Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добър ли е компютъра ?

Featured Replies

Значи,преди няколко дни си купих нов компютър от техномаркет,макар че много хора ми казваха да не го правя,но в моя град нямаше голям избор.Kонфигурацията е следната(ще препиша всичко,което ми пише на книжата,която ми дадоха):

CPU:AMD Athlon644 x2 7450 s AM2+

2.4 GHz,3MB Total Cache

RAM: 3072 (3GB) DDR ||

HDD:500 GB SATA||

ODD: DVD -RW DL/DF

VGA:ATI HD4350 512MB DDR||,DVI/TVO

MB:s.AM2,Dual DDR||,PCI-Ex16,RAID,

SATA||,LAN10/100 Mb,6-ch Audio(int)

та исам да попитам,дали съм се прецакал или обратното и дали ще може да се играят новите игри ,и най важното , дали може да се сменят части,например още рам или друг процесор ,але с 2 думи ще може ли да се ъпгрейдва?

' date='29 август 2009 - 11:36 ' timestamp='1251535014' post='1500189']

Значи,преди няколко дни си купих нов компютър от техномаркет,макар че много хора ми казваха да не го правя,но в моя град нямаше голям избор.Kонфигурацията е следната(ще препиша всичко,което ми пише на книжата,която ми дадоха):

CPU:AMD Athlon644 x2 7450 s AM2+

2.4 GHz,3MB Total Cache

RAM: 3072 (3GB) DDR ||

HDD:500 GB SATA||

ODD: DVD -RW DL/DF

VGA:ATI HD4350 512MB DDR||,DVI/TVO

MB:s.AM2,Dual DDR||,PCI-Ex16,RAID,

SATA||,LAN10/100 Mb,6-ch Audio(int)

та исам да попитам,дали съм се прецакал или обратното и дали ще може да се играят новите игри ,и най важното , дали може да се сменят части,например още рам или друг процесор ,але с 2 думи ще може ли да се ъпгрейдва?

Информацията която даваш , или са ти дали, е непълна например за дънната платка. Инсталирай програмата Еверест и дай от там шотове за да се види точно какъв е целия ти хардуер, и тогава ще се отговаря!

Да може да се ъпгрейдва но ще ти отпадне гаранцията ако си отвориш кутията.

Освен това не се знае колко може да се ъпгрейдва, защото не си написал дъното какво е (гаранция е някое много утрепано)!

Видео картата е слаба за да играеш най-новите игри както и по тежките стари (Crysis) с хубава графика, въобще е слаба за игри!

Със сигурност си се прецакал още като си влязал в Техномаркет за да си купиш компютър.

П.С.: Поне кажи колко даде за да стане по-ясно с колко си се прецакал!

Редактирано от Filip84 (преглед на промените)

И сам виждаш, че освен процесора и видеото, което ти казаха вече че едоста слабичко, на нито един компонент не се знае производителя за да се оценя кое колко е.....и кажи де каква сумичка брои да знаем поне как да мерим нещата?.

Като цяло оценка 6 от 10 за стандартни ежедневни приложения, може би 3:10 за игри...

Това е готова конфигурация предполагам от някоя бакалия... Ако не е можеш да направиш следните промени:

За ъпгрейд възможности трябва повече информация за дъното. Производител и модел.

За игри няма да е много добро решение - 4350 е нисък клас видеокарта, още повече че е с DDR2 памет... Никъв шанс да подкараш тежките игри на повече от минимум...

За ъпгрейда на паметта - кажи дали е 3х1 гигабайта или 2х1 + 2х512... Ако е първото силно препоръчвам още една плочка само за да запазиш двуканалния режим на паметта, а ако е втория вариант двуканалния режим си работи и няма нужда от памет...

• Автор

Благодаря за отговорите.За дъното ще дам инфо тия дни 4е още не съм инзсталал ОС.За компютъра дадох 500 лв.

Редактирано от LinkinPark[LP] (преглед на промените)

Като цяло оценка 6 от 10 за стандартни ежедневни приложения, може би 3:10 за игри...

Това е готова конфигурация предполагам от някоя бакалия... Ако не е можеш да направиш следните промени:

За ъпгрейд възможности трябва повече информация за дъното. Производител и модел.

За игри няма да е много добро решение - 4350 е нисък клас видеокарта, още повече че е с DDR2 памет... Никъв шанс да подкараш тежките игри на повече от минимум...

