Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Протеините-Протеинови таблетки или Протеинов шейк?

Featured Replies

Кое е по-ефикасното до сега съм взимал протеинов шейк само,но от утре почвам таблетки.Чух че по-бавно освобождават енергията и имат по-силно действие.

Ако знаете нещо споделете.От личен опит,колко кила сте били и след използването на протеини за какъв срок колко сте станали.

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

От личен опит ти казвам, заеби тоя протеин! Хвани си направи добра програма на хранене, тренировка и почивка.

• Автор

Съжалявалм но ползвах търсачката и не намерих тези теми.

Също аз имам конкретен въпрос който не е споменат в другите теми

Протеинови таблетки или Протеинов шейк?

От личен опит ти казвам, заеби тоя протеин! Хвани си направи добра програма на хранене, тренировка и почивка.

Второто го правяама няма да има същия ефект.Поне знам че протеините са напълно безвредни

И така това което ми трябва като инфо.е

Протеинови таблетки или Протеинов шейк?

Все едно, зависи от това колко пари можеш да си позволиш да отделиш за протеини. Освен това протеините не са напълно безвредни и цените им са изкуствено завишени поне двойно на реалните. Та сам си избирай какво да пиеш, и едното и другото са все протеини. Все едно да питаш захарта на бучки, кристална или пудра.

• Автор
Все едно, зависи от това колко пари можеш да си позволиш да отделиш за протеини. Освен това протеините не са напълно безвредни и цените им са изкуствено завишени поне двойно на реалните. Та сам си избирай какво да пиеш, и едното и другото са все протеини. Все едно да питаш захарта на бучки, кристална или пудра.

С един приятел мислим да взимаме общо за 20 лв. едно цяло 10 от мене 10 от него.Ще стигне за доста време и са таблетки.

Това което ме интересува ако някой знае кое от двете има по-голям ефект

• Автор
Ако ще вземате за 20 лева - нито едното, нито другото. Вземете си по един килограм соев протеин.

http://www.dexterdiet.com/products.php?sec...2&func=view

Еми вика че бил качествен за разлика от повечето други шейкове които имат по-малко съдържание на протеин

По-добро от това, което съм предложил на тази цена няма да намериш. Все пак покажи какво ти предлагат?

Това с таблетките ми звучи като пълен фалш. Колко таблетки трябва да изпиеш, за да достигнеш "нормална" доза от порядъка на 20 грама чист протеин? 10? Повече?

Кажи как се казва продукта и производителя, че ми стана интересно.

Няма смисъл според мен от подобни изгъзици, щом ти се пие протеин пий нормален шейк. Единственото по-хубаво нещо при тях е, че са по-удобни за приемане за разлика от шейка например. За него предварително трябва да си подготвил пудрата в шейкъра и т.н. Докато с таблетките е много по-лесно.

А това с усвояването според мен е лъжа. Също както преди се тиражираше твърдението, че течните аминокиселини се усвоявали по-бързо отколкото тези на таблетки.

В заключение: според мен, ако ти трябва бавен протеин търси яйчен, соев, казеинов.

Само да спомена няма нищо безвредно от тия прахчета, каквото и да казват! Като приемаш протеин на прах, способноста на организма да приема протеин от храните намалява.

Да спомена, че съм на 19. В момента съм 86кг, 182 см висок. Обиколката на ръката ми е 46см талия 90см, гръдна обиколка 122см. Правя лежанка 160кг и това без на наливам никакви прахчета.

Самата цел на спорта е да си здрав, атлетичен и да се чустваш добре!

Интересувай се от хранителни режими, а не от какво ще се надуеш, защото колкото и да ми го пиеш тоя протеин все ще го спреш и натупаната маса ще я загубиш!

• Автор
Само да спомена няма нищо безвредно от тия прахчета, каквото и да казват! Като приемаш протеин на прах, способноста на организма да приема протеин от храните намалява.

Да спомена, че съм на 19. В момента съм 86кг, 182 см висок. Обиколката на ръката ми е 46см талия 90см, гръдна обиколка 122см. Правя лежанка 160кг и това без на наливам никакви прахчета.

Интересувай се от хранителни режими, а не от какво ще се надуеш, защото колкото и да ми го пиеш тоя протеин все ще го спреш и натупаната маса ще я загубиш!

