Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Анархията в училище

Featured Replies

:) Искам да ви разкажа моите преживелици вчера в училището на сина ми. Той е 3 кл. Отивам да го взема след учебните занятия,входната врата - заключена. Седим мирно и кротко с другите родители,говорим си и се опитваме да не обръщаме внимание на бързо припадащия мрак и все по-бързо застудяващото време. Звънеца още не е бил, но класа на сина ми изхвърча от класната стая и се "строява" пред вратата да излязат. НО,тя е заключена. Портиерката ни обяснява,че има заповед на директора да не се пускат децата преди да бие звънеца... Носели отговорност... Един баща обаче се приближава и след 2 приказки с портиерката детето му излиза и си тръгват. Тогава аз казвам да пуснат и моето дете,но портиерката отказва... ohmy.gif Като причина за това ми казва,че ако ни блъсне кола извън двора на училището и това стане по време на час,те ще носят отговорност за детето МИ. Аз й отвръщам,че никой не може да ми казва кога мога и кога не мога да си взема детето,че след като то си тръгне с мен,те са освободени от отговорността,от която толкова се плашат. НО...докато не би звънеца,тя не отвори вратата. Доста кофти разговор се получи. Един баща от нашия клас /и той афектиран/ промърмори,че е искал да спонсорира училището за закупуване на щори за класната стая,но след тази случка няма да го направи.

Това,което най-много ме нервира - заедно със сина ми си тръгнаха и негови съученици,които се прибират сами,без родител или друг възрастен. Питам аз,училището,вкл. портиер,учители,директор не носят ли отговорност за тези деца и след свършването на учебните занятия?

След тази случка,днес директора е викал класната на сина ми да й иска обяснение за случилото се,въпреки че тя въобще не беше там. Последния час децата са били с друг учител... :offtopic_s:

• Автор

nickfox, Serenity, моля ви, ако е възможно да спрете да се джафкате ... много хубаво би било.

Е, ако вие и двамата не сте ученици, то аз все още съм /все още на 17 ;) / . Ще споделя моите виждания по въпроса с образованието...

Училището, в което уча е Варненска търговска гимназия "Г. С. Раковски". Намира се точно на пъпа на Варна, наистина на възможно най-централното местенце. Естествено, този терен представлява ОГРОМЕН интерес за ужасно много хора, разполагащи с "повечко парички в джобчето". Сградата е наистина стара, но все още се вписва в изискванията и условията за нормалното протичане на учебните занятия. Много благоприятно ЗА НАС е разположението на гимназията, тъй като имаме преки връзки с много институции, които обсъждаме в учебния процес, при които имаме практически уроци, където сме стажанти и т.н. Миналата година стачкувахме срещу това да преместят гимназията в краен квартал, където сами се досещате - престижът от това да учиш там драстично ще намалее, имиджа на гимназията няма да е същият.

Да премина малко по нататък... ИМИДЖЪТ? Да, има го. Важно е какво училище ще избереш за средното си образование, тъй като там получаваш началната си квалификация, доизграждаш се като личност, откриваш собствените си интереси и таланти, добиваш ясно мислене за това в каква насока би искал да продължиш своето образование.

Е, училището беше доста по-престижно докато беше ръководето от стария директор, който, за жалост, се пенсионира. Дойде въпросната г-жа М. М. И какво става с гимназията в момента? Цари анархияяяя. Той беше доста наясно с това как да управлява гимназията, как да стимулира учителите да дават на децата знания, и същевременно да ги подготвят за това, което ги очаква по-нататък, а най-важното ... успяваше да убеди и нас, учениците да стоим в училище, да изпълняваме задълженията си доста по-добре отколкото го правим сега. Няма човек, който да ме убеди, че организацията в цялото училище не зависи от самия директор. След като новата директорка /нова, нова, ама е вече 3 год./ не съумява да въведе ред, то какво остава за по-низшите нива на йерархията?! Няма стимул в учителите, поне не такъв какъвто беше преди, а как без директор и учители биха могли близо 600 души да се управляват сами?

