Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Клок на i7-920

Featured Replies

Здравеите да речем,че има i7-920 с дъно GB EX58-UD3R до какъв клок може да се стигне ? Смисал чудя се дали вобще има смисал да се клоква но все пак.Да речем нещо от сорта на 4 евентуално 5ГХ но все пак да попитам има или не смисал от клакване ?

Здравеите да речем,че има i7-920 с дъно GB EX58-UD3R до какъв клок може да се стигне ? Смисал чудя се дали вобще има смисал да се клоква но все пак.Да речем нещо от сорта на 4 евентуално 5ГХ но все пак да попитам има или не смисал от клакване ?

Нямя смисъл от клок,ако търсиш повече производителност.

Аз заради спорта бих го клокнал,но бъди внимателен!

Всяка бройка различно...Аз лично не виждам смисъл от клок ,освен ако не си с някоя процесорнозависима нвидийка :)

Също зависи и от охлаждането...

Макар и дъното да е мизерно да не прави високо bckl едни 4 гига ще се върже за 24/7 още по-добре с D0.

Пробвай клок бъди внимателен ако ще пробваш..Гаранция какъв клок ще достигне-никаква..Мисля че ако евентуално успееш да клокнеш чак след като го повдигнеш 1 гхз можеби ще усетиш разлика...Аз моят го бех направил от 2.5 на 3.5 обаче системата беше адски нестабилна в смисъл такъв че вървеше обаче ето какво аз забелязах при овърклок.Значи температурите че се качват мночко това всеки го знае ако ще пробваш хубаво е да смениш охлаждането :) ..Друго забелязах че харда ми започна по-бързо да се фрагментира ohmy.gif и съответно заради по-бързия процесор по-бързичко и се дефрагментираше..Също като си слагам картата памет в рийдъра жестоко много се нагряваше картата sad.gif даже имаше един ден докато си копирам един филм на тела доста пареше едва се държеше..Ужасна нестабилност при игри докато при програми не бе така( ама тук има пръст и "якото" ми видео) ...Да ти кажа от овърклок на процесор аз лично не видях голяма полза..По-голяма беше ползата като РАМта ми достигна максималния си стабилен клок 470 мхз ефективна честота.....Тогава всичко зареждаше супер по-бързо и вярвам повече овърклокнатата РАМ е виновник за бързо фрагментиращия се хард диск...Ето тук ще добавя нещо не овърклоквай много високо РАМта че иначе можеш да се сбогуваш с харда си ...Потърси в гугъл да видиш защо става така леко е по-дълго за обяснение..Та реших да ти споделя личните преживявания с овърклок та да си решиш сам дали искаш аз в момента си карам с ресетнат биос всичко тип топ мисля повече с овърклок да не се занимавам... :P

P.S може и да съм казал някоя простотийка в поста , та предварително ще помоля да не ми се смеете :clap:..Всичко обаче са факти

Редактирано от loc_dogy (преглед на промените)

Защо му пълните главата с глупости ? Какви са тези глупости де се изписаха "клоквай ама внимавай" от кое да внимава това да не е някоя сложна операция ? Това за клока, че ти е бил не стабилен се постига с много четене да успееш да го стабилизираш то така лесно не става ! Рамта не е най-важната част за овърклок а точно процесора е. Най-голяма разлика има, но не при такива системи там трудно освен на бечн ще се види. По-бързо е почнал да фрагментира точно заради процесора бъди спокоен.

Не си казал някоя просотиийка а няколко !

Какви са тези глупости де се изписаха "клоквай ама внимавай" от кое да внимава това да не е някоя сложна операция ?

Да не опържи процесорчето,може би cool.gif

И все пак клока не е проста операция.Трябва много време за тестове и т.н ...

И какво се разбира под опържване ? Как мислите, че толкова лесно става ? Най-много да дигне високите температури и да се рестарира. Новите процесори разполагат с throttling

Какъв и смисъла за клок, на най-мощния процесор засега?

Какъв и смисъла за клок, на най-мощния процесор засега?

