Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Audi A3/4 vs. BMW/Volvo vs. Японски автомобили

Featured Replies

Точно така, лек удар при заспиване. Но по този повод в по-горните си постове съветвам loxs да не си дава парите за по-скъпа кола , ако няма стаж като шофер :). Тази e-36 не е скъпа от порядъка на 2800-3500 лв. и няма място за яд. Но ако удариш. някоя E-46, А4 или A6 sad.gif:)biggrin.gif.

Само да спомена и аз нещо.Веднъж качиш ли се на японска точилка,забравяш че си карал други коли.С брат ми сме сменили много коли, от немски та до корейски.Японското обаче не се забравя.Със съжаление пиша на тези които си мислят че Топ Геар е предаване за автомобилните ентусиазци.Не е.Там е реклама и пак реклама.Няма коли които да издържат толкова на нашите пътища като японските,отминаха митовете за голфчета и опели изтребители.Ауди правят коли но без сериозно ценово покритие.Всяка японка от подобен клас го къса по всички параграфи.Проверете ако искате.

Nissan Skyline R34 това е автомобила.

Само да спомена и аз нещо.Веднъж качиш ли се на японска точилка,забравяш че си карал други коли.С брат ми сме сменили много коли, от немски та до корейски.Японското обаче не се забравя.Със съжаление пиша на тези които си мислят че Топ Геар е предаване за автомобилните ентусиазци.Не е.Там е реклама и пак реклама.Няма коли които да издържат толкова на нашите пътища като японските,отминаха митовете за голфчета и опели изтребители.Ауди правят коли но без сериозно ценово покритие.Всяка японка от подобен клас го къса по всички параграфи.Проверете ако искате.

говориш ни за коли с разход на гориво 10/100км извън градско, събуди се малко!!!

сравни това:

http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/13939.html

с твоят Nissan и после ми говори за японски коли.

Редактирано от sanddaemon (преглед на промените)

• Автор

Да, в крайна сметка мисля, че започвам да клоня към японските автомобили.

Сведох колебанието до 4 модела. Давам и примерни коли от мобилен.бг. Моля, не коментирайте конкретните автомобили, а моделите им като цяло:

1. Nissan Primera: http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmen...&f1=details

2. Mazda 6: http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmen...&f1=details

3. Mitsubishi Lancer/Galant: http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?topmen...&f1=details

Хонда Акорд ми е твърде скъпа от тези години, Субару не ми харесват като външен вид.

До тук мисля, че започвам да се насочвам към Нисан Примера, за предпочитане дизел, 1.9

Моделите от 2003 са 13-15 хиляди, което ме устройва.

Всеки си има мнение, но имам И Форд. За нищо на света не бих го заменил за коли от общо взето същите години на производство като БМВ Е 36, Голф3 Опел Вектра и т.н. Фордака го взех случайно, но това за бременната ученичка по-горе е градска легенда. Колата се кара ежедневно и за две години съм сменил една водна помпа, едни маркучета за спирачките и един цилиндър на тях. За две зими няма път при който колата да не е запалила от раз. А за возия..............посочените по-горе коли въобще не могат да й стъпят по нищо по този параграф. Като просторност и интериор също не може да има спор. Говоря за Мондео и то от пърпвото поколение, но всеки си има мнение. Карал съм и от трите други коли които съм посочил и мога да преценя. За японските нямам мнение, не съм карал много такива.`

А по отношение например на БМВ Е34 - влезте във форума им и ще видите за какво иде реч. Дадеш 4-5 бона да я купиш и няма има 2 години каране, дадеш още 3 бона за да я ремонтираш. И това са 60 % от случаите с БВМ Е 34. Ако някой не се сеща, става дума за 5-серия.

Редактирано от dydotm (преглед на промените)

е, 5-та серия, ама като е над 10г какво очакваш ? нищо не е вечно, няма как хем евтина, хем стара, хем качествена, с 1 или 2 от 3те трябва да се направи компромис ако не искате проблеми. иначе Е39 много хора го считат за най-стабилното BMW ever, стига да не е изнасилено от някой джигит преди това :)

Ми ако са били служебни, защо да не се навъртят тези километри за 5 години.

защото служебната кола не се кара като личната :) не може да дадеш 15 бона и да почнеш на 150000, аз поне над 120 не бих взел

абе 120, 150

Само едно нещо ще ви кажа съвременните бензинови двигатели издържат около 500000км, по-сполучливите дизелови цял милион

Ако си мислите че купувайки си 10 годишна кола "нов внос", то имайте впредвид че тя е ПОНЕ на 200 000 км, ако е служебна е на 300/400 хиляди, но с нашто каране по 10000 на година без основен ремонт ще изкара още 10 години.