УЧИТЕЛИТЕ - за мое наистина голямо съжаление, трябва да кажа, че аз познавам много ПРЕПОДАВАТЕЛИ, и 2-3-ма УЧИТЕЛИ. Има много голяма разлика между преподавателите и учителите. Едно е някой да влезе в час, да "изпее" за пореден път урока си, да ни изпита и да си излезе. Съвсем друго е когато учителят влезе с усмивка на лице /не говоря за алкохолно светещи очи/, и първото изречение не е "№ 4 на дъската!", а "Здравейте ученици, как сте, как прекарахте уйкенда?". Всеки учител би могъл да отдели 5 скромни минутки от часа си за малко споделяне на емоции и преживявания, ако искате и "стапяне на леда" го наречете. Нас, учениците това ни прави съпричастни към съдбата на учителя, и обратното - прави и учителя съпричастен към нас. И оттам ... ние оценяваме това, което те правят за нас. Когато някой от учениците реши да прояви арогантното си поведение, естествено, че ще се замисли дали да го направи при същият този учител...

УЧИТЕЛИТЕ успяват да предадат урока си по такъв начин, че да бъде интересен и разбираем за нас. Имаш проблем? ... при когото и да е УЧИТЕЛ да отидеш, той би ти помогнал. Сигурна съм. Имала съм подобни случки.

И още нещо ... УЧИТЕЛИТЕ дават уроци не само по учебните предмети, а и по ЖИВОТА.

Аз оценявам всичко това.

Идват наред преподавателите. Ами какво за тях? Имам чувството, че в последните поне 2 год. и половина, аз ходя на работа, а не на училище. Ставам свидетел на сплетните и шушуканията им, на връждата, която се поражда между тях, кой бил близък на директорката, че затова бил предавал в гимназията, на коя мъжа и какъв бил, че и тя затова била в гимназията. Пораждат се доста интриги, на които аз не би трябвало да ставам свидетел. На какво ме учат? Да уважавам бъдещите си колеги, или да гледам как да стъпча другия, за да дръпна аз напред?

Разликата между преподавателите и учителите е, че едните уважават училището като институция, а другите ходят там просто на работа.

Ще дам един съвсем пресен пример: От 2 години насам аз в екип с друго момиче от моя клас, сме направили наистина много за имиджа на Гимназията, представяли сме я на какви ли не форуми, обществени мероприятия и коктейли, взехме участие в инициативата "Мениджър за 1 ден" под патронажа на мин. Милен Велчев. Именно в тази инициатива ни се предостави възможност да седнем на председателското място в Окръжния съд - Варна, разисквахме казуси и реални проблеми и т.н. и т.н. Е, да де, ама на кой му пука? Тези неща, които сме направили си ги знаем само ние двете и кл. ръководителка, която ни помогна за реализирането им. Как да стигнат те до директорката? Като кл. ръководител докладва за свършените неща? Не. тя е просто учител там, друго е когато друга учителка отиде да докладва /дълбоко засягам темата за шуробаджанащината/. Така и се случи: Мина вчера наредба, в която се изказваха благодарности на 3-ма ученика, взели участие в един семинар, в които и ние взехме равностойно участие, добавям също, че се представихме изключително достойно и на предния такъв семинар, където тези 3-мцтата не си вяснаха дупенцата даже?

Е, къде е справедливостта тогава?! Поне като има наградени - то това да са всички, които трябва, а не сульо и пульо, поради НЕоснователни причини.

Гррррр ... още се ядосвам по този случай. :wors:

Темата за заплащането на учителите хич няма да я засягам. Сами знаете за проблемите там ...

И в крайна сметка, аз ходя на училище не за да си фръцкам гъзенцето наляво и надясно, не за да ставам постоянен клиент на близките кафенета, не за да заговорнича или да нагрубявам някой, а за да НАУЧА нещо.

А това, че в живота много по-лесно се оцелява с връзки отколкото с умения и квалификация, може би и аз смятам така. Но все още не на 100 %.

