Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лекарка отказва шанс за лечение на умиращо дете

Featured Replies

Спестените пари могат да се използват за лечение на деца, които наистина имат някакъв шанс. Дали ще бъдат похарчени за безнадеждно болен или хвърлени на боклука е едно и също. Как да ти обясня, че всичко по силите на медицината е направено? В западноевропейските страни е имало опити да се приложи евгениката на практика и както се вижда резултатите са налице.

Ще поставя въпроса по малко по-различен начин. Аз съм селянин, така че ще използвам подходяща и лесноразбираема метафора.

Имаш едно стадо овце. Една от овцете е болна, затова харчиш част от спестените пари получени от отглеждането на овце да я излекуваш. Ветеринарят казва, че всичко, което може да се направи е направено. Друг ветеринар казва, че животът на овцата може да бъде продължен с още 3-4 месеца, макар никога да няма да стане пълноценна овца, която да можеш да доиш и стрижеш. За целта обаче трябва да заплатиш огромна сума, която многократно ще ти бъде възстановена ако я вложиш например в по-добра храна за стадото или профилактика на другите овце.

Освен това не съм чул досега някой да оставя за разплод слабите и болни животни, тъй като всеизвестно е, че вероятността да се получи добро поколение от лоши родители е много по-малка, от вероятността да се получи добро поколение от добри родители. Всеки разумен стопанин ще вложи парите си в стадото, ще се грижи за добрите овце, а болната ще премахне, за да бъде здраво и силно стадото.

Ето епикризата, ако смяташ че си достатъчно компетентен - кажи какви са шансовете:

Страница 1

Страница 2

Редактирано от moonclub (преглед на промените)

Спестените пари могат да се използват за лечение на деца, които наистина имат някакъв шанс. Дали ще бъдат похарчени за безнадеждно болен или хвърлени на боклука е едно и също. Как да ти обясня, че всичко по силите на медицината е направено? В западноевропейските страни е имало опити да се приложи евгениката на практика и както се вижда резултатите са налице.

Ще поставя въпроса по малко по-различен начин. Аз съм селянин, така че ще използвам подходяща и лесноразбираема метафора.

Имаш едно стадо овце. Една от овцете е болна, затова харчиш част от спестените пари получени от отглеждането на овце да я излекуваш. Ветеринарят казва, че всичко, което може да се направи е направено. Друг ветеринар казва, че животът на овцата може да бъде продължен с още 3-4 месеца, макар никога да няма да стане пълноценна овца, която да можеш да доиш и стрижеш. За целта обаче трябва да заплатиш огромна сума, която многократно ще ти бъде възстановена ако я вложиш например в по-добра храна за стадото или профилактика на другите овце.

Освен това не съм чул досега някой да оставя за разплод слабите и болни животни, тъй като всеизвестно е, че вероятността да се получи добро поколение от лоши родители е много по-малка, от вероятността да се получи добро поколение от добри родители. Всеки разумен стопанин ще вложи парите си в стадото, ще се грижи за добрите овце, а болната ще премахне, за да бъде здраво и силно стадото.

Кой си ти , че да твърдиш че всичко по силите на науката е направено?БОГ ли си или лекар, а може би учен?Бъдещето е пред нас,утре е възможно да се намери лекарство лекуващо всички болести.И какво да кажем тогава на милионите ,който сме премахнали в името на подобрата част от човечеството?Ами сори ама вчера болеста ви беше нелечима.

А примерът ти за овцете ме смайва,ние овце ли сме?Нима и при нас трябва да постъпваме така?Че то по тази логика всеки разболял се от свински или птичи гриб-накладата при прасетата и кокошките.Много е лесно така,а няма ли да е по добре да се опиташ да излекуваш болеста?

Хаха,да много хубаво,ами добре тогава даи да кастрираме всички хора болни от нейзлечими болести?Ами ако точно един ден някоя нейзлечима болест се окаже,спасението на човечеството?Представи си че,ни връхлети вирус които убива всички хора, но не действа на болните от рак?

Оооо,разбирам.Отвръщаваш се от болните хора.Но,нищо живеи,но да знаеш че от мойта гледна точка ти си недъгав и непълноценен за обществото.Което, нали знаеш какво значи?НА КЛАДАТА!

От това което ми даваш ,става ясно че детето е много зле,белодробни и костни метастази от 7 до 12 ребро.

И какво от това?Какво изкаш да покажеш с това?Както казах,можеби там в ГЕРМАНИЯ ГО ЧАКА ЛЕКАРЯТ КОЙТО ЩЕ ГО ИЗЛЕКУВА.Кой,знае има толкова много гениални учени по света,можеби един от тях държи в ръцете си лекарството за малкия МЕХМЕД.

Редактирано от hvanati v izmama bg (преглед на промените)

Смятам, че медицинските ми познания са задоволителни, за да мога да преценя доколко безнадеждно е положението. Както казах - нека някой лекар даде по-компетентно мнение от моето, а дотогава ще приема, че съм прав. Човечеството не може да се увеличава до безкрай, така че предпочитам да остане по-добрата му част, вместо по-лошата.

От тези, които се разболеят от свински грип ще оцелеят по-здравите, тоест тези с по-добра имунна система. Много вероятно е и аз да се заразя в близките 2 години, но това не ме тревожи особено - ако съм непълноценен просто няма да преживея грипа. Понякога лечението не е най-добрият избор, така че едва ли ще започна да се тъпча с противовирусни препарати.

Не знам как не се е появила тук и другата защитничка на хората с увреждания, много си подхождате. Ако смяташ, че детето трябва да се лекува - винаги може да дариш известна сума, никой не те спира.

Смятам, че медицинските ми познания са задоволителни, за да мога да преценя доколко безнадеждно е положението. Както казах - нека някой лекар даде по-компетентно мнение от моето, а дотогава ще приема, че съм прав. Човечеството не може да се увеличава до безкрай, така че предпочитам да остане по-добрата му част, вместо по-лошата.

От тези, които се разболеят от свински грип ще оцелеят по-здравите, тоест тези с по-добра имунна система. Много вероятно е и аз да се заразя в близките 2 години, но това не ме тревожи особено - ако съм непълноценен просто няма да преживея грипа. Понякога лечението не е най-добрият избор, така че едва ли ще започна да се тъпча с противовирусни препарати.

Не знам как не се е появила тук и другата защитничка на хората с увреждания, много си подхождате. Ако смяташ, че детето трябва да се лекува - винаги може да дариш известна сума, никой не те спира.

Човече смаиваш ме все повече и повече.ПО ДОБРАТА ЧАСТ.Коя е по добрата част?Как можеш да делиш хората на по добри и по лоши?Мили,боже работата е много сериозна имаме си един малък ХИТЛЕР в нашата мила родина.

Добре де представи си че имуната ти система не е в състояние да се справи с грипа,но има лекарство за него,по твойта логика ти трябва да умреш без да вземаш лекарството.Нали си непълноценен!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.