Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 6

Featured Replies

offtopic:Съжалявам, но Twister не се харесва или с операционната ми система или с comodo.Още не съм проучвал въпроса, но е факт, че има някакъв проблем.Разбрах, че Twister е в основата, защото проблемите изчезват, когато го махна.

Никой ли тук не ползва DriveSentry( http://www.drivesentry.com/ )? Бих се учудил, ако е така. Сега ще го тествам с архивчето от горния пост.Между другото, Twister пропусна само един файл- flash-HQ-plugin.40068.exe

DS хвана два файла, и то при стартирането им.Другите мязат на corrupted или поне няма никакви признаци на живот у тях.

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 92,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Преставам повече да се занимавам с глупости в тази тема!" Не мислиш ли, че някои хора могат по доста методи и начини да съпоставят и проверяват кое какво е...Дали файла за инженерите в УАСГ е чист н

• Nikssi, някои съфорумци вероятно пак ще кажат, че доста от нещата не са реални заплахи. Навярно резултатите трябва да изглеждат така https://www.virustotal.com/ru/analisis/1d44b065c99bb3f02cba51d0d2c9

• Напротив! Бъдещето е в интегрираните пакети (Internet Security), като ESET Smart Security, Norton Internet Security и прочие.

Публикувани изображения

http://openfile.ru/466085/

Първо малко анализ на резултатите според Вирус тотал. Файлове за анализ- 5 бр.

1.NOD32

Засечени: общо- 2 бр., в т.ч. евристично- 2 бр. Резултат- 40%, в т.ч. евристично- 40%

2.Касперски

Засечени: общо- 2бр.,в т.ч. евристично- 0 бр. Резултат- 40%, в т.ч. евристично- 0%

3.Нортон

Засечени: общо- 2бр.,в т.ч. евристично- 1 бр. Резултат- 40%, в т.ч. евристично- 20%

4.Панда

Засечени: общо- 2 бр, в т.ч. евристично- 1 бр. Резултат- 40%, в т.ч. евристично- 20%

5.Авира

Засечени: общо- 1бр, в т.ч. евристично- 1 бр. Резултат- 20%, в т.ч. евристично- 20%

6.Комодо

Засечени: общо- 1 бр, в т.ч. евристично- 1бр. Резултат- 20%, в т.ч. евристично- 20%

Сега резултати "на живо"

НОД32

Засечени: общо- 3 бр, в т.ч. евристично- 3бр. Резултат- 60%, в т.ч. евристично- 60%

Още по време на свалянето на архива, НОД-а реагира:

1202789E.jpg

При сканиране на архива ръчно:

1202794i.jpg

Комодо

Засечени: общо- 3 бр, в т.ч. евристично -3 бр. Резултат- 60%, в т.ч. евристично- 60% Тук не съм много сигурен, дали две от засичанията не са дефиниционни...

1202796R.jpg

Предполагам, че и при другите, резултатите "на живо" се отличават от тези на ВТ. Въпреки това, вижда се ясно кой е абсолютният лидер при засичане на непознатото...подчертавам- НЕПОЗНАТОТО! svirkam%20si.gif

Съжалявам!:baby:) Виждам, че си ''ултрас'', но изобщо не мога да се съглася с теб.Ако ги разправяш в замунда тия неща, може и да ти ''върже''. :hush: И още нещо.Това, че на НОД някои неща са му ''непознати'', както се изразяваш, не означава, че са непознати за всички. Съвсем отговорно го заявявам.Тествал съм НОД 32, версия 4, както и ЕСС 4 и съм виждал до каква степен може да се изложи.Ако мноооого държиш на това, макар, че мен страшно ме мързи, ще ти спретна едно кратко видео, за да ''прогледнеш''.

Послепис: Нямаше да напиша горните думи, ако за краткото време, през което пребивавам във форума, не бях забелязал как само си търсиш какъвто и да е повод, за да изкараш НОД 32 нещо повече от това, което е всъщност, знаейки, че по този начин ще провокираш много хора да ти отговорят.Мисля, че осъзнаваш, че абсолютно не си прав, но въпреки това се кефиш на заяждания от типа ''махленски''

Толкова.

Съжалявам!:baby:) Виждам, че си ''ултрас'', но изобщо не мога да се съглася с теб.Ако ги разправяш в замунда тия неща, може и да ти ''върже''. :hush: И още нещо.Това, че на НОД някои неща са му ''непознати'', както се изразяваш, не означава, че са непознати за всички. Съвсем отговорно го заявявам.Тествал съм НОД 32, версия 4, както и ЕСС 4 и съм виждал до каква степен може да се изложи.Ако мноооого държиш на това, макар, че мен страшно ме мързи, ще ти спретна едно кратко видео, за да ''прогледнеш''.