Смятам да пробвам по трудния път - напред със знанията, опита, квалификацията, пък да видим докъде ще стигна ...

P.S.: Много студено ми стана на пръстите, и трудно успявам да пиша

... и съжалявам ако съм ви доскучала с леко дългичкия пост...

... повече няма да правя така... ;)

nickfox, Serenity, моля ви, ако е възможно да спрете да се джафкате ... много хубаво би било.

<{POST_SNAPBACK}>

:wors: miss_PiGGy , моля те , ако е възможно да не ни оприличаваш с животни ... много хубаво би било. Примерно. ;)

Имам няколко учители, които наистина УВАЖАВАМ. И те заслужиха това. Успяват да обяснят урока така, че всички да го разберем, когато имаш нужда от помощ винаги ще се притекат и успяват да поддържат дисциплина в час. Защото колкото и свестен човек да е един учител това има малко общо с тишината в класната му стая (говоря от опит). Много малко са преподавателите, които могат да те накарат да заобичаш един предмет, но поне да ти помогнат да го разбереш. Тогава ти създава значително по-малко ядове.

Колкото до проблемите в образователната ни система - те са много: самата организация, учителите, които искат мирни и кротки деца и учениците, на които вече не им стига само наизустяването. Учениците не са папагали. Обикновеното научаване на сухата теория вече не е достатъчно в динамично променящото се общество. Трябва и интерес към материала, осъзнаването и осмислянето му. А нашето училище все още не предлага нищо подобно. Учениците губят интерес и все по-рядко влизат в часовете. Нещата трябва да се променят, но никой не иска да започне пръв. И учителите ще продължават да обвиняват тинейджърите и обратното. А това няма да доведе до нищо хубаво. :yanim:

Айде и аз да се включа... Има Имало е и винаги ще има КОФТИ учители. Но и тях ги разбирам. По мое време в училище имаше 2-ма учители който бяха ужасни само 2-ма но ни скасваха нервите. Директорката беше една от тях. Признавам си не бях от най "послушните" ученици но всеки си има косури. Доста често имаше малка родителска среща. (аз, майка ми и директорката). Тази жена не ставаше за тази длъжност. Крещеше викаше абе абсолютно ненормална... И така да разкажа случката. Нашата парелелка беше 5 годишна курсовата ни ръководителка беше най-невероятния човек. Абе чесно да си кажа тази жена ни беше като майка през тези 5 години. Страхотен човек. И така дойде 5-ти курс. Мина първият срок, дойде втори. Но какво се оказва. тъпата директорка решава, че много сме се сближили с класната си и неможело то така и я прави заместник директорка и я маха като наша курсова. Ужас !!!! Дадоха ни нова класна и за "късмет" тя беше другото хахо от по-горе посочените 2-ма Педагози. Хубавото беше, че бяхме много задружни като курс.... Винаги се подкрепяхме във всичко. В този ден в който станаха тези неща ние просто си излезнахме и 1 седмица не влизахме в часовете. Стояхме в кафето и отказвахме да учим. Накрая на седмицата не ни върнаха курсовата но поне махнаха другата и последният срок от последната ни година го искарахме без ръководител. С тази история искам да кажа, че винаги има изход за всичко стига да сте задружни и постоянни.

П.П Много корумпирани учители има еййййй.....

Така......понякога е трудно човек да се включи в нечий спор,макар че аз само исках да напиша нещо по повод темата,но преди мен май са помирили,когото е трябвало:)

Въпросното училище е едно от да кажем доста реномираните във Варна,и определено всичко трябва да се прави с мярка :) Много съжалявам,но такива действия,които влизат във вестниците не са най-правилното!Имам много връстници там и опредлено директорката се е вманиачила според мен.И на мен ми искат ученическа лична карта на входа на моето училище,ама това е след един нещастен случай,при който външен човек беше влязъл и наръгал едно момче от моето училище.

