Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на конфигурация за филми и захранване за нея.

Featured Replies

За тези части, колко вата захранване ще бъде нужно:

MB: Gigabyte M61PME-S2P

CPU: Athlon 64x2 5200+ Dual Core BOX

VGA: ATi 4350

RAM: 2x1GB DDR2 1066MHZ A-Data

HDD: 320GB WD Caviar® Blue™

FDD: -----------------------------------

DVD: LG GH22NP20

WLAN: Canyon CNP-WF511

SOUND CARD: Creative AUDIGY SE 7.1 24bit, OEM

Благодаря предварително.

За тази машина 300W PNF/APN са предостатъчни. Ама в случай, че решиш скоро да правиш ъпгрейт можеш да вземеш 350 или 400W.

тая памет не ти трябва... даже и с клок няма да ти е от голяма полза, щото едва ли ще докараш повече от 300 мхз на процесора, вземи си на 800... (тоест то на дъно с вградено видео няма клок...) кой ти я измисли тая конфигурация? тва дъно има само 2 пц-и слота и карта с хубаво охлаждане не става...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор
тая памет не ти трябва... даже и с клок няма да ти е от голяма полза, щото едва ли ще докараш повече от 300 мхз на процесора, вземи си на 800... (тоест то на дъно с вградено видео няма клок...) кой ти я измисли тая конфигурация? тва дъно има само 2 пц-и слота и карта с хубаво охлаждане не става...

Ами аз си я измислих. :angry: Значи да сменя тази памет с друга и дъното също? Моля препоръчайте ми нещо. Тъй като ще използвам този компютър само за "ДВД", интернет и музика, гледах да избера по-евтини части. По-принцип едва ли ще сложа по-мощна видео карта, но просто вградената не ми върши работа, защото няма HDMI, за да свържа компютъра с LCD телевизор. Пък ако има също добри и по-евтини дъно и памет, няма против. biggrin.gif

P.S. И все пак, не искам да го направя твърде слаб, защото няма да му правя много упдейти за в бъдеще.

Редактирано от imm0r7a1 (преглед на промените)

Ами аз си я измислих. :angry: Значи да сменя тази памет с друга и дъното също? Моля препоръчайте ми нещо. Тъй като ще използвам този компютър само за "ДВД", интернет и музика, гледах да избера по-евтини части. По-принцип едва ли ще сложа по-мощна видео карта, но просто вградената не ми върши работа, защото няма HDMI, за да свържа компютъра с LCD телевизор. Пък ако има също добри и по-евтини дъно и памет, няма против. biggrin.gif

P.S. И все пак, не искам да го направя твърде слаб, защото няма да му правя много упдейти за в бъдеще.

Ти така кажи, аз мислех че си купил вече нещата и искаш хубаво захранване. Ето ти една с HDMI, DVI и т.н. екстри:

Gigabyte MA780GM-UD2H - дъното си има вградено видео и HDMI, DVI, VGA изходи - ето.

X2 7750 BOX

2GB DDR2 800

500GH Hitachi/ WD Blue/ Seagate 7200.12 - който и да вземеш все тая.

Кутия ASUS TA-D31

Захранване FSP 350-60APN

DVDRW някакво. Например Samsung SH-S223F/BEBE Black - в момента са на промоция в Жар по 35лв. а са чудесни записвачки.

Около 450-500лв. с ДДС в зависимост от коя фирма го купиш.

• Автор
Ти така кажи, аз мислех че си купил вече нещата и искаш хубаво захранване. Ето ти една с HDMI, DVI и т.н. екстри:

Gigabyte MA780GM-UD2H - дъното си има вградено видео и HDMI, DVI, VGA изходи - ето.

X2 7750 BOX

2GB DDR2 800

500GH Hitachi/ WD Blue/ Seagate 7200.12 - който и да вземеш все тая.

Кутия ASUS TA-D31

Захранване FSP 350-60APN

DVDRW някакво. Например Samsung SH-S223F/BEBE Black - в момента са на промоция в Жар по 35лв. а са чудесни записвачки.

Около 450-500лв. с ДДС в зависимост от коя фирма го купиш.

Много благодаря за препоръките. Обаче това дъно не го намерих, нито в Мост, нито в Жар, от където обикновено пазарувам. А иначе, къде другаде го продават? Според Вас от флопи има ли полза, вече. Тъй като интернета ми е безжичен, дали тази WLAN карта ще е добра, или да заложа на по-известна марка? Дали има смисъл от тази карта на Криейтив (SOUND CARD: Creative AUDIGY SE 7.1 24bit, OEM), т.е. ще усетя ли въобще разлика между нея и вградената в това дъно? Попрекалих, но последният ми въпрос е, дали не е по-добре да взема 400 ватово захранване, или е излишно? Отново Благодаря. :)

Че аз преди притежавах 7100 вградено и имаш HDMI изход.Защо не се консултира преди покупката на частите.

