Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Качествен саунд

Featured Replies

Здравейте на всички.Имам едно въпросче.Искам да си направя качествен звук за да си гледам Blue-Ray-чета у дома.Купих си ония ден една звукова карта "Auzer dts 7.1 " и веднага компа извади по-добър звук :eek:.Сега искам да си вземе някакви тонколони и ресивър.Обаче се чудя какви,някой може ли да ми предложи и да сподели впечатления ако си има вкъщи.С кой ресивър ще е най добре да си свържа компа.Звука ми минава през видео картата и HDMI,ако има значение.Бюджета ми е около 1000лв за ресивър и 1000 за тонколони. Това е благодаря ви предварително

Редактирано от aldox (преглед на промените)

За тези пари определено ще си вземеш нещо качествено, ако си направиш и правилната консултация. Моят съвет е да отидеш в специализиран магазин, където ще те консултират, тъй като много зависи и от помещението за което ги търсиш.

бюджета ти стига горе долу за harman kardon/jbl, отиди да видиш и да се посъветваш в музикална къща фактор, намира се на раковски малко преди френската като вървиш от славейков. Там момчетата разбират имай впредвид че ако е за стая по-малка от 25 квадрата няма абсолютно никакъв смисъл от големи колони, нали знаеш че е важно и къде са разположени. Според мен си земи третия в тая колонка http://electronics.market.dir.bg/fscat3.php?firm_id=4112&id=3152 не съм сигурен дали има hdmi, ама би трябвало, макар че според мен е тъпо тва дето го правят един хдми от видео картата до усилвателя и после друг от усилвателя до монитора. на теб ти трябва оптичен кабел от саунд картата до усилвателя, даваш му dolby digital или DTS, който си харесаш.

Мисля че тоя усилвател го имаше и в технополис, още нещо имай впредвид че първо се избират колони а после усилвател. Ся ще видя и за колонки.

http://www.######/product_info.php?cPath=21_141_40&products_id=1166 слагаш биполарите отпред и цепиш мрака.

аааа, виж в магазина ще се опитат да те лъжат да си земеш по-големи колони а да не си зимаш буфер, не е така, с такъв усилвател за дълбок бас си ти трябва буфер, ти винаги можеш да го намалиш. имай впредвид че без буфер баса на колоните трябва да е поне 20 см за да вадят подобни честоти когато е усилено а този усилвател може и да не може да захрани истински 100 ватови колони, тези които съм ти дал линк са около 25-30 вата реално, храман кардон не надписват мощностите, иначе можеш да си вземеш елит 5х150 вата за 250 лева и после да си го биеш в главата тоя елит.

за усливатели виж също denon или onkyo, но първо си харесай колони тия елтракс съм ти ги пуснал ей така, cervin vega са мноооого добри ама са скъпички, не си казал и какво точно търсиш- качество или дъндания.

Редактирано от YDimov (преглед на промените)

ето ти конкретно

INFINITY PRIMUS HOME CINEMA

SPEAKER SYSTEM

HOME CINEMA SPEAKER SYSTEM 110W 200mm M.M.D. subwoofer - four

Primus Satellites - Primus Center

System

Beech

Black

Cherry

1 020.00 лв

и

Harman Kardon AVR 155 - NEW

5X40 W 5,1 Channel A/V receiver with HDMI switching. 40 Wx5 into 8 ohms, 20 HZ - 20Khz. Al <

0,07% THD with all channels driven simultaneously. • Dolby Pro Logic® II, Dolby Virtual Speaker,

Logic 7®, 5.1 DTS®, DTS 96/24, DTS Neo:6, HDMI 1.3a switching with 1080p pass-through, triplecrossover,

high-current capability 25 amps, 192kHz/24-Bit DACs

Each Black 1 094.00 лв

надвишаваме със 100лв бюджета ама наистина си струва.

бмакар че според мен е тъпо тва дето го правят един хдми от видео картата до усилвателя и после друг от усилвателя до монитора. на теб ти трябва оптичен кабел от саунд картата до усилвателя, даваш му dolby digital или DTS, който си харесаш.

Изобщо не е тъпо. Как точно ще прекараш HD аудио звука през оптика? За новите формати Dolby TrueHD и DTS-HD MA ти върши работа само HDMI.

Отделно, тоя ресийвър, който си му посочил няма нужните декодери за HD аудио. От тази марка му върши работа чак модела AVR 255, който е 1300 лева.

За тези пари е по-добре да се насочи към модела на Denon 1910, който има тези декодери и 1080р ъпскелинг.

