Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на Е6300

Featured Replies

Intel burn test го премина за 275 сек. на стандарт като поддържаше температура 65-66 градуса.

Не знам дали да тествам като Stress level сложа на very high и Threads примерно на 12.

Хайде сега пробвай и с Core Damage. При мен вдига 9-10 градуса над тези на Intel Burn test-a!

• Отговори 58
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мики маус
    мики маус

Първо махни единият кит памет,защото те спъва жестоко.Захранването ти държи стабилни напрежения до около 30-35% натоварено,после сваля рязко,имай го предвид.При нестабилност подай една стъпка нагоре н

Интел бърн теста 5 пъти ли го е минал за 275 сек?

• Автор
Интел бърн теста 5 пъти ли го е минал за 275 сек?

Да 5 пъти за 275 сек. на стандарт. Процесора е на 3780 MHz(360*10.5), а при 3500 MHz(333*10.5) го минава за 295.

Хайде сега пробвай и с Core Damage. При мен вдига 9-10 градуса над тези на Intel Burn test-a!

Притеснявам са да пусна Core Damage щом казваш че вдига с 10 градуса, значи температурата трябва до отиде до 76 градуса

Дай макс на всичко 10 цикъла и ако мине всичко добре дръж си го на 3780.

• Автор
Дай макс на всичко 10 цикъла и ако мине всичко добре дръж си го на 3780.

А ако не мине какво ще стане, страх ми е да не изгори.

Няма нищо да ти изгори, има 2 възможности. Да ти даде, че има грешка или да ти се рестартира РСто.

• Автор
Няма нищо да ти изгори, има 2 възможности. Да ти даде, че има грешка или да ти се рестартира РСто.

Добре тогава ще тествам.

Благодаря!

Добре тогава ще тествам.

Благодаря!

Ако издържи отивам и си го купувам - за 140лв си е най-изгоден!

пп:В момента съм с е1200@3GHz

ПП2: И ще съм двойно по-весел, щото и аз съм с P35 дъно, което за съжаление няма подходящия ми за сега множител 1.33 за рам паметта(тя е 1066 мегахерцова ,шината е 375 шина, бях на 395) и трябваше да търся по-висока шина, ама с боксовия не става. С Е6300 всичко ще си дойде на място - с бокса 360 по 1.5 е 540(1080 - много близко е до 1066, като намаля на 355 ;) ). Кеф ти 425 по 1.25 с някой добър охладител. И в двата случая съм напред :)

ПП3: Обещавам повече да не пиша толкова неразбираемо - просто много ме сърби за този Е6300!

ПП4: Какво ще кажат по-опитните за моите мечти? Дъното ми е MSI p35 neo2-fr, a захранването фортрон 350pnf, като нямам много товар в/у него от другите компоненти - един диск, видеото се захранва през слота!

Редактирано от kostadinnm (преглед на промените)

• Автор

ПП2: И ще съм двойно по-весел, щото и аз съм с P35 дъно, което за съжаление няма подходящия ми за сега множител 1.33 за рам паметта(тя е 1066 мегахерцова ,шината е 375 шина, бях на 395) и трябваше да търся по-висока шина, ама с боксовия не става. С Е6300 всичко ще си дойде на място - с бокса 360 по 1.5 е 540(1080 - много близко е до 1066, като намаля на 355 ;) ). Кеф ти 425 по 1.25 с някой добър охладител. И в двата случая съм напред :angry:

ПП3: Обещавам повече да не пиша толкова неразбираемо - просто много ме сърби за този Е6300!

ПП4: Какво ще кажат по-опитните за моите мечти? Дъното ми е MSI p35 neo2-fr, a захранването фортрон 350pnf, като нямам много товар в/у него от другите компоненти - един диск, видеото се захранва през слота!

Довечера като се прибера ще пусна един тест на макс и ще ти кажа дали е издържал.

• Автор

ПП2: И ще съм двойно по-весел, щото и аз съм с P35 дъно, което за съжаление няма подходящия ми за сега множител 1.33 за рам паметта(тя е 1066 мегахерцова ,шината е 375 шина, бях на 395) и трябваше да търся по-висока шина, ама с боксовия не става. С Е6300 всичко ще си дойде на място - с бокса 360 по 1.5 е 540(1080 - много близко е до 1066, като намаля на 355 :) ). Кеф ти 425 по 1.25 с някой добър охладител. И в двата случая съм напред :)

Не издържа Intel Burn Test на макс, някъде на втората минута се рестартира компа. Свалих шината на 333*10.5=3496 MHz и пуснах hyper_pi на 32М

И един Intel Burn Test на макс

Редактирано от cipollini (преглед на промените)

Не издържа Intel Burn Test на макс, някъде на втората минута се рестартира компа. Свалих шината на 333*10.5=3496 MHz и пуснах hyper_pi на 32М

И един Intel Burn Test на макс

А, защо те е страх да му подадеш 1,38волта напрежение?!

пп:при мен burn теста минава доста по-бързо, някой знае ли защо се получава така?!

Редактирано от kostadinnm (преглед на промените)

• Автор

Знам че нормалното напрежение на процесора е от 0.85V-1.3625V и затова ме страх да го дигам повече. Твоя на каква шина и какъв множител работи и каква ти е паметта. Какви напрежения си дал на проц. и паметта?

• Автор

Ето ви малко мат`рял и от мен.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=675346

Ако става въпрос той и моя работи на 4.0 GHz и ако си поиграя може и да го докарам и над 4 GHz.