Освен това в голям град като Варна не всеки има 5минутки до училище,какво могат да направят тези,които живеят на другия край на града и трябва да пъруват 40 мин с автобус? :)

Така,че според мене нещата скоро ще се променят,не може всяко училище да си въвежда каквито си иска мерки просто ей така,нали :bye:

Брей много вълнуваща тема . Жалко ,че я чета с толкова голямо закъснение . Естествено любимият ми съфорумец отново се проявява , като добър оратор и слушател (разбира се ) .

За жалост обществото се развива , демокрацията и тя . С една дума соцреализма остана само в историята . Е , някой други затвърдени комуняги продължават да мислят и действат следвайки "линията" . Спомени , спомени от времената на петилетки , перестройката , селкопа , ТКЗСтата , реповете и т.н. Но има ли смисъл да продължавам да пиша , след като за мнозина тези думи са познати само от учебника по история ( и при мене е така ) . Едва ли можем да разберем стереотипа , начина на мислено от татова време , камо ли "просто да го приемем ". Обръщам се към всички , които продължават да са носители на преддемократичното мислене : "Хора , стига сте писали и говорили как е било преди и как е сега ... Стига сте се превъзнасяли по евтините домати и краставиците , тока за жълти стотинки и образованието считащо се за едно от най-добрите в света .Гади ми се да слушам как хората си спомнят за "едно време" . Сега същите те се опитват да ни обясняват как се живее и т.н. . На всички тях мога да кажа , че са изживели времето си и техният начин на мислене е безполезен в съвременнтата ни реалност . Дори да са прави , думите им си остават лична позиция , безрезултатни и разбрани от малцина . След като знаят толкова много , защо продължават да водят ********* си съществуване , а не направят нещо значимо - ето чрез политиката може да постигнат така жадуваните промени ....

Отделно от това , смятам че човек просто трябва да знае своите права и задължения , като гражданин и ученик в частност . Да говори тогава , когато е прав и да отстоява позициите си . Няма нищо лошо ученика да се поскара с даскалите и заместник директора ( само до там съм стигал ) , когато е прав . Най-малкото след като е в грешка и позиция с какви очи даскала би се обадил на родителя да кажем и да обясни ситуацията ?! Да потърсиш правата си и обяснение защо те са нарушени , дори и от директора не е противозаконно .В това отношение може да се понаучим от американците и да приемем съда , като официална форма за решаване на проблеми от рода .

:beer::love::love:

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

Брей много вълнуваща тема . Жалко ,че я чета с толкова голямо закъснение . Естествено любимият ми съфорумец отново се проявява , като добър оратор и слушател (разбира се ) .

За жалост обществото се развива , демокрацията и тя . С една дума соцреализма остана само в историята . Е , някой други затвърдени комуняги продължават да мислят и действат следвайки "линията" . Спомени , спомени от времената на петилетки , перестройката , селкопа , ТКЗСтата , реповете и т.н. Но има ли смисъл да продължавам да пиша , след като за мнозина тези думи са познати само от учебника по история ( и при мене е така ) . Едва ли можем да разберем стереотипа , начина на мислено от татова време , камо ли "просто да го приемем ". Обръщам се към всички , които продължават да са носители на преддемократичното мислене : "Хора , стига сте писали и говорили как е било преди и как е сега ... Стига сте се превъзнасяли по евтините домати и краставиците , тока за жълти стотинки и образованието считащо се за едно от най-добрите в света .Гади ми се да слушам как хората си спомнят за "едно време" , защото същите тези хора (ама абсолютно съм убеден в това ) са стискали палци по време на Априлският пленум . Сега същите те се опитват да ни обясняват как се живее и т.н. . На всички тях мога да кажа , че са изживели времето си и техният начин на мислене е безполезен в съвременнтата ни реалност . Дори да са прави , думите им си остават лична позиция , безрезултатни и разбрани от малцина . След като знаят толкова много , защо продължават да водят ********* си съществуване , а не направят нещо значимо - ето чрез политиката може да постигнат така жадуваните промени .... 