За ъпгрейда на паметта - кажи дали е 3х1 гигабайта или 2х1 + 2х512... Ако е първото силно препоръчвам още една плочка само за да запазиш двуканалния режим на паметта, а ако е втория вариант двуканалния режим си работи и няма нужда от памет...

Абе колега извинявай да го ***, ама що не дочиташ постовете на хората както си требе? Не ти е за пръв път. Ти какво, не се сдържаш да пишеш ли?

ЯСНО е написано от къде е компютъра.

Паметта му е една плочка 2 гиги и 1 плочка 1 гига на 667 вероятно. Сефте ли виждаш такава машина? Дъното е с вградено видео, фокскон, биостар, елитгруп или ако е късметлия асрок. Пак ако е късметлия са му оставили боксовия охладител.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

' date='29 август 2009 - 12:06 ' timestamp='1251536812' post='1500228']

Благодаря за отговорите.За дъното ще дам инфо тия дни 4е още не съм инзсталал ОС.За компютъра дадох 500 лв.

Ами какво очакваш да ти кажем след като не си послушал хората като са ти казвали да не купуваш компютър от техномаркет... Прецакал си се

Мда... тука съм пропуснал... Видях че е купена вече... Ма не забелязах че пише от техномаркет... Извинявам се за което...

go6o_kara, тва можеше по-леко да го кажеш ми се струва, макар че си прав и често ми се случва да пропусна някоя подробност... А що се отнася до паметите и дъното - виждал съм 3 плочки по 1, виждал съм 2+1, виждал съм 1+1+512... За дъното, виждал съм готови машини с енфорс 420 чипсет, ма гигабайт, а съм засичал и с Р45 за интел, ма дето викаш ти елитгруп... Не ми стъпвай на връта, щото съм ги виждал сякви... Пита за ъпгрейд? Еми без значение дали е биостар, елитгруп или каквото и да е дъно, требва да му се знае модела... Наясно си с това...

Иначе за 500лв е горе доло добре...Могло е и по-добре...Но и това не е зле като краен резултат...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Много обичам такива тиквеници, които въобще не слушат. Пич, щом са ти казали да не взимаш от там, значи не взимай! Какъв беше проблема да идеш до по- голямо населено място или да поръчаш готова конфигурация от голяма фирма през интернет? Нямало избор... ВИНАГИ има!!! Колко пъти съм казвал на познати да не взимат от тех... еди какво си, но тези които се имат за по - умни от мен и пренебрегват съвета ми в крайна сметка ми реват да им диагностицирам системите...

Та взел си слаб процесор, недъгаво дъно със умрели компоненти, Елексирска скапана рам, че и несиметрична и не в двуканален режим, скапан, топъл, шумен и нископроизводителен диск, ментерлива и слаба видео карта на скапан производител и за капак на всичко опасна за живота кутия със скапано захранване в нея, рискуващо да те остави без компютър. Нищо не пречеше, да събереш още 100лв. бюджет, и да си купиш над тройно по - добра машина. Та сега ще го мъкнеш през месец по сервизи на разни търгаши и ще пълниш форума с теми "компа се ресва... етк" , понеже си пренебрегнал съветите на хората.

Много обичам такива тиквеници, които въобще не слушат. Пич, щом са ти казали да не взимаш от там, значи не взимай! Какъв беше проблема да идеш до по- голямо населено място или да поръчаш готова конфигурация от голяма фирма през интернет? Нямало избор... ВИНАГИ има!!! Колко пъти съм казвал на познати да не взимат от тех... еди какво си, но тези които се имат за по - умни от мен и пренебрегват съвета ми в крайна сметка ми реват да им диагностицирам системите...

Та взел си слаб процесор, недъгаво дъно със умрели компоненти, Елексирска скапана рам, че и несиметрична и не в двуканален режим, скапан, топъл, шумен и нископроизводителен диск, ментерлива и слаба видео карта на скапан производител и за капак на всичко опасна за живота кутия със скапано захранване в нея, рискуващо да те остави без компютър. Нищо не пречеше, да събереш още 100лв. бюджет, и да си купиш над тройно по - добра машина. Та сега ще го мъкнеш през месец по сервизи на разни търгаши и ще пълниш форума с теми "компа се ресва... етк" , понеже си пренебрегнал съветите на хората.

Само без обидни квалификации, моля! Дали е "тиквеник" или не е не си присвоявай правото да определяш!

А иначе си прав ,че е могъл да посъбере още стотина лева или да изчака и да вдигне класата на всички компоненти!

Само без обидни квалификации, моля! Дали е "тиквеник" или не е не си присвоявай правото да определяш!