масла, накладки, дискове /съединител,спирачни/, амортесиори, тампони,гарнитури, маншони, ябълковидни болтове, филтри, помпи, ремъци, свещи, турбина се причисляват към категорията на консумативите и се сменят на определен пробег, да маслото е 50 лева съединителя е 500.

ако теглите чертата колко струват горните части без работата в сервиз няма да изкарате по-малко от 3 000лева, ако става въпрос за ауди бмв мерцедес може и да станат МНОГО повече, на някое ренде или фиатче може и по-малко, макар че се съмнявам.

Хонда и митсубиши не са лош избор а това за скъпите части важеше преди 10 години когато наистина нямаше части за тези марки и затова бяха скъпи, частите им днес са с референтни цени на фолцваген например

боклуците отпреди 2002г.

Бременна ученичка и форд са срам за семейството. Брат ми купи за коледа на жена си Ford Puma 1.7, 125 hp Ztek 2000 год., какво да ви кажа - пълен буклук! Само по сервизи, и за нещастие в София я удариха на един паркинг. :huh:. Форд в никакъв случай!

Следиш ли ми мисълта. ;) И какво значи пълен боклук? Ако предишният собственик(собственици) не се е грижил за нея и при теб е почнала да е руши, не значи че колата е боклук. Мой приятел си купи за около 12000лв. Мерцедес Exxx - не знам точния модел, ама от тия с 4-те фара. 99г. с не знам какви екстри, с не знам какъв си двигател... За 6 месеца е сменил всичко по ходовата част, отделно консумативи, проблеми с климатика... Сигурно е дал поне 3-4000лв. отгоре за ремонти. И сега какво, да почне да тръби, че Мерцедес са боклуци, като го е взел разнебитен от предишният собственик? Е, сега след ремонтите да видиш как се държи колата - нито тропа, нито някакви проблеми с нещо и ако реши да я продаде следващият и собственик ще е много доволен. Та при покупка на 9-10 годишна кола "нов внос" никога не знаеш каква кочина ще вземеш и колко ще ти излезе реално като цена. За това бих предпочел върната лизингова 3-4 годишна по-нисък клас със сигурен произход, отколкото таксито на чичо Ханс на 500000км. било то Ауди, БМВ или Мерцедес. btw, за ~12k лева има чисто нова Дачия Логан, ама гледам никой не се е засилил към нея. biggrin.gif

за тия пари можеш да си вземеш дизелов ситроен ц4 на 2-3 години, ц5 на 4, или рено лагуна, последното ти го препоръчвам, мани ги тия глупости "дето правят спагети и минети коли не правят"

Людмиле какво искаш да кажеш, че до 2002 година не са правили негодни коли и след нея са почнали да правят качествени ? А това за предишните собственци съм напълно съгласен. Тая пума за която споменах в предните постове я внесоха от Германия, и когато я закараха в сервиз на Форд, казаха че е удряна, иначе мотора бил добре. И сега след 7 месеца каране в България, се наложи да се сменят неща по предницата (незнам и аз точно какви).

Ако наистина търсиш обем ,комфорт и добра возия може да прегледаш тази Mazda 6 SportBreak.Имаме две дизелови мазди и досега (едната я караме 6 години и 100 000км другата от ~1 и 10 000км) сме нямали проблеми с двигателя.Трихо имам дизелова 323 и предполагам може да потвърди за японския дизел.В обявата пише че е обслужена и има документи за това,но все пак е добре да се закара на диакностика.В обявата пише ,че колата е от Испания,което значи ,че има по малка опасност от корозия ,но все пак огледай.Ако се решиш на нещо пробвай да смъкнеш някой лев,като гледаш за евентуални дефекти...

Тойота също може да загледаш ,но внимавай защото имат изнесено производство в Турция и напоследак има доста турска сглобка.

Това за цените на частите и консумативите вече ,не важи магазини има бол а цените са съпоставимио с тези на VW,SEAT,Peogeot дори някой неща са по-евтини .Тук в Ст.Загора каквото е потрябвало на баща ми за мазда го има или ако не е налично на другия ден идва.

Успех в покупката!

Колегата ми с който работим заедно имаше Форд Фокус 2003г. и го продаде миналата година на 115000 км. Беше купен от Мотопфое, и той каза че е имал само един ремонт за към 500-600лв за целия пробег и беше изключително доволен от двигателя - 1.8 ТДСИ, като твърдеше, че извън града гори под 5/100 при спокойно шофиране. Лично за мен е по-добре кола купувана от България, ако е по нова поради факта, че може по лесно да се проследи сервизната история.

А за Тойота Авенсис този от 2003г. имаше писано за дизелите едни ремонти за по 2-3-4000 лв. Потърси в Ауди форума беше писано доста.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.