Отделно от това , смятам че човек просто трябва да знае своите права и задължения , като гражданин и ученик в частност . Да говори тогава , когато е прав и да отстоява позициите си . Няма нищо лошо ученика да се поскара с даскалите и заместник директора ( само до там съм стигал ) , когато е прав . Най-малкото след като е в грешка и позиция с какви очи даскала би се обадил на родителя да кажем и да обясни ситуацията ?!  Да потърсиш правата си и обяснение защо те са нарушени , дори и от директора не е противозаконно .В това отношение може да се понаучим от американците и да приемем съда  , като официална форма за решаване на проблеми от рода .

:eek:  :yanim:  :yanim:

<{POST_SNAPBACK}>

В този пост само това, което подчертах е по темата, всичко останало са ******** с цел да се засегне конкретен потребител. А най-интересното е, че с въпросния потребител всъщност сте на едно мнение - искате да се знаят и да се спазват задълженията, а също така и да не се нарушават правата. Той нито веднъж не е показал в тези си постове, че иска да се връща соцуправлението, ти май имаш някакви опасения и фикс идея и търсиш във всеки негов пост заклетия комунист. Ясно, че политиката ти е болест, ясно че спорът ти е нещо като проявление на болестта, ама да изкараш, че в постовете си НикФокс бленува по комунизма... просто се страхувам, че трябва да идеш да си премериш температурата, имаш всички симптоми на треска.

Просто демокрацията развърза нравите в БГ, защото се оказа, че някои от нас не бяха готови за този преход (въпреки това съм твърдо за прехода!) и понякога учители и директори се чудят как да направят така, че правилата да се спазват, когато има толкова много вратички. Не съм казвала (мисля, чи и Никфокс не е казвал, че одобрява конкретното действие на учителката) - просто и двамата имаме поглед от другата страна и разбирам, че тя се е почувставла безсилна да се справи и в безсилието си е решила да действа толкова рестриктивно, това не я оправдава, но се замислете и защо се е стигнало до това? И какво бихте направили вие на нейно място? Ако имате прекрасно решение, отидете и й го предложете - всичко останало е правене на сеир и сриване на авторитета на училището като институция! Но ние българите сме си сеирджии - така че ще имате огромна подкрепа...

:] Ами поста ми не беше насочен конкретно и само към него но както и да е . Просто тези образи на демократичните чичковци , които говорят за оптимизма към по-добро бъдеще , успешен преход и т.н. се изтъркаха . В същото време обаче , не са прекъснали връзката си с "едно-то време" и продължават да ни разясняват колко добре било тогава , как учениците били дисциплинирани , всичко било уредено и подредено .... Такива хора за мен не са наясно със себе си . Мечтаят за перфектния социализъм , където хората хем са свободни , хем полицията не бие и забравят в кое време живеят . Толкова от мене и за синдрома ми към соц. болежките .

П.П Мерих си температурата добра е .

О да щях да забравя . Прави ми неприятно впечетление на използваното от някой съкращение П.С (P.S пост скриптум ) , на български се пише П.П демек послепис ( Ако греша някой да ме поправи ) ;) .

Редактирано от DemoVision (преглед на промените)

Не се притеснявай arti. Никъде не е казано, че всички трябва да са съгласни с моето мнение, но пък като всеки един гражданин на тази страна и аз имам право на мнение, независимо дали се харесва на всички. Demo Vision, все пак и двамата искаме едно и също. Няма проблеми. Оставям настрана всичко останало. На днешния ден просто не ме вълнуват подобни писания по простата причина, че имам достатъчно сериозен повод да съм щастлив.

Интересна тема сте захванали.Учител съм от 3 години и всеки ден се ужасявам на това, което учениците си позволяват като държание, поведение или квото там щете го наричайте.Казвам ви-нещата излизат извън контрол,бъдещето на България в лицето на доста учници е ..ами нещо не го виждам.