Много благодаря за препоръките. Обаче това дъно не го намерих, нито в Мост, нито в Жар, от където обикновено пазарувам. А иначе, къде другаде го продават? Според Вас от флопи има ли полза, вече. Тъй като интернета ми е безжичен, дали тази WLAN карта ще е добра, или да заложа на по-известна марка? Дали има смисъл от тази карта на Криейтив (SOUND CARD: Creative AUDIGY SE 7.1 24bit, OEM), т.е. ще усетя ли въобще разлика между нея и вградената в това дъно? Попрекалих, но последният ми въпрос е, дали не е по-добре да взема 400 ватово захранване, или е излишно? Отново Благодаря. ;)

Според мен ако нямаш набито ухо( гениален израз biggrin.gif ) няма да усетиш разлика дали звуковата карта е вградена или не. А относно захранването повече ватове никога не са излишни...пречак единствено на сметката за тока biggrin.gif:)

Според мен ако нямаш набито ухо( гениален израз biggrin.gif ) няма да усетиш разлика дали звуковата карта е вградена или не. А относно захранването повече ватове никога не са излишни...пречак единствено на сметката за тока biggrin.gif:)
Ако дискретната звукова карта е Creative AUDIGY SE 7.1,може да се каже,че разликата не е особено голяма,но ако е ,която дори не е скъпа-разликата е доста голяма,дори и без да си набиваш ухото. :)biggrin.gif
Ако дискретната звукова карта е Creative AUDIGY SE 7.1,може да се каже,че разликата не е особено голяма,но ако е Creativ X-FI Xtreme Music,която дори не е скъпа-разликата е доста голяма,дори и без да си набиваш ухото. :angry:biggrin.gif

Особено за предложеното дъно разликата е очевадна и с най-голямата мърша но външна, не смея да я сравнявам с криейтив, по-добре е да си поговорим за Мисквич и БМВ ohmy.gif

• Автор

Ммм да, май-май и тази звукова карта Xtreme Music, ще взема. biggrin.gif Как си се трупат едно по едно нещата. Не мога да разбера, това дъно в Жар по добро ли е, че е с около 30лв. по-скъпо? Иначе ето ги сравнително двете дъна, в сайта на GIGABYTE.

P.S. С този процесор, видео карта и звукова карта, Full HD видеа ще могат ли да се гледат нормално?

Ммм да, май-май и тази звукова карта Xtreme Music, ще взема. biggrin.gif Как си се трупат едно по едно нещата. Не мога да разбера, това дъно в Жар по добро ли е, че е с около 30лв. по-скъпо? Иначе ето ги сравнително двете дъна, в сайта на GIGABYTE.

P.S. С този процесор, видео карта и звукова карта, Full HD видеа ще могат ли да се гледат нормално?

400 ватова захранване има смисъл да си купиш само ако ще правиш по-нататъшео обновление.Ако си от хората който направо си копуват нов компютър след стария си избери 300-350 ватов фортрон.

Може и да минеш с кутия и захранване ISO на Foxconn.

примерно с тази кутия и захранване има и други модели в сайта,която ти хареса най-много на външност.

http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=4180

Даже US2H трябва да е по-евтино от UD2H - разликата е единствено, че UD е с изяло сухи кондензатори, а при US са само около сокета на процесора. Не знам в Жар защо е толкоз скъпо, така че вземай UD2H от Мост.

Да.

Ще имаш проблемче с 1080п, предлагам ти да се ориентираш към дъно без видео и външна видеокартичка с поддръжка на ХД аудио - АТИ, не си споменал и финансовия лимит какъв е, Ето ти предложение с резерв от мощност и съвсем тиха за парите си машина. Ако ще се използва озвучителна система към компютъра външното аудио е добре дошло, можеш да сложиш и по-слаб проц, но 7750/80 е оптималната покупка към момента. Паметта ще я пуснеш на 4-4-4-12 на 800 Мхц задължително... И в това е смисъла за избора и. Но, можеш и на 6-6-6-24 на 1150 МХц biggrin.gif Захранването е с твърде голям резерв но след време ще понесе и някое по-мощно видео а консумацията и е приблизително същата като на едно 350 ватово:

Наименование Цена US $

Дънна платка ASUS M4N78 SE /NF720D/AM2+ 70,00

Процесор ATHLON X2 7850 BLACK EDN/BOX 79,00

Памет KIT 2X1GB DDR2 1066+ A-DATA 38,00

Твърд диск 500GB SEAGATE SATA2/7200/16MB 60,00

Видео SAPPHIRE ULTIMATE HD4670 5121M 82,00

ДВД LG GH22NS30 DVD RW SATA BLACK 23,00

Кутия FOXCONN 3GTS002 /FORTRON 400W 65,00

Цена без ДДС: 417,00

Цена с ДДС: 500,40

Цена в лева с ДДС: 700,56

Ще имаш проблемче с 1080п

Защо да има проблем с 1080п? Дори и видеото да няма ускорение за FullHD(а то има), 7750 е достатъчно бърз, че да не се затормозява особено с 1080п.

