Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми при инсталиране на Безжична мрежа

Featured Replies

При мен работи перфектно и в двете ми мрежи в режим AP. A Infrastructure е когато има съчетание на кабелна и безжична мрежа заедно, какъвто при него е случая. Дефакто ще ползва настолната система в режим на сървър за интернет достъп. Както и да е. Каквото можех да помогна, помогнах. Нямам какво да казвам повече по темата за да не се превръща в спор.

Успех и всичко добро.

• Отговори 52
  • Прегледи 12k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

При мен работи перфектно и в двете ми мрежи в режим AP.

<{POST_SNAPBACK}>

При мен също работи перфектно, но ползвам истински AP-та, а не клиентски карти и давам достъп на повече от 1-2 машини чрез тези аксес пойнти.

A Infrastructure е когато има съчетание на кабелна и безжична мрежа заедно, какъвто при него е случая.

Въобще не съм съгласен, че при него случаят е такъв. При Infrastructure имаме свързаност на поне един аксес пойнт към две мрежи - кабелна и безжична, като самият аксес пойнт е входна точка за безжичните клиенти и продължение на кабелната мрежа, а не хост в нея, т.е. към него не се подават заявки, които той да изпълнява - той само ги предава на другия сегмент. Затова аксес пойнтите имат 2 мрежови интерфейса - кабелен и безжичен. И тъй като самите устройства не са хостове в мрежата, не е необходимо, а и не е желаелно адресите им да са от адресното пространство на мрежата, която свързват.

При PROXIMO случаят изисква точно Ad-Hoc режим, защото WiFi картата на десктоп машината му не може да бъде свързна едновременно към две различни по медия мрежи, и няма смисъл да се симулира подобна възможност - тя е свързана само към безжичната мрежа, а преносът към кабелната се осъществяа с маршрутизация между единия и другия мрежов адаптер. Освен това, от гледна точка на маршрутизиращия софтуер, който ще се стартира на десктоп компютъра, последният вече е хост в тази мрежа, така че е задължително да ползваме едно и също адресно пространство и директна комуникация между лаптопа и десктопа, което само по себе си, излиза извън концепцията за аксес пойнт и неговата роля в една мрежа.

Поздрави!

Казах, че няма да споря повече. Всеки си решава сам за себе си. Аз съм го реализирал по този начин и работи. Ти си го направил по друг начин. Твое си решение. Не ми се влиза в излишни спорове, въпреки че не съм съгласен с теб.

Аз бях до тук по темата.

Казах, че няма да споря повече. Всеки си решава сам за себе си. Аз съм го реализирал по този начин и работи. Ти си го направил по друг начин. Твое си решение. Не ми се влиза в излишни спорове, въпреки че не съм съгласен с теб.

Аз бях до тук по темата.

<{POST_SNAPBACK}>

Спорът въобще не е целта на това, което написах, а изясняването на истината, защото видях че даваш грешни (поне според мен) съвети на PROXIMO.

Не оспорвам възможността да се направи това, което ти си направил, знам че е възможно, но не споделям нуждата да се прави точно така. Говорим за принципи, а не за скърпване на положението и просто за "подкарване" мрежата.

Съжалявам, че приемаш мненията, които не съвпадат с твоето, за заяждане или спор. Млъквам :bighat:

Според теб грешни, според мен не. При мен са проверени в практиката и работят без проблем. А щом работят, то ми се струва, че твърдението, че са грешни е малко или много неуместни. Не можеш да казваш, че нещо е грешно след като работи без проблеми.

А дали е необходимо или не е въпрос на лично виждане. При мен съм си реализирал цялата мрежа у дома на безжични комуникации. Два настолни компютъра и лаптоп.

Та така. Затова казвам, че отива на спор темата. Мислим по различен начин и това е. Аз съм си казал мнението, ти каза твоето. Нека човека сам избере.

Мисля, че това е най-правилното.