За колоните е добре да пообиколи и да послуша, че всеки има различни усещания за "качествен звук".

• Автор

Да наистина май,този модел (155) няма да ми върши работа,по добре ще е да си взема AVR 255.Малко по-скъп,но май си заслужава.За тонколоните ще пообиколя да чуя кое как свири.Благодаря и на двамата за отговорите,много ми помогнахте :)

Да наистина май,този модел (155) няма да ми върши работа,по добре ще е да си взема AVR 255.Малко по-скъп,но май си заслужава.За тонколоните ще пообиколя да чуя кое как свири.Благодаря и на двамата за отговорите,много ми помогнахте :wors:

Не искам да те разубеждавам. Харесвам HK като марка, но цената на 255 е адски неактуална. В Европа са на една цена с Denon 1910 и са на едно ниво като възможности и качество. Тука обаче 255 струва с 30% повече. Просто няма логика модел на 1-2 години да го пробутват на тези пари.

Направо го хвърлихте у тъча тоя младеж с тия Джамота, Джей би ели, Денони и тем подобни ширпотреби. За тези пари може да се намери нещо мнооого по-качествено при това hand made.

Редактирано от al_bundy316 (преглед на промените)

Здравейте на всички.Имам едно въпросче.Искам да си направя качествен звук за да си гледам Blue-Ray-чета у дома.Купих си ония ден една звукова карта "Auzer dts 7.1 " и веднага компа извади по-добър звук :).Сега искам да си вземе някакви тонколони и ресивър.Обаче се чудя какви,някой може ли да ми предложи и да сподели впечатления ако си има вкъщи.С кой ресивър ще е най добре да си свържа компа.Звука ми минава през видео картата и HDMI,ако има значение.Бюджета ми е около 1000лв за ресивър и 1000 за тонколони. Това е благодаря ви предварително

Загледай марката Bowers Wilkins. Aз ти препоръчвам B&W 685 Ако искаш стерео.

Другото дето мога да ти препоръчам е усилвател Onkyo A-9555

П.с: Аз ползвам тази комбинация за Hi-Fi, без да ползвам сателитни тела, заедно с Audio Dack, специално заради BluRay технологията както и заради Audio Cd-та които са ми оригинални и съм изключително доволен от качеството на звука. Дакчето се поставя с цел по правилно конвертиране на цифровия сигнал към аналогов и извличане на максимума като качество което предлагат изброените носители. Ако пък искаш да слушаш лампов звук ще трябва да се охарчиш доста над 2000 лв, а освен това трябва да си отделиш пари за смяна на лампите, защото един път след като са разсвирени те имат живот около 2000 часа. Има и друго - тази карта която си си закупил изобщо не може да се числи към качествените. Качествени карти са RME и Mackie.

Направо го хвърлихте у тъча тоя младеж с тия Джамота, Джей би ели, Денони и тем подобни ширпотреби. За тези пари може да се намери нещо мнооого по-качествено при това hand made.

Прав си да. Но - вместо да си дири младежа, хенд мейд и разни такива да обърне внимание на марките които препоръчвам...

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

Искам да си направя качествен звук за да си гледам Blue-Ray-чета у дома.Купих си ония ден една звукова карта "Auzer dts 7.1 " и веднага компа извади по-добър звук :).

Ама що не кажеш какво разбираш под "качествен звук" ?

По-добре не си харчи парите, щото звуково качество от свалени рипнати Blue-Ray-чета на хамерикански филми така и няма да изкараш от компютъра. Единственото нещо което можеш да постигнеш е с много мощност да тресеш цялата къща с бум бум бум... но това няма нищо общо с качесвено възпроизвежданае на звуков сигнал.

Моето разбиране за качество е да присъстваш на записа на реално същесвуващ звук т.е. ти го чуваш с ушите си без да е минавал през усилватели и колони и някой го записва същия звук. После  пускате записа и го слушате и трябва да имаш същото слухово усещане като както е било в действителност. За да стане тази звукова илюзия при слушането на записа, ще трябват многооооо пари за скъпи играчки които не се казват нито компютър нито звукова карта.

В малко домашно помещение няма как да се получи същото като в киносалон.

За да стане илюзията че си в средата  и звуковете идват от всички посоки около тебе ще трябва голямо РАЗТОЯНИЕ  между теб и колоните, щото това дето е по филмите не е снимано в хол от 4 на 6м. Абе изобщо ИЗМАМАТА  на Blue-Ray-чета е велика по отношение на звука. И технология с 50 звукови канала да изкарат, пак нищо няма да стане в малко помещение. То е като да искаш да вкараш целия водопад в банята ... 

