Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вашето мнение за електрическо миникотелно устройство

Featured Replies

Здравейте на всички!Преди известно време закупих Електрическо Миникотелно Устройство- руско производтво.Според техническите параметри /монофазно/-може да отоплява помещение от 120 кв.м.,като разхода ел.енергия е до 48 кв.ч. на денонощие.Интересувам се от други потребители,които също имат такова устройство,които да споделят своите мнения за този вид устройства.Предварително благодаря на всички за отзивчивостта им.

Здравей.

Очаквах някой друг да ти отговори, но виждам, че няма желаещи.

Нищо не си писал за вида на миникотелното ти устройство. Вероятно за това никой не ти отговаря...

Много се съмнявам, че с 48 kW/h за ден ще отоплиш 120 m².

Това устройство e най-вероятно с мощност 2 kW/h, ако е непрекъснато включено. Или малко повече, ако работи с прекъсвания (или с автоматика за понижаване на мощността).

Предполагам, че си купил нещо такова:

http://www.galan.ru/support/store/galan.oc...yzer-vulkan.pdf

Очаг-3 е с номинална мощност 3 kW/h и го дават за отопляем обем 120 m³. Разликата е, че ти пишеш за квадратни, а не за кубични метри.

Често правя енергийни паспорти на сгради и изчислявам каква е потребната топлина за отопляване на 1 кубичен метър. Изчисленията са много обемни и няма как да ти ги изпратя, но повярвай ми, че малко сгради могат да се отоплят с под 40 W/m³ (толкова дават руснаците за подбор на техните котли), а ти даваш още по-малко число (някъде към 15 W/m³). Това означава, че с това устройство ще може да се отопляваш само при сравнително високи външни температури, но при спадането им мощността няма да ти стига.

В линка който съм ти дал можеш да прочетеш всичко което те интересува за електрическите електролитни котли. Предполагам че твоето устройство е такова, понеже пишеш, че е МИНИ. По-мини от тези аз не съм виждал.

Малко са прекалили с рекламата ... пишат че САМО техните котли са с КПД 98%, а истината е, че всеки ел. нагревател е с подобна стойност на КПД-то.

Личното ми мнение е, че трябва да си много богат, за да разчиташ на ЕЛ отопление. Цената на 1 kW/h топлина произведена по този начин е към 17 ст./ч. (дневна тарифа). С климатик тази топлина ще ти излезе към 6 ст./ч.

• 2 седмици по-късно...

Здравеите.Ще си правя ел котле с което да отоплявам малък апартамент 45 м2

има два алуминиеви радиатора 11 глидера на 35 см височина и една лира 40х90

Апартамента е ново строителство с PVC дограма и външна изолация.

Интересува ме колко мощен нагревател(не от Руските)да сложа.Благодаря предварително.

Здравеите.Ще си правя ел котле с което да отоплявам малък апартамент 45 м2

има два алуминиеви радиатора 11 глидера на 35 см височина и една лира 40х90

Апартамента е ново строителство с PVC дограма и външна изолация.

Интересува ме колко мощен нагревател(не от Руските)да сложа.Благодаря предварително.

Трябва сам да си отговориш на въпроса колко градуса за теб са топло ? 20 ? 23 ? Или 25 :) А ако се знаят и по-точно параметрите на стаята може да се дадат точни стойности Аз съм си зиморничав и винаги залагам по минимум 60 вата на кубик. Но си е мое лично мнение и усещане. 45 квадрата по 2.60 височина прави 117 кубика. И ако се знаеха ония две условия е елементарна сметка. Ако е възможно нека да са два нагревателите. Примерно 3 плюс 3 киловата ? Или 4 плюс 2. С елементарно превключване ще се поддържа приблизително желаната температура. Не се знае как ще се регулира температурата всъщност щом ще е ръчна изработка ? Но някъде около 6 киловата трябва да е мощността. Или поне според моите изисквания и усещания за топло :question:

Колегата kmvasilev, ти е дал полезни съвети. Верни са нещата, които ти е писал, но не се е съобразил с това, което го питаш. Имаш 2 радиатора с по 11 глидера и една лира. Те са с обща топлинна мощност по-малка от 3 kW (радиаторите ти са към 1500W a лирата към 450W). За да ги загрееш не ти трябват 6 kW. С тази мощност водата ще заври, ако не сложиш още радиатори.

Защо ти трябва да правиш котел? Много по-лесно ще ти е да сложиш по един нагревател с термостат директно на радиаторите. Не са скъпи. Когато избираш нагреватели, те трябва да са с мощност по-малка от топлинната мощност на радиаторите, за да не си направиш бомба в къщи. Т.е. за радиаторите ти трябва нагревател не по-мощен от 1200 W, а за лирата 400W. Радиаторите не се пълнят до горе! Оставя се 10% въздух, за да има къде да се разширява водата в тях.

Ако все пак си решил да правиш котел, обърни внимание на защитите по налягане и температура! Най-добре открадни си идеята, как да ги направиш от друг котел.

Благодаря за отговорите на всички.

Вече се спрях на готови нагреватели за радиатори с раширителен съд за всеки.

Имат си и стаен термостат.И за лирата има.При тях всичко е готово,само ще ги завинтя.

А и са от 1200 W до 2400 W с по две степени ,а за лирата има 300 W и 450 W и

по мощни...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.