Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко часа на денонощия е нормалното време за сън?

Featured Replies

В последните 2-3 седимици имам проблем със съня: лягам си към 24 часа и към 6 часа съм вече буден и повече не мога да заспя. И покрай това се разтърсих за информация по колко време е нормално да се спи на денонощие. Но получавам все различни информации, вариращи от 5 до 10 часа. Според вас колко е нормално да спи един възрастен натоварен човек на денонощие?

Преди режимът ми беше от 24 до 8:30 сутринта и се чувствах нормално, но жена ми спи от 24 до 5:30 и също се чувства много добре. Докато някой колеги разпрявят, че спят от 21 до 8 сутринта и пак не се наспиват.

Има ли някаква норма по колко да се спи, защото се притеснявам да не преспивам или да спя прекалено малко, защото преди спях доста повече, а в последно време спя много по-малко и се чудя дали това не може да ми навреди на нещо.

В последните 2-3 седимици имам проблем със съня: лягам си към 24 часа и към 6 часа съм вече буден и повече не мога да заспя.

Аз па принудително тряа да стаам :angry:

От 6 до 8 часа, :angry: Всяка следваща минутка след 8 часа сън, си е напълно излишна!

7 часа и половина, повече от 8 даже е вредно. важното е обаче да се спи в нормалното врреме за сън - а то е лягане преди 12 и ставане към 7...

Между 7 и 9 часа, но да е по едно и също време всеки ден, т.е. режимно. Естествено, всеки човек има нужда от различно времетраене на съня. Сънят между 22 и 24 часа е най-качествен, така че ако спиш по това време може и по-малко сън да ти стигне. Много е важно леглото ти да е удобно, да нямаш странични шумове, за да можеш да спиш по-дълбоко. Ако не си доспиваш, ядеш повече и тялото ти трупа повече запаси, съответно пълнееш. Преспиването също не е на добре. Трябва сам да прецениш за себе си от колко време имаш нужда. И да вдигнеш качеството на съня колкото можеш повече. Повечко физически упражнения и най-вече сексът, са чудесни приспивателни и обикновено гарантират дълбок сън. Не лягай на празен стомах, както и преял. Не пий кафета, или енергийни напикти следобед. Абе доста фактори има, преценяй си :)

Ако си копал цял ден ще ти е нужно доста повече сън, ако си чатил и си си чоплил носа. Всичко е до баланс. В общия случай е около 8 часа.

Осем часа , ако организмът ти се вмества в статистиката и аз съм част от нея

Ни повече , ни по малко

Дори час по-малко сън ми се отразява

и затова рядко си лягам по-късно от 11 и половина

Оптималното е 10 и половина най- късно прозявам се

според мен при теб въпроса стои, и че не ти е обичайно да се събуждаш толкова рано. Дори и да стига толкова сън на организма по принцип, сигурно има причина и да се промени режима ти. Малко спане може например да е признак за мания... или да си подложен на стрес...

Между 7 и 9 часа, но да е по едно и също време всеки ден, т.е. режимно. Естествено, всеки човек има нужда от различно времетраене на съня. Сънят между 22 и 24 часа е най-качествен, така че ако спиш по това време може и по-малко сън да ти стигне. Много е важно леглото ти да е удобно, да нямаш странични шумове, за да можеш да спиш по-дълбоко. Ако не си доспиваш, ядеш повече и тялото ти трупа повече запаси, съответно пълнееш. Преспиването също не е на добре. Трябва сам да прецениш за себе си от колко време имаш нужда. И да вдигнеш качеството на съня колкото можеш повече. Повечко физически упражнения и най-вече сексът, са чудесни приспивателни и обикновено гарантират дълбок сън. Не лягай на празен стомах, както и преял. Не пий кафета, или енергийни напикти следобед. Абе доста фактори има, преценяй си :)

за мен сутрешният сън е качествен ! :)

Ако си копал цял ден ще ти е нужно доста повече сън, ако си чатил и си си чоплил носа. Всичко е до баланс. В общия случай е около 8 часа.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.