П.П. Не ги приемам за заяждане. А и заяждане и спор са две различни неща, така че не ги приравнявай. Нали затова спирам да казвам каквото и да било. Двамата казахме каквото знаем. Нека човека прочете, да се ориентира и да избере какво да прави. Няма проблеми. Нека твоето да е по-доброто решение. Мен не ме бърка.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

• Автор

Момчета благодаря мноо ..оправих мрежата ее вурви на 11мб но все пак съм с ЮСБ 1.1 .. как обаче да пусна интернета сега? С ВПН съм!

Е, тук вече ще ти трябва рутираща програма. Аз ползвам Kerio WinRoute Firewall with McAfee Antivirus. Лесно се инсталира, има крак за нея и лесно се настройва. Съчетава в себе си рутър, защитна стена и антивирусна защита. Работи добре с MS Windows XP, MS Windows 2003.

Ако решиш да я ползваш, то пусни една търсачка тук във форума ( Kerio пишеш ) и ще излязат темите за нея за различните версии и линкове за сваляне и лекуване.

• Автор

Свалям това

Kerio WinRoute Firewall

Current version: 6.1.3 Patch 1

Release date: November 16, 2005

от официялния сайт нали за него говориш?

Работата е 4е намирам кракове за по старите версии sad.gif

Има си. Тук във форума. Пусни тук в Калдата търсачката и напиши Kerio и ще ти излязат линковете с темите. Има това, което ти трябва.

Ето ти я темичката:

Заповядай

• Автор

Мерси, почти я изтеглих, ако имам проблеми с настройките ще се обадя пак!

• Автор

Знаеш ли какво, това не е за мене искам нещо по простичко, като му видях настройките и се хванах за главата!! МОже би Winroute незнам ти кажи?

Знаеш ли какво, това не е за мене искам нещо по простичко, като му видях настройките и се хванах за главата!!  МОже би Winroute  незнам ти кажи?

<{POST_SNAPBACK}>

Защо не пробваш CCProxy - доста лека за използване и настройване програма. Не е нужно да си компютърен спец като nickfox, за да я подкараш. Пък и ако не се лъжа, беше безплатна за до 3 потребителя.

Особеното при нея е, че в програмите, които ще се свързват с интернет, ще трябва да задаваш да използват прокси, но мисля, че това няма да те затрудни.

Освен това, ако доставчикът ти на интернет не е включил в абонамента ти възможност да споделяш връзката с други компютри, и си разбира от работата, няма да можеш да минеш с рутер или поне няма да е незабелязано.

Поздрави!

След като инсталираш Кerio WinRoute компютъра се рестартира. След това ти предлага да се влезе в насгройки. Правиш настройките, които са просто фиктивно, следвайки wizard. Селд като мине това, си стартираш VPN акаунта. От конзолата за правление отваряш Trafic policy и стартираш нанвово wizard, като този път даваш не Local Area Network да ти е входа, а на следващото.Следваш магьосника, разрешаваш всички услуги и си типтоп.

И още нещо. Имаш си функции, които са характерни за сървър. Като NAT ( Network Address Translation), т.е. IP адресите ти се транслират в други за външните "доброжелатели".

А това, че не можела да се споделя връзката не е така. В крайна сметка двете ти мрежи са две отделни физически мрежи.

А това, че не можела да се споделя връзката не е така. В крайна сметка двете ти мрежи са две отделни физически мрежи.

<{POST_SNAPBACK}>

nickfox, да ти имам увереността, с която го казваш, дори и когато бъркаш biggrin.gif

Приеми следния казус, при който аз съм твоят доставчик на интернет, а ти си ми клиент, който си е пуснал NAT рутер на челната машина и иск да си шерва връзката с лаптопа или с някой съсед. Аз обаче на съм съгласен с това и правя така, че всеки входящ към теб пакет, да има TTL = 1, т.е. твоят рутер да е крайна дестинация на пакетите, заявени и адресирани обратно към клиенти зад твоя NAT. Сега се сети, какво ще стане, когато твоят рутер намали с 1 стойността на TTL. Получаваме TTL exceeded error и пакетът не стига до лаптопа.

