Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок на Е6300

Featured Replies

Здравейте

Бих желал и аз малко да ви позанимавам с ламерски въпроси, ако позволите. Бих желал да си клокна процесора, чета и препрочитам всякакви теми по въпроса, но все пак човек като пипне и осъзнава колко нищо не разбира :biggrin:

Та целта ми е да постигна един стабилен клок на процесора (Е6300) до 3,3 - 3,5 GHz.

Параметрите ми са:

CPU: E6300, Dual Core 2.8GHz/2M/1066 охлаждан от Arctic Freezer PRO 7

Mainboard: ASUS P5B, P965

RAM: 2x2Gb A-DATA DDR2 800MHz + 2x1Gb /забравих марката/ DDR2 800MHz

HDD: 250GB Hitachi

Power: POV Black Diamond 500W

Това което направих:

PCI-E: 100MHz

PCI: 33.33MHz

Spread Spectrum: Disabled

Пуснах на CPU-то 1,335 V

На RAM оставих AUTO (тук колко да дам? На сайта на производителите на двата РАМ ми показва, че работят при 1.8-1.9V, та затова не посмях да дам 2,2 както пише на доста места)

Пробвах с FSB на 320MHz, като множителя оставих на 10,5. Зареди си добре, натоварих с Еверест за 10 мин, като макс. температура бе 69 градуса (средната около 63). Prime95 даде грешка и се изключи още първата минута.

Пробвах FSB на 333MHz x 10. Въобще не зареди Уиндоуса

И при двата случая нагласям РАМа да е максимално близък до 800MHz (първият път работеше на 445 мисля - приблизително около 900 значи). Вторият път нагласих да е на около 775

Някакви съвети какво мога да пробвам, че нещо почна да ме шубелисва да бърникам безразборно? Какви още настройки да променя в БИОСа? И въобще приемам съвети всякакви като пак повтарям, целта ми е стабилен клок - не екстремен

Редактирано от bat_pencho (преглед на промените)

• Отговори 58
  • Прегледи 8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мики маус
    мики маус

Първо махни единият кит памет,защото те спъва жестоко.Захранването ти държи стабилни напрежения до около 30-35% натоварено,после сваля рязко,имай го предвид.При нестабилност подай една стъпка нагоре н

Първо махни единият кит памет,защото те спъва жестоко.Захранването ти държи стабилни напрежения до около 30-35% натоварено,после сваля рязко,имай го предвид.При нестабилност подай една стъпка нагоре напрежението на северният мост и засечи пак температурите.

P.S.Паметта не оставяй на auto,сложи на поне2- 2,1v,ако си оставил A-data и делителя да е на 1:1.Като сваляш единият кит,виж марката на "неизвестния",като нищо може да се окаже по-добър от "известния"-повярвай,никак не е трудно да намериш по-добра памет от А-data...:)Почти съм сигурен,че номерата идват от паметта,преди "дупката" на FSB-то си.

Първо махни единият кит памет,защото те спъва жестоко.

хм, от това се притеснявах. При купуването на допълнително РАМ (А ДАТА-та) гледах да е максимално близка до предишната, но уви...

При нестабилност подай една стъпка нагоре напрежението на северният мост и засечи пак температурите.

Това добре, а волтажа на РАМа да пипам ли или да го оставя на AUTO

ПС. а, виждам че за РАМа си отговорил. Аз марката на старата РАМ я знаех, но нищо не ми говореше и в момента я забравих. Ще я провера довечера с Евереста и ще пиша каква е

Редактирано от bat_pencho (преглед на промените)

Допълних си поста,та си разбрал за волтажа.Не те спъва марката на паметта,а това,че имаш четири банки рам.Не е добра идея при клок.Пробвай,както ти казах с един кит,и напрежението на северният мост повиши,само при нестабилност.Мисля,че още е рано да става,FSB-то още е ниско за това,но го имай предвид.

P.S.Голям майтап ще падне,ако ти е била непозната марката пейтриът или крушъл...:)

P.S.Голям майтап ще падне,ако ти е била непозната марката пейтриът или крушъл...:whist:

Емиии... не са ми познати :whist:

Иначе марката е Power Quotient. Нищо не ми говори

А относно северният мост - него не съм го пипал, предполагам си седи на AUTO. Следователно да считам, че трябва да си го наглася на най-ниската степен и едва ако се наложи /както ми каза/ да го повишавам с една стъпка, нали?

Нищо де, никой не е длъжен да знае всичко-просто хубави марки памет...;)

Може да си срещал твоята памет като абревиатура-PQI.Няма значение.Точно така за северният мост.Пуснал си достатъчно напрежение на процесора за шината която гониш,така,че като елиминираме проблемите с паметта-не би трябвало да е проблем.Освен ако не ти се е паднала супер куца бройка процесор и/или дъно,не би трябвало да имаш проблеми до шина 330.

Благодаря ти, Мики Маус

След като махнах единия кит РАМ, клока стана. Нагласих го на 320х10,5 и работи 15 минути на Прайма95 без да даде грешка (преди при същите параметри даваше още в първата минута)

Довечера ще го пусна за по-дълго време.

Между другото следя температурата с Евереста. Мога да й се доверя, нали?

Благодаря ти, Мики Маус

След като махнах единия кит РАМ, клока стана. Нагласих го на 320х10,5 и работи 15 минути на Прайма95 без да даде грешка (преди при същите параметри даваше още в първата минута)

Довечера ще го пусна за по-дълго време.

Между другото следя температурата с Евереста. Мога да й се доверя, нали?

Да.

Общо взето не...:speak:Най точно се показва температурата в биоса.Програмите отчитат по-точно температурите при натоварване.Програми за следене на температурата-real temp,core temp 32 bit,core temp 64 bit.Успех,добре се справяш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.