Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Windows 98 Second Edition

Featured Replies

Купих този Windows и искам да започна да изкарам малко пари с него, но някъде чух, че трябвало да имам фактура, но защо ми трябва фактура незнам. Та въпроса ми е трябва ли ми фактура или не? Сега ще кажете, че този Windows е стар, никой не го използа, вече има нови технологии и тнт. Вярно е, но все някой ще има нужда от него.

• Автор
Наивно е да повярваш, че някой ще го купи...

Аз няма да го продавам. Как да процедирам с фактурата - Microsoft могат ли да ми издадат или да търся от този от който съм го купил?

Купих този Windows и искам да започна да изкарам малко пари с него, но някъде чух, че трябвало да имам фактура, но защо ми трябва фактура незнам. Та въпроса ми е трябва ли ми фактура или не? Сега ще кажете, че този Windows е стар, никой не го използа, вече има нови технологии и тнт. Вярно е, но все някой ще има нужда от него.

Лицензионната политика на MS изисква за лицензни версии да притежаваш освен стикер с кода на продукта и документ удостоверяващ покупката му.

Няма как да си се сдобил легално с Win98 (официално е спрян от MS).

Купил си го най-вероятно заедно с PC но там са пакети по OEM, DSP или OLP програма.

На теб ти върши вар. retail пакета закупен от лицензиран (сертифициран) партньор на MS.

Опитай да намериш съдействие на hotline на MS в България.

Успех!

Редактирано от 876Silver876 (преглед на промените)

Може, но не виждам каква работа ще има с този windows които вече прави 11 год.

Ще му върши чудесна работа, какво като е на възраст? Може да влачи безпроблемно офис и да печели от това, поддържа почти всичкия възможен счетоводен или друг отчетнически софтуер...

И ХР-то не е първа младост, но почти всички го ползваме.

Ако компютърът позволява по-добре си сложи някой линукс. Колкото и да са зле линуксите, 98 вече не може да се мери с тях. За съжаление вече искат доста мощни компютри - на мен вистата ми лети, а мандривата едва се влачи.

А не е ли по лесно да поискаш документ от този от когото си го купил?

MS ги боли да не казвам какво за фактурата.

• Автор

Темата е за фактурата, а не за това какви пари ще искарам с него или за какво ще го използвам. Windows-a не е ОЕМ, а е закупен отделно.

Темата е за фактурата...

Че какво повече да се комантира по въпроса за фактурата, казано бе всичко необходимо. На Microsoft им е през... за твоя, моя или на когото и да е Windows, независимо от версията.

За пред българското законодателство собственост се доказва с фактура, при това с посочено твоето име (фирма) като купувач, останалото е брътвеж на уморени след тежкия работен ден хорица.

Успех!

Ами тогава на Илинци ли да ходя? :huh:

Не, но можеш да закупиш от някоя фирма подобен лиценз. Аз продадох на нашата фирма всичките 98-осмянки преди време. Но съм сигурен, че по големите фирми има зачислени в счетоводството им МС ритейли и няма да е проблем подобна сделка.

Има вариант със закупуване на ХП, което ще покрие лиценза на 98-осмянката. Има вариант с добавянето към някакъв групов лиценз. И още няколко, ако работата е толкова на зор се обади до някой от двата официални дистрибутора на МС в България - БМГ или Поликомп. Повтарям, двата дистибутора, има закачка по тоя повод между тях laugh.gif Дори ако си от София можеш да изприпкаш до тях.

Можеш да се обадиш и до МС България но ще те препратят до тия двамата им представители. И да, няма да откажат вариант за лицензиране и съдействие :)

Имаш предвид да закупя лиценз от тези дистрибутори?

Те не продават пряко но ще получиш насока и указания а и ще имаш 100% достоверна информация относно начините и цените за тази легализация каквато малко трудно можеш да намериш по форумите :)

• Автор
Те не продават пряко но ще получиш насока и указания а и ще имаш 100% достоверна информация относно начините и цените за тази легализация каквато малко трудно можеш да намериш по форумите :angry:

Оффф... Нещо не схващам какво трябва да правя при тях. Да удостоверя уиндоуса или какво?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.