Послепис: Нямаше да напиша горните думи, ако за краткото време, през което пребивавам във форума, не бях забелязал как само си търсиш какъвто и да е повод, за да изкараш НОД 32 нещо повече от това, което е всъщност, знаейки, че по този начин ще провокираш много хора да ти отговорят.Мисля, че осъзнаваш, че абсолютно не си прав, но въпреки това се кефиш на заяждания от типа ''махленски''

Толкова.

1. За подчертаното дебело си абсолютно прав! Нали точно това подчертавам- най-добър е в засичането именно на непознатото...то "познатото" всеки го засича....1202896t.gif

2. Къде видя заяждане тук? Вместо да си благодарен, че ти давам в ясен и лесно "смилаем" вид, резултатите от това, което тествате, ти твърдиш, че се заяждам??? Много ми е странно това! Или ще ми кажеш, че нямам право да правя някакви заключения в резултат на обощаването на резултатите ли? Това би било глупаво! Няма никакво заяждане тук! Никъде не съм споменавал в негативен план, която и да е програма!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Полемиките и изследванията са по подходящи в темата

Според началният пост идеята е не мерене на пищовите,както напоследък се обръща всичко - а в помощ на програмите. Офтопика е неуместен.

МОЛБА към всички участващи в темата!

Нека не изпадаме в крайности и не пълним темата с безсмислени и безсъдържателни off-topic – мнения от рода Левски или ЦСКА

На който не му допада темата,просто нека я подмине тихомълком.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

1. За подчертаното дебело си абсолютно прав! Нали точно това подчертавам- най-добър е в засичането именно на непознатото...то "познатото" всеки го засича....1202896t.gif

2. Къде видя заяждане тук? Вместо да си благодарен, че ти давам в ясен и лесно "смилаем" вид, резултатите от това, което тествате, ти твърдиш, че се заяждам??? Много ми е странно това! Или ще ми кажеш, че нямам право да правя някакви заключения в резултат на обощаването на резултатите ли? Това би било глупаво! Няма никакво заяждане тук! Никъде не съм споменавал в негативен план, която и да е програма!

Не ме разбра.:baby:) Познатото за едни, е непознато за други.:hush: Не споменаваш в негативен план програми, само изтъкваш ''качествата'' на една точно определена.Истината, обаче е друга.

Ей го на->>

Голяма борба пада.Ако направя клип, ще изглежда по подобен начин.НОД 32 е добра програма, но в никакъв случай не се нарежда сред първите 3.За най-обикновена защита на някоя счетоводителка бива.

Успех!

edit: @ nikssi, не си меря нищо.Както забелязваш, не сравнявам NOD 32 с нищо, а говоря за него.Искам да убедя човека, че се е заблудил и по този начин заблуждава още много хора.Не съм казал, че еди коя си програма е по-добра, нали?

Не ме разбра.:baby:) Познатото за едни, е непознато за други.:hush: Не споменаваш в негативен план програми, само изтъкваш ''качествата'' на една точно определена.Истината, обаче е друга.

Ей го на->>

Голяма борба пада.Ако направя клип, ще изглежда по подобен начин.НОД 32 е добра програма, но в никакъв случай не се нарежда сред първите 3.За най-обикновена защита на някоя счетоводителка бива.

Успех!

edit: @ nikssi, не си меря нищо.Както забелязваш, не сравнявам NOD 32 с нищо, а говоря за него.Искам да убедя човека, че се е заблудил и по този начин заблуждава още много хора.Не съм казал, че еди коя си програма е по-добра, нали?

А кои са първите три? Умнико.

Много добре съм те разбарал аз! Ама май ти не разбираш: какъв и смисъл да тестваш "познатото"? Никакъв! Номера е на непознатото как реагираш! Тук е разковничето! Не ми е ясно защо се дразниш??? Приемай по-спокойно нещата! Нервната ти реакция, говори за незрялост! А това, което пускащ като клипче, и това, което пишеш, си е баш заяждане и оплюване...което пък говори....айде ще си замълча! 1202896t.gif

Знам

http://anonym.to/?http://www18.zippyshare.com/d/1831573os/1260020277/1831573.exe

http://www.virustotal.com/analisis/aed48c46c50cc4f3a7c573866b1c38838171556659438ba04d689947678b7945-1260044884

Много добре съм те разбарал аз! Ама май ти не разбираш: какъв и смисъл да тестваш "познатото"? Никакъв! Номера е на непознатото как реагираш! Тук е разковничето! Не ми е ясно защо се дразниш??? Приемай по-спокойно нещата! Нервната ти реакция, говори за незрялост! А това, което пускащ като клипче, и това, което пишеш, си е баш заяждане и оплюване...което пък говори....айде ще си замълча! 1202896t.gif

Защо ще замълчиш?Коментирай! И отново казвам, ти си неразбралият.Аз познавам баба си, ти познаваш ли я?Не? Е как така, нали аз я познавам? Ей това е твоята логика.А аз твърдя, че това, че НОД 32 не познава определена заплаха, това не я прави автоматично непозната за всички останали.Сега разбра ли ме?

