Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за видеокартите

Featured Replies

Според вас коя от следните карти заслужава да се купи.Ще се играе на нови и тежки игри и на 17'' монитор и при 420 W ISO захранване.

GB/ASUS/MSI GTS 250 512/1GB

Sapphire/GB/Albatron HD4770 512 MB

Общо взето двете карти са на кантар. GTS-а е по-скъп и малко по-бърз. Относно Power Consumption-а ... захранването е достатъчно и за двете. Ако имаш повечко пари - вземи GTS 250 1GB. В МОСТ се предлагат карти на GB с охладители Zalman, които си заслужват, но можеш да се ограничиш и с Palit или Galaxy.

ПП: Друг е въпроса, че за тия пари може да се вземе PALIT/Sapphire HD4850 1GB DDR3, което е правилният избор.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор
Общо взето двете карти са на кантар. GTS-а е по-скъп и малко по-бърз. Относно Power Consumption-а ... захранването е достатъчно и за двете. Ако имаш повечко пари - вземи GTS 250 1GB. В МОСТ се предлагат карти на GB с охладители Zalman, които си заслужват, но можеш да се ограничиш и с Palit или Galaxy.

ПП: Друг е въпроса, че за тия пари може да се вземе PALIT/Sapphire HD4850 1GB DDR3, което е правилният избор.

А защо 4850 1 гб ? Нали в 250 има PsychX . Няма ли да усетя PsychX или ? А гледам в хардуер един колега докарал 4770 към 1000/4500 MHz с ацелеро с2

А защо 4850 1 гб ? Нали в 250 има PsychX . Няма ли да усетя PsychX или ? А гледам в хардуер един колега докарал 4770 към 1000/4500 MHz с ацелеро с2

Малко игри използват PhysX ... а и всеки порядъчен двуядрен процесор се справя повече от добре с физиката. Попринцип ще забележиш ефекта от PhysX само ако процесора е слаб. HD4770 се клоква много, да ... но не всяка бройка идва от шапката на Великденския заек. А и HD4850 също може да се клоква. Ако поради някаква причина си заслужаваше да вземеш 4770 вместо 4850 (освен цената), то AMD/ATI щяха да спрат производството и продажбата на HD4850. Така че след като имаш парите, няма какво да се чудиш и да гледаш кой какво и колко клоква, а да си инвестираш парите на правилното място. :speak:;)

:) Основната причина за дефицита на HD4770 е изчакването за продажбата на HD4850. biggrin.gif AMD/ATI не са луди да се конкурират сами със себе си...Как мислите,ако имаше достатъчно бройки HD4770 на пазара,колко от нас "пишман геймъри" biggrin.gif биха предпочели по-скъпата HD4850?Аз съм с HD4850,но ако сега купувах видео,изборът ми щеше да е друг-съотношението цена/качество за мен е определящо.

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

xactorR,oт доста време не съм те виждал да пишеш в калдата,радвам се да те видя отново.

Относно темата,не съм сигурен дали си заслужава 1 гб памет за резолюция от 1280x102,17 инча ,моя избор би бил 512 мб.

По принцип и аз съм много навит на 4770, но при положение, че 4850 е по-евтина и по-добра от GTS250 не мисля че би трвало да се замисля човека. Една 4850 1-во е с 256 битова шина, второ тръгва по-напред в клока от 4770 и според мен вмместо да се чуди човека 4770 или GTS250 да избере да вземе 4850 палит/сапфир/нещо си и едно ей такова ако иска да клоква и нещата заспиват.

Според мен :)

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Не споря, че като цена/производителност HD4770 e по-добре от HD4850. Но ако така и така ще се дават пари ... колкото по-добра карта се вземе толкова по-добре.

Пример (макар че не е съвсем същата ситуация):

Аз съм с HD3850 256МВ, а на другата машина имам HD4650 512МВ. По тестовете са близо, но ако аз играя GRID на High с HD3850, на другото PC брата разцъква на Medium, защото не му достигат няколко кадъра за прилична игра на High (мониторите са еднакви @ 1680x1050).

Ще излезнат новите игри наесен ... и ще стане така че ти с твоята HD4850 ще подкарваш всичко та High, а тои с HD4770 ще се запъне. Въпрос е на личен избор. Аз лично ако разполагам с пари винаги изпълвам бюджета докрай, поне после да не стане така, че да ме е яд, че съм спестил 20-30-50-100 лева ...

Дали картата ще е 1GB, 512MB или дори 256МВ ... в случая няма голямо значение. Плюс от многото памет лично аз като човек играещ игри (вече не влизам в категорията геймър, защото не мога да се занимавам толкова много) виждам само при разцъкване на GTA IV - текстурите няма да се губят толкова. А и не се знае кога ще се смени монитора. И пак остава въпрос на личен избор.

По принцип и аз съм много навит на 4770, но при положение, че 4850 е по-евтина и по-добра от GTS250 не мисля че би трвало да се замисля човека. Една 4850 1-во е с 256 битова шина, второ тръгва по-напред в клока от 4770 и според мен вмместо да се чуди човека 4770 или GTS250 да избере да вземе 4850 палит/сапфир/нещо си и едно ей такова ако иска да клоква и нещата заспиват.

Според мен :)

Ееее, забравихме се с тебе :P Верно много време се загубих. HD4770 има по-ново ядро и памет и се клоква повече. Ама Golf с турбо не изпреварва AMG :P

HD 4850 не е по-евтина и това е същността на проблема цена/производителност.Иначе паметта на HD4770 е по-бърза,a и е 40 nm ,шината и е достатъчна за цена 100$.

• Автор

Значи,която и да взема ще се клоква - това е сигурно.Но според вас като се клокнат както и да го гледаме 4850 ще е по-бърза и ще може да се играе на хай повече отколкото 4770.Значи дали заслужава да се земе 1 гб ? Вкъщи имам 42'' ЛСД и е възможно от време на време - по-рядко - да се играе и на него , но основно на 17'' ще се играе.

A, 4770 на Powercolor някой виждал ли е в България?

Аз на тази марка не съм виждал,но на Гигабайт една в Мултирама се мярка,макар и магазина да не е добър,ако имах средства бих се върнал да видя колко $ е.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.