Няма какво да говоря и да обвинявам тоя или оня, естествено на вас ви е по-лесно да обвинявате учителите,били такива-онакива-вие разбирате ли изобщо какво означава да си учител в бг училище?Психически тормоз-хайде не ме разсмивайте да не почна да ви давам ежедневни примери за това, какъв тормоз се налага да търпят учителите. :angry:

Спокойно, моята съпруга е учител от 14 години. Начален курс. Да не казавам как всяко лято се превръщат на пъдари за да събират ученици за първи клас, защото някоя "умна" главица превърна образованието в търгашество. Колегите и директорите на други училища лъжат като за световно за да привлекат повече деца и става така, че в едно училище, което е безнадежден случай има по 36 деца в клас, а в друго - с по-добра база и по-добри учители не могат да си съберат изискуемата бройка за паралелките. Заради един такъв безсрамен лъжец - директор на ямболско училище пък се наложи да закрием едно училище в селата. Подлъга ги с безплатен транспорт до града и обратно. Сега родителите се чудят какво да правят, защото се оказа, че трябва да си плащат за това. Искат да се възстанови училището, но както се казва - Късно е чадо. Хлопмат ли вратите на едно училище - край с него.

Освен това - хайде да видим как един учител може да обърне еднакво добро внимание на 36 деца. Ще стане ама друг път. Който е мислил тези неща в министерството, явно, че не е бил никога учител.

Проблеми има. Има и сред ученици, има и сред учители. Но да се прехвърля вината само на едните не е правилно.

nickfox ,

целият ми предишен спор с теб беше заради това, че не искаше да признаеш, че проблеми има и сред ученици , и сред учители, а не само сред едните. а сега ти сам го каза :wors:

Съгласна съм с теб. Майка ми е учителка от 20 години. Сблъсква се година след година със същите проблеми,с които , сигурна съм, и жена ти. Ходенето , събирането на ученици .. цялото 'търгашество' както каза ти. Нужна е промяна. Но дали ще има?

nickfox ,

целият ми предишен спор с теб беше заради това, че не искаше да признаеш, че проблеми има и сред ученици , и сред учители, а не само сред едните. а сега ти сам го каза :wors:

Съгласна съм с теб. Майка ми е учителка от 20 години. Сблъсква се година след година със същите проблеми,с които , сигурна съм, и жена ти.  Ходенето , събирането на ученици .. цялото 'търгашество' както каза ти. Нужна е промяна. Но дали ще има?

<{POST_SNAPBACK}>

Не, че не го признавам, а просто аз застанах от едната страна, а част от вас от другата. Беше необходимо за баланс, а и за да стане ясно, че проблема не е само в учителите както излизаше в началото. Не може да се казва - само те са виновните. Тъпо звучи.

Не може да се казва - само те са виновните. Тъпо звучи.

<{POST_SNAPBACK}>

Mда , тъпо звучи. Затова никога не съм казвала подобно нещо :wors:

• 1 година по-късно...

Искам да изкажа искреното си възмущение... забелязвам, че темата е доста става, но какво да се прави, че пикантните неща достигат бавно...

Направо щях да падна от стола докато четях какво се говори за моето училище (Варненска Търговска Гимназия). Даже ще си призная, че разкрих и въпросната госпожица Мисс-нещо-си... :clap:

Много моля за протокола да отбележа, че с нея сме били по едно и също време във въпросното училище. Милата хич не и се мърдаше от пушкома и как няма да закъснява! Че тя на време пристигала ли е???

Грам не съм усетила такова отношение към мен! Също съм закъснявала, но се случваше веднъж месечно (че и по-рядко) и никога не съм била под "тормоз". Но съгласете се, че не може някой да забравя, че учебните занятия започват в 7:30 и всеки ден да пристига в 8:00. Аз ако съм не ще му проверявам домашните, ами ще го накарам да направи оборка на двора! angry.gif

Никога не са ни проверявали домашни и тем подобни глупости!!! Направо се чудя не ти ли е грях да го казваш! ohmy.gif

Последно време е егати анархията, но не по отношение на директорката (която съм съгласна, че е под всякаква критика, но не мисля, че учениците са най-компетентни да го кажат), а по отношение на учениците. Това със закъсненията чак и мен ме дразни!!!! ;) Как аз мога да си ставам на време и да си ходя на училище редовно, а "Сульо" да става по същото време, да пристига 20 мин преди мен на даскало и да има време да си изпие кафето и да закъснее с 30 мин за час (бавно се пушат пустите цигари), а "Пульо" да си поспива до 7:30 и да пристига около 8:00-8:30 angry.gif .

