Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Audi A3/4 vs. BMW/Volvo vs. Японски автомобили

Featured Replies

Здравейте отново,

Преди време бях писал тема за избор на автомобил тук: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showforum=68

Е, нещата се развиха така, че не си купих нищо, но пък посъбрах още пари а и ми се отваря вариант за заем/лизинг.

Та сега въпросът за избор стои с още по-страшна сила, но вече гледам съвсем друга категория автомобили.

Сега вече ценовият ми диапазон е 10-12 хиляди лева. (евентуално дори и малко повече).

Критериите ми са подобни на тези от миналия път, с малки корекции в посока повече глезотия :)

1. Искам комфорт и добра возия.

2. Двигателят трябва да е около 2000 кубика. (диапазон 1.8 - 2.2). По малките двигатели имам чувството че няма да возят комфортно, а по-големите са прекалено големи "зверове" за моите разбирания.

3. Разбира се, искам по-евтина поддръжка

Ето размислите ми за марките и моделите между които се двоумя.

1. Audi A3 или A4. Не искам по-високи модели на ауди, защото са с твърде големи двигатели и вероятно харчат много, а сигурно и поддръжката им е космическа. Живо ме интересува защо А3 и А4 са почти еднакви като цена (логиката е някак си А4 да са по-скъпи). А3 ли са много хубави или А4 са несполучлив модел?

2. BMW - Основно 3-та серия. Моделите около 2000 година много ми харесват като външен вид (повече от аудитата). Как са като возия в сравнение с Audi?

3. Volvo S60 - Невероятен външен вид.

4. Mitsubishi Galant/Lancer - Имат изключително привлекателен набор от екстри, като външен вид са доста добри, особено Galant.

5. Honda Accord - Много ми харесват като външен вид

6. Освен тези се заглеждам и по Toyota Avensis, Mazda 6 и Nissan Almera

Моделите за които говоря са производство около 2000 година (+- 2 години)

От всички тези коли, пряко впечатление имам само от Audi. Возил съм се на A6 и А4 и впечатленията ми са много добри.

Благодаря предварително за съветите!

Редактирано от loxs (преглед на промените)

Нямам наблюдения за возията на BMW и Audi от 2000 година модели. Но имам впечатления от BMW E-36 (1996год.) и Audi A4 (1995 год.). Значи извода audi вози 100 пъти по-конфортно от BMW, но преживяването във BMW-то е 1000 пъти по завладяващо от това в аудито. За това моя съвет е, ако си семеен и търсиш, конфорт, лукс и т.н търси си ауди. Но ако си със спортен дух, и когато излезнеш на магистралата искаш да си най, най взимай BMW E-46 2.0i 150 hp ;). около 12.000 лв. За японските автомобили нямам големи наблюдения, но не ти ги препоръчвам. Много скъпи части.

1. Искам комфорт и добра возия.

Не знам дали си наясно, че тези критерии излизат скъпички.

Ако това искаш и наистина твърдо си го решил, взимай Ауди или БМВ и няма какво да говорим. Но не гледай частите за подръжката колко са скъпи, защото ще се разколебаеш.

Хондата го докарва на външен вид, но отива в класа безмислено скъпа кола и резервни части.

Волвото винаги е било и ще бъде също в класа скъпи та скъпи.

За Mitsubishi нямам наблюдения и няма да кажа нищо.

За Toyota Avensis, Mazda 6 и Nissan Almera нямам преки впечатления за моделите тези години, които си дал, но аз лично не биз избрал нито една от тези марки.

Ще си позволя да те посъветвам нещо за марка, която не си споменал. Хвърли един поглед на Шкода Октавия. Има търсения от теб комфорт и добра возия, двигателите са сполучливи, багажника е голям и като подръжка държат средния клас - не са скъпи, но не са и от евтините.

Разгледай ги.

На мен пък нито едно от двете не ми допада, ако говорим за комфорт. Имам предвид 3-та серия на БМВ или Ауди А4 например. Ако говорим за 5-та серия на БМВ, Ауди А6 или Мерцедес Е класа, то това е вече в класа за който коментираме.

• Автор

1. Може би не държа абсолютно на комфорт, лукс и добра возия. Все пак досега съм се возил на "обикновени" коли от типа на опел корса. Това, което искам е малко повече комфорт за дълъг път и малко повече пространство вътре в автомобила (защото съм едричък). Точно поради тази причина, всички гореизброени коли стават. Тоест, по-склонен съм да направя избора си въз основа на цена на поддръжката или да намеря някакъв баланс между лукс и цена на поддръжката.

