Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с .NET Framework

Featured Replies

Здравейте. Ползвам сравнително стара вече машина (ЕCS nForce 3-A, Sempron 2800+ @ 2Ghz s.754, 1GB A-Data DDR 400 @ 400Mhz 3-3-3-8, EPoX Radeon 9550) с XP Pro SP3 (с вграден SP2, 3 е добавян след това). Та .. наскоро ми се наложи да инсталирам една програма, изискваща .NET Framework 2.0 SP1, а дотогава имах само 2.0 и 3.0. Програмата някак се инсталира, но Framework-а не успя. Но така и не стигнах до програмата, понеже след това успешно я инсталирах на друг компютър и си свърших работата с нея. Както и да е, след това въпросният SP1 ми го искаше и друга програма, и понеже така и не успяваше да се инсталира - всичко изглежда точно, с изключение на факта, че инсталацията е малко по-бавна от обикновено, но накрая спира така и не иска да продължи повече. Чрез Google стигнах до страница, на която препоръчват да разкарам вече инсталирани версии на Framework-а и тогава да пробвам със SP1 - направих го, после опитах да инсталирам пак. Но се получи същото - инсталацията пак си спича в края и нищо повече. Това става както с 2.0 SP1, която поначало ми трябваше, така и с 2.0 (която впоследствие махнах, за да инсталирам на чисто) и 3.5 Full, която пък трябва да си включва всичко, което ми трябва. Какво ли не пробвах - ръчно чистене на регистри, махане на папки от \WINDOWS\WinSxS\, няколко хиляди рестарта .. Положението е тежко, защото сега нямам даже и 2.0, която е нужна за доста програми. Дано някой се отзове, надявам се на помощ от знаещите тук, благодаря.

Може да опиташ да дръпнеш .NET Framework 2 (1,1 или 1.0), после Start -> Run и пишеш команда: N:\dotnetframework\dotnetfx.exe /t:c:\temp /c:"msiexec.exe /i c:\temp\netfx.msi REINSTALL=ALL ReinstallMODE=vomus"

Замени N:\ с пътя към папката, където си записал файла на .Net Framework. Ако нямаш папка C:\temp, направи я. Най-добре е да имаш последна версия на: Windows Installer.

Хм, този Velocitek Control Centre ще го пробвам, твърде вероятно причината за срива на .NET да е в него.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Автор

Благодаря много! Знаех си, че има бързо и лесно решение (макар и "заобиколно"), интересно обаче как Google така и не поиска да ми каже за него. Обнових Installer-а, пуснах инсталатора по въпросния начин и 2.0 успя да тръгне.

Дано обаче не звуча неблагодарно и нахално, защото няма промяна при инсталацията нито на 2.0 SP1, нито на 3.5 (Full) - пак си замръзват на последната стъпка и нищо повече. Сигурно е дошло времето за чиста инсталация с формат, понеже не е правена от почти две години (правени са само repair-и), но нямам нито нервите да си направя бекъп и после да го възстановя, нито пък имам нужното място на диска .. Дали мога да пусна Repair от такъв релийз (понеже виждам, че има вградени всички версии на .NET Framework)? Няма да казвам каква каша се получи, когато пробвах да го поправя от диска със SP2, когато вече бях инсталирал тройката, затова питам.

Забравих да добавя, че съм чистил с този инструмент, и че май Visual Studio e прави проблеми, а и някои програми също го изискват.

Благодаря още веднъж.

ако си пуснеш ъпдеитите ще ти се качи безпроблемно този сервизен пакет

и че май Visual Studio e прави проблеми, а и някои програми също го изискват.

Абсурд е Visual Studio-то да прави проблем с ФУ-ка. На служебната щайга имам поне 6 версии на Framework и всичко си работи като пушка. Според мен вземи му удари един формат и чиста и хубава инсталация. Ако смяташ да се занимаваш със сериозни неща ти трябва перфектно инсталирана машина. Или както казвам, понеже не харесвам излишните суперлативи - нормално работещ комп :speak: Ако сметнеш колко време и нерви си загубил за реперване и всякакви подобни ремонти ще видиш, че си загувил няколко пъти повече време спрямо формата и като капак без резултат. Различните приложения изискват различни версии на Framework-а и се налага да ги имаш инсталирани на щайгата. И работещи де... Има много по-добри средства от т.н. Repair на системата и ти ги знаеш. Успех :)

• Автор
ако си пуснеш ъпдеитите ще ти се качи безпроблемно този сервизен пакет

Пуснати са, вчера даже се появи и уж тръгна да се сваля, но нищо не се случи. Има ли начин да го предизвикам насила (но не през сайта на Microsoft, понеже ще трябва да сваля същите инсталатори)? Или пък по същия начин да извлека .msi от exe-то, както направих с двойката?

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.