Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Днес започна ефективната стачка на учителите

Featured Replies

Аз също съм против стачката на учителите!!! ООООООООО нека си стачкуват! Днес от образование май никой няма нужда.... Я само си помислете кой на държавна работа може да си позволи работен ден , който по принцип се води осем часа а в действителност не продължава повече от четири до максимум шест - седем? а кой получава пълна работна заплата през ваканциите на учениците и не само това, но и използва времето да поработи дори и в чужбина, да не говорим за мародерството над частните кандидат студенти или гимназисти, на които тези "бедни" учители им искат невероятни суми за преподаване на материал, който по принцип би трябвало да бъде преподаван в час??? Блага работа!!! Я само погледнете сайтовете, нали навсякъде се тръби" пишете на кирилица" ми то като се вземе в предвид ужасията от правописни трешки , по-добре това правило да не важи. Та на каква основа си искат стоте процента увеличение! За мен лично учителската професия е една химера, която се основава на следното старо твъздение: "Учи, за да не работиш" Съгласна съм, че заплатата им е малка, но нека искат увеличение в рамките на бюджетната сфера - средна работна заплата и т,н, нали са във държавната сфера, зависят от бюджета, а кой вкарва парите в бюджета?..... ха ха какво се сетих - ми то от учене май полза няма.... то най-големите паралии в България не блестят с кой знае какви познания!!! Ь, сетих се и още нещо - знаете ли, че им се отпуска прилична сума пари за "работно облекло" - на ръка./ костюмчета, роклички.../..... За край - не са за жалене, не им съчувствайте, защото много повече хора от тях имат нужда от работа, нека напуснат работа - има толкова безработни учители, които чистят дори входове за мизерно заплащане и на драго сърце ще постъпят на тяхно място. И накрая: уважаеми учители, наистина заслужавате ли прозвището си??? Според мен не.

Редактирано от 4o4koo (преглед на промените)

Аз също съм против стачката на учителите!!! ООООООООО нека си стачкуват! Днес от образование май никой няма нужда.... Я само си помислете кой на държавна работа може да си позволи работен ден , който по принцип се води осем часа а в действителност не продължава повече от четири до максимум шест - седем? а кой получава пълна работна заплата през ваканциите на учениците и не само това, но и използва времето да поработи дори и в чужбина, да не говорим за мародерството над частните кандидат студенти или гимназисти, на които тези "бедни" учители им искат невероятни суми за преподаване на материал, който по принцип би трябвало да бъде преподаван в час??? Блага работа!!! Я само погледнете сайтовете, нали навсякъде се тръби" пишете на кирилица" ми то катосе вземе в предвид ужасията от правописни трешки , по-добре това правило да не важи. Та на каква основа си искат стоте процента увеличение! за мен лично учителската професия е една химера, която се основава на следното старо твъздение: "Учи, за да не работиш" Съгласна съм, че заплатата им е малка, но нека искат увеличение в рамките на бюджетната сфера - средна работна заплата и т,н, нали са във държавната сфера, зависят от бюджета, а кой вкарва парите в бюджета?..... ха ха какво се сетих - ми то от учене май полза няма.... то най-големите паралии в България не блестят с кой знае какви познания!!! Ь, сетих се и още нещо - знаете ли, че им се отпуска прилична сума пари за "работно облекло" - на ръка...... За край - не са за жалене, не им съчувствайте, защото много повече хора от тях имат нужда от работа, нека напуснат работа - има толкова безработни учители, които чистят дори входове за мизерно заплащане и на драго сърце ще постъпят на тяхно място. И накрая: уважаеми учители, наистина заслужавате ли прозвището си??? Според мен не.

Сега аз ще защитя учителите:

1) защото ако нямах добра,амбицирана и надъхана учителка по български нямаше да пиша тук и щях да говоря развален гръко-български.

2) един учител не работи само в час,ами тестовете кой ги прави,кога се проверяват според теб,уроците кога се подготвят?

3) все още ходя на частни уроци,ЗАЩОТО ИМАМ НУЖДА ОТ ТЯХ,по-добре да има алтернатива,от колкото да няма.

4) щом един човек,живял до 7 годишна възраст в Гърция(аз) може да пише на кирилица и българите могат да пишат на кирилица,срам и позор е да не си зачитате азбуката.

5) освен заплата те искат и 5 % за образованието и науката.

6) мутрите въобще не са проблем на образованието,стероидите развалят мозъчните клетки

7) парите за облеклото се дават срещу фактура. Всяка работа си има униформа,това е униформата на учителите или ти искаш а ти се вяснат някакви опърпани със закърпени поли и old fashion дрешки и да изглеждат като плашила пред учениците си

8) ти може би искаш децата ти да ги учат чистачки,но ако аз остана в България не бих искал.

9) стани и ти един даскал щом го смяташ за толкова проста професия,няма да издържиш повече от 3 дена.