2. Ако е вярно това, което казвате за BMW (че е най-най на магистралата), то при такова положение BMW отпада. Искам просто добра кола, не звяр.

Ето ми shortlist-а до тук:

1. Audi A3 / A4 - Наистина бих се радвал на сравнения между двата модела.

2. Mitsubishi Galant - Във форума на Ауди срещнах мнения, че поддръжката на Mitsubishi е доста по-евтина от тази на Ауди. Ако е вярно, май започвам да клоня към този модел.

3. Volvo S60 - Как излиза поддръжката, сравнена с Ауди и Мицубиши?

4. Шкода Октавия - Благодаря за съвета, също влиза в полезрението ми. Към тази категория ще включа и WV Passat - Возил съм се в Пасат около 2000 година ( и въпреки че не може да се сравни с ауди) също е ОК.

Според мен трябва да се повозиш и покараш някоя от тези коли. Аз например никога не бях карал точно БМВ Е36 /320/ и когато се качих и покарах, се учудих колко неудобна и тясна може да ми бъде тази кола. В Ауди А3 и донякъде А4 се чувствам по същия начин. Но за тези парици бате, можеш да си вземеш например върнат лизингов автомобил на 3-4 години и на около 100-ина хиляди максимум километра пробег.

Rover 75 - вървят около 10-12000лв. 2003-2004г. Ето как изглеждат: http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmen...&f1=details http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmen...&f1=details

Лично на мен много ми допада и ако търсех голяма и удобна кола сериозно бих се замислил за него.

Предвид горният пост на dydotm: http://pfoe-auto.motopfohe.bg/mp_auto_deta...amp;order=p_asc Наистина можеш да вземеш малко по-нисък клас кола, но с гарантиран произход и отлично поддържана.

Твърдо съм на мнение, че нито Ауди А3, нито А4 са добър избор. Имат много сериозна подръжка и не са някакъв лукс. А разните А4 от 96г. са перфектни - носачите се сменят с въздушния филтър. По новите вече това е оправено, но можеш да прочетеш и ще видиш какви са цените. Като лукс от А6 ногоре е истината, но и там е сериозна цената за подръжка. При S60 е същото висок клас кола и съответно скъпи части.

Разгледай Пежо 406 и дори 607 имат перфектна возия и сравнително евтина подръжка. BMW-то също е скъпо за подръжка, а и 3-та серия не мисля, че е комфортна изобщо. За евтина - ми не е и евтина. Единственото предимство на немските коли, е че губят по малко от парите си във времето. @ GiGabҐTe може да се аргументира малко, че не звучи сериозно. А и като цяло трябва да знаеш, че 8-9 годишна кола изобщо не е супер безпроблемна, колкото и добре да е подържана.

Моето мнение да търсиш кола до 5 години най много и ако може с доказана история, че разните дизели на по 400к км изобщо не са избор, ако изобщо ги гледаш тях.

Не гледай изобщо A4 2.5TDI мотора, че там реването е огромно.

Можеш да разгледаш Шкода СуперБ само че бензин или 1.9 ТДИ.

Edit: Сега разгледах и останалите модели, на които си се спрял и Nissan Almera изобщо не е в класа на другите автомобили, но влиза идеално в ценовия клас. Мазда 6 изобщо няма за 10-12к лв с ляв волан, Тойота Авенсис само старата модификация преди 2003г. и като цяло казват, че е добро решение, но нямам никаква представа как се справя, за Хонда Акорд същото като за Авенсис-а, само че има вече 2 нови поколения и не знам дали ще е добре като решение.

Редактирано от georgyg (преглед на промените)

• Автор
Rover 75 - вървят около 10-12000лв. 2003-2004г. Ето как изглеждат: http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmen...&f1=details http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmen...&f1=details

Лично на мен много ми допада и ако търсех голяма и удобна кола сериозно бих се замислил за него.

Предвид горният пост на dydotm: http://pfoe-auto.motopfohe.bg/mp_auto_deta...amp;order=p_asc Наистина можеш да вземеш малко по-нисък клас кола, но с гарантиран произход и отлично поддържана.

Хм, това може и да ме накара да преосмисля вижданията си. Единственият проблем е, че съм леко предубеден към марката Фрод.

Можете ли да ми покажете оказиони за други марки върнати лизингови коли? Ако колата ще е толкова нова и ако наистина има прилични условия за лизинг, вероятно мога да вдигна летвата с още няколко хиляди нагоре.

Хм, това може и да ме накара да преосмисля вижданията си. Единственият проблем е, че съм леко предубеден към марката Фрод.

