Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Голям проблем със скъпа флашка 16 ГБ

Featured Replies

Здравейте! Купих си 16ГБ флашка и не мога да я използвам на настолния си компютър,просто не приема да записва данни и отговора е един и същ-

Delayed write failed.Интерестното е обаче че само на моя настолен комп се държи така,на лаптопана жена ми бачка без проблеми,на още идин комп е пробвана също бачка без проблеми.Въпросния ми комп е Dual core Athlon 64 X2 2600 mhzq- motherboard ASRock A770DE - ATI Radeon HD4670-Ram 4GB

Adata-OS winXP sp3

Предприех различни опити-слагах я на раличен вход,изчетох какво микрософт казва за такива проблемиhttp://support.microsoft.com/kb/330174

опитах всичко и резултата е нулев.Излишно е да ви казвам колко нерви ми се образуваха щото все пак 70 лв съм дал за тая флашка

Моля :) ако някой има идеи да казва.Благодаря предварително.

ПС Флашката е Кингстон дата травелър,няма ключе на нея

Аз имам 8GB и почти не я ползвам, макар че си работи съвсем нормално на моя компютър. Но в службата разни стари бракми ми правят проблеми с нея и съм си взел една 4GB за служебни цели. И двете са Kingston, но с 4GB-товата нямам такива проблеми.

Значи при мен се получи подобен проблем с флашка на Kingston 8 GB. На нормалните USB входове на десктоп компютъра ми не можеше повече от 450MB да се качат и изключваше. Ходих в магазина дето я купих и направих рекламация (има си гаранция)и там на техния компютър флашката си работеше. Върнах се и я включих в един от 4-рите входа на USB HUB-а на монитора ми (LCD). Флашката просто си работеше. Това е. Според мен всичко опира до тока на USB входовете. Тия на HUB-а го поддържат, а тия на USB-тата не. Предполагам, че r при Вас е подобен проблем още повече, че става въпрос за 16 GB флашка. Ползвах я същата флашка на служебния комп и всичко беше ОК. Защо USB-итата се държат по този различен начин не знам?

Изтегли ТОВА

Стартирай програмата и натисни бутон Clear.

След това опитай да зададеш различни максимални стойности + Apply

Стойностите се смятат като се реши колко ще се зададе за максимална стойност х1024

Пробвай с 64 MB или 128 MB. За 64 MB е 64х1024=65536

За 128 МВ е 131072

Редактирано от palavata_tanq (преглед на промените)

• Автор

Изтегли ТОВА

Стартирай програмата и натисни бутон Clear.

След това опитай да зададеш различни максимални стойности + Apply

Стойностите се смятат като се реши колко ще се зададе за максимална стойност х1024

Пробвай с 64 MB или 128 MB. За 64 MB е 64х1024=65536

За 128 МВ е 131072

направих го но нищо не се промени sad.gif

Пробвай да обновиш USB хъбовете с последната версия драйвери... :)

P.S. Kакъв е Windows-а СП1,СП2,СП3

• Автор

Пробвай да обновиш USB хъбовете с последната версия драйвери... :)

P.S. Kакъв е Windows-а СП1,СП2,СП3

Ами СП3 е.А от къде да ги изтегля тия драйвери?

Ами СП3 е.А от къде да ги изтегля тия драйвери?

от никъде. драйверите са си от сямия уиндоус. според мен си сложи качествено захранване на компютъра (примерно 350 вата фортрон) и ще си решиш проблема... за това тия коде дето са писали по горе - през хъб на монитор става, а без неко йок...

пък с ъпдейт на биоса може и да се реши проблема (виждал съм производители на дъна да вадят биоси с фикс за usb - некадърниците от ASUS)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

START => RUN => regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management

виж дали има ключ LargeSystemCache , ако има и е със стойност 1 го промени на 0

Дъното ти нали е Асрок? Обнови си биоса.Имаше някаква кръпка точно заради USB. Трябва ти Биос 1.20 ако не се лъжа.Под уиндолс става лесно и бързо само си усигури Юпиес да не те изненада някое спиране,премигване на тока.После ще трябва и малко настроики да направиш на биоса да разрешиш-забраниш някои неща.Лесно е ще се справиш.