Но до колко е стабилна машината е друг въпрос. Пусни един Intel Burn Test на макс за да видим стабилен ли е.

Погледни тук да видиш на колко може да работи.

Ако става въпрос той и моя работи на 4.0 GHz и ако си поиграя може и да го докарам и над 4 GHz.

Но до колко е стабилна машината е друг въпрос. Пусни един Intel Burn Test на макс за да видим стабилен ли е.

Погледни тук да видиш на колко може да работи.

Великий учителю cool.gif Да съм написал някъде, че моя е стабилен ?

Това което си дал от линка също не е стабилно ! От кога СуперПИ е критерий за стабилност, след като тества само едното ядро и то не кой-знае колко добре :nono:

А и с какво охлаждане са направени тези 5200 "стабилни" мхз - погледна ли ? angry.gifangry.gif

btw - Тези твой 4000мхз нищо не са :)

Редактирано от Madboy (преглед на промените)

• Автор

Великий учителю cool.gif Да съм написал някъде, че моя е стабилен ?

Това което си дал от линка също не е стабилно ! От кога СуперПИ е критерий за стабилност, след като тества само едното ядро и то не кой-знае колко добре :ph34r:

А и с какво охлаждане са направени тези 5200 "стабилни" мхз - погледна ли ? angry.gifangry.gif

btw - Тези твой 4000мхз нищо не са :)

Първо нищо не искам да те уча а и да искам не мога. Моя на 4000 MHz зареди ОС и след 2 минути се рестартира. На мен компютъра ми трябва да работи стабилно а не да се хваля с постигнатият клок. Не виждам никакъв смисъл например от 5000 MHz щом не може да ги ползваш.

Кажи ако искаш на колко работи твоя стабилно и как го постигна за да пробвам и аз моя дали ще издържи.

• Автор

Здравейте,

Вчера пробвах дали ще издържи процесора на 4.0 GHz като сложих шината на 400*10 с напрежение 1.416 V и пуснах един Intel Burn Test на макс но на втория цикъл даде грешка sad.gif . Намалих шината на 380*10 със същото напрежение и пак пуснах Intel Burn Test като премина 10-те цикъла без проблем с максимална температура на процесора 70 градуса. Мога ли да пробвам да покача напрежението да кажем на 1.45 V и пак да пробвам на 400*10 или има опасност от прегряване като се има предвид че в стаята температурата е около 26-27 градуса. :ph34r:

Благодаря!

• Автор

С какво го охлаждаш е по-важният въпрос? 1,45V си е сериозно напрежение ако си с въздушен охладител.

Охлаждам го с това, но щом казваш че това е сериозно напрежение мога ли да го оставя на 1.416 на 3800(380*10).

Ами ако е стабилен, защо да не го оставиш, дори можеш да пробваш на тази честота до къде може да се свали напрежението и да се запази стабилността . Фризера е хубав охладител, но не е за екстремен клок.

• Автор

Ами ако е стабилен, защо да не го оставиш, дори можеш да пробваш на тази честота до къде може да се свали напрежението и да се запази стабилността . Фризера е хубав охладител, но не е за екстремен клок.

Тогава ще пробвам да сваля напрежението както казваш и няма да го мъча на повече от 3800 MHz. :ph34r:

• Автор

Нормално ли е когато компютъра не е натоварен с нищо дъното да поддържа 50-52 градуса, процесора около 30 а когато пусна Intel Burn Test температурата на дъното пада до 44-45 а процесора е на 70 градуса или нещо Евереста не ми показва вярно.

Нормално ли е когато компютъра не е натоварен с нищо дъното да поддържа 50-52 градуса, процесора около 30 а когато пусна Intel Burn Test температурата на дъното пада до 44-45 а процесора е на 70 градуса или нещо Евереста не ми показва вярно.

Възможно е. Много неща са възможни. Като показанията на дъното са съмнителни, не и на проца. Аз или ние от форума нямаме възможност да видим и следим перките и охлаждането в кутията и затова ти сам си направи анализ дали е възможно или не. Възможно е перката на проца да вдига максималните си обороти и при тези тестове въздушната и струя да охлажда датчика на дъното. Макар и чипсета и волт регулаторите да са много по-натоварени при тест то струята може да охлажда датчика и да ти дава подобни стойности. Възможно е перката на кутията да е с включен автоматичен контрол и при теста нейният въздушния поток пак да създава подобни резултати. Или комбинация от двете както и други възможни обяснения. Подобни показания и стойности на температурите не са логични и затова сам трябва да анализираш ситуацията. Няма как някой от нас да отгатне какво точно се случва при теста с чарковете и потоците в компа ти ? А дали наистина са верни тези температури ? Пробвай и с други програмки за мерене на температурата wink.gif

• 2 седмици по-късно...

ако може и аз да питам нещо в темата за Е 6300

защо се получава така че при по висока шина 444 а въобще над 400 колкото и да вдигна /стабилна /

при теста на еверест за рамта резултата пада драстично спрямо 400 шина ,таймингите на рамта са едни и същи и в двата случая

Редактирано от minko_vm (преглед на промените)

ако може и аз да питам нещо в темата за Е 6300

защо се получава така че при по висока шина 444 а въобще над 400 колкото и да вдигна /стабилна /

при теста на еверест за рамта резултата пада драстично спрямо 400 шина ,таймингите на рамта са едни и същи и в двата случая

Резултатът силно зависи от страпа, който се ползва.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.