, кучезащитниците!

Защо никой не реве за горките кърлежчета, които ги тровят по тревните площи?!?!?! А за милите агънца по Гергьовден, а грухчовците?

Когато ВСЕКИ (включително и ветеринарите) от вас започне да спазва ЗАКОНА ЗА ВЕТЕРИНАРОМЕДИЦИНСКАТА ДЕЙНОСТ

Чл. 177. (1) Забранява се:

.....

3. извеждането на кучета без повод, а на агресивни кучета - и без намордник;

4. разхождането на кучета на детски площадки и на места, обозначени от общините със забранителни знаци.

съм сигурен, че на НИКОЙ няма да му хрумне да посегне на куче, дори и на мен.

Май точно вие сте проблемът, а?

П.П.

Когато нещо нападне някое от децата ми, независимо човек, куче или друго, ще бъде ЗВЕРСКИ малтретирано!

Редактирано от dmanov (преглед на промените)

Алооооооооооу кучеубийците, я по леко с тона. :)

Това сме го чели!

Само, че вие явно не обичате да четете, новината по-горе го доказва!

dindi, вече се разбра, че си предубеден модератор. Ако толкова неискаш да се изпокараме махаш не само постовете последвали след сдрачването, а и самият пост започнал обидата. За съжаление форумчето е българско и феномена " за теб може всичко, щото си ми 'арно" важи с пълна сила.

Смърт на бездомните помияри! Точка! Трябва да се малоумен, за да искаш да живееш в джунгла.

Това сме го чели!

А Вие, каке, явно само четете и словоизлиявате по форумите, но нищо от прочетеното не Ви влиза в междуушието, защото това, което Вие мислите за правилно, е най-чистата и свята истина на света. Сигурен съм, че @Trichocephalus има и подходяща думичка, с която се нарича това състояние, понеже няма начин да не е някаква болест angry.gif (може и хормонално да е).

ЗАКОНИТЕ не трябва само да се четат, но и да се СПАЗВАТ. От ВСИЧКИ!

Редактирано от dmanov (преглед на промените)

Никога не съм крила мнението си по темата, преди да съм модератор съм човек със собствена ценностна система.

Прав си, не се справям добре с пристрастността си към темата, защото се чувствам лично засегната и самата аз лесно се паля. Няма защо да отричам.

А сега казвам на теб и на всички като теб, подобни теми вече ще бъдат трити. До консенсус не се стига вече опитахме няколко пъти.

Убивайте, тровете, яжте ваша работа, но тук няма да бъде място за пропагандирането на това, нито пък ще има теми (както вече се е случвало), в които да се обяснява как най-лесно да се отървем бездомниците.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.