Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем - чува се глас от компютъра

Featured Replies

Всяка вечер към 11:26 от компютъра ми почва да се чува някакъв глас говорещ на неопределен език като от радиостанция.Това продължава към половин час като говори на пресекулки по 5-10 секунди.Сканирах с всякакви скенери и простотии, не намират никакъв вирус, няма съмнителни процеси, няма съмнителни ключове в регистрите, ама тоя глас го има.Правил съм експерименти да kill-вам всички процеси дето могат да се kill и при спирането на нито един от тях гласът не спира.Някой изобщо сблъсквал ли се е с такова нещо и има ли си идея кво е то

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Здравейте drinktogetdrunk,

Аз съм B-boy[styLe] и ще Ви помагам да почистите вашата система от зловреден софтуер. Анализа на логовете, както и премахването на зловредния софтуер, може да отнеме време, затова моля бъдете търпеливи. Моля, имайте предвид следното:

• Аз ще Ви помагам главно за почистването на вашата система от зловреден софтуер. За всякакви други проблеми, моля създайте нова тема в съответния форум и опишете детайлно проблема Ви.
  • Инструкциите се отнасят само за този проблем и само за този компютър.
  • Следвайте инструкциите ми стриктно, докато не Ви кажа, че системата Ви е напълно чиста. Това, че симптомите са изчезнали, не значи че всичко е наред.
  • Ако не разбирате нещо, моля Ви попитайте ме, а не рискувайте. По-добре е малко да се позабавим, отколкото да усложним нещата.
  • Цялата кореспонденция минава през тази тема, не създавайте нова тема и не използвайте друга тема за тази цел.

СТЪПКА 1

Моля изпълнете изискванията от тази тема - Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега? и след това ще продължим.

СТЪПКА 2

Генерирайте списък с инсталираните програми на компютъра.

Моля, изтеглете TrendMicro™ HijackThis™.

Стартирайте го и отидете на Open the Misc Tools section.

Сега се придвижете до Open Uninstall Manager.

Натиснете бутона Save List... и запазете документа на Вашия десктоп.

45vr60rq8mtp7nlbpphax1oxv2ib1c8nqrzgy5gc.jpg

Ще се отвори текстов документ с име uninstall_list.txt.

Публикувайте съдържанието му в следващия си пост.

Преди време имах подобен проблем,пробвай отделните аудио настройки за сила на звука,давай ги едно по едно на mute,

EDIT:

В този подфорум могат да пишат само членове на HJT team и пациента!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=132819

=== B-boy[styLe] ===

• Автор

Стъпка 1 я направих, от стъпка 2 не виждам смисъл, не съм толкова бос, че да не мога да разпозная файлове на зловреден софтуер, пък и не само аз, всичките скенери ремуувъри и т.н. които пуснах не намериха нищо.Искам някой да ми каже какво следва от това че като дам mute на аналоговия сигнал и всички звуци по компютъра спират, гласът си продължава?Дали е rootkit макар, че и за rootkit сканирах ама нищо не намери

Стъпка 1 я направих, от стъпка 2 не виждам смисъл, не съм толкова бос, че да не мога да разпозная файлове на зловреден софтуер, пък и не само аз, всичките скенери ремуувъри и т.н. които пуснах не намериха нищо.Искам някой да ми каже какво следва от това че като дам mute на аналоговия сигнал и всички звуци по компютъра спират, гласът си продължава?Дали е rootkit макар, че и за rootkit сканирах ама нищо не намери

1. Щом не сте толкова бос и можете да разпознаете зловреден софтуер какво прави темата ви в този раздел ?

2. След това казвате дали не е руткит, но не давате логовете за да ги проверим ние. Ами приятна вечер и успехи !

А това са съветите на някои колеги:

Ken:

Предполагам, че е ОС е Windows XP.

Я погледни в Control panel - Scheduled tasks дали няма нещо за този час.

По това време затвори всичко - Explorer, Skype, торент-клиент. Така по-лесно ще разбереш кой е виновника.

saentist

Проблема е в говорителите няма нищо общо с компютъра

късовълнови станции ловиш защото нямат филтър говорителите

• Автор

Проверих в sceduled tasks, няма нищо.

Имам въпрос към saentist, като махна кабела към компютъра и не изключвам захранването към тонколоните гласът спира.Възможно ли е все пак при това положение да са късовълнови станции или със сигурност е от компютъра

На мен ми се е случвало да чувам музика от WIFI антената която имах преди.Луда работа.

смени си кабелите от копма до колоните или музикалната система с екранирани а ако това се чува от слушалки си смени слушалките с други или им смени кабела и на тях от там ти идва проблема - паразитни радио сигнали ;) не са призраци споко ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.