Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Интересува ме кои инверторни климатици са по-добри Осака или Haier. Става въпрос за 9-ки в ценовия интервал 850- 950 лв. Моделите, които сравнявам са : Osaka CH-09-LBP и Haier HSU-09HVA103/R2(DB)

Редактирано от anton_ant (преглед на промените)

Интересува ме кои инверторни климатици са по-добри Осака или Haier. Става въпрос за 9-ки в ценовия интервал 850- 950 лв.

Моделите, които сравнявам са : Osaka CH-09-LBP и Haier HSU-09HVA103/R2(DB)

Миналата година и аз имах същата диалема и накрая избрах Haier.

Разликата м/у 9 и 12 беше 60лв и взех 12. Доволен съм за една година няма проблеми а и доста тихо работи

Интересува ме кои инверторни климатици са по-добри Осака или Haier. Става въпрос за 9-ки в ценовия интервал 850- 950 лв.

Моделите, които сравнявам са : Osaka CH-09-LBP и Haier HSU-09HVA103/R2(DB)

Вземи си DAIKIN.. Toва ти трябва
  • 2 седмици по-късно...

Аз съм против Haier-а.

Е на това му викам обосновано твърдение - няма ала бала - кратко и ясно ! Публикувано изображение Всички знаем причините...предполагам ...евентуално ...по принцип .... Публикувано изображение

Попадал съм на чисто нови, произведени с дефект(от единя течеше вътрешното тяло; на другия мигаха светодиодите за грешка). Също познавам фирми, които отказват да работят с тази марка. За осаката нямам определено мнение. Все пак да говорим по темата, от толкова мнения се нагледа точно на моето? Публикувано изображение

В този диапазон (нискобюджетен) според мен Midea се вписва най-добре. Нагледал съм се на осаки и хайери...

Попадал съм на чисто нови, произведени с дефект(от единя течеше вътрешното тяло; на другия мигаха светодиодите за грешка). Също познавам фирми, които отказват да работят с тази марка.

Ей това ако го беше написал към мнението си отначало и гък нямаше да кажа :nono::yanim:

Относно Мидеа - и ние продаваме много от тези в ниския клас - в общи линии работят като за парите си , само дето не е еднакво за всички модели - например някои 12-ки са добре ,други- "лабави " и така за всякакви мощности опира дп модел . То не че и при другите го няма де , ама когато ходих да бая по климатици съм се чудил понякога дали това е 12 или 9 ...или дали въобще това е нормално :whist:

• 3 месеца по-късно...

Аз съм против Осака и Хайер. Повечето създадени са дефектни и за нищо не стават. По добре да си вземеш Midea отколкото да си дадеш парите на вятъра. По добре да дадеш по малко пари за по качествено, отколкото да дадеш повече пари за пълни боклуци.

Редактирано от nasko96 (преглед на промените)

нито двете:) осаката много бучат и като цяло са все с дефекти:angry: panasonic ви трябва...инверторен си е най-добре:speak:икономично е има ги и под 1000лв _____ темата е стара м/у др. и навярно човека вече се топли с някакъв:P

Редактирано от brigante (преглед на промените)

Здравейте и от мен. Моето мнение е сходно с това на няколко от останалите потребители които са писали по темата, а именно нито една от двете марки, т.е. от Осака и Хайер. Миналата година купихме Хайер и големи разправии голямо чудо, първо имаше дефект във вътрешното тяло, после след сервиза имаше проблем с тръбите, после нещо с различните режими на работа имаше проблем, тъй като аз вдигнах ръце и не се занимавах с това не мога да напива точно какво му беше. От както си сложихме Fujitsu General ASH12UB нямам никакви проблеми даже съм страшно доволен, климатичето сега е и на промоция. Моя брат пък беше с Осака и не беше никак доволен.

От както си сложихме Fujitsu General ASH12UB нямам никакви проблеми

:) Aма и ти взе , че Мерцедеса го сравни с Москвича - все кола, все бензин гори , все с 4 гуми .. :yanim: както винаги нещата опират до едни книжни такива неща ....какво да направят тези ,които ГИ нямат :)

в тоя ценови диапазон haier бие всички останали. особенно марковите (които за такива пари са марка без качество...) аз имам haier HSU 10HB03/R1 (B) и съм много доволен. 3 години и половина го ползвам вече...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Купих си климатик "Осака" по препоръка на мой познат, избрах модела по съвета на служителя в сервиза на "Милчев син" ООД на ул. Цар Симеон, № 6 в София според предназначението (за отопление) и според размера на помещението. Вече трета година си късам нервите и с климатика и с обслужващия сервиз. Климатикът замръзва, а техниците са некоректни (направо казано - лъжат) и дори груби. Не ви препоръчвам да се насочвате към тези фирми.