п.п.На Командо не виждам смисъл да отговарям. :baby:))))

А аз твърдя, че това, че НОД 32 не познава определена заплаха, това не я прави автоматично непозната за всички останали.

Е, и??? Какво практическо значение дали я "познава" (има дефиниции) или не я "познава" (няма дефиниции), ако въпреки "непознаването" успява да я "разпознае"... 1202896t.gif Бъдещето е на "умното" засичане...повярвай ми....не може до безкрайност да трупаш дефиниции...!

Защо ще замълчиш?Коментирай! И отново казвам, ти си неразбралият.Аз познавам баба си, ти познаваш ли я?Не? Е как така, нали аз я познавам? Ей това е твоята логика.А аз твърдя, че това, че НОД 32 не познава определена заплаха, това не я прави автоматично непозната за всички останали.Сега разбра ли ме?

п.п.На Командо не виждам смисъл да отговарям. :)))))

Когато плюеш по нещо,трябва да има и обосновка защо го плюеш.А иначе всеки здравомислещ и уважаващ себе си и своя компютър човек знае какво е NOD32.

Е, и??? Какво практическо значение дали я "познава" (има дефиниции) или не я "познава" (няма дефиниции), ако въпреки "непознаването" успява да я "разпознае"... 1202896t.gif Бъдещето е на "умното" засичане...повярвай ми....не може до безкрайност да трупаш дефиниции...!

Бъдещето е HIPS и Behavior Blocking. Ти избяга от темата и взе да ми разказваш за бъдещето сега.Това са твоите думи

Ама май ти не разбираш: какъв и смисъл да тестваш "познатото"? Никакъв! Номера е на непознатото как реагираш!

Опитах се да те накарам да дефинираш ''непознато'' и ''познато'', но без успех.Ясно е, че едни дефиниции не са напълно достатъчни, но на мен също така ми е ясно, че NOD 32 не осигурява максимална защита.Дори и платените тестове го показват, какво остава за независимите.А ти защо ползваш comodo, щом NOD 32 е толкова брилянтен?

Ето два файла, да не съм капо.:)))))) : hххp://www.2shared.com/file/9727658/33432150/2files.html

Ами колегата ТНН и много други пък смятат че бъдещето е на ХИПС. Нод също трупат дефиниции, както и другите програми ме виждам защо спорите. Нали затова си плащате лизензите за дефиниции

ПРЕДИ 5 дни неочаквано аваст--тотално забрани тюне уп-иобит-кмплейер и други-- :)

Новата версия на DefenseWall  Version 3 (от днес )се засича само от една програма като опасна   :help:

2ag1zlw.png

и то от нод32. Май имаме случай на фалшива тревога. Странно в кюпа как не е и комодо.

ПРЕДИ 5 дни неочаквано аваст--тотално забрани тюне уп-иобит-кмплейер и други-- :)

Как се случи това. Дай малко по подробна информация ако обичаш, изглежда много любопитно.

и то от нод32. Май имаме случай на фалшива тревога. Странно в кюпа как не е и комодо.

Как се случи това. Дай малко по подробна информация ако обичаш, изглежда много любопитно.

Да но забележи че засичането е \"probably\"което означава май проактивно - :)

Ето два файла, да не съм капо.:)))))) : hxxp://www.2shared.com/file/9727658/33432150/2files.html

Моля те не давай активни връзки.Маркирай ги като код или hxxp://

Ето резултата на КИС 2009 при начало на свалянето с изключен антивирус засича фишинг в изкачащият прозорец.

Сканиране

Да но забележи че засичането е \"probably\"което означава май проактивно - :)

да така ми се струва и на мен.

Моля те не давай активни връзки.Маркирай ги като код или hxxp://

Ето резултата на КИС 2009 при вачало на свалянето с изключен антивирус засича фишинг в изкачащият прозорец.

Сканиране

Извинявам се, не беше нарочно!Е, можеше поне в цитирания пост ти да го поправиш, ама карай. :)

А ти защо ползваш comodo, щом NOD 32 е толкова брилянтен?

НОД32, както казваш и ти, е брилянтен като чист антивирус! Мога да го твърдя най-отговорно! Но няма ХИПС (и това не е тайна за никого), и затова слагам стена със хипс!

Ето два файла, да не съм капо....

Капо си....1202896t.gif

1203081d.jpg

Другият файл го даде "подозрителен" и даде съобщение,че автоматично го праща за анализ!

http://poezd-v-ad.eu/free1/s5.exe
Мирър:
http://www4.zippyshare.com/v/76242738/file.html

http://www.virustotal.com/analisis/b74b32e92e90761b1c09a08eaa7f3af04d1b7d946b6256bb5d413ac80677796b-1260047635

Не спорете ами трепете :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.