Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Фотоапарат Panasonic

Featured Replies

Здравейте, искам да ви попитам какво ви е мнението за този апарат TZ7. Не съм изобщо на ти с фотоапаратите и за това ви питам за пари до 800 лв какъв може да се вземе. Да подчертая, че ми се иска да е от компактните модели, защото няма да заема толкова място.

Здравейте, искам да ви попитам какво ви е мнението за този апарат TZ7. Не съм изобщо на ти с фотоапаратите и за това ви питам за пари до 800 лв какъв може да се вземе. Да подчертая, че ми се иска да е от компактните модели, защото няма да заема толкова място.

Много пари са това за такава играчка.

За да можеш да го ползваш този 12х зум ще ти трябва да си носиш статив триножник, иначе с това дето от панасоник му викат че било уж оптична стабилизация ще става размазано.

Тези 800лв стигат за истински фотоапарат, само дето са неудобни за носене. Сони и Никон би трябвало да имат модел за толкова пари там където си ти.

Здравей,

Ако обмисляш да си купиш или не Panasonic TZ7, направи следните 2 неща:

1) Прочети внимателно това ревю, в което има сравнение между този апарат, и още няколко аналогични по параметри и цена. Разгледай и примерните снимки.

2) Задължително - отиди в някой магазин с една SD карта, помоли продавача да ти даде да направиш няколко снимки, разгледай ги в къщи на монитора, и тогава решавай. На тези, които си направил в магазина, на изкуствена светлина, обърни повече внимание.

За 4 години съм имал 3 фотоапарата Panasonic. Мога да кажа, че стабилизацията работи отлично, статив съм ползвал само 2-3 пъти - за нощни снимки, където ниската скорост на затвора просто го изисква. Към оптиката нямам никакви забележки, но малката матрица, съчетана с новите алгоритми за обработка на снимката в апарата до получаване на JPEG файл, дават не много добри резултати, ако снимаш на слабо осветление.

Затова, виж сам, и си прецени дали си заслужава.

Доп. за Gizmoto: Обективът на TZ7 покрива 25-300 мм (35 мм екв.) , при светлосила 3.3-4.9 . В момента в България аналогичен обектив за Nikon, в комплект с най-евтиното тяло, излизат към 2200 лв :) .

Купих си TZ7 юни или юли месец, като основните причини (подредени по важност) бяха:

1. Снима видео с резолюция 1280x720, със стерео звук и може да зуум-ва при снимането на това видео.

2. Оптичния зуум 12x.

3. Компактния размер.

4. Оптичния стабилизатор.

5. Големия дисплей.

Впечатленията ми досега са, че прави страхотни снимки и невероятно качествено видео.

Държа да подчертая, че въпреки курса по фотография който съм минал в периода 1986г.~1989г. :) съм пълен аматьор, и може би поради тази причина TZ7 задоволява напълно потребностите ми.

Много ми е интересно с какъв софтуер си обработвате видеото от фотоапарат и как успявате да режете с точност до кадър???

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

• Автор

Добре тогава, какъв апарат ми препоръчвате след като казвате, че TZ7 не е много добър. Разгледах този и параметрите му ми се сториха доста добри Canon PowerShot SX200 IS

Редактирано от elektro86 (преглед на промените)

Добре тогава, какъв апарат ми препоръчвате след като казвате, че TZ7 не е много добър. Разгледах този и параметрите му ми се сториха доста добри Canon PowerShot SX200 IS

:eek:

В ревюто, което ти посочих по-горе, има пряко сравнение между тези два апарата, и според авторите му TZ7 е по-добрият. Според мен - също. Но разликите в качеството на снимките са малки, и изборът между двата зависи най-вече от личните ти предпочитания. Предимствата на Canon SX200 са: в момента е по-евтин от Panasonic-а, има възможност за ръчни настройки, на слаба светлина се справя малко по-добре. На силна светлина обаче е обратното - снимките от TZ7 са по-добри. Мое лично мнение.

А Gizmoto иска да каже, че ако искаш действително хубав апарат, трябва да търсиш поне нещо такова. И по изключение съм съгласен с него. Но това вече е друга категория - като размери, цени, начин на работа, и т.н.

Много пари са това за такава играчка.

За да можеш да го ползваш този 12х зум ще ти трябва да си носиш статив триножник, иначе с това дето от панасоник му викат че било уж оптична стабилизация ще става размазано.

Тези 800лв стигат за истински фотоапарат, само дето са неудобни за носене. Сони и Никон би трябвало да имат модел за толкова пари там където си ти.

то заради

-СТЕРЕО МОКРОФОН
е такава цената - баца на мокро :eek:
  • 2 седмици по-късно...

А Gizmoto иска да каже, че ако искаш действително хубав апарат, трябва да търсиш поне нещо такова. И по изключение съм съгласен с него. Но това вече е друга категория - като размери, цени, начин на работа, и т.н.

Само за информацията на мераклиите които имат 583лв за харчене,

Олимпус

огледално-рефлексен фотоапарат за 299 евро в saturn.lu ( = част от голяма верига в Германия).

Значи сега към края на годината ще трябва да има подобни оферти и в бг.

п.п. рекламата с модела ще се вижда тази седмица, после промоциите на сайта ще са други.

