Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със свързването на 2 компютъра посредвтвом модем

Featured Replies

Реших към вас да се обърна за помощ. Значи абонат съм на БТК и имам новия Wi-Fi модем. Не ползвам wi-fi а само това, че има 4 порта за лан. Ето изображение как е вързана системата ми

54635453.jpg

...

Та идеята ми е, че желая да имам пряка връзка междо 2-та компютъра (шеъринг и т.н.) Въпросът ми е какви настройки трябва да направя по рутера и какви пренасочвания, така, че хем да имам нет, хем локална връзка между двата. Благодаря ви предварително.

Реших към вас да се обърна за помощ. Значи абонат съм на БТК и имам новия Wi-Fi модем. Не ползвам wi-fi а само това, че има 4 порта за лан. Ето изображение как е вързана системата ми

54635453.jpg

...

Та идеята ми е, че желая да имам пряка връзка междо 2-та компютъра (шеъринг и т.н.) Въпросът ми е какви настройки трябва да направя по рутера и какви пренасочвания, така, че хем да имам нет, хем локална връзка между двата. Благодаря ви предварително.

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/networking/setup/homenet.mspx

• Автор

Така благодаря за отговорите. Успях да ги свържа имат пинг по между си. Имам Workgroup. Но като споделя папка, тя се вижда на другото пц, обаче опитам ли да я отворя ми дава грешка, че нямам нужните привилегии. И това става при положение, че папката е споделена със всички привилегии.

Така благодаря за отговорите. Успях да ги свържа имат пинг по между си. Имам Workgroup. Но като споделя папка, тя се вижда на другото пц, обаче опитам ли да я отворя ми дава грешка, че нямам нужните привилегии. И това става при положение, че папката е споделена със всички привилегии.

Привилегии за Everyone ли ?

Дай точния текст на грешката.

Windows има големи проблеми със споделянето на файлове. Трябва да се поровиш в Контрол панела-администрация-и шервания.

Там е отговора на проблема ти.

Успех

П.П. Ти и на двата компа ли имаш интернет, не разбрах от по горните ти постове?

Windows има големи проблеми със споделянето на файлове. Трябва да се поровиш в Контрол панела-администрация-и шервания.

Там е отговора на проблема ти.

Успех

П.П. Ти и на двата компа ли имаш интернет, не разбрах от по горните ти постове?

Няма нищо подобно !

Проблеми имат потребителите, ако не знаят какво може, и какво не може да се изключва от услугите на системата.

Необходимо е да е включена Client for Microsoft Networks и File And Printer Sharing на Local Area Connection - Properties.

Във Windows Firewall (или друг Firewall, който се използва) също да е позволен sharing.

ntrights_net_guest_logon_enable.exe дръпни това и ще ти оправи правата за достъп (директвен линк без броене на време, ама не съм сигурен колко време ще баца)...

ползва ntrights.exe (върви само към сървърните версии на м$)

и оправя правата за влизане по мрежа да става без пароли и като гост изпълнява се *.bat файл със:

pause

net user guest /active:yes

ntrights +r SeNetworkLogonRight -u Guest

ntrights -r SeDenyNetworkLogonRight -u Guest

pause

Няма нищо подобно !

Проблеми имат потребителите, ако не знаят какво може, и какво не може да се изключва от услугите на системата.

Необходимо е да е включена Client for Microsoft Networks и File And Printer Sharing на Local Area Connection - Properties.

Във Windows Firewall (или друг Firewall, който се използва) също да е позволен sharing.

мда обаче се ширеше една версия на windows xp на някакаъв си amid (с е bmw и вистоподобна тема и се водеше sp3, доста преди той да се появи), бая политики бяха пипани и беше абсурд да се подкара мрежа (то пинг си имаше и влизаш в други компютри ама никой не може да влезе)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

ntrights_net_guest_logon_enable.exe дръпни това и ще ти оправи правата за достъп (директвен линк без броене на време, ама не съм сигурен колко време ще баца)...

ползва ntrights.exe (върви само към сървърните версии на м$)

и оправя правата за влизане по мрежа да става без пароли и като гост изпълнява се *.bat файл със:

pause

net user guest /active:yes

ntrights +r SeNetworkLogonRight -u Guest

ntrights -r SeDenyNetworkLogonRight -u Guest

pause

мда обаче се ширеше една версия на windows xp на някакаъв си amid (с е bmw и вистоподобна тема и се водеше sp3, доста преди той да се появи), бая политики бяха пипани и беше абсурд да се подкара мрежа (то пинг си имаше и влизаш в други компютри ама никой не може да влезе)...

Не бих си активирал Guest потребителя. Не е добра идея.

А относно пипаната версия, само потвърждава това, което мисля.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.