Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми при сканиране/заснимане и други

Featured Replies

Благодаря за инфото. Скенирам в черно-бял режим.Един страничка ми тежи 2-3МВ. Ето така ми изглеждат настройките:

Не съм от най-разбиращите, но където ти е опцията "Scan Type" вместо "Black&white" пробвай с "Text(OCR)", поне при мен ако сканирам в черно бял режим, големината на получения пдф ми е десет пъти по-голяма в сравнение с пдф-а сканиран в текстови режим.

Благодаря за инфото. Скенирам в черно-бял режим.Един страничка ми тежи 2-3МВ. Ето така ми изглеждат настройките:

Подкрепям съвета на Петя, потърси режим "Text(OCR)". Ако правилно разчитам настройките, всяка от страниците първоначално я запаметяваш в отделен pdf? Или бъркам? Пробвала ли си да ги запаметяваш в .tiff или .bmp формат? Може да са ти от полза.

Пробвах да скенирам в OCR, но се получават празни страници или с някакви знаци тук там.

Вече почти скенирах една цяла книга, може ли да я изпратя когато стане готова на някой ,който да я качи в Account-co.net, защото аз не знам как, пък и ще е добре някой да я види дали става за четене?

Пробвах да скенирам в OCR, но се получават празни страници или с някакви знаци тук там.

Вече почти скенирах една цяла книга, може ли да я изпратя когато стане готова на някой ,който да я качи в Account-co.net, защото аз не знам как, пък и ще е добре някой да я види дали става за четене?

Хм, за да се получават празни страници и странни знаци, явно още при сканирането снимката се обръща в текст. Но ми е странно защо има празни места, за знаците е нормално, но за другото... По-добре да сканираш на черно-бяло тогава, файловете ще са малко по-обемни, но това не е голям проблем. Все пак ми е интересно и ако не те затруднявам, ще те помоля да направиш screenshot на падащото меню Scan Type, ще ми се да го разгледам. Или ако ти е по-лесно, да ми изброиш различните режими на сканиране?

Колкото до качването на торента, може аз да се заема, ако искаш. Skype ми е chitatelkata.

• 3 месеца по-късно...

и аз да питам нещо

когато сканирам го правя на цял документ а не страница по страница...тоест сканирам черно/бяло и после трябва да избера сканираи още една стр. та въпросът ми е ,както всички сте видели от моите сканове,първата страница,тази с корицата,става и тя черно/бяла пак искам да я направя цветна както другите правите ама нещо не мога

и аз да питам нещо

когато сканирам го правя на цял документ а не страница по страница...тоест сканирам черно/бяло и после трябва да избера сканираи още една стр. та въпросът ми е ,както всички сте видели от моите сканове,първата страница,тази с корицата,става и тя черно/бяла пак искам да я направя цветна както другите правите ама нещо не мога

Аз самата си правя нормален скан без корици, след което ги сканирам в цветен режим една по една и ги запаметявам като JPG файлове. После вмъквам кориците в ПФД-а и готово. Вмъкването става по следния начин:

23308441.th.jpg

Отваряш си вече сканирания ПДФ и от менюто горе избираш Document > Insert Pages

93691671.th.jpg

Намираш задната корица от папката, където си я сложила ( аз обикновено ги запаметявам на десктопа, спестява излишно ровене) и я избираш.

84210097.th.jpg

След това избираш корицата да е преди първа страница.

63685983.th.jpg

И както се вижда в колонката вляво, изображението е вмъкнато. По същия начин се процедира и с предната корица и след това затваряш скана. При затварянето те пита дали искаш да запаметиш промените, натискаш ОК и си готова.

Ако все още имаш въпроси, ние сме насреща... :biggrin:

Аз самата си правя нормален скан без корици, след което ги сканирам в цветен режим една по една и ги запаметявам като JPG файлове. После вмъквам кориците в ПФД-а и готово.

...

