Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Слабо ли е захранването ?

Featured Replies

http://plesio.bg/power-supply-c-69977705/e...u-p-237575.html

мисля тва да сложа и да не се занимавам повече.

Посредствено захранване.70% ефективност,оем производство на Acbel(посредствен производител).Много по-добър избор е Corsair CX400,което си е чист Seasonic.

Редактирано от xtremist (преглед на промените)

• Отговори 62
  • Прегледи 9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Посредствено захранване.70% ефективност,оем производство на Acbel(посредствен производител).Много по-добър избор е Corsair CX400,което си е чист Seasonic.

Това е захранването. 400W са реална мощност - това може да бъде доставяно неограничено време и пикова мощност 520W. Не всичко е ватове.

компа е на 1 седмица, 420W пише,че е ,може ли да създава проблеми игрите и на макс не ми сечат

щом пише 420 вата значи е или G-TEC 420 PIV или LPE-23 те са не повече от 150-180 вата, а ако има отзад 2 букси - вход и изход за монитор със сигурност е боклук (има и такива с вход, изход и ключе и те са боклуци)

колкото до кондензаторите - те не могат да компенсират малкия траф и освен това натоварват допълнително мосфетите и напреженията още повече излизат извън границите...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

<ножица>

колкото до кондензаторите - <ножица> натоварват допълнително мосфетите и напреженията още повече излизат извън границите...

Би било много мило за в бъдеще, ако се въздържаш от писане на подобни глупости.

Електротехниката е точна наука и свойствата на кондензаторите се изучава в 9 клас на електротехникумите. Електрониката също е точна наука и в захранването няма "мосфет". Там има импулсен трансформатор, диоди на Шотки, схема Грец, биполярни високоволтови транзистори, транзистори свързани Дарлингтон, двуполупериодните изправители със средна точка, класическата схема TL431C (или нейн аналог TL494). Резистори и кондензатори различен тип, входни LC филтри, радиатори, вентилатор, едностранна печатна платка.

И след като спомена мосфет - сигурен съм, че имаш своя теория на конспирацията - защо се надуват електролитните кондензатори около същите?

Купете си осцилограф/осцилоскоп. Подайте сигнал от различните линии към него. Добавете двата кондензатора (прочетете предишното ми мнение по темата). Пак включете осцилографа и заповядайте на коментар.

300W-то захранване не може да захрани машина с нужди от 500W. Няма перпетуумобиле, нито пък аз го твърдя. Добавените кондензатори ще облекчат работата на машината, защото се изказа предположение за евтино захранване, а в тях по подразбиране кондензаторите са с занижени стойности. Това как и кой ще ги добави е проблем на автора на темата, нито пък го скланям сам да го прави.

• Автор

Днес звънях до плесио казаха ми,че захранването е Chieftec и го слагали и на по мощни машини,топлия въздух идвал от видеото, а мириса защото още било ново и ако не се оправи до 2-3 седмици да им нося компа да го сменят.

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

Днес звънях до плесио казаха ми,че захранването е Chieftec и го слагали и на по мошни машини,топлия въздух идвал от видеото, а мириса защото още било ново и ако не се оправи до 2-3 седмици да им нося компа да го сменят.

големи са специалисти...но и на теб може да ти се е сторило,че е чак толкова горещ въздуха cool.gif

Това,че плесио(или друга шибана бакалия) са слагали това захранване и на по-мощни машини,означава само,че можем да чакаме подобни теми и от собственици на по-мощни машини.Не се изживявам като адвокат на никого,не давам и акъл(едва ми стига за собствена консумация),само ще кажа,че е глупаво да не се вслуша човек(или юзер,говори се,че в началото било едно и също...)в думите на Profruit.Дал е и дава много за нашият форум.Предлага и добро решение.И да попитам,ако ви посъветва някой да се прегледате,ще се прегледате ли,или ще отидете на лекар?Ами зависи дали сте лекари и колко.Съзнавам,че спамя,но не видях друг избор,НЕ съжалявам много...Уважавайте хората,работещи за форума ни.

Днес звънях до плесио казаха ми,че захранването е Chieftec и го слагали и на по мощни машини,топлия въздух идвал от видеото, а мириса защото още било ново и ако не се оправи до 2-3 седмици да им нося компа да го сменят.

Топлият въздух и специфичната миризма означават само едно - че видеото и/или захранването или нещо друго като чипсет например работи на около 90 градуса и може би малко отгоре. Изпича се защитното лаково покритие на елементите и отттам и миризмата. Трябва да се вземат мерки за добро вентилиране на кутията и чаркалъците в нея. Защото този процес много бързо състарява елементите. Освен това след подобно изпичане рязко се влошава и охладителната им способност. Т.е. става все по-зле и зле казано по нашенски. Преди малко чух по една кабеларка, че се очакват температури около 40-42 градуса през почивните дни, вземи някакви мерки по въпроса и то още утре :shake_puter:

Още не се било измирисало... Е@а си и отговора. Те да не са бояджии тия образи, че да се чака да изсъхне боята в хола и мирисът да се "разкара" :angry:

