Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем при инсталация на ОС

Featured Replies

Ето какъв е проблема. Преди месец-два както ползвах компютъра, изведнъж ми изскочи син екран с грешката: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Рестартирах компютъра, но след като зареди boot screen-a се показва същата грешка. Успях да влезна през Safe mode, но не успях да открия проблема. Както и да е. Компютъра плачеше за преинсталиране. Сложих диска на ХР и точна когато трябваше да натисна ENTER за да го инсталирам ми изписа пак PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Според сайта на Microsoft рам паметта се е скапала. Смених я с друга свалена от работещ компютър, но този път ми изписа: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Не знаех какво да правя и рестартирах пак компютъра. Пак опитах да сложа ХР, но точно след като зареди всичко и отдолу покаже Setup startin Windows ми показа пак PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Пробвах с 2000, но ми дава същата грешка. Пробвах с 98 SE и стана. Инсталира се успешно, върви идеално. Реших да направя upgrade към ХР, но след като въведох кодаи натиснах next минаха няколко секунди и пак ми показа PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Това вече ме издразни окончателно и зарязай всичко. Просто няма причина да показва тази грешка. Гази грешка означава, че рам паметта била скапана. Взех от друг компютър, но същата работа. Как става така? Та моля за помощ.

Какъв е проблема и как мога да го опрвя.

Конфигурацията е:

CPU: AMD Duron 1.3GHz

RAM: 2x128MB DDR-333

MB:ASROCK

video: Nvidia GeForce 2 MX 440 64MB

HDD: 20GB

Прикачам и снимки на плочките.

ПП. Забравих да спомена, че рам паметите, които съм свалил от друг компютър за SDRAM 133MHz и са 2x64MB.

Изтриваш всички дялове на харда с някоя програма от бутващо cd (от hiren"s boot cd , например acronis) .

После при инсталацията си разделяш диска отново , както намериш за добре.

В 99% от случаите с тази грешка са замотани дяловете , ако с горната програма не стане , с "ontrack disk manager"-a ,-"zerro fill".

Успех ;)

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL - това е развален драйвер - най вероятно се е скапал драйвера на видеокартата от неработещатата памет, с която си карал преди това...

паметва може и да е работеща ама да не работи на тези тайминги, определено по бързо става да се тества памет вместо да се въртят платки:

http://oca.microsoft.com/en/windiag.asp най добрия тест за под дос който съм ползвал (на extended tests). работещата памет става неработеща ако се пипа с мазни /потни пръсти по контактите, като се изчисти - става пак работеща... чистенетето става с EC-533.jpg

или спрей от друг производител - в бриколаж има на MOTIP

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Откъде да го купя и колко струва?

thejoro пробвах с acronis, но не стана. После робвах с Partition Magic, но пек не стана.

ПП. След като пробвах с партишън маджик ми показа: BAD_POOL_CALLER. Рестартирах го няколко пъти и след всеки рестарт грешката беше PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Този ontrack disk manager има ли го като boot image?

http://www.mr-bricolage.bg на щанда със спрейове силикони, бои... или на щанда за автоаксесоари... 6-7 лв струва

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Откъде да го купя и колко струва?

thejoro пробвах с acronis, но не стана. После робвах с Partition Magic, но пек не стана.

ПП. След като пробвах с партишън маджик ми показа: BAD_POOL_CALLER. Рестартирах го няколко пъти и след всеки рестарт грешката беше PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Този ontrack disk manager има ли го като boot image?

Има го , при стартиране на диска - в 'hard disk tools", имай предвид , че ще се изтрие всичката информация на харда , когато ползваш тази програма.

cool.gif

Редактирано от thejoro (преглед на промените)

Както каза колегата thejoro, дърпаш един Hiren's Boot CD.Вътре има мемори тест (Memtest86+).Пускаш първо него, да мине поне 2,3 пасс-а.Ако няма грешки, ресетваш и пак от същото СД зареждаш някоя от програмите ( Maxtor(or any Hdd) Low Level Formatter примерно ) и му правеш лол левел формат.

Колко годишно е това ПС :rolleyes: ? като гледам бая живот е живяло.

Кондензаторите в какво състояние са му?Нищо чудно да му е дошло времето и скоро да здаде багажа.

• Автор
Както каза колегата thejoro, дърпаш един Hiren's Boot CD.Вътре има мемори тест (Memtest86+).Пускаш първо него, да мине поне 2,3 пасс-а.Ако няма грешки, ресетваш и пак от същото СД зареждаш някоя от програмите ( Maxtor(or any Hdd) Low Level Formatter примерно ) и му правеш лол левел формат.