Та да не се отплесвам, защото темата е много дълбока... Не защитавам дикерторката. Напротив. На мен ми е също толкова противна и нелицеприятна. Но както сама си спомняш Мисс - нито подписките, нито кавгите ти помогнаха да се смъкне г-жата от поста... Интересно ми е като отидеш (а ти няма как да го направиш вече де :wors: ) в Инспектората какво ще кажеш??? "Карат ме в 7:30 да пристигам в училище! Накажете ги!" :wors: Дано ти повярват и да накажат лошата Мама дето се опитва да ни вкара в правия път! Пак така ли ще се оплачеш когато работодателят ти изисква от теб да се явяваш на време на работа? Дано да са направили до тогава "Защита на закъсняващите граждани"

100 % пропускам нещо, но то толкова емоции напират в мен... :)

Айде утре може пак да пиша... че утрото е по-мъдро от вечерта

До скоро cool.gif

Бас хващам, че тая ваща директорка няма да издържи и месец в мойто даскало, но както и да е, не мога да ва разбера защо я търпите да ви се налага по този начин, направете някакъв протест, покажете, че не ви харесва начина по който тя управлява вашето училище.Мога да ви дам пример с моето училище, когато преди няколко години правихме протест да ни върнат стария директор.Става въпрос за спортното училище в град Бургас, новият директор щеше да изгони всички ученици с по слаби спортни резултати и от там цялото училище не искахме да влизаме в час ако изберат съответния директор (май не е редно да му казвам името) и исканията ни бяха удовлетворени, след като ходехме да протестираме чак пред кметството на град Бургас и накрая се стигна до компромис.Защо не опитате и вие, може да се получи.

Интересна тема сте захванали.Учител съм от 3 години и всеки ден се ужасявам на това, което учениците си позволяват като държание, поведение или квото там щете го наричайте.Казвам ви-нещата излизат извън контрол,бъдещето на България в лицето на доста учници е ..ами нещо не го виждам.

Няма какво да говоря и да обвинявам тоя или оня, естествено на вас ви е по-лесно да обвинявате учителите,били такива-онакива-вие разбирате ли изобщо какво означава да си учител в бг училище?Психически тормоз-хайде не ме разсмивайте да не почна да ви давам ежедневни примери за това, какъв тормоз се налага да търпят учителите. :)

Вярно има ученици, които не се търпят има и ученици , които страдат точно от УЧИТЕЛИТЕ.Лесно е всеки да обвинява другия, вие обвинявате нас учениците ний обвиняваме вас учителите, но никой не се замисля, че проблема може да е в самия него.Има такива учители , които си мислят, че колкото повече домашни дават или колото повече се злобят заплашват и т.н. си мислят, че могат да подобрят учениците и да ги накарат да учат и да бъдат примерни, жестоко се лъжат.И после веднага по телевизията защо децата са толкова агресивни, защо се бият, защо не влизат в часове и всякакви такива глупости, ЦЯЛАТА ТАЗИ АГРЕСИЯ ИДВА ОТ УЧИТЕЛИТЕ, ТРЕНЬОРИТЕ и т.н. вярно и социалната среда на живот също упражнява голям натиск върху психиката на даден човек било то ученик или възрастен.Разбирам и вас учителите, че искате да ни научите на нещо, да направите хора от нас, но с каране до никаде няма да се стигне, само ще става все по зле, не че ми пука особено, но отдавна исках да изразя мнението ми по тоя въпрос защото вече ми омръзна да слушам как вие обвинявате учениците за вашите провали това,че не можете да се справите с един клас не прави нас простаци и т.н. ами ако не можете да се справяте с ученици просто си сменете работата и забравете че изобщо някога сте били учител.