Ако все още имаш въпроси, ние сме насреща... :biggrin:

мерси,при следващата книга ще се опитам па ще видим дали ще стане :)

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

и аз да питам нещо

Според обясненията ти, разбирам, че скенера ти действа на същия принцип като моя. Затова ми е интересно защо не си пробвала първо да сканираш корицата цветно, после да смениш режима на черно-бял и да продължиш с останалите страници? Ако правилно разбрах, първо сканираш всички листове и чак накрая ги запаметяваш.

Разбира се, зависи от коя марка е машината...

Според обясненията ти, разбирам, че скенера ти действа на същия принцип като моя. Затова ми е интересно защо не си пробвала първо да сканираш корицата цветно, после да смениш режима на черно-бял и да продължиш с останалите страници? Ако правилно разбрах, първо сканираш всички листове и чак накрая ги запаметяваш.

Разбира се, зависи от коя марка е машината...

ами всъщност сканирам 1 страница и ми се отваря прозорец който ме пита дали да сканирам още или да приключа и кат дам приключи автоматично ми се прави pdf документ и за тва немога да сменям режим кат сам почнала,пък xesi каза черно/бял и таи става

ами всъщност сканирам 1 страница и ми се отваря прозорец който ме пита дали да сканирам още или да приключа и кат дам приключи автоматично ми се прави pdf документ и за тва немога да сменям режим кат сам почнала,пък xesi каза черно/бял и таи става

Да, предположих, че ще е от такова естество проблема. Явно ще трябва с допълнително вмъкване.

• 2 месеца по-късно...

Доста често се случва някоя от нас да изпита проблеми с използването на емотиконките и останалите форматиращи бутони в полето за писане на коментари. Преди време бях изготвила малка "спасителна формула". Пиша я и тук, където всъщност й е мястото.

За да оправиш проблема:

1) Ако си с Mozilla Firefox:

- с бг меню: Следваш стъпките - меню "Инструменти" -> "Изчистване на историята" -> слагаш тикчета на "Бисквитки" и "Кеш", и натискаш "Изчистване сега"

- с английско меню: "Tools" -> "Clear Private Data" /в някой версии е "Clear Recent History"/ -> слага се тикче на "Cookies" и "Cache", и натискаш "Clear now"

2) Ако си с Internet Explorer 7

меню "Tools" -> "Delete Browsing History" -> натискаш "Delete files..." и "Delete cookies"

3) Ако си с Internet Explorer 6 (Обикновено компютрите с XP са с тази версия)

меню "Tools" -> "Internet Options" -> "General" -> натискаш "Delete Cookies" и "Delete Files..."

Внимание!

След извършване на процедурата препоръчвам да рестартирате браузъра си. Имайте предвид, че ще се наложи наново да напишете потребителско си име и парола за всеки сайт, в който имате регистрация и използвате функцията "Запомни ме".

• 4 седмици по-късно...

Здравейте момичета ,

имама сканирана "Тъмнината" на Марлис Мелтън в JPEG формат /работих с вазможно най-скапаният скенер - извинявам се за израза / :) / и сега се оказа , че немога да обработя файловете нито да ги сглобя. Проблема с pc-то ще се оправи през седмицата.Ако някой иска да се заеме със обработката да ми пише. Ще се пробвам в приятелка но не съм сигурна дали ще успея днес или утре. :):shake_puter: :shake_puter:

Здравейте,моля помогнете. Имам проблем,като пиша мнение не мога да ползвам "още инструменти","шрифтове" и "размер".Понякога работят понякога не.Ако сработят трябва да ги търся някъде на м...... си по страницата.Ако е важно оправих си емотиконите по съвета на Lindsey за Internet Explorer 6

• 3 седмици по-късно...

Кажете какво да направя. На скенера ми, ролката, когато тръгне да се връща от сканираната страница, взе да скърца ужасно. Помагайте!

Кажете какво да направя. На скенера ми, ролката, когато тръгне да се връща от сканираната страница, взе да скърца ужасно. Помагайте!

Трябва само да се смаже,ако проблема не е в ремъка все пак.

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.