Колко годишно е това ПС :) ? като гледам бая живот е живяло.

Кондензаторите в какво състояние са му?Нищо чудно да му е дошло времето и скоро да здаде багажа.

Амм... На 6 години е, кондензагорите не съм ги гледал внимателно, но не изглеждат надути. Пуснах мемтест на майкрософт минаха 2 паса и не откри грешки. А къде се намира по-точно програмата за лол левъл формат?

Ами мързи ме да ресетвам, но в .тхт пише:

Hard Disk Tools

- Fujitsu IDE Low Level Format 1.0

- Active Kill Disk 4.1

- SeaTools for Dos 1.10

- Ontrack Disk Manager 9.57

- HDD Erase 4.0

Всичките би трябвало да ти свършат работа.

Конфигурацията е:

CPU: AMD Duron 1.3GHz

RAM: 2x128MB DDR-333

MB:ASROCK

video: Nvidia GeForce 2 MX 440 64MB

HDD: 20GB

Прикачам и снимки на плочките.

ПП. Забравих да спомена, че рам паметите, които съм свалил от друг компютър за SDRAM 133MHz и са 2x64MB.

Е как сложи СДРАМ 133 мхз на ДДР слот?

• Автор
Е как сложи СДРАМ 133 мхз на ДДР слот?

Ми дъното има 2 слота за ддр и 2 за сдрам. Не откривам книжката на дъното иначе щях да сканирам страницата и да я дам, но...

Ето информация за дъното - ASRock K7VT2

Ми дъното има 2 слота за ддр и 2 за сдрам. Не откривам книжката на дъното иначе щях да сканирам страницата и да я дам, но...

Ето информация за дъното - ASRock K7VT2

Само DDR или само SDR слагаш, нали така? Т.е, не слагаш 1 модул DDR + 1 модул SDR ?

Почти съм сигурен, че проблемът ти е в паметта. Нищо, че тръгва на друга машина. Препоръчвам ти да сложиш временно друг модул DDR, да си инсталираш ОС нормално, след което може да си върнеш старите.

Поздрави!

ПП.

Пробвай, за всеки случай, след като си сложил SDR, да ресетнеш CMOS-а и пак да пробваш.

• Автор
Само DDR или само SDR слагаш, нали така? Т.е, не слагаш 1 модул DDR + 1 модул SDR ?

Почти съм сигурен, че проблемът ти е в паметта. Нищо, че тръгва на друга машина. Препоръчвам ти да сложиш временно друг модул DDR, да си инсталираш ОС нормално, след което може да си върнеш старите.

Поздрави!

ПП.

Пробвай, за всеки случай, след като си сложил SDR, да ресетнеш CMOS-а и пак да пробваш.

Разбира се, че слагам или ДДР или СДРАМ, но не и двете заедно. И аз обмислям да взема друга памет. Днес пак не ми остана време да тествам нещата, но утре вече ще кажа какво се е получило.

• Автор

Така ето резултатите от вчера:

Не разбрах как се работи с ontrack disk manager, но набарах програмата на Maxtor за low level format. Пуснах я, всичко ок и показа, че няма грешки. Пуснах да се инсталира XP, зареди, избрах си колко да ми е C: и почна да се форматира хард диска, но когато стигна 26% ми изписа IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. Рестартирах компютъра, пак сложих диска с ХР и точно когато натиснах да си избера дискавата пространство ми показа PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA и заключих това - след като сега ми показа PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA трябва пак да пусна low level format и тогава пак да опитам, с което се ограничаваме до премахването на IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, което ще рече, че трябва да купя спрей за почистване.

нещо таблиците мисля са му омотани.опитай да го флашнеш.

• Автор
нещо таблиците мисля са му омотани.опитай да го флашнеш.

Кое да флашна? Много не разбирам от флашване затова, ако може да ми обясните по-подробно. ;)

ами... в такъв случай не е много желателно да се пробваш.Иначе отиваш на сайта на производителя на дъното, в раздел BIOS сваляш последната версия ( този който е с най-скорошна дата ), качваш го на "бавно/фул" форматирана дискета ( желателно е дискетата да е нова ) и при рестарт гледаш дали има хот кей копче за флаш, ако нямаш на сайта освен биоса трябва да има програма за флашване и като почне да флашва се молиш тока да не спре :angry:

Та с две думи, май е най-добре да го заведеш :) в някой сервиз да го погледнат.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.