Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Надут кондензатор

Featured Replies

Здравейте на всички,преди няколко месеца смених видео картата и хората които е поставяха ме уведомиха че имам един надут кондензатор на дъното,след което аз им казах да го сменят така или иначе бяха отворили кутията но тях май ги мързеше и просто ми казаха да карам така докадето изкара дъното и така си карам вече може би шест месеца ако не се лъжа.От една седмица PC-то взе да се държи странно:

1. Вече два пъти се изкллючва сам без да е натоварен

2. Когато го пусна не може да зареди Windowsa просто стига до едно положение и екрана остава черен (това го прави само при студено положение,след като го изчакам една или две минути да загреят малко частите този пробрем изчезва,зарежда си всичко нормално както трябва да си е. )

За гореспоменатите проблеми аз лично подозирам КОНДЕНЗАТОРА,пиша ви за да видя и вашето мнение. Дъното ми е Gigabyte M555-S3,кутията на PC-то е добре вентилирана в момента е 15:10 часа може би няй топлото време пез деня Прпцерорът ми работи на 34 градуса,Харда на 33 градуса,Видеото NVIDIA GeForse 9600 GT 512MB на 52 градуса,на дъното явно нямам датчик за температурата защото EVERESTA не ми показва нищо така че незнам на колко градоса работи в момента и като за последно след като започна да прави тези проблеми преинсталирах Windowsa новият е на няколко дена първите два дена се стартираше нормално вчера и днеска отново се появиха гореспоменатите два проблема.

Редактирано от NEGODNIKA (преглед на промените)

Здравейте на всички,преди няколко месеца смених видео картата и хората които е поставяха ме уведомиха че имам един надут кондензатор на дъното,след което аз им казах да го сменят така или иначе бяха отворили кутията но тях май ги мързеше и просто ми казаха да карам така докадето изкара дъното и така си карам вече може би шест месеца ако не се лъжа.От една седмица PC-то взе да се държи странно:

1. Вече два пъти се изкллючва сам без да е натоварен

2. Когато го пусна не може да зареди Windowsa просто стига до едно положение и екрана остава черен (това го прави само при студено положение,след като го изчакам една или две минути да загреят малко частите този пробрем изчезва,зарежда си всичко нормално както трябва да си е. )

За гореспоменатите проблеми аз лично подозирам КОНДЕНЗАТОРА,пиша ви за да видя и вашето мнение. Дъното ми е Gigabyte M555-S3,кутията на PC-то е добре вентилирана в момента е 15:10 часа може би няй топлото време пез деня Прпцерорът ми работи на 34 градуса,Харда на 33 градуса,Видеото NVIDIA GeForse 9600 GT 512MB на 52 градуса,на дъното явно нямам датчик за температурата защото EVERESTA не ми показва нищо така че незнам на колко градоса работи в момента и като за последно след като започна да прави тези проблеми преинсталирах Windowsa новият е на няколко дена първите два дена се стартираше нормално вчера и днеска отново се появиха гореспоменатите два проблема.

При условие, че имаш подут кондензатор, едва ли има особен смисъл да търсиш причината в RAM-а, например.

Щом имаш надут кондензатор - отиди някъде да ти го сменят колкото се може по-бързо. Явно момчетата от сервиза не са били достатъчно кадърни да го направят - макар, че при условие, че имаш съответния кондензатор и предварително си подрязал крачетата на стария (за да запоиш новия върху тях) процедурата се улеснява значително и вероятността да повредиш нещо се свежда до минимум.

За температурата на видеокартата, можеш да поразровиш в BIOS, където има индикатори, показващи съответните температури, използващи стойностите отчетени от датчиците, намиращи се из кутията.

От една седмица PC-то взе да се държи странно:

Готин laugh.gif Може да е от захранването тоя проблем, може и от нещо друго. Вчера ми донесоха един комп с подути кондензатори на захранването, направо изтекли, правеше чупки като твоя, замина направо в коша (захранването де laugh.gif ). Ако не ти се занимава със смяна на тоя кондензатор добре е да имаш под ръка едно друго захранване и да тестваш. Намести всички кабелджаци за да не хлопа някоя връзка нещо. Температурите ти са ок. И ако си на вие с калайджийството - на сервиз :rolleyes:

• Автор
Готин laugh.gif Може да е от захранването тоя проблем, може и от нещо друго. Вчера ми донесоха един комп с подути кондензатори на захранването, направо изтекли, правеше чупки като твоя, замина направо в коша (захранването де laugh.gif ). Ако не ти се занимава със смяна на тоя кондензатор добре е да имаш под ръка едно друго захранване и да тестваш. Намести всички кабелджаци за да не хлопа някоя връзка нещо. Температурите ти са ок. И ако си на вие с калайджийството - на сервиз ;)
Ами незнам човече мисля че няма да е от захранването него го купих заедно с видео картата няма и една година от както го ползвам: Захранването ми е FORTRON 400W
  • 2 седмици по-късно...
  • Автор

Така проблема се оправи,цялата работа е била от дъното и по точно от КОНДЕНЗАТОРА смених дънната платка и всичко се оправи,благодаря за съветите.

Така проблема се оправи,цялата работа е била от дъното и по точно от КОНДЕНЗАТОРА смених дънната платка и всичко се оправи,благодаря за съветите.

Е какви съвети като не си се вслушал , за 20 ст. кондензатор си сменил дъно .

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.