Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хард диска се пълни

Featured Replies

Поради неизвестна за мен причина, хард диска "C" се запълва, без да слагам нещо в него.

От около месец с мъки, трия файлвое, които не ползвам, но продължава да се запълва. В един момент нямаше дори един килобайт свободно място и компютъра много се затормозяваше.

Според мен, причината е елементарна, но съм непохватен с компютри и търся препоръки от тук.

Ако е нужно да дам повече информация, моля питайте!

Бих се радвал много, ако ми помогнете. Всеки ден да се запълват 200-300 мегабайта и да търся файлове за триене, не е най-удачното решение.

имах сащия проблем преди гдина някаде ми имах 90 свободни гб след наколко дрни имах самох само 100 мб :ph34r: проблема се реши с преинстал :yanim:

AHybuC, винаги може да проверите за заразяване на операционната система, като прочетете внимателно тази тема.

В случая пропуснахте да уточните коя е операционната система и нейният сервизен пакет.

• Автор

Някой друг да има мнение по въпроса?

Преди да го преинсталирам, бих искал да знам, дали това е единствената алтернатива.

Поради неизвестна за мен причина, хард диска "C" се запълва, без да слагам нещо в него.

От около месец с мъки, трия файлвое, които не ползвам, но продължава да се запълва. В един момент нямаше дори един килобайт свободно място и компютъра много се затормозяваше.

Според мен, причината е елементарна, но съм непохватен с компютри и търся препоръки от тук.

Ако е нужно да дам повече информация, моля питайте!

Бих се радвал много, ако ми помогнете. Всеки ден да се запълват 200-300 мегабайта и да търся файлове за триене, не е най-удачното решение.

Спираш System Restore.

CCleaner и триеш всичко,което намери.

Проверяваш за вируси.

Намери папките които заемат най-много място и ги прегледай с опция да се показват скрити файлове и папки.

АКо има нещо странно,ни пиши.

Някой друг да има мнение по въпроса?

Преди да го преинсталирам, бих искал да знам, дали това е единствената алтернатива.

Нещо против моето предложение ли имате?

След като си решил да го преинсталираш,защо питаш?

• Автор

Нещо против моето предложение ли имате?

Не, просто прекалено бързо хората отговарят и се получава лека объркация.

Имам въпрос, относно темата, която ми даде.

Тьй като ползвам АVG като анти-вирусна, би ли попречило, ако ползвам и Malwarebytes' Anti-Malware?

Сьщо така, mihnev_sz, никога не съм казал, че съм решен да преинсталирам ОС-а. Ако има друго рещение за оправяне на проблема, няма да има нужда от преинсталация.

Редактирано от AHybuC (преглед на промените)

Имам въпрос, относно темата, която ми даде.

Тьй като ползвам АVG като анти-вирусна, би ли попречило, ако ползвам и Malwarebytes' Anti-Malware?

Сьщо така, mihnev_sz, никога не съм казал, че съм рещен да преинсталирам ОС-а. Ако има друго рещение за оправяне на проблема, няма да има нужда от преинсталация.

Malwarebytes' Anti-Malware не е антивирусна програма :yanim: с нея само се сканира

............

О.К. Нищо не пречи да прочетете темата, която дадох по-горе. И да няма зараза, никой няма да ви се разсърди.

Аз на твое място бих погледнал къде са тези използвани ГБ...

TreeSize Free

http://www.jam-software.com/freeware/index.shtml

Това е най-лесният вариант за всеки...

Редактирано от SeeKnDestroY (преглед на промените)

• Автор

SeeKnDestroY, това което излезе от програмата е:

10 GB Documents and Settings

4,5 GB WINDOWS

2,2 Program Files

Общо 18 GB

Естествено, това са само за главните папки, но пак не разбирам, къде отиват всички тия гигабайти.

По това, което обясних, би трябвало да отиват в папката "Documents and Settings", но не се разбира къде по-точно.

nologo, в момента сканирам на full с Malwarebytes, но линка за втората програма не работи.

Ще съобщя резултатите, когато са готови.

По това, което обясних, би трябвало да отиват в папката "Documents and Settings", но не се разбира къде по-точно.

Разбира се и то много лесно...

26590655.jpg w433.png

Kaкто се вижда от картинката... програмата дава възможност да се видят и в самите под-директории...

Редактирано от SeeKnDestroY (преглед на промените)

ако не си го направил още пусни CCleaner може да ти спести някой ГБ

после намери и пусни DELTEMP и тя може да ти спести ....

интересно ми е какъв ще е резултата

• Автор

Прав си.

Но все пак, не знам какво би трябвало да е запълнено или кое е безполезно.

Докато пиша това, първите два вируса излязоха във WINDOWS папката. Все още сканирва.

martab, целта ми е да спра запълването на хард диска, а не да спестя някой гигабайт.

Редактирано от AHybuC (преглед на промените)

TuneUp utilities със него много изтрваш аз имах проблема на стария комп накрая си взех най-важното на ДВД-РВ та и прейнстал ама ако не искаш прейнстал на секи 2 дни със птограмата.