Е нали аз ще си продължа да ям нормално какво ще изглубя тогава.Ще продължа да взимам протеина от храната.Аз не съм съгласен Протеина е напълно безвреден за мене.Не всички са толкова здрави като тебе и има трябва малко помощ като протеини например.Това не е химия която да ти навреди на бъбреците

Това с таблетките ми звучи като пълен фалш. Колко таблетки трябва да изпиеш, за да достигнеш "нормална" доза от порядъка на 20 грама чист протеин? 10? Повече?

Кажи как се казва продукта и производителя, че ми стана интересно.

Няма смисъл според мен от подобни изгъзици, щом ти се пие протеин пий нормален шейк. Единственото по-хубаво нещо при тях е, че са по-удобни за приемане за разлика от шейка например. За него предварително трябва да си подготвил пудрата в шейкъра и т.н. Докато с таблетките е много по-лесно.

А това с усвояването според мен е лъжа. Също както преди се тиражираше твърдението, че течните аминокиселини се усвоявали по-бързо отколкото тези на таблетки.

В заключение: според мен, ако ти трябва бавен протеин търси яйчен, соев, казеинов.

Ще попитам и ще кажа името на продукта

• Автор
Ако ще вземате за 20 лева - нито едното, нито другото. Вземете си по един килограм соев протеин.

http://www.dexterdiet.com/products.php?sec...2&func=view

С какво този шейк правен с това горе е по-добър от другите шейкове предлагани на пазара и знаеш ли къде мога да го закупя

Ако си решил твърдо Optimum Nutrition и Musashi са фирмите, търси суроватъчен протеин.

С какво този шейк правен с това горе е по-добър от другите шейкове предлагани на пазара и знаеш ли къде мога да го закупя

Дал съм линк към магазина, освен това на доста места се продава. По-добър е с цената, по-лош е с качеството. Все пак ако искаш хубав протеин - за 10 лева на човек няма да купиш нищо добро.

Това, че протеинът е соев по принцип не е зле, но не е и добре. Ако го комбинираш с месо, яйца, извара и риба - ефектът ще е много по-добър, тъй като допълва животинския белтък. Ако го ядеш без да приемаш храни от животински произход е по-зле. Добре е, че е 90%. По принцип повечето фирми продават соевия протеин на петорна цена, а този може да го правиш каквото си искаш - аз лично го пия смесен с какао, мляко и захар или подсладител, може да се готви по всякакъв начин.

Ако все пак си решил да купуваш друг - ето ти един 7-8 пъти по-скъп и може би двойно по-добър:

http://www.syntraxbg.com/index.php?option=...1&Itemid=36

Брато, не искам да изпадам в километрични обяснения, отчаяно опитвайки се да те убедя в това, през което съм минал (разбирай някакви проценти правота от опита ми).

Съвсем накратко: първо - заблуден си, в главата ти битуват митове, които обикновено се подхранват от ветерани, които не могат да приемат съвременните суплементи и като цяло допълнителното предимство, което дават във възстановяването след тренировка.

Не оспорвам правотата ти, като казваш, че няма нищо безвредно в тях - така е, има и боклуци. Но, има и качествени продукти, но това ти няма как да го знаеш, защото не ползваш такива неща.

Съветвам те, ако искаш да дадеш качествено мнение да опиташ от продуктите, за които говорим. Пий ги няколко години, опитай от скъпите и от евтините, виж как ти действат. Опитай вносни и български продукти. След това се изследвай - виж в какво състояние е тялото ти, направи си изводи как му се отразяват тези неща. Тогава можеш да дадеш горе-долу мнение съответстващо на реалността. Но, дори и в този случай помни, че това всичко се отнася за теб и твоето тяло. Както знаеш всяко тяло е неповторима индивидуалност и реагира различно на медикаменти, хранителни добавки, методики на тренировка и хранителни режими. И точно за това не можеш да кажеш категорично, дали на друг ще вредят или ще помагат.

Тренирам вече 6 години, вярвай ми виждал съм ги всички работи. От протеини, креатини, аминокиселини, билки и прочие до инжекции...