Ясно е, че с определени средства и това ограничение може да се заобиколи, но не съм сигурен, че Kerio WinRoute Firewall е едно от тях.

Ами само едно бих ти казал - Става, защото съм го пробвал. По принцип казвам само неща, които съм проверил в практиката. И помисли защо става.

Ами само едно бих ти казал - Става, защото съм го пробвал. По принцип казвам само неща, които съм проверил в практиката. И помисли защо става.

<{POST_SNAPBACK}>

Е, nickfox, подценяваш интелигентността на събеседниците си, като изтъкваш такива аргументи от сорта на "става, защото съм го пробвал". Това не е аргумент, а само издава, че не знаеш как да излезеш от ситуацията и същевременно пак да си прав.

И така, приемам, че предпоследното ти твърдение си го написал по инерция, но последното ти вече води до извода, че или не знаеш за какво говорим, или лъжеш. Не ми се иска да е второто, но пък ще е жалко, ако е и първото, при положение че спориш толкова ожесточено. Кое от двете е все пак?

Аз също имам опит с тая програма и знам отлично, че с нея не може да се манипулират IP пакетите. Това, което под Линукс става лесно с един "mangle", при Kerio WinRoute Firewall е "мисията невъзможна", защото програмата няма такива възможности. И понеже не обичам да говоря наизуст, преди малко си свалих най-новата версия на програмата и лично се уверих, че не е претърпяла никаква еволюция в тази насока. Така че, моля те, ако вбъдеще спориш на такива теми, поне бъди достатъчно коректен да даваш доказателства, а не само голи твърдения, и то по един толкова категоричен, нетърпящ възражение начин - не всички тук ядем доматите с колците.

И така, очаквам да кажеш и как точно постигна повишаване на TTL на входящите пакети, при положение, че доставчикът е задал TTL=1. Как го постигна под Windows, с WinRouter Firewall, който си използвал в качеството му на рутер?

Виж какво, казвай каквото си желаеш, пиши каквото си желаеш. Аз съм казал, че при мен нещата си вървят на пушка. Аз каквото съм имал да казвам по темата, съм го казал. Не ми се влиза в глупави хипотетични спорове. Защо ли? Ами защото накрая ще стигнеш до - ами ако няма интернет. Пробвал съм го 10-15 доставчика в различни градове и до тук никъде не съм имал проблем да рутитам връзката, включително и през БТК. Така, че нямам намерение да пиша каквото и да било. Щом не я харесваш тази програма и смяташ, че твоята е по-добра, то нека слага твоята. Мен ми е все тая. Нали при мен си върви, какво ми пука за останалите. То човек да не помогне на някого. Винаги ще се намери някой, който да е на нож и да го изкарва некъдърник и лъжец. В случая ви казвам - СПАСЯВАЙТЕ СЕ.

За мен тази тема е приключена. Иначе се превръща в тъпо заяждане. Пък и щом съм некъдърен и лъжец на всичко отгоре, защо да пиша и да помагам. Ще ви подведа да знаете.

От мен помощ не търсете. Daemon е спец, да помага. Пък и неговото решение е пенкилер, работи при всички случаи, а моето е боклук. Успех и дерзайте. Чао ви.

Не ми се влиза в глупави хипотетични спорове. Защо ли?

<{POST_SNAPBACK}>

И аз това се питам, nickfox, защо ли, след като ти започна спора относно възможностите на рутера, но явно не можеш да си защитиш тезата си, сега се пениш ненужно, заради това, че не всеки приема императивните ти твърдения.

Пробвал съм го 10-15 доставчика в различни градове и до тук никъде не съм имал проблем да рутитам връзката, включително и през БТК.

<{POST_SNAPBACK}>

В такъв случай, излиза че аз съм го пробвал на повече места. Е и? Какво доказва това?! Аз ти дадох един конкретен пример, който не е често срещан и никъде не съм твърдял, че с Kerio WRF не може да се споделя интернета в общия случай. А за БТК не ми давай примери - те не режат потребителите с персонални абонаменти по този начин - орязват броя на сесиите, което е по-ефективно от другото.

