Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой може да следи къде влизам в Мрежата?

Featured Replies

Не знам дали в е подходящия раздел темата,но дасе надяваме,че съм улучил.

Въпроса ми е кой и как може да вижда къде шетам аз из нета,къде влизам,с кой си пиша,какво купувам и откъде?На кабелен оператор съм,може ли някой от офиса да вади разпечатки или дори в реално време да следи къде се ровят абонатите му.

Знам, че МВР имаше подобно право, но там е по-различно,става въпрос за нац.сигурност.

Мерси предварително за всички отговори.

Не знам дали в е подходящия раздел темата,но дасе надяваме,че съм улучил.

Въпроса ми е кой и как може да вижда къде шетам аз из нета,къде влизам,с кой си пиша,какво купувам и откъде?На кабелен оператор съм,може ли някой от офиса да вади разпечатки или дори в реално време да следи къде се ровят абонатите му.

Знам, че МВР имаше подобно право, но там е по-различно,става въпрос за нац.сигурност.

Мерси предварително за всички отговори.

Този, който е инсталирал шпионска програма на компютъра ти, също може.

и не само те ами и всеки с линукс и netwatch... може да ти гледа пакетчетата, ако ти е в локална мрежа ...

и не само те ами и всеки с линукс и netwatch... може да ти гледа пакетчетата, ако ти е в локална мрежа ...

Това е вярно само при условие че си на гейтуея или сте свързани към хъб

Ето за какво се сещам набързо:

1. Щом си във вътрешна мрежа зад собствен рутер той може да се използва за следенето ти. Това включва не само администратора и ръководството на фирмата, но също всички външни лица, които по законен или не начин са получили достъп до него (виждал съм примерно хакнат WiFi рутер, който се свързваше с доставчика с PPPoE, но пращаше и копие на всички сесии до 25 и 110/tcp към външна машина в същата LAN).

2. Всеки, който е на една и съща физическа мрежа с трафика ти, ако се използват евтините "ланаджийски" суичове, а ти и рутера нямате защита срещу ARP poisoning. Също така всеки, който сложи бридж на някой от магистралните кабели.

3. Всеки, през който минава част от трафика ти, като се започне с интернет доставчика ти. Тук има някои ограничения. Cisco рутерите например обикновенно нямат програми като tcpdump, но на Juniper или Huavei има почти винаги. Разбире се такава jехника рядко стига до кварталните доставчици, а използваните масово от тях PC-та с Linux/BSD нямат проблеми в това отношение.

Тук влиза и всеки, който е убедил някой от доставчиците по пътя да му дава тази информация.

4. Не съм чувал някога доставчик да е посмял да откаже на МВР ако поискат достъп до нечий трафик, или да си е позволил да ги занимава с идиотски съмнения имат ли исканията им легална основа. За сметка на това /служители на/ МВР нееднократно са се занимавали с незаконно събиране на информация по поръчка на трета страна.

5. Всеки, който следи по някаква причина трафика ти и събира информация за него. Тук не визирам само троянците. Има много програми, които по един или друг начин го правят. Примерно защитата срещу фишинг в Internet Explorer, Chrome и Opera изпраща всеки адрес, който се отваря в браузъра за проверка до сайта на разработчика. Някак си не ми се вярва те просто да трият тази информация.

6. Всеки, на който даваш достъп до трафика си. Примерно използването на публично анонимизиращо прокси е перфектен начин да дадеш на някого пълна информация за това какво си правил.

Изобщо не претендирам този списък да е изчерпващ, или поне що-годе пълен...

Редактирано от asa (преглед на промените)

Използвай криптиране и никой няма да може да те следи .. всеки уважаващ себе си онлайн магазин използва криптиране и сугурна връзка (https) - пазарувай само от такива, изчисти си компютъра от вируси, трояни, кий логъри и тн, смени си всички пароли на сложни думи и цифри и тн. за по-голяма сигурност и не би трябвало да имаш проблеми. Чатенето и говоренето по скайп е сравнително сигурен начин да запазиш личната си кореспонденция неприкосновена поне в известна степен.

Редактирано от MisterX (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.