Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хардуерен проблем с видео карта нвидиа 8500GT

Featured Replies

Здравейте,

надявам се, че ще има кой да ми даде по-ясна идея за това какво се случва точно... Ето и проблема:

от няколко дена насам видео картата ми отказва. Съвсем на случаен принцип на екрана ми излизат различни цветове - линии или точки, петна и т.н. , това не се случва при определени условия - да речем когато пусна игра или с нещо друго натоваря видеото, а така както си стои включен компютъра и се случва. Когато това стане компютъра забива и има нужда от рестарт, което не е гаранция че го оправя... или след черен екран уиндоуса ми казва "the display adapter stopped working and recovered" (Win 7). Когато се появят тия петна и компа забие се е случвало да бутна видео картата (самата платка) и образа се оправя, но компа си остава забит и пак трябва рестарт. Всъщност единствения вариянт да се оправи работата е като забие да бутна картата за да се оправи образа (все едно неще не дава контакт както трябва) и чак тогава рестарт - единствено тогава се оправя, иначе без да бутам картата след рестарт пак си се стартира с петна и най-странното е, че петната се появяват още на първия екран който показва марката и модела на дъното....

Проблема е доста сериозен, носих го на сервиз от там ми казаха, че перката на вентилаторчето на картата не се завъртало като се включел компа, а трябвало и това бил проблема. На мене това ми изглежда доста тъпа причина още повече съм сигурен, че въпросното вентилаторче завърта при определена температура за да охлади картата т.е. при самото пускане на компа няма смисъл да се върти. Както и да е, сложиха ми друго вентилаторче и го включиха директно в дъното та да се върти още като се пусне компа, така и прави само дето проблема не се оправи...

Понеже образа се оправя когато побутна видео картата си мисля, че проблема е наистина хардуерен и е или със картата или със слота на дъното (дано не е второто!). Преинсталирах драйвери и т.н. но без ефект!

Моля някой който разбира да помогне, поне да ми каже дали проблема е в картата или в слота на дъното. Нямам друга карта, с която да тествам за съжаление...

Редактирано от bu4alka (преглед на промените)

Вентилатора на видеото трябва винаги да се върти. Какво означава като я бутнеш и се оправя? Тя не е ли хваната с винтче за кутията тази карта? Добре ли е влязла във слота?

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

ми виж дали добре е вкарана картата в слота? как я побутваш, изчисти контактните пластини със контактен спрей...

• Автор
Вентилатора на видеото трябва винаги да се върти. Какво означава като я бутнеш и се оправя? Тя не е ли хваната с винтче за кутията тази карта? Добре ли е влязла във слота?

Картата е хваната с винтче към кутията, но все пак като я понатиснеш самата платка малко или много се огъва... Относно вентилаторчето - въпреки, че вентилаторчето, което ми сложиха в сервиза се въртеше постоянно това нямаше ефект...

ми виж дали добре е вкарана картата в слота? как я побутваш, изчисти контактните пластини със контактен спрей...

Вкарана е в слота максимално добре, няколко пъти я вкарвах и изкарвах. Контактните пластини са видимо в добро състояние.

Ти обаче все още си твърдо убеден че няма смисъл да се върти постоянно. Видеото е най-горещият компонент в системата. Обикновено работи на по-високи градуси от процесора.

Може би имаш прекъсната пътечка на картата. И като я бутнеш започва да прави контакт. Но има огромна вероятност да е работила повечко време без вентилатор и да е сдала багажа? Два въпроса: гаранция няма ли? И да не би случайно да е на Gigabyte с един голям жълт радиатор? Второто ме интересува повече...

• Автор
Ти обаче все още си твърдо убеден че няма смисъл да се върти постоянно. Видеото е най-горещият компонент в системата. Обикновено работи на по-високи градуси от процесора.

Може би имаш прекъсната пътечка на картата. И като я бутнеш започва да прави контакт. Но има огромна вероятност да е работила повечко време без вентилатор и да е сдала багажа? Два въпроса: гаранция няма ли? И да не би случайно да е на Gigabyte с един голям жълт радиатор? Второто ме интересува повече...

Точно Gigabyte с един голям жълт радиатор.... :wors:sad.gif

явно имаш опит с тая карта, дано имаш идейка как да я оправя...

Редактирано от bu4alka (преглед на промените)

Вероятно е сдала багажа. Пусни Furmark и наблюдавай какви са температурите. Би трябвало веднага да ти се появят артефактите. Допълнително захранване има ли? Виж и то дали ти прави добър контакт, или се влияе от "бутане/натискане".

• Автор
Вероятно е сдала багажа. Пусни Furmark и наблюдавай какви са температурите. Би трябвало веднага да ти се появят артефактите. Допълнително захранване има ли? Виж и то дали ти прави добър контакт, или се влияе от "бутане/натискане".

Днес ше я тествам на друг комп поне да съм сигурен дали е от картата или от слота на дъното. Ако е от картата няма да се занимавам... - нова. Дано не е от слота, че тогава... това оправяне с бутане ме притеснява...

Тази карта е невероятна. На един клиент я сменяха шест пъти...останлите се раминават с 2-3. Нищо не помага. Ако не е гаранционна я дай в сервиз, може да имаш късмет и да е само проблемна памет. Но след това трябва да измислиш активно охлаждане на паметта, защото големия жълт кютък/боклук не я докосва дори и хлади само ядрото.