Само за информацията на мераклиите които имат 583лв за харчене,

Олимпус

Gizmoto, имаш ли представа как от България мога да си купя такъв апарат, и колко ще ми излезе? С доставка, ДДС-та, и т.н. Питам сериозно, не се заяждам.

Иначе, на тази цена, като й сложиш 20% ДДС, и става колкото и в тукашните магазини - тук например.

Gizmoto, имаш ли представа как от България мога да си купя такъв апарат, и колко ще ми излезе? С доставка, ДДС-та, и т.н. Питам сериозно, не се заяждам.

Иначе, на тази цена, като й сложиш 20% ДДС, и става колкото и в тукашните магазини - тук например.

От този магазин се купува на място, до колкото аз знам.

Например ако отида и го купя и то го изпратя няма да трябва да плащаш българското ДДС защото сме в един същ Европейски съюз. Цената 299 евро  е с включено люксембургско ДДС.

Идеята ми е че, щом го има там със сигурност ще има подобни оферти и в бг към края на годината. Може да не същия модел, може и друга марка да е но ще има нещо на такава цена. Миналата година имаше 2 различни апарата на същата цена. 

Българските магазини ако искат могат да ги внесат от която и да европейска страна моделите които са на промоция. Моя Канон го купих от франция а на документите му пише адреса на вносителя за Бенелюкс в Холандия.

Та ако искат могат да продават на същите цени в бг, ако искат де.

Само да вметна нещо. Ако не бързаш и може да отделиш още парички Panasonic Lumix DMC-GF1 (4/3 " (18.00 x 13.50 mm, 2.43 cm², 5 MP/cm², 12.1 million, )- чакаме го да се появи по магазините. Очертава се доста добра машинка да е. Сапунерка със сменяема оптика. Колко над 1000лв ще е не знам.

Намирам разни работи - Panasonic Lumix DMC-GF1 12.1MP Micro Four-Thirds Interchangeable Lens Digital Camera with LUMIX G 20mm f/1.7 Aspherical Lens - $899.95 - Това е комплект с обектив - забележи f/1.7- , само че е без зум.

Комплект с варио обектив $1,199.99

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

От този магазин се купува на място, до колкото аз знам.

Например ако отида и го купя и то го изпратя няма да трябва да плащаш българското ДДС защото сме в един същ Европейски съюз. Цената 299 евро  е с включено люксембургско ДДС.

Значи начините са два - или някой познат да купи апарата от Германия и да ми го прати (или донесе), Или аз да си направя една екскурзия, за да си го взема. Само че при втория начин ще ми излезе доста по-скъп :) .

Идеята ми е че, щом го има там със сигурност ще има подобни оферти и в бг към края на годината. Може да не същия модел, може и друга марка да е но ще има нещо на такава цена. Миналата година имаше 2 различни апарата на същата цена. 

Българските магазини ако искат могат да ги внесат от която и да европейска страна моделите които са на промоция. Моя Канон го купих от франция а на документите му пише адреса на вносителя за Бенелюкс в Холандия.

Та ако искат могат да продават на същите цени в бг, ако искат де.

Да, ама не искат :) .

Ще видим какво ще има по празниците. Вносът и ценообразуването в магазините в Б-я са доста заплетени, и нищо не е сигурно. Няма сериозна конкуренция, а търсенето надвишава предлагането, затова и цените тук са относително високи.

Значи начините са два - или някой познат да купи апарата от Германия и да ми го прати (или донесе), Или аз да си направя една екскурзия, за да си го взема. Само че при втория начин ще ми излезе доста по-скъп  :) .

Има и трети начин, отиваш в Люксембург копуваш си го и оставаш там при някоя закръглена госпожица.

Ако почнете да пускате постоянно линкове няколко човека от различни градове за промоции от ЕС , по всички фотофоруми може и да ги принудите ония двата софийските фотографски магазини да намират и пускат промоции на същите цени като на Запад.

Този Олимпус в момента е на промоция в България за 700 лв. Със 100 лева повече от Белгия. Основното му предимство е малкия размер на тялото и бракетинга по експозиция, за тези на които е необходим. Фокусирането през дисплея става значително по-бавно отколкото през визьора. Даже бих казал, че има сапунерки с по-бърз автофокус от Олимпус E-420 с лайфвю. А самият визьор е малък в сравнение с конкуренцията. Може би е проектиран за японци или за малки дечица. Друго важно нещо е, че не на всеки ще пасне това изтънено тяло без грип. Ако ще си купувате е добре първо да го подържите. Телата от ниския клас на Никон, Пентакс и Канон са по-удобни за работа според мен.

Редактирано от universum (преглед на промените)

Само да вметна нещо. Ако не бързаш и може да отделиш още парички Panasonic Lumix DMC-GF1 (4/3 " (18.00 x 13.50 mm, 2.43 cm², 5 MP/cm², 12.1 million, )- чакаме го да се появи по магазините. Очертава се доста добра машинка да е. Сапунерка със сменяема оптика. Колко над 1000лв ще е не знам.

Срахотен апарат! Само едно уточнение - не е 4/3, а микро 4/3.

Проблема е че засега са доста скъпи заедно с ЕР-1 на Olympus, но те са все още прощапулниците на този формат и затова е така. Ще мине време и ще поевтинеят. Мен лично страшно ме кефят. thumbsupsmileyanim.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.