Можете ли да ми покажете оказиони за други марки върнати лизингови коли? Ако колата ще е толкова нова и ако наистина има прилични условия за лизинг, вероятно мога да вдигна летвата с още няколко хиляди нагоре.

Всеки вносител, лизингова къща, банка и т.н. има такива автомобили. Прибират ги от хора, които не могат да си плащат вноските и ги пускат за продажба. Ако в града ти има представителство на дадена марка автомобили, там задължително има коли втора ръка с определен срок гаранция.

пп. С Роувъра ще сбъркаш. Не е автомобил за всеки, а подръжката му е бая соленка.

За Ровър съм абсолютно съгласен с Censored - само изглежда добре този автомобил....След това частите и ремомнтът идват доста солено.ПРед анс има един такъв с блокирал двигател - подарява се biggrin.gif

От изброените автомобили в първия пост бих се спрял на Мазда 6 от 2002 година.Дизеловият двигател е много надежден, икономична е, с добра каросерия и окачване,на на последно място - евтина поддръжка.

Mazda%206.jpg

Виж следните линкове, ако ми нямаш доверие на мен :

test-drive

auto1

форумът на "Клуб Мазда" - България

върви си вземи една А3 с 1.9 ТДИ двигател с 2/3 врати, щото и ти май не знаеш какво искаш. щи излезе макс 10 хил. с консумативите.

http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/722.html

Редактирано от sanddaemon (преглед на промените)

Въпроса е много сложен.

Предницата на A3/4 се троши по-лесно от на всяка друга немска кола в този клас ... а ремонта струва колкото половината кола.

BMW-то си е BMW. Обаче двигателите горят доста, а и поддръжката не е евтина.

Японските ... няма по-съвършени двигатели. За жалост по-бързо се износват. А и да не говорим за цените на резевните части за японски автомобил.

Та, към предложените горе S60, Octavia, Galant и Mazda 6, бих добавил Honda Accord, Toyota Avensis и VW Passat. Обаче от толкова много коли трудно ще се спреш на една ...

ПП: Най-добрия Ford е продадения ... не се лъжи с Focus. А относно Ровър - той си е таралеж в гащите.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

ПП: Най-добрия Ford е продадения ... не се лъжи с Focus. А относно Ровър - той си е таралеж в гащите.

Абсолютно не съм съгласен. Сегашните Фордове нямат нищо общо с боклуците отпреди 2002г. Правят ги в Германия(значи е немска кола :rolleyes: ), а дизеловият Common rail мотор е същия като при Пежо/Ситроен HDI.

За Роувър не знам - просто ми хареса на външен вид, но за 10к. лева не бих купи кола по-стара от 4 години. Някое Ауди/БМВ на 10+ години което не си знае километрите - no, thanx.

Въпроса е много сложен.

Предницата на A3/4 се троши по-лесно от на всяка друга немска кола в този клас ... а ремонта струва колкото половината кола.

BMW-то си е BMW. Обаче двигателите горят доста, а и поддръжката не е евтина.

Японските ... няма по-съвършени двигатели. За жалост по-бързо се износват. А и да не говорим за цените на резевните части за японски автомобил.

Та, към предложените горе S60, Octavia, Galant и Mazda 6, бих добавил Honda Accord, Toyota Avensis и VW Passat. Обаче от толкова много коли трудно ще се спреш на една ...

Карал съм почти всички модели на Ауди като това ми е работата говорим до 2000г. Точно А3/4 нямат никакви проблеми с предницата. Така като в момента карам А4 2.0. На 10 години. Досега съм сменил няколко ремъка, две тампончета на предните водачи. Една свещ и една изкривена джанта от мен biggrin.gif . Амортисиорите не са мръднали нито предните нито задните и ще карат поне още десет години. Колата не е кой знае какъв лукс но все пак си има. Зависи ако търсиш голяма кола ти трябва Авант, на които не съм голям привърженик. Авант съм карал 3,4 пъти за по няколко месеца също добре се държи на пътя. Но не е кола за настъпване.

И ВМВ съм карал 316,318 твърда возия. Защото обикновнно им режат пружините в автокъщите преди да ги пуснат за продан. Ако искаш БМВ за да не ти скован г**а като го караш трябва да си търсиш оригинални пружини и амортисиори. БМВ Авант не съм карал. И не мога да кажа нищо. БМВ-то си е гъзария както се казва и гори много повече от Аудито. Аудито е най-икономичната кола, която съм карал.