"Напред,науката е слънце"

Редактирано от KoKKinoU_FaN (преглед на промените)

Аз също съм против стачката на учителите!!! ООООООООО нека си стачкуват! Днес от образование май никой няма нужда.... Я само си помислете кой на държавна работа може да си позволи работен ден , който по принцип се води осем часа а в действителност не продължава повече от четири до максимум шест - седем? а кой получава пълна работна заплата през ваканциите на учениците и не само това, но и използва времето да поработи дори и в чужбина, да не говорим за мародерството над частните кандидат студенти или гимназисти, на които тези "бедни" учители им искат невероятни суми за преподаване на материал, който по принцип би трябвало да бъде преподаван в час??? Блага работа!!! Я само погледнете сайтовете, нали навсякъде се тръби" пишете на кирилица" ми то като се вземе в предвид ужасията от правописни трешки , по-добре това правило да не важи. Та на каква основа си искат стоте процента увеличение! За мен лично учителската професия е една химера, която се основава на следното старо твъздение: "Учи, за да не работиш" Съгласна съм, че заплатата им е малка, но нека искат увеличение в рамките на бюджетната сфера - средна работна заплата и т,н, нали са във държавната сфера, зависят от бюджета, а кой вкарва парите в бюджета?..... ха ха какво се сетих - ми то от учене май полза няма.... то най-големите паралии в България не блестят с кой знае какви познания!!! Ь, сетих се и още нещо - знаете ли, че им се отпуска прилична сума пари за "работно облекло" - на ръка./ костюмчета, роклички.../..... За край - не са за жалене, не им съчувствайте, защото много повече хора от тях имат нужда от работа, нека напуснат работа - има толкова безработни учители, които чистят дори входове за мизерно заплащане и на драго сърце ще постъпят на тяхно място. И накрая: уважаеми учители, наистина заслужавате ли прозвището си??? Според мен не.

Ще ти отговоря с думите, с които отговарям на нашите работници, когато ми казват, че ми изкарвали заплатата - "Ами ела я изкарай действително. Утре излизам в отпуска и те пиша заместник". Нито един от тези умници не се нави да го направи, нищо, че по цял ден "гледам телевизор". ЗАщото аз тяхната работа мога да я свърша с малко опит (и съм я вършила, когато е имало нужда от помощ в производството, за да се изкара продукцията и да се вземат парите), а повечето от тях и седем живота като котките да имат, не могат я свърши. ЗАщото освен дълъг език за нея се иска и акъл.

Та твоята работа е същата - като толкова им е лесно на учителите и работата им е "блага" , хвани се един учител - рахат ще си живееш, кеф ти 2-3 часа работа на ден, кеф ти 4 месеца ваканция (както разни "социолози" по форумите изчисляват).

А колкото до паралиите - един такъв паралия е бивш "... охранителен бос, със висяща присъда и със крив сплескан нос" или негов потомък, така че какво образование чакате от подобни персони. И ако те са ти идеал, не се учудвам за отношението ти към учителите и образованието като цяло.

На управляващите не им пука за образованието. Според мене това граничи с национално предателство. Срещу правителството трябва да се заведе дело за това че лишават българските деца от бъдеще, защото техните деца не учат в тези училища,а с тези си действия те поставят останалите в неравностойно положение. Учителите са бедни. Много от тях живеят на заеми, които трябва да връщат. Много скоро те ще бъдат принудени да прекранят стачката, поради чисто икономически причини. Ако общественото мнениене неподкрепи категорично стачката тя е обречена на провал, а с това и бъдещето на страната. Това правителство се състои от престъпници и национални предатили. Те трябва да си ходят час по скоро.

4о4кооо, с цялото си уважение към словестната помия, която избълва, бих искал да ти доизясня някои от опорните точки от "компетнтното" ти мнение. Надявам се информцията да е интересна за всички.

Относно непълния работен ден, освен учители, лекари, лаборанти, мед.сестри и почти всички заети в медицинската и научна сфера НЯМАТ формална 40 часова работна седмица. Защо? За колко време, според теб, се провряват м-у 20 и 30 домашни работи (става дума за един клас по един предмет), за колко време се вписва отчета за деня, колко време отнема да се подготви псимено изпитване, да се провери, ежедневен мониторинг върху документацията, разговори с родители, също така не забравяй, че основен курс има и занималня... Същото важи и за лекарите, но те са друга тема.

Колкото до подготовката на кандидат-гимназисти и студенти, мога да ти гарантирам, че цялата информация, която е необходима за отлична оценка съществува в учебниците.

А да, парите за облекло... Ти, миличка, със 150лв колко парцалки ще си купиш за една година?

Забелязвам, че си запозната с броя на безработните учители, които са готови да започнат работа в тези условия, би ли ни осведомила колко са търсещите работа и заетите в тази сфера, понеже аз нямам достъп до такава информация? Също така т.к. явно познаваш доста добре и структурата на Държавния бюджет, следиш спазването му, излищъците и диференциалите по пера, може ли да споделиш знанията си с нас?

И като заключение, т.к. ти отделих твърде много време, помисли си колко студенти завършват педагогика годишно и колко учители на възраст под30г познаваш? Замисли се защо е така! Дали защото застаряващото съсловие е по-кадърно? Защо му е на някого да става учител? Заради заплатата? Или за да получи обществено признание като твоето?

На какво се дължи негативизмът ти? Надявам се, че не е защото няма кой да ти гледа децата докато работиш.

Заставам зад учителите и всички други държавни служители, които живеят на ръба на мизерията в една държава членка на ЕС и управлявана от СОЦИАЛНО ориентирано правителство, което обещаваше "шоково увеличение на заплатите", но не вярвам, че ще постигнем каквото и да било докато спазваме традицията да гледаме само в собственото си "канче", да завиждаме на комщията и не започнем да се подкрепяме като истинско общество.

Приятна вечер на всички!

П.С.: Не съм учител :clap:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.