Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компа "запалва" а не тръгва...

Featured Replies

Здравейте! Надявам се да разберете какво искам да кажа...Значи днес реших да си пусна старата щайга че ми падна най накрая едно мониторче и да си я сложа долу на етажа...обаче пускам го аз светват Зелената и Червената лампичка но звукът "Пиу biggrin.gif" Не се чува и на монитора нищо не излиза...помня че преди с новия комп май беше имах подобен проблем...та какво се правеше ? какво трябва да се направи ?

ПП Предварително благодаря :)

ПП2 Много се извинявам ако съм сбъркал раздела но каточе ли е за тук темата...

ми аз имах същия проблем и се оказа че ми е изгоряло дъното. при теб сигурно е същото :rolleyes:

Здравейте! Надявам се да разберете какво искам да кажа...Значи днес реших да си пусна старата щайга че ми падна най накрая едно мониторче и да си я сложа долу на етажа...обаче пускам го аз светват Зелената и Червената лампичка но звукът "Пиу biggrin.gif" Не се чува и на монитора нищо не излиза...помня че преди с новия комп май беше имах подобен проблем...та какво се правеше ? какво трябва да се направи ?

ПП Предварително благодаря :wors:

аз имах същия проблем и се оказа че ми е изгоряло дъното. при теб сигурно е същото. :rolleyes:

ПП Предварително благодаря :rolleyes:

Отваряш, измиташ праха, проверяваш за евентуални дефекти по дънната платка.

Пробваш с изключен диск и без памет, ако работи почваш едно по едно да ги включваш (при изваден кабел на захранването) и така.

И на мене така ми беше станало преди... оказа се че нещо видео картата не е наред ( предполагам че беше изгоряла нз )

Пробваш с изключен диск и без памет, ако работи почваш едно по едно да ги включваш (при изваден кабел на захранването) и така.

Освен горното!

За по-точен отговор би било добре да опишеш и каква е системата. Ако си с външна видео карта може да погледнеш дали не е разместена.

• Автор

Амии Компа е от камената ера но си работеше перфектно преди това...

За видеокартата незнам как точно се разбира...но е вкарана в дъното /като платка/

Отворих и го...вътре интересното е че нямаше нито прах, нито мъх...Така погледнато с просто око не се ижда нищо което може да навежда на мисалта че има накакъв дефект...

Пали и не тръгва? Карбуратора чист ли е? Може и бензиновата помпа. А горивния филтър?

А да не би да се е подпалила машината? Дано си имал пожарогасител. biggrin.gif

Пали и не тръгва? Карбуратора чист ли е? Може и бензиновата помпа. А горивния филтър?

А да не би да се е подпалила машината? Дано си имал пожарогасител. biggrin.gif

Духовит си,но мястото ти е в "Празни приказки и забава"...

bigger,послушай Ken,пробвай дали ще запали без някой от компонентите...идеята е да откриеш дефектиралата част,която прави проблем.

• Автор

bigger,послушай Ken,пробвай дали ще запали без някой от компонентите...идеята е да откриеш дефектиралата част,която прави проблем.

Ами...освен Твърдия диск и CD-тата, кой други компоненти да махна... РАМ паметта /т.е има ли смисъл и нея да махам/ ?

Редактирано от bigger (преглед на промените)

Ами...освен Твърдия диск и CD-тата, кой други компоненти да махна... РАМ паметта /т.е има ли смисъл и нея да махам/ ?

всичко което можеш махни,без процесора и видеото...и ги слагай едно по едно(като не забряваш да дърпаш шалтера)

И на мен ми се случи скоро...оказа се че видео картата не е правила добър контакт в PCIE-E слота.

Звучи несерьозно, но провери ли дали разклонитела към който е пуснат е занулен?

Сорка ама като видя подобни изцепки не мога да се сдържа. Някак си клавиатурата сама почва да пише. biggrin.gif

Пробвай с нещата които ти казаха и ако не стане така направи и clear cmos.

• Автор

Пробвах със сичко което казахте но същата работа...при махането на някой от компонентите т.е с махнати някой комхоненти светеше само ЗЕЛЕНАТА лампичка... няма подути кондензатори

Що не пробваш да рестартираш биоса (или по точно да извадиш онази батерийка на дъното за 1-2 мин. и пак да я сложиш.)! :rolleyes:

Редактирано от nahi (преглед на промените)

а цд-то отваря ли се? ако не се вади вадиш му интерфейсния кабел и оставяш захранващиям ако пак не се отваря ти е изгоряло +5v sb на захранването (тогава не пиши и само на дъно+процесор)...

колкото до махането на компоненитте - правилният начин е - махаш всичките без процесора - да видиш ще пищи ли, ако е да почваш по един да ги връшаш... да не ти е заял ресета (най добре го изключи от дъното... виж и за разбити юсб-та някое може да дава накъсо)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

CD-то се отваря... ще пробвам това с махането на всички неща без дъното и да видя дали ще пищи.. няма разбити USB-та то USB-то му е слагано отделно...

ПП Това с батерийката го пробвах но нестана...

Не пищи нали? Или го дай да го погледнат в сервиз или в кофата. Дънцето.... Най-чести кандидат проблеми са изгорял южен мост, изгорял честотен генератор на паметта или регулатор на напрежение за процесора.

Ама все пак го дай да го погледнат някъде. Че такива "умрели" колко са ми минали през ръцете дето запалват от раз нямаш си идея...

Имах същия проблем. Оказа се, че захранването не е било добре. Сега и на един приятел така му стана и ще видим дали и неговото е от захранването ;).

Дъно, процесор, захранване. Пробвай да запалиш без процесора, но най-вероятно е дъното.

и какво ще види без процесор? тогава спийкъра не работи,

и какво ще види без процесор? тогава спийкъра не работи,

[/quot

Аз имам същия проблем с компютъра. ( в смисъл пали ама монитора не тръгва). Проблема не е в рам паметта, не е захранването, не е твърдия диск те си работят. Видеокартата е вградена и не е проверявана на друг компютър дали ще работи. Когато откачих кабела за монитора и след това пак го закачих компа започна да писука и не спира.

Аз имам същия проблем с компютъра. ( в смисъл пали ама монитора не тръгва). Проблема не е в рам паметта, не е захранването, не е твърдия диск те си работят. Видеокартата е вградена и не е проверявана на друг компютър дали ще работи. Когато откачих кабела за монитора и след това пак го закачих компа започна да писука и не спира.

Сакън, недей я слага видеокартата на друг комп biggrin.gif Поискай от някое комшийче/приятел една външа карта, влез в биос и забрани вграденото видео. Това за тест естествено за да се хване проблемацията. Добре е да се пробва и монитора на друга машина, може той да е проблема ?

Сакън, недей я слага видеокартата на друг комп biggrin.gif Поискай от някое комшийче/приятел една външа карта, влез в биос и забрани вграденото видео. Това за тест естествено за да се хване проблемацията. Добре е да се пробва и монитора на друга машина, може той да е проблема ?

Монитора раоти проверих го. Сега трябва да намеря видеокарта. Къде в биоса да забрана вграденото видео (как се казва на англииски)?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.