Волво е добра и известна марка здрава кола с здрав мотор но е много вдървена откъм купе. Аз като погледна някое волво се едно имам чувството че е дялано с теслата както се казва. Не знам колко гори и къде са му слабите места но според мен Волво не е за нашите пътища.

Японските автомобили едно, че са скъпи самито автомобили само заради това, че са японски. (hyndai,mitsubishi, и т.н) Имаше приятел, които си беше купил Хюндай Купе 3-та серия 115 коня инжекция абе спортна кола с двигател на DODGE 1,6 икономична кола но му одраха кожата за два преди амортисиора 450 лева някъде му бяха взели. Така като не били турски и т.н. Човека за глвата се хвана с тая поддръжка на колата.

Не е вярно, че на голяма кола не е добре да се сложи малко двигателче. На Ауди Б3 75 коня 1.8 От Германия като го внасях там по онези магистрали не може да им караш на онес беснотий с 100. Бях го настъпил до 170 затова, че въобще не ми говорете.Като се има напредвид, че на Ауди двигателите са на VW. Карал съм и Б3 90 коня няма голяма разлика. Само, че все пак си е по мощно. Няма да се дигне 170 а 190 не повече. Аз лично най много се възхитих на Б3 2,3 135 коня такава коля трудно се намира там е вече класиката. Едно, че си обръщаш километража, пълен ел. пакет подгряване на седалките. Абе всичко си имаше колата и по онова време я продадоха на свръх цената от 10 000 лв. Преди 6,7 години. Но на някакво богаташко дете беше и я взеха заради външния и вид и двигателя.

Сам си направи изводите скъпа била поддръжката на Ауди друг път. Два предни амортисиора на А6 излязоха с работата 390 лв.

Хайде стига съм писал, че то книга мога да издам вече.

Няма да споря изобщо, защото общо взето нямам наблюдения. Но от това, което съм чел (все пак се интесувам от автомобили), Ford са си пълни с проблеми. Новата Fiesta например - засичал съм хора да се оплакват от Common rail-a. Дефектът бил непоправим, а колата не вървяла. Гаранцията обаче по някаква причина не покривала дефекта. Това съм го чел на две места. Ако ще и 1% от колите да са така, аз не бих рискувал ... пък и си е Ford biggrin.gif

Относно предниците на Ауди. Това съм чувал по сервизите (моя майстор го познавам цял живот, а с баща ми се познават още по-отдавна). За А4 не толкова, но за А3 са ми го казвали много много пъти. Същото е и с Golf 3. Предницата буквално е дроб ... ама па си е Golf biggrin.gif Язък, че не съм перничанин.

Та, споделям каквото съм чул и чел. Няма да го натрапвам.

ПП: Аз бих взел Opel ...

така относно Ауди, след 1996г, започват да правят носачите от алуминии, добро решение за немските пътища, алуминия е лек и по-гъвкав от стоманата, НО при -5 градуса например една яка дупка с 50км/ч ще ти струва нов носач..... Иначе нямам нищо против ауди гори малко не се троши много.

БМВ, много здрава немска кола, обаче като са минати 500 000 км ти кво искаш?

Имай впредвид че средостатистическия европеец минава годишно около 25 000 км, така че не очаквай кола 1999г наример да е на по-малко от 250000км в най-добрия случай, а ако е била служебна? как е карана и колко е поддържана ?

Моето лично мнение вземи си нещо на 3-4-5 години виж компресията в цилиндрите и дали е добре скоростната кутия и за ръжда чукни другото в сервиз диагностика и там да ти кажат дали е бърникано по компютъра.

Много е относително и е на късмет какво ще си изтеглиш от горубляне, виж и в рено и пежо някой дето му е изгорял лизинга, сега това е далаверата.

Малко отклонение от темата, това първа кола ли ще ти е ? Имаш ли стаж зад волана преди това ? Ако отговора ти е "не", по-добре не си давай парите за такива скъпи коли. Първо си вземи някой по евтина и не претенциозна кола от нисък клас. Та като я удариш, остържеш някъде да не те е яд. Имай предвид, че и пътищата в България са изключително не приветливи за "по-новите" автомобили (2000 год. примерно). Пък и ако си от голям град, и нямаш гараж вечерно време няма да заспиваш лесно :). Забелязва, негативизъм към 3-та серия на BMW от тип E-46 (която според мен вдъхва младежки ;):)), за това ще предложа нещо пак от баварския автомобилен гигант но по-висикия клас ... пак от 2000 год. някъде ...