А иначе си прав ,че е могъл да посъбере още стотина лева или да изчака и да вдигне класата на всички компоненти!

Бях малко остър, прав си, но това "тиквеник" е по принцип, не е предназначено за него.

Зависи за какво е...Ако е за игри оценка от 2 до 6 = 3 За работа с документи = 6

За интернет = 5 Като изцяло = 4

Редактирано от multikom4o (преглед на промените)

Зависи за какво е...Ако е за игри оценка от 2 до 6 = 3 За работа с документи = 6

За интернет = 5 Като изцяло = 4

На каква база измисляш тези оценки? :angry:;)

• Автор

Благодаря за отговорите.Аз нищо не разбирам и затова не съм се занимавал да правя конфигурации и тем подоби.Просто му гледах параметрите и заради това го купих.

• 4 седмици по-късно...

Кажете мнение за тази конфигурация:

Дъно-Gigabyte MA770-UD3, AMD 770, AM2+/AM3, DDR1200, PCI-E, SB7.1, Lan1000, SATA RAID 0,1, 3x1394, ATX

Видео- nVidia GeForce GTS 250 1gb, 256bita

Процесор- Intel Dual Core E6300 (2.8GHz, 2MB, 1066MHz FSB, s775) BOX

Хард- 320GB Seagate, SATA2, 7200rpm, 16MB

RAM- 2x1GB DDR2 1066MHZ A-Data

Кутия и захранване- FOXCONN TSAA-804, 420W PFC

Моля ако нещо съм оплескал ме поправете ! :offtopic_s:

А нещо си пообъркал този процесор на това дъно :offtopic_s: .Кажи със средствата с които разполагаш и ще помогнем!

Да бе видих онова само AMD какво ще кажеш ако само сменя дъното с

Asus P5P43TD, P43, LGA775, DDR3, PCI-E, SB7.1, Lan1000, SATA, ATX

И не искам да казвам с какви пари разполагам защото ми писна да слушам само

AMD за процесор, или да ми набутвате тия ATi

само кажете с това дъно бива ли?

T.e. искаш intel/Envidia машина?

Лично аз бих предпочел дъното да е GIGABYTE EP45-UD3LR заради по-добрия Р45 чипсет а и защото няма смисъл от ДДР3 при процесори, различни от Core i7 или i5... Цената на двете дъна е с малка разлика, но според мен си струва. Дъното, което си посочил е с ДДР3 памет, а по-надоло си избрал ДДР2 1066...

Знам че каза, че не искаш да слушаш, ама нека ти кажа, че някои хора го казват, щото е вярно. АМД/АТИ машина ще е по-добра в тоя ценови клас... Но ти решаваш...

PS: Кажи видеото на кой производител е... И гледай харда да е 12-та серия. Да не ти дадат някоя останала 10-та от панти века...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

... или да ми набутвате тия ATi

Че ние да не ги продаваме, че да ги набутваме?...

Дъното, което си посочил е с ДДР3 памет, а по-надоло си избрал ДДР2 1066...
А дъното е с ДДР2 памет , но послушай съвета на колегата!

А дъното е с ДДР2 памет , но послушай съвета на колегата!

Asus P5P43TD Я пак с каква памет е? ;)

T.e. искаш intel/Envidia машина?

Лично аз бих предпочел дъното да е GIGABYTE EP45-UD3LR заради по-добрия Р45 чипсет а и защото няма смисъл от ДДР3 при процесори, различни от Core i7 или i5... Цената на двете дъна е с малка разлика, но според мен си струва. Дъното, което си посочил е с ДДР3 памет, а по-надоло си избрал ДДР2 1066...

Знам че каза, че не искаш да слушаш, ама нека ти кажа, че някои хора го казват, щото е вярно. АМД/АТИ машина ще е по-добра в тоя ценови клас... Но ти решаваш...

PS: Кажи видеото на кой производител е... И гледай харда да е 12-та серия. Да не ти дадат някоя останала 10-та от панти века...

мерси много само дъното ми беше проблем а и относно коментара на оня пич че не ги продавате...

Знам това просто искам машина за игри и смятам че intel/nVidia е по-добрия избор ;)

мерси много само дъното ми беше проблем а и относно коментара на оня пич че не ги продавате...

Знам това просто искам машина за игри и смятам че intel/nVidia е по-добрия избор :rolleyes:

Точно така, ти смяташ че Intel/nvidia е по-добрия избор, но в този ценови клас истината е друга... ;)

Редактирано от TiriT (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.