Че на ниската честота не се възползва изцяло от възможностите на архитектурата, айде стига с простотии от рода на

"Нямя смисъл от клок,ако търсиш повече производителност." А бе хора вие от къде падате бре.

Ако искаш клок ти трябва добро охлаждане, ама като ти гледам поста и по-конкретно "Да речем нещо от сорта на 4 евентуално 5ГХ " си личи, че или представи си нямаш или си експерт екстремист, ако беше второто нямаше да питаш подобни въпроси, а освен това ето това изречение "да речем,че има i7-920 " ще рече, че процесор по-вероятно няма, а бе темата е пълна зган!

П.С. Надявам се никой няма да се почувства лично обиден или нещо от рода от мнението ми.

• Автор
Че на ниската честота не се възползва изцяло от възможностите на архитектурата, айде стига с простотии от рода на

"Нямя смисъл от клок,ако търсиш повече производителност." А бе хора вие от къде падате бре.

Ако искаш клок ти трябва добро охлаждане, ама като ти гледам поста и по-конкретно "Да речем нещо от сорта на 4 евентуално 5ГХ " си личи, че или представи си нямаш или си експерт екстремист, ако беше второто нямаше да питаш подобни въпроси, а освен това ето това изречение "да речем,че има i7-920 " ще рече, че процесор по-вероятно няма, а бе темата е пълна зган!

П.С. Надявам се никой няма да се почувства лично обиден или нещо от рода от мнението ми.

Процесор има както и дъното вапросат е,че много се колебая дали да сменя дъното.Отностно това дали разбирам.Щях ли да питам ако знам ?Охлаждането е i7-920 Box

Ама просто заради цената ли го даваш или просто си мислиш, че няма по-добро за по-малко пари?

Избора на охладител е Megahalems !!

Трябва ли да го сменям или не ?

http://www.dekada.com/catalog/megahalems-c...oler-p-585.html вземи това няма смисъл да даваш 50 лева отгоре за Тру купър.Ако искаш все пак клок за 24/7 на висока честота най-добре си е водно охлаждане.

Трябва ли да го сменям или не ?

Да речем, че с това,това или това дъно ще ти е по-лесно да гониш 4 Гхц cool.gif

Виж, за 5 Гхц ...... не зная :speak: Може би с това - или с това ( но не се надявай прекалено много cool.gif )

Аз пък ше препоръчам на момчето да си купи едно блистерче аспирин, пък може и да му дойде акъла в главата. Но си мисля че трябва нещо доста по-силно. Все пак си говорим за човек, който е купил процесор за над 500 лв и търси да го клокне. Може би силен удар зад врата....

Знам че е пълен оффтопик, но просто не се сдържах. biggrin.gif

Аз пък ше препоръчам на момчето да си купи едно блистерче аспирин, пък може и да му дойде акъла в главата. Но си мисля че трябва нещо доста по-силно. Все пак си говорим за човек, който е купил процесор за над 500 лв и търси да го клокне. Може би силен удар зад врата....

Знам че е пълен оффтопик, но просто не се сдържах. biggrin.gif

А, прав си :speak: Като погледнеш Task Menagera на Уин 7 и видиш наредени 8 ядра .... почваш да се чудиш к`во ли трябва да си пуснеш , за да ги поразмърдаш поне мъъъничко тия ядра :baby:

Но пък .... клока си е занимавка и спорт cool.gif Що пък, вместо да играеш няк`ва игра не се позанимаеш някой и друг ден с клокване ? Така де, после ше се хвалиш с точки в някой бенч или с Fps в някоя игра.

Дали ще клокваш или не е избор,който трябва да направиш сам.Относно дъното,гигабайта е добър избор,макар и не точно този модел.Справка.

Ами 4 Ghz е нормално според мен

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

i7-920 с дъно GIGABYTE EX58-EXTREME ново дъно сега надявам се да е по-добро

Ами почвай да четеш и да правиш малки опити като за начало. Megahalems-a купи ли го вече? И една прилична перка трябва да му сложиш. Обикновено на дъната на Gigabyte овърклок функциите са скрити и трябва като влезеш в BIOS-a да натиснеш Ctrl+F1 за да се покажат.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.