• 3 седмици по-късно...

Така, ясно е, че има МНОГО кофти ученици и много кофти учители. Относно кофти учителите - те може да не са толкова кофти хора, но просто им е писнала работата, не я обичат и не им се занимава с подрастващи нахалитети, каквито са повечето ученици. Проблемът е, че слагат всички под общ знаменател, което логично е обидно за някои ученици, които не отговарят на изградените им квалификации и отговарят със същото, че и с по-лошо.

Учениците пък, от своя страна винаги признават, че и в тях има някаква вина, но тя никога не е в конкретния случай. И ето че от най-малкото нещо в училище стават големи драми. Защото едните си имат предварително изградена оценка за другите, а другите от своя страна не правят компромис. Системата също е много зле, материалите, които учим са представени по ужасен начин и ако не са, по грешен, защото не е нормално в 9 клас, например да те карат да научаваш неща по даден предмет наизуст, за да може евентуално по-нататък да ти ги обяснят.

Още нещо за учениците. Една моя съученичка успя на постигне успех 5.90 само с нахалността и простотията си. Развика се на едната даскалица - пише й по-високото за да млъкне, развика се на другата - същото. Винаги съм се питала как я траят, аз ако бях на мястото на някоя от тези учителки можеше и шамар да получи. И тогава дали нямаше да получа имиджа на най-ужасната учителка-темерут? Дали докато историята мине през всички класове аз вече нямаше да съм я пребила, изнасилила и обесила? И кой всъщност е прав?

И още нещо. Забавиха ни стипендиите с 2 месеца и тъй като тези пари на мен са ми жизнено важни, щях да преобърна Земята от ярост и отидох да попитам класната ни какво става с тях. Тя ми каза, че стипендии ще получим след като те си вземат заплатите, които също от 2 месеца не идват. И тогава ми стана доста неприятно, че аз за 20 лева човек ще убия, докато класната ми си чака заплатата. И разбрах едно нещо - ние, учениците сме много интересна порода. Винаги имаме ужасно много претенции, винаги сме най-пре*бани, винаги другите са ни виновни и длъжни, вечно сме против системата, ех, този труден живот... Как пък един ученик не се извини на учителката си за отвратителното си поведение еди-кога си (освен ако не е било насила), как пък веднъж не се замислиха други такива те заслужават ли това, за което претендират толкова? Но не, ние сме толкова нещастни и онеправдани. Господинът ми по история разказва ужасно неувлекателно - аз трябва ли да знам? Трябва ли да си отворя учебника и да видя, след като той разказва неувлекателно и ми е скучно в час? Аз се питам при наличието на толкова дебилни учитеници, ако минатват през мен често такива, дали ще имам разсъдъка да водя изобщо часове, а те се правят на обидени. Човек, в края на краищата трябва да се научи и да се съобразява малко с правилата такива, каквито са. Не мисля изобщо, че в такава свободия, каквато е в българските училища в момента имаме право на някакви големи претенции.

nickfox, съгласна съм с това, което пишеш, освен с едно нещо. Това, че една учителка е преподавала на 2 поколения не значи, че тя е била еднаква и с двете. (съжалявам за женския род, но така ми върви мисълта) Някои учители с времето помъдряват, 'научават' как да процедират с децата, други път - точно обратното, трети не се вписват в обстановката, която е променена именно заради времената, които се менят, четвърти просто намразват и ученици, и система, и всичко, но разлика има и то голяма.

Толкова за ученическо-учителските неволи. Сега да поговоря за системата. На нашта директорка ежегодно и скимват разни простотии, които обикновено траят максимум един срок и отпадат по-късно, предполагам, че това ще се случи и с тези извънредни мерки, които е наложена гореспоменатата варненска директорица. Сега като се замисля ми се ще и при мен да има по-крути мерки за закъсняването, защото ми е голям проблем.

Ох, съжалявам, исках да напиша малко по-друго нещо, но ми се спи много и си губя мисълта...

Редактирано от EnigmaticMind (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.