• Автор
Топлият въздух и специфичната миризма означават само едно - че видеото и/или захранването или нещо друго като чипсет например работи на около 90 градуса и може би малко отгоре. Изпича се защитното лаково покритие на елементите и отттам и миризмата. Трябва да се вземат мерки за добро вентилиране на кутията и чаркалъците в нея. Защото този процес много бързо състарява елементите. Освен това след подобно изпичане рязко се влошава и охладителната им способност. Т.е. става все по-зле и зле казано по нашенски. Преди малко чух по една кабеларка, че се очакват температури около 40-42 градуса през почивните дни, вземи някакви мерки по въпроса и то още утре ;)

Още не се било измирисало... Е@а си и отговора. Те да не са бояджии тия образи, че да се чака да изсъхне боята в хола и мирисът да се "разкара" :)

Да те ми предложиха да сложат неква перка за 15 лв. ,която да отвежда топлината от видео картата.Ще зема да слагам компа в хладилника кат пускам някоя игра вече biggrin.gif

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

Тия нещо се опитват да те работят. Chieftec нямат модел с мощност 420W. Запечатан ли е компютъра? Ако не отвори капака и виж какво пиша на самото захранване като модел и мощност.

• Автор
Тия нещо се опитват да те работят. Chieftec нямат модел с мощност 420W. Запечатан ли е компютъра? Ако не отвори капака и виж какво пиша на самото захранване като модел и мощност.

не е запечатан ,утре ще го отворя .Мислех днес но збърках отверката biggrin.gif

http://www.cwt.com.tw/english/2_product/1_detail.php?ID=895

Тва е захранването сега отворих компа и го видях.

Някой знае ли нещо за тази марка или е менте.

CWT произвеждат захранвания за Corsair и Thermaltake но твоето е от най-евтината им и съответно менташка серия. Остават в сила препоръките... :)

• Автор
CWT произвеждат захранвания за Corsair и Thermaltake но твоето е от най-евтината им и съответно менташка серия. Остават в сила препоръките... :)

Утре отивам да ми сложат препоръчаното тук захранване.Благодаря отново на всички.

• Автор

как да махна 24 пиновия кабел от дъното не иска да излиза

Отзад на конектора има една "контра"-трябва да я освободиш.

P.S."Заварен" четири пинов на слабо дъно и куад ми е попадал,но 24-все още не...

как да махна 24 пиновия кабел от дъното не иска да излиза

Натисни езичето за да го освободиш. То го заключва за да не се извади. След като го натиснеш с леко разклащане по дължината трябва да излезе с лекота :)

Снимчици - цък :)

• Автор
Натисни езичето за да го освободиш. То го заключва за да не се извади. След като го натиснеш с леко разклащане по дължината трябва да излезе с лекота :)

Снимчици - цък :)

натискам го дърпам,разклащам го и найска да излиза и ме е страх да дръпна да не се пукне дъното

не е от захранването, освен ако не е дефектно. Тръси проблема другаде, натовари компютъра за 10тина минути и виж дали духа топъл въздух от захранването. 24 пиновия кабел има контра натисни силно палчето и дърпай, нормално е да излиза по-трудно, едва ли ще счупиш платката

натискам го дърпам,разклащам го и найска да излиза и ме е страх да дръпна да не се пукне дъното

Държиш/притискаш дъното с лява ръка а с дясната дърпаш. Ако си десничар. Иначе обратната laugh.gif

За точка на притискане на дъното си избираш например паметите, внимавай да не се използваш за опорна точка някой кондензаторче или нещо кекаво и лесно откъртващо/чупещо се по дъното :) Опорната ти точка трябва да е максимално близо до конектора за да се изнегне някакво огъване и подобни.

• Автор
не е от захранването, освен ако не е дефектно. Тръси проблема другаде, натовари компютъра за 10тина минути и виж дали духа топъл въздух от захранването. 24 пиновия кабел има контра натисни силно палчето и дърпай, нормално е да излиза по-трудно, едва ли ще счупиш платката

товарих го и не духа ,но дадох 115 лв. за захранване и искам да си сложа него,при тия жеги,от радеона са се отлепили 2 лепенки и мисля,че в него е проблема.

Едит:

Сложих новото захранване .На него има отделен кабел PCI-E 6 pin който остана неизползваем ,видеото ми беше вързано с 4 пиновите ,така ли да го оставя. На старото захранване нямаше такъв PCI-E отделен кабел.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Видеото задължително ще го "нахранищ" със захранващ кабел. Новия 6-пинов си остава за следващата карта... т.е. неизползваем, засега. По-марковите и скъпите захранвания си идват с пълен комплект кабелджаци за всякакви периферии и винаги остават поне 4-5 комплекта от тях. Кажи как е машинката сега ? Сложи ли и перка отзад ? На задния панел на кутията де :speak:

• Автор
Видеото задължително ще го "нахранищ" със захранващ кабел. Новия 6-пинов си остава за следващата карта... т.е. неизползваем, засега. По-марковите и скъпите захранвания си идват с пълен комплект кабелджаци за всякакви периферии и винаги остават поне 4-5 комплекта от тях. Кажи как е машинката сега ? Сложи ли и перка отзад ? На задния панел на кутията де :speak:

да и работи много по безшумно,а забелязах,че има и една перка отпред която духа навътре.

да и работи много по безшумно,а забелязах,че има и една перка отпред която духа навътре.
Работи безшумно,защото не се пресилва като старото,а има резерв.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.