FodoR, защо даваш толкова неразумно предложение? Доскоро беше клиент на форума за лекуване на зарази в тази тема: Explorer.exe е заразен. Разбирам емоциите ти да дадеш някаква препоръка, но в случая TuneUP Utilities не е най-доброто решение. Тази програма е повече от непрепоръчителна, бих казал опасна за Windows.

P.S. Към AHybuC -> HijackThis се тегли оттук. Освен това 18 GB е достатъчен системен дял, но само за някои операционни системи. Например за Windows XP. Все пак е добре преди всичко да се провери за зараза на операционната система...

• Автор

Изтеглих HJT и го сканира. Имам log файла, но ще го напиша, когато съм готов и с другата програма.

Тъй като сигурно има още доста да сканирва, ще я оставя през нощта и утре ще добавя резултатите.

Изтеглих HJT и го сканира. Имам log файла, но ще го напиша, когато съм готов и с другата програма.

Тъй като сигурно има още доста да сканирва, ще я оставя през нощта и утре ще добавя резултатите.

Добре. Логовете се пускат, съгласно указанието. Не тук, а в този форум, като се прави нова тема.

И аз имам подобен проблем в доста по лека форма. От доста време забелязвам, че C-то ми се пълни с гб, като всъщност нищо не съм качил. Обикновено варира между 26-29гб, а на скоро от нищото ми стана нормално пак с 33гб, но от както си пунах нета в началото на октомври (нямах известно време) пак започна да се пълни и преди малко забелязах, че е станал 27,6 и след проверяване какво става изведнъж стана 26,4. Та нещо се дразня :lol6: , не че не ми достига памет, но мисля, че е нередно. Със CCleaner си чистя редовно и ми трие нормалните по 50-60мб. В харда проверявам със скрити файлове, но не ми излизат сметките, гигабайтите не отговарят на запълненото! На дали е от пейджфайла, защото гб си остават след изключваня. В момента съм с Windows Vista Ultimate 64bit, върви съвсем нормално, поддържам го... Ако някой може да ми помогне ще му бъда благодарен

Редактирано от hAWK_gc (преглед на промените)

..........

От доста време забелязвам, че C-то ми се пълни с гб........

В момента съм с Windows Vista Ultimate 64bit, върви съвсем нормално, поддържам го.

..........

Може да се почисти. Например с посочване на системния дял (диск) с Properties -> Disk Cleanup. Kaто внимателно се прочете какво става с изтриването на System Restore and Shadow Copies.

Да вярно. Така когато бях дефрегментирал диска и останаха 18гб от 27, стана на 33, но не бях сигурен, че е от него. Мерси много за отговора! :lol6:

Да вярно. Така когато бях дефрегментирал диска и останаха 18гб от 27, стана на 33, но не бях сигурен, че е от него. Мерси много за отговора! :lol6:

По принцип дефрагментирането (даже и при най-новите операционни системи на Microsoft) среща доста големи проблеми с големи файлове. Проблемът е времето за извършване на операцията. Аз пускам дефрагмент след чистене на System Restore (крайно непрепоръчително за начинаещи потребители), като използвам само вградената функция за това във Windows. Чистя разните му хибернации, възстановяване на системата и прочее. A Vista и Windows 7 искат сериозен дисков ресурс, за съжаление. Даже трябва да имаш 15 GB свободни, освен всичко останало. За dump. Това е положението. Ако искаш, чисти и логове за грешки с Disk Cleanup, но много внимателно...

P.S. Доста спорен момент е дефрагментирането с платени приложения, например Raxco Perfect Disk или Diskeeper. Колкото по-малко външни програми се използват за Windows, толкова по-добре. Все пак това е мое лично мнение...

@AHybuC:

Аз имах такъв проблем преди известно време. Решението беше ZoneAlarm Security Suite с anti-virus/anti-spyware. Пуснах я веднъж изчисти ми всичките вируси. След това минах и с Malwarebytes Anti-malware. Когато сканирането завърши просто минах по Documents And Settings, C:\WINDOWS\Temp и още няколко директории (вече не си спомням... беше преди около година). Крайният резултат беше възвръщане на около 90 процента от паметта, която бях загубил.

Общо взето аз го направих това, защото тогава нямах време да преинсталирам. Все пак по този начин стабилизирах системата за известно време и после преинсталирах, защото стана една бъркотия по хардовете и просто реших да преинсталирам. След това нямах проблеми :)

Здравейте,за да не пускам нова тема искам да попитам за изчезване на 30 гб от диск Ц.Имам лаптоп Делл Инспирон 1545, опрационна система Виста Хом Примиум,ако има значение антивирусната ми е Нортън630.Диск -Ц- ми е 283 гб.,а в момента имам 197 свободни,папките,които се виждат са 50 гб.Лаптопа го имам от 2 месеца и досега не се бях заглеждал колко ми е свободното пространство.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.