Щом не я харесваш тази програма и смяташ, че твоята е по-добра, то нека слага твоята.

<{POST_SNAPBACK}>

Биииип! Ето че пак си в грешка biggrin.gif Ако се поразровиш в темите на форума, ще разбереш, на колко много места съм препоръчвал именно Kerio WinRoute Firewall, така че не ми говори за харесване. Това, което не ми харесва, е че се опитваш да накараш един човек, който не е навътре в материята като теб, да се абонира за проблеми и помощ от твоя страна. Той ясно заяви, че тая програма не е за него, нали така? Е, аз само му дадох по-лесна алтернатива, но в никакъв случай не съм твърдял, че Kerio не е хубав продукт.

Винаги ще се намери някой, който да е на нож и да го изкарва некъдърник и лъжец.

<{POST_SNAPBACK}>

Винаги ще се намери и някой, който само ще хвърля голословни твърдения и ще очаква всеки да е съгласен с него, само защото е nickfox. Тая няма да я бъде. Аз ти дадох моите аргументи, а от теб такива не получих, което ме навежда на мисълта, че не си имал работа с доставчици, които използват подобни похвати. Това не те прави некадърник, не преувеличавай думите ми, ако обичаш.

Пък и щом съм некъдърен и лъжец на всичко отгоре, защо да пиша и да помагам. Ще ви подведа да знаете.

От мен помощ не търсете. Daemon е спец, да помага. Пък и неговото решение е пенкилер, работи при всички случаи, а моето е боклук. Успех и дерзайте. Чао ви.

<{POST_SNAPBACK}>

Ха-ха-ха! Nickfox, защо ще наказваш другите потребители, заради един спор с мен?! Не виждам връзката. А и къде видя да казвам, че съм обявил моето решение за пенкилер?!

Знаеш ли, ако беше прав, щеше да можеш да си защитиш и твърденията и аз щях да ти се извиня и да призная, че не съм бил прав. Ти обаче не можеш да направиш същото. Много жалко.

Не си оригинален в сарказъма си. Нямам намерение да се занимавам със "специалните" в Калдата, че нали сте привилигированите, т.е. можещите и знаещите и нетърпящите някой да е над вас. Помагайте вие тогава.

Цитат:

"Винаги ще се намери и някой, който само ще хвърля голословни твърдения и ще очаква всеки да е съгласен с него, само защото е nickfox. Тая няма да я бъде."

Честно казано тези думи звучат тъпо. Не ми приписвай такива неща. Далеч си от истината. Пък и показват нещо, към което имаш афинитет и го търсиш редовно. Виждам, че и в друг форум успяваш да нагнетяваш напрежение. Не си избрал точно целта си този път. Не очаквай желания спор с размяна на реплики от мен. Нямам такова желание.

Всичко добро и лека вечер.

Не си оригинален в сарказъма си. Нямам намерение да се занимавам със "специалните" в Калдата, че нали сте привилигированите, т.е. можещите и знаещите. Помагайте вие тогава. Виждам, че и в друг форум успяваш да нагнетяваш напрежение. Не си избрал точно целта си този път. Не очаквай желания спор с размяна на реплики от мен. Нямам такова желание.

Всичко добро и лека вечер.

<{POST_SNAPBACK}>

Нещо май те гложди отвътре, а? Неприятна работа biggrin.gif

Във въпросния форум съм "нагнетил напрежението" точно по същата причина, поради която и тук - след едно мое изказване се появи едно твое подобие и се хвърли в неаргументирани твърдения, които беше свикнал да бъдат приемани "по default" в този форум.

Приятна вечер, nickfox!

P.S. А, и още нещо, nickfox. За специалността ... Аз нямам никакви претенции за това, дали ще съм специален потребител или не. Това няма да ме спре да пиша каквото мисля.

P.P.S Едностранно прекратявам спора с теб. Вече отдавна сме offtopic и аргументи не се задават на хоризонта. Така че това наистина вече е караница, а не спор, в който да помогнем на някой с нещо.