Ама що не кажеш какво разбираш под "качествен звук" ?

По-добре не си харчи парите, щото звуково качество от свалени рипнати Blue-Ray-чета на хамерикански филми така и няма да изкараш от компютъра. Единственото нещо което можеш да постигнеш е с много мощност да тресеш цялата къща с бум бум бум... но това няма нищо общо с качесвено възпроизвежданае на звуков сигнал.

Моето разбиране за качество е да присъстваш на записа на реално същесвуващ звук т.е. ти го чуваш с ушите си без да е минавал през усилватели и колони и някой го записва същия звук. После  пускате записа и го слушате и трябва да имаш същото слухово усещане като както е било в действителност. За да стане тази звукова илюзия при слушането на записа, ще трябват многооооо пари за скъпи играчки които не се казват нито компютър нито звукова карта.

В малко домашно помещение няма как да се получи същото като в киносалон.

За да стане илюзията че си в средата  и звуковете идват от всички посоки около тебе ще трябва голямо РАЗТОЯНИЕ  между теб и колоните, щото това дето е по филмите не е снимано в хол от 4 на 6м. Абе изобщо ИЗМАМАТА  на Blue-Ray-чета е велика по отношение на звука. И технология с 50 звукови канала да изкарат, пак нищо няма да стане в малко помещение. То е като да искаш да вкараш целия водопад в банята ... 

За първия абзац съм съгласен.

За втория абзац частично съгласен.

За третото - за да постигнеш ефект на заобикаляне на звука не ти трябва нито да е голямо помещението, нито да имаш огромни колони

Има си едно просто правило - колоните се разполагат хоризонтално под ъгъл 60 градуса на стативи. Статива така се регулира че шпулата на високоговорителя да ти бъде успоредна с нивото на ушните миди. Тогава се получава стерео фокус ефекта който обезсмисля на 100% каквито и да е съраунд системи, които единствено и само кривят и омазват звукозаписа.

Има и друго много важно нещо, което трябва човек да изгради когато слуша музика, като култура на ушите - да слуша музиката без да нанася корекции в звука. Повечето качествени усилватели имат бутон Сорс Дайрект или Пюр Дайрект. По този начин се елеминира преминаването на звуковата картина през еквилайзер, което се прави с идея да се слуша 100% линеен звук. Има и друго което трябва да отбележа - хубавите усилватели имат ниско, ниво на шумове, както и на хармоничните изкривявания. Само при Ламповите усилватели, няма хармонични изкривявания поради простата причина че работната среда която произвежда звука е вакуум, и освен това има още много други фактори които влияят пряко на качественото възпроизвеждане на звук. Моя съвет е следния - когато отиваш в магазина да си закупиш колоните и усилвателя който си избрал е да си намериш компетентен придружител с осцилоскоп, който да замери параметрите за които говоря. Гледаш синусоидата на осцилоскопа и виждаш до колко е вярно написаното в техническите характеристики на продукта, а след това взимаш решение да го закупиш или не.

Къде го хвърлихте човека в космоса. Очевидно е, че той търси качествен звук при филми. Както тогава лампи и хенд мейд усилватели му предлагате?

Не че не и това не е възможно, но предвид поста му и бюджета му само си приказвате теоритични постановки. Всичко, което написахте се отнася само за музика където наистина 2 колони са достатъчни.

Абе изобщо ИЗМАМАТА на Blue-Ray-чета е велика по отношение на звука.

Звука във Blu-ray /пише се без 'е'/ филмите изобщо не е измама. Много често те са с HD аудио поток, който е отделно мастериран с по-добро качество. Като добавиш и липсата на компресия качеството е осезаемо по-добро. Разбира се, трябва да разполагаш с достатъчно добра техника за да си заслужава.

Редактирано от kennyb (преглед на промените)

Къде го хвърлихте човека в космоса. Очевидно е, че той търси качествен звук при филми. Както тогава лампи и хенд мейд усилватели му предлагате?

Не че не и това не е възможно, но предвид поста му и бюджета му само си приказвате теоритични постановки. Всичко, което написахте се отнася само за музика където наистина 2 колони са достатъчни.

Звука във Blu-ray /пише се без 'е'/ филмите изобщо не е измама. Много често те са с HD аудио поток, който е отделно мастериран с по-добро качество. Като добавиш и липсата на компресия качеството е осезаемо по-добро. Разбира се, трябва да разполагаш с достатъчно