Главната истина е, че тези дето целят бързото трупане на маса за в голяма заблуда! Те тренират 3 месеца, надуват се и после нищо! Има я и другата крайност - нацепват си кожата (стрии), преебават си ставите.

Истината е, че тялото не се развива за 3-6 месеца, а поне за 2-3 години.

А и 100% мода да твърдя, че особенно българските продукти са много назад спрямо препаратите от Щатите.

Особенно тия боклуци дето ги продават по 10-20 лева наливно. Ти буквално незнаеш какво приемаш!

Редактирано от piro2004 (преглед на промените)

Моят протеин струва 3 долара на килограм на едро. Много добре знам какво приемам, като добавка е супер. Всъщност соевият протеин не е лош избор, ако храната е богата на животински продукти.

• Автор

Да попитам пак.

Взехме и си разделихме едно кило протеин по-голямата част за мене защото платих повече струваше 25 лв. протеин + въглехидрати за мусклна и телесна маса.

Името не помня точно PRO NUTRITION WHEY LINE НЕЩО ПОДОБНО.100 процентов протеин + въглехидрати

Това +Дикстроза но такава от аптеката течна която е за инжекции ,но според шефа на фитнеса можела да се пие дора комбинация ли е ?

Явно нищо не знаеш и си купил каквото са ти продали. Това не значи, че протеинът е лош, но и не значи, че е добър.

Важното е протеинът, въглехидратите са евтини. Освен това такова нещо като "декстроза" няма.

Става дума за глюкоза, която действително може и да се продава в аптеките, но няма да ти свърши никаква работа.

Следващия път отиди до събота пазара, там има един магазин за диетични храни, намира се точно срещу една книжарница. Купи си един килограм соев протеин 90% за 10-11 лв, един килограм глюкоза на прах (така наречената "декстроза") за 4 лева и си потърси хубаво какао с 20% масленост за 2 лева - KAKAO ION, продава се в Била в квадратни опаковки от 100 грама. Смеси всичко и ще получиш 2 килограма 45% протеин на цена от 16 лв.Можеш да пиеш по 50 грама 1-2 пъти дневно. Аз поне така правя.

:rolleyes: Само от любопитство, направил ли си програма за тренировките? Хранителен режим (Белтъчини %, мазнини %, въглехидрати %)? Пример давам с мен, на ден ми трябват 3800-3900Ккал (минимален прием)белтъчини /мазнини/ въглехидрати 40%/50%/10%. Това като се има предвид, че съм на НДВ и ми се падат около 5 тренировки седмично.

:) Само от любопитство, направил ли си програма за тренировките? Хранителен режим (Белтъчини %, мазнини %, въглехидрати %)? Пример давам с мен, на ден ми трябват 3800-3900Ккал (минимален прием)белтъчини /мазнини/ въглехидрати 40%/50%/10%. Това като се има предвид, че съм на НДВ и ми се падат около 5 тренировки седмично.

НВД е за мазохисти. Доста сериозно си товариш черния дроб с тая мазнина, а и протеините не са малко.

Може да е за мазохисти, ама се чуствам като машина и изглеждам като такава biggrin.gif ! За холестерола пия Рибено масло. А и този хранителен режим е най-подходящ за лятото. След лятото се връщам на ВВД.

През лятото най-подходящо е да се ядат повече прости въглехидрати и да се пие повече вода, а зимата и по-мазно може. Не знам доколко си машина, но няма нито един на твоята диета, дето да може да издържи дълго време на сериозно натоварване. Виж, че никой на тая диета не тренира с много повторения. Освен това само един бегъл поглед върху постиженията и храненето дава ясно да се разбере коя диета е по-добра. Ако за 2 седмици си промениш храненето на 60/30/10 - ще откриеш колко повече сила имаш. Лично аз съм бил на НВД и знам за какво става дума, когато в критичен момент гликогенът се изчерпи.

biggrin.gif Само по себеси протеините не ти дават сила, въглехидратите са му майката. А аз съм на тоя режим главно да съм "Чист" лятото. Сила се качва зимата. В тия жеги се правят аеробни тренировки по 30-45 мин. и няколко спринтчета сутрин. А и аз няма смисъл да натискам силово, правя 160 лежанка, а съм 86 кила. Не ми трябва да натискам повече.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.