Редактирано от petiostoianov (преглед на промените)

• Автор

START => RUN => regedit

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management

виж дали има ключ LargeSystemCache , ако има и е със стойност 1 го промени на 0

ами на нула си е

Дъното ти нали е Асрок? Обнови си биоса.Имаше някаква кръпка точно заради USB. Трябва ти Биос 1.20 ако не се лъжа.Под уиндолс става лесно и бързо само си усигури Юпиес да не те изненада някое спиране,премигване на тока.После ще трябва и малко настроики да направиш на биоса да разрешиш-забраниш някои неща.Лесно е ще се справиш.

току що ъпдейтнах БИОС-а с последния фърмуеър -резултата е нулев :)

добре че не стана неква издънка с тока,нямам упс

Редактирано от Dr.Web (преглед на промените)

Да не би потребителя ти да няма права върху нея. Я си виж пърмишъните.

Също предполагам си пробвал с формат?

Да не би потребителя ти да няма права върху нея. Я си виж пърмишъните.

Също предполагам си пробвал с формат?

А с какво захранване си?Да не би данеи стига тока на флашката?

За друго не се сещам щом и след ъпдеит на Биос не работи...

• Автор

А с какво захранване си?Да не би данеи стига тока на флашката?

За друго не се сещам щом и след ъпдеит на Биос не работи...

Всичко което беше описано в интернет като възможна причина пробвах.Единственото което не съм пробвал е хъб със собствено захранване,ама трябва да зема на заем от някой....много е вероятна причината да е в захранването

,четох преди малко в един англоезичен форум за един пич който имал същите проблеми с усб с нов комп и решил накрая проблема с хъб със собствено захранване

Имах същия проблем с флашката на жената 256 МВ. Отваря я за момент показва част от файловете и замръзва. Мисля, че го правеше и под Win98SE даже, та разбрах, че не от ХР-то. На други машини проблема го нямаше. По-късно си взех платка с 1394, която имаше и USB входове и когато включих за проба, се оказа, че там флаш паметта си работи нормално. Просто вече я включвам на новите входове, но нямам идея от къде е бил проблема.

Имах подобен проблем с картов четец на MSI. На други компютри чете, на моя не иска. Всякакви USB устройства, включително и 3-те ми флашки работят без проблем.

Мислех си, че може би изисква по-високо напрежение, за да работи, но нямаше такава настройка в BIOS-а.

В крайна сметка си обяснявам проблема с несъвместимост между контролера на USB паметта и дънната платка (чипсет, изпълнение).

Купих си друг четец, който заработи нормално.

• Автор

Чудеса!!! :clap::wors::wors::wors::wors: Купих някъв мизерен китайски хъб със собствено захранване и включих флашката и всичко проработи даже без да Включвам Собственото захранване на хъба който се оказа че работи и на захранва не от шината :doh:

въпроса е че флашката си проработи след като я включих в хъба :speak::super::super:

възниква въпроса а защо не бачкаше без хъб???

ПС баси досиетата Х

Чудеса!!! :clap::wors::wors::wors::wors: Купих някъв мизерен китайски хъб със собствено захранване и включих флашката и всичко проработи даже без да Включвам Собственото захранване на хъба който се оказа че работи и на захранва не от шината :doh:

въпроса е че флашката си проработи след като я включих в хъба :):super::super:

възниква въпроса а защо не бачкаше без хъб???

ПС баси досиетата Х

Въпроса си има съвсем конкретен отговор - несъвместимост между куплунгите на двете устройства. Това на прост език е недобър контакт на 4-те извода на устройството. Не става въпрос за недостиг на ток или по-високо или по-ниско напрежение, стандарта си един за всички USB устройства. По някаква причина конкретният USB куплунг на компютъра и въпросната флашка не могат да направят добър контакт 4-те писти. Ако включиш флашката на друго USB ще работи. Рядко се срещат такива работи, но се случва по някой път.

• Автор

еди това е интересно което казваш,ама не е ли малко невероятно и 6 -те усб слота да не контактуват?

мен лично това обяснение не ми звучи правдоподобно,иначе благодаря че се опитваш да хвърлиш светлина по моя мистериозен случай :rolleyes:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.