Offtopic:

Ха ха, това с гложеденето - по-смешно нещо не съм чел скоро. Хайде нека да аз съм голословния пък ти да си вездезнаещия за да има спокойствие. Нека да е на твоето като чак толкова е важно да е така. На мен в общи линии ми е все едно.

Цитат:

"се появи едно твое подобие и се хвърли в неаргументирани твърдения, които беше свикнал да бъдат приемани "по default" в този форум."

Е това ти твърдение е наистина тъпо в интерес на истината. И в крайна сметка мисля, че цели да ме обиди по един или друг начин. Няма да стане. Просто е тъпо твърдение по мой адрес. Ще го игнорирам за да запазя все пак някакво макар и минимално добро впечатление по твой адрес.

Да знаете- не четете това, което пиша в темите, защото не разбирам нищо от това, което пиша и ръся глупости и ви подвеждам. Абе, изобщо съм един профан и нищо повече. Сега си поръсвам главата с пепел.

Моля да бъда извинен за офтопика.

П.П. Аууу, след редакцията на поста ти излиза, че аз съм причината за спора. ОК. Нека да е на твоето. На мен пък изобщо не ми се говори с теб откровенно казано. Пък не си интересен в дълбокомислените си приказки в последните постове.

• Автор

Да направим резюме

Вече мрежата е факт даже имам и интернет но нямам лан, не виждам вътрешните IPта

Не съм слагал никакви допълнителни програми като Kerio, просто споделих VPNна и сложих DNS на лаптопа 192.168.0.1 (IPто на USB adapreta на Десктопа)

Лана ми е важен,зашото скороростта на теглене оттам може да стигне до няколко МБ, не ми отчита трафик и има много сървъри и торенти от които може да се свалят филми и музика.

Предполагам че да се активира ще трябва да се направят някакви промени в настройките на USB адапрета и Wireless адапрета на Лаптопа.

ето ipconfig /all настройките на Десктопа

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : ***

Primary Dns Suffix  . . . . . . . :

Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown

IP Routing Enabled. . . . . . . . : Yes

WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix  . :

Description . . . . . . . . . . . : CNet PRO200 PCI Fast Ethernet Adapte

r

Physical Address. . . . . . . . . : 00-08-A1-45-03-**

Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No

IP Address. . . . . . . . . . . . : 10.4.2.*

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0

Default Gateway . . . . . . . . . : 10.4.0.1

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 62.73.103.1

62.73.103.2

Ethernet adapter Wireless Network Connection:

Description . . . . . . . . . . . : D-Link AirPlus G DWL-G122 Wireless U

SB Adapter(rev.B)

Physical Address. . . . . . . . . : 00-13-46-79-2D-**

IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Default Gateway . . . . . . . . . : [COLOR=red]10.4.0.1[/COLOR]

PPP adapter OptiSprint:

Description . . . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface

Physical Address. . . . . . . . . : 00-53-45-00-00-**

IP Address. . . . . . . . . . . . : 195.138.132.***

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255

Default Gateway . . . . . . . . . : 195.138.132.***
ето и на Лаптопа
Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : ***

Primary Dns Suffix  . . . . . . . :

Node Type . . . . . . . . . . . . : Mixed

IP Routing Enabled. . . . . . . . : No

WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Wireless Network Connection:

Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 802.11g Network Adapter

Physical Address. . . . . . . . . : 00-0E-9B-D5-21-**

IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.2

Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1

P.S. Default Gateway-а 10.4.0.1 (в червен цвят) го сложих за да се опитам да подкарам Лана но така и не се получи (м/ъ другото това е и гейтуея на Лан картата).

Ако знаете кажете какво да правя.

Благодаря!

Редактирано от PROXIMO (преглед на промените)

Ти май си от моята мрежа. Защо не питаш Иво Стефанов (администратора) да ти оправи проблема? Ще платиш малко, ще почерпиш малко. Максимум за ден си готов.

На втория компютър всичко ли ти излиза?

• Автор

Какво имаш предвид "Всичко ли ти излиза"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.