Еми засега няма да взимам външна видео карта, пък и много, много Full HD няма да гледам още, по скоро HD. Гледам че в Жар няма тази Xtreme Music, обаче ето тази не е ли подобна? А звуковата карта има ли някакво отношение по производителноста на звука при Full HD видеата?

Titanium-a мисля, че даже е по-добра от Xtreme Music, но виж и тази. И спокойно - няма да имаш проблем с филмите. Сложи си последната версия на CoreAVC, последните драйвери за видеокартата и гледай с Media Player Classic - Home Cinema.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор

Еми засега няма да взимам външна видео карта, пък и много, много Full HD няма да гледам още, по скоро HD. Гледам че в Жар няма тази Xtreme Music, обаче ето тази не е ли подобна? А звуковата карта има ли някакво отношение по производителноста на звука при Full HD видеата?

Ще ти свърши работа!

• Автор

В крайна сметка ето частите които избрах:

MB:...........Gigabyte MA78GM-US2H...............................148.89.....JAR

CPU:.........Athlon 64x2 7750+ Dual Core BOX.................114.48....JAR

RAM:.........2x1GB DDR2 1066MHZ A-Data.......................63.28......JAR

HDD:.........500GB HITACHI, SATA2, 7200rpm, 16MB........95.97......JAR

FDD:.........1.44MB Black................................................15.66......JAR

DVD:.........Samsung SH-S223F/BEBE Black, SATA............35.00.....JAR

SC:...........Creative X-FI Titanium...................................155.88....JAR

CASE:........ASUS TA-D3.................................................48.00.....MOST

ATX:..........FSP350-60APN/350W.....................................51.50.....MOST

За в бъдеще мога да взема и една видео карта. Обаче разтоянието между PCI Express-a и входа за видео картата, не знам дали не е малко? И въпреки, че въпросът ми е доста тъп :P, а пък и инженерите едва ли не си вършат работата както трябва, обаче транзисторчетата от звуковата карта, не биха ли опрели в платката на видео картата? Няма да си трия поста, ама май за мен това е някава глупава визуална измама. :P

22604182.jpg

В крайна сметка ето частите които избрах:

MB:...........Gigabyte MA78GM-US2H...............................148.89.....JAR

CPU:.........Athlon 64x2 7750+ Dual Core BOX.................114.48....JAR

RAM:.........2x1GB DDR2 1066MHZ A-Data.......................63.28......JAR

HDD:.........500GB HITACHI, SATA2, 7200rpm, 16MB........95.97......JAR

FDD:.........1.44MB Black................................................15.66......JAR

DVD:.........Samsung SH-S223F/BEBE Black, SATA............35.00.....JAR

SC:...........Creative X-FI Titanium...................................155.88....JAR

CASE:........ASUS TA-D3.................................................48.00.....MOST

ATX:..........FSP350-60APN/350W.....................................51.50.....MOST

За в бъдеще мога да взема и една видео карта. Обаче разтоянието между PCI Express-a и входа за видео картата, не знам дали не е малко? И въпреки, че въпросът ми е доста тъп :P, а пък и инженерите едва ли не си вършат работата както трябва, все пак транзисторчетата от звуковата карта, не биха ли опрели в платката на видео картата?

няма да опрът.,но ако ще слагаш и видеокарта бих те посъветвал наистина да си купиш дъно с повече слотове,тъй като разстоянието си е малко и всичко ще бъде на гъсто....

Редактирано от ivan_252 (преглед на промените)

Няма да опрат,не се притеснявай.Относно това,че ще станат много нагъсто разположени-охлаждането на видеото се пада от другата страна,затова звуковата карта няма да му пречи.Самата звукова карта не грее и не се нуждае от собствено охлаждане,затова слагай и ,както казах,не се притеснявай. cool.gif

• Автор

До последно се колебая дали направо да не купя видео карта, затова искам да има и втори вариант. Единият това дъно, другият друго дъно (по възможност GIGABYTE), което не е нужно да има вградена видео карта, но повече PCI слотове. Много Благодаря на всички. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.