• 10 месеца по-късно...
  • 1 година по-късно...

Аз пък взех http://osaka.bg/%D0%98%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82o%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA-Osaka-CH-12-DSBP ей това и сега като ви чета постовете почвам да изтръпвам. Дано да няма филми, че evpetra ме плаши. Иначе климатика си работи отлично за сега ще го видим зимата как и ще пиша.

Аз пък взех http://osaka.bg/Инве...saka-CH-12-DSBP ей това и сега като ви чета постовете почвам да изтръпвам. Дано да няма филми, че evpetra ме плаши. Иначе климатика си работи отлично за сега ще го видим зимата как и ще пиша.

Тя темата е от 2009 първо се чете после купува.

Осака е българска измислица, реално няма такава марка. Българска фирма поръчват някаква бройка климатици които да отговарят на определени спецификации, и китайците ги сглобяват от каквото имат под ръка.

Може да си късметлия и да ти се падне нещо качествено, но това се случва рядко.

Политиката на Haier е първо да пуснат продукта на китайския пазар и като се наложи го "изнасят" в чужбина.

За Haier поне в повечето случай има резервни части докато при Осака обикновено се налага техника да дойде да види какво точно има "вътре" и чак тогава да търсят чаркове за ремонта.

• 1 месец по-късно...

Haier и Osaka най-яките марки представете си Оsaka на българския пазар 400лв с печалба на търговеца 100лв транспорт от Китай 150лв и китайците за 150лв какво са сложили в тоя климатик за 100$. И тука гледам хората си купуват Osaka от 500лв и очакват климатик :ohmy: .Haier-a e същата история доколкото знам.Или си вземи климатик или не се залъгвай с тея,щото ще си навлечеш неприятности и много ще те е яд.

По добре е тоя Panasonic

Редактирано от some_of_it (преглед на промените)

дрънкаш глупоси за хайера осаката се сглобява тука, не в китай... аз още съм със същия хайер (като го купих струваше около 1200лв, макар да имаше маркови - като тоя смешен панасоник от линка горе за по малко пари) от предния ми пост и още съм доволен... брей кога минаха 6 години...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

дрънкаш глупоси за хайера

осаката се сглобява тука, не в китай... аз още съм със същия хайер (като го купих струваше около 1200лв, макар да имаше маркови - като тоя смешен панасоник от линка горе за по малко пари) от предния ми пост и още съм доволен... брей кога минаха 6 години...

Прав си че Osaka се сглобавят Буграс , но това не ги прави по качествени , защото пак ги сглобяват с най-евтините(респективно на лошо качество части) и са си зле осаките.

Колкото до Хаиера имам познат които работи в сервиз и е разправял че всеки ден сменя електроника на Хайер която никак не е евтина част.След като се зачетох и по други форуми платка за Хайер е MOST WANTED часта за климатик. :P

• 2 месеца по-късно...

Здравейте

Аз си купих преди 2 седмици Osaka CH-12-DSBP Виждам много просташки коментари в темата Климатика ми е много добър за парите си цена качество Отностно др "марки" Сравнение конвектор Осака с такъв Беко в режим отопление няма аналог Моята съседка е Фуджи Сименс 12 на 3 г, но сръвнение с този който закупих нейния е нищо въпреки че е по скъп Вътрешното тяло с две ленти в режим отопление аз не се чувствам Ок Предвид темата Osaka или Haier предпочитам Осака

Редактирано от Andrian Ivanov (преглед на промените)

Нито единият нито другият могат да се нарекат с думата "климатик". А още по-малко да се избира между тях. Haier бяха климатици преди 15-20 г. Осака никога не са били. На закупилите - "честито". За 500 лв. бих закупил 2 Мидеи от Метро, както ги разпродаваха преди няколко години.

Хайер, Осака - не благодаря. Не съм толкова богат да купувам буклуци..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.