Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ATI + nVidia в SLI дъно

Featured Replies

Здравейте

Предварително се извинявам, ако има такава тема и не съм я открил поради недоглеждане , с молба да ме пренасочите към нея ако съществува.

Казусът е следният :

Дъното е Asus p5n-e SLI. ( http://www.asus.com/...QguJ&templete=2 )

Основното видео е Sapphire 4850 ( http://www.sapphiret...=000101&pid=178 )

Освен него имам една XFX 8600GT 256Mb DDR3 , която си събира прах в кутията ( а е нова - гаранционно заменена ) и ми минава еретичната мисъл да я сложа за 2ра карта за physX .

Въпросът ми е : Някой от колегите във форума дали е правил подобно упражнение, и ако да има ли реално покачване на производителността в игри ( 19'' монитор - 1440х900 ) ?

Благодаря за отговорите ви предварително :P

Невъзможно за физика съм чувал че може но как ще сложиш на втория слот Нвидиа карта а на първия АТИ и да искаш да работят заедно.За физиката картата не се ли слагаше другаде

Редактирано от Remix1912 (преглед на промените)

За Crossfire ти трябват 2 карти от една марка със една и съща серия съшото важи и за SLI. Поне така ми казаха в магазина когато исках да си купувам HD4870, а имам HD3870 на АТИ, че не е достатъчно да са една марка но трябва да са и една и съща серия.

4850 и 4870 си работят заедно, не е задължително да са точно еднакви, но това е извън темата.

Човека питаше дали може да ползва картата на nVidia само за физика, а картата на ати, за видео обработка, не е нужно нито SLI, нито CF.

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

• Автор

4850 и 4870 си работят заедно, не е задължително да са точно еднакви, но това е извън темата.

Човека питаше дали може да ползва картата на nVidia само за физика, а картата на ати, за видео обработка, не е нужно нито SLI, нито CF.

Именно :)

СЛИ или СФ не ме интересуват ( засега ), още повече, че имах СЛИ до преди месец с 2 броя 9800ГТ , а CF е НЕВЪЗМОЖЕН за СЛИ дъно ( поне засега ) :lighter: .

Ясно като бял ден е , че не могат да работят заедно в горепосочените комбинации, НО МОГАТ да работят заедно в смисъла на това за което питам (т.е. - АТИ-то за графичния енджин, а нВидиата само за физиката ) - примери в мрежата достатъчно, но искам да знам дали някой БГ ( т.е. - съгражданин/съфорумец ) го е правил и какъв е ефекта ( но не както в мрежата - дали тест на 1-на игра, и правят генерални изводи за 150% прираст - което според мен е малко абсурдно :yanim: ).

Можеш да ползваш 8600 за физика, няма проблем. Колкото до прираста - опитай. Колко ще е подобрението зависи изцяло от това дали играта подържа физика.

Бих бил леко предпазлив с този проект :yanim:

Доколкото ми е известно възможността да включиш едната карта за физика идва от драйвъра и то от този на нвидиа.

Ако вече имаш забодено и инсталирано ати и тръгнеш да слагаш и драйвър на нвидиа бих заложил по-скоро че ще стане мазало отколкото да тръгне пък и да имаш реална полза от това.По приницип тоя номер се прави с 2 карти на нвидиа а кросфайера,както беше писано и по горе върви с две различни карти но от една серия (не модел!),например 4ххх.

В настоящия брой на вестник компютри има точно тестове на игри поддържащи физикс. Казват, че резултатите са зашеметяващи не толкова по голямо бързодействие колкото съвсем по добро представяне на реализма(чупещи стъкла, хвърчащи предмети и т.н.) На края на статията казаха, че са тествали АТИ + нвидиа и тръгнало но си имало тънкости. Цялата статия на това упражнение щяла да излезе следващия брой.

• Автор

В настоящия брой на вестник компютри има точно тестове на игри поддържащи физикс. Казват, че резултатите са зашеметяващи не толкова по голямо бързодействие колкото съвсем по добро представяне на реализма(чупещи стъкла, хвърчащи предмети и т.н.) На края на статията казаха, че са тествали АТИ + нвидиа и тръгнало но си имало тънкости. Цялата статия на това упражнение щяла да излезе следващия брой.

:swear1:

Именно - точно смятах и аз да се поровя в тънкостите - благодаря ти за инфо-то.

@Tommygun - няма страшно, като взех нВидиата да я тествам, машината беше с драйвер на АТИ ( без да го деинсталирам) и сложих и този на нВидиа - НИКАКЪВ проблем, даже 3дМарк си го мина с 2та драйвера заредени (под ХР де) :down:

Относно СЛИ и Кросфайър - ми няма смисъл да ме упътвате, със СЛИ дъно съм от 3 години, какво ли не съм пробвал - т.е. наясно съм и с 2те ( и както един от колегите по-горе писа - въпросът НЕ Е относно СЛИ и/или Кросфайър ), а Кросфайър дъна съм сглобил и тествал поне 5-6 :angry:

Поздрави и благодаря на всички за мненията им :angry:

Редактирано от ddragon_ (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.