Клиничн а история:

-прецаква се управлениято на вентилатора. Съответно спира. Това се хваща навреме, слага се на външно захранване.

-стъпка две, да не си си помислил че горното е помогнало. Просто от температурите глупавия охладител увисва на калпавите щипки и започва да си охлажда въздуха на милиметър от ядрото.

-стъпка три, наа сменената карта превантивно й смених охлаждането с друго което допира пак само ядрото, един огромен звяр от Nvidia 6600 GT, даже и вентилатор му приспособих, и това не помогна.

Изводи: или паметта грее прекомерно или картата тотално прецакана по дефолт.

• Автор
Тази карта е невероятна. На един клиент я сменяха шест пъти...останлите се раминават с 2-3. Нищо не помага. Ако не е гаранционна я дай в сервиз, може да имаш късмет и да е само проблемна памет. Но след това трябва да измислиш активно охлаждане на паметта, защото големия жълт кютък/боклук не я докосва дори и хлади само ядрото.

Клиничн а история:

-прецаква се управлениято на вентилатора. Съответно спира. Това се хваща навреме, слага се на външно захранване.

-стъпка две, да не си си помислил че горното е помогнало. Просто от температурите глупавия охладител увисва на калпавите щипки и започва да си охлажда въздуха на милиметър от ядрото.

-стъпка три, наа сменената карта превантивно й смених охлаждането с друго което допира пак само ядрото, един огромен звяр от Nvidia 6600 GT, даже и вентилатор му приспособих, и това не помогна.

Изводи: или паметта грее прекомерно или картата тотално прецакана по дефолт.

вярно, че радиатора стои на милиметър от платката и охлажда само себе си.. а на тая карта просто информативно ме интересува - вентилатора с включването на компа ли се завърта или само след като загрее картата?

в момента съм с видеото на един приятел - ше ме изкара докато си купя нова, ако можете да препоръчате нещо няма да е зле.

ВИНАГИ работи с пускането на компютъра. В някой случай може да не завърти в първите секунди, но в общи линии до 30 секунди трябва да е тръгнал. Тук не включвам не-фабрични охлаждания, чиито вентилатори зависи от управлението може и да сработват от време на време при нужда.

Колко с'тинки ти се дават за нова карта?

• Автор
ВИНАГИ работи с пускането на компютъра. В някой случай може да не завърти в първите секунди, но в общи линии до 30 секунди трябва да е тръгнал. Тук не включвам не-фабрични охлаждания, чиито вентилатори зависи от управлението може и да сработват от време на време при нужда.

Колко с'тинки ти се дават за нова карта?

от 150 до 200 000, знам че не е оптималния вариант, но на тоя етап не мога да си позволя повече. предстоят ми други разходи.... (canon 350D... :) )

за тези пари много хвалят АТи 4770 и 4830.....зависи от захранването ти ;) кажи си каква ти е цялата конфигурация :wow:

Редактирано от gogo velev (преглед на промените)

• Автор
за тези пари много хвалят АТи 4770 и 4830.....зависи от захранването ти ;) кажи си каква ти е цялата конфигурация :wow:

MotherB: Gigabyte P35-DS3

CPU: Intel Core 2 Duo E6750 @2.66Ghz

RAM: 4GB DDR2

Power Supply: Fortron 400 W

незнам друго трябва ли... ама чесно казано сякаш предпочитам nVidia вместо ATI...

Напразно...Варианта видео днес,драйвъри догодина вече не е актуален за ATI/AMD...И двата производителя имат добри попадения.

незнам за драйвърите на АТи щото моите нямам навика да ги сменям ... :P но съм страшно доволен от АМД/АТи ....използвам АМД от 7 години и до сега не съм имал проблеми...освен с един изпържен процесор дето ми пробутаха в сервиза.... biggrin.gif

• Автор
незнам за драйвърите на АТи щото моите нямам навика да ги сменям ... ;) но съм страшно доволен от АМД/АТи ....използвам АМД от 7 години и до сега не съм имал проблеми...освен с един изпържен процесор дето ми пробутаха в сервиза.... biggrin.gif

Intel и nVidia не се ли спогаждат по-добре?

Intel и nVidia не се ли спогаждат по-добре?

не... интел с никой не се погажда добре освен със себе си... (е по някога нямат вяра на себе си, за това сървърно дъно с интел видео не съществува - всичките са с 16 мб-ово ати...) ати и нвидия се погаждат по добре от интел с друго... просто на интел не им пука за другите щото са големи, но ати и нвидия трябва да постигнат максимална съвместимост ако искат да се продават добре...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Хората доста се оплакваха от първоначалните драйвери на 4890.
Лично аз нямах никакви проблеми с драйвърите на въпросната карта,затова е възможно да ми е убягнало.Съжалявам да го чуя.

Ало-у-у-у-у, с тестова бъгава версия на Win7 какво искате, шоколад ли, каква стабилност и производители, какви 5 лв...Нямаш ли шанс да пуснеш някоя linux дистрибуция, която си върви само от cd, и да видиш как ще се държи там, поцъкай вградените игрички, макар и елементарни...Така се дава съвет, върви се стъпка по стъпка, а не някакви си предположения, макар и основателни...Най-добре опитай с Dreamlinux bootable cd или dvd и пиши за резултатите, като поне един час цъкай вградените игрички, както и такива, вървящи си от интернет, графични.Като за начало...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.