B M W - 5 серия

B M W - 5 серия

B M W - 3 серия - E-46

Но да не пренебрегна и другите марки, ще отбележа че Volvo S60 също е много добра кола, но само като външен дизайн и визия, вътре си е дървена за годината си. Но имай предвид, че двигателите на Volvo са вечни. За Шкода, то си е чист VW, добра визия и мотор, японските пак казвам не са за препоръване. Rover model 75, един приятел преди 2 седмици си купи точно такъв, супер много зарибен е външния и вътрешния дизайн, но блокира скоростната кутия sad.gif. Можеш сам да си направиш изводите за Ровъра. И като обобщения мога да кажа - КРАЙНИЯТ И З Б О Р си остава само и единствено ТВОЙ. Не се абстрахирай от мненията във форума. Ти си изкарал парите за кола, ти ще си я купиш, ти ще я караш и подържаш.

Успех!

П.С ИСКАМ СЪЩО ДА НАПОМНЯ НА ШОФЬОРИТЕ, ЧЕ ОГРАНИЧЕНИЕТО В НАСЕЛЕНИ МЕСТА Е 50 km/h !!!

Малко отклонение от темата, това първа кола ли ще ти е ? Имаш ли стаж зад волана преди това ? Ако отговора ти е "не", по-добре не си давай парите за такива скъпи коли. Първо си вземи някой по евтина и не претенциозна кола от нисък клас. Та като я удариш, остържеш някъде да не те е яд. Имай предвид, че и пътищата в България са изключително не приветливи за "по-новите" автомобили (2000 год. примерно). Пък и ако си от голям град, и нямаш гараж вечерно време няма да заспиваш лесно :). Забелязва, негативизъм към 3-та серия на BMW от тип E-46 (която според мен вдъхва младежки ;):)), за това ще предложа нещо пак от баварския автомобилен гигант но по-висикия клас ... пак от 2000 год. някъде ...

B M W - 5 серия

B M W - 5 серия

B M W - 3 серия - E-46

Но да не пренебрегна и другите марки, ще отбележа че Volvo S60 също е много добра кола, но само като външен дизайн и визия, вътре си е дървена за годината си. Но имай предвид, че двигателите на Volvo са вечни. За Шкода, то си е чист VW, добра визия и мотор, японските пак казвам не са за препоръване. Rover model 75, един приятел преди 2 седмици си купи точно такъв, супер много зарибен е външния и вътрешния дизайн, но блокира скоростната кутия sad.gif. Можеш сам да си направиш изводите за Ровъра. И като обобщения мога да кажа - КРАЙНИЯТ И З Б О Р си остава само и единствено ТВОЙ. Не се абстрахирай от мненията във форума. Ти си изкарал парите за кола, ти ще си я купиш, ти ще я караш и подържаш.

Успех!

П.С ИСКАМ СЪЩО ДА НАПОМНЯ НА ШОФЬОРИТЕ, ЧЕ ОГРАНИЧЕНИЕТО В НАСЕЛЕНИ МЕСТА Е 50 km/h !!!

не съм съгласен с философията за еФтините коли за начало. хем се комплексираш, че караш таралясник, хем ти излиза по - скъпо от нормална кола.

А3 въпреки, че ме боли доста да си го призная, са по - здрави от Голф 4 и по - спортни. само, че Ауди почнаха чак на новите серии да слагат мощни двигатели. в момента много бих се замислил дали да си взема Голф 6 или от новите А3 (ако имах финансовата възможност).

както и да го мисля, не бих си взел не-европейски автомобил. пък ми хвалете колкото искате Мазда, Тойота, Хонда и т.н.

Абсолютно не съм съгласен. Сегашните Фордове нямат нищо общо с боклуците отпреди 2002г. Правят ги в Германия(значи е немска кола ;) ), а дизеловият Common rail мотор е същия като при Пежо/Ситроен HDI.

За Роувър не знам - просто ми хареса на външен вид, но за 10к. лева не бих купи кола по-стара от 4 години. Някое Ауди/БМВ на 10+ години което не си знае километрите - no, thanx.

Бременна ученичка и форд са срам за семейството. Брат ми купи за коледа на жена си Ford Puma 1.7, 125 hp Ztek 2000 год., какво да ви кажа - пълен буклук! Само по сервизи, и за нещастие в София я удариха на един паркинг. :). Форд в никакъв случай!

Много ми е интересно, ако за същите пари беше купел БМВ, какво щеше да вземе? Кола на 10+ години не ми я хвали. Винаги има какво да се прави по нея и след 2 години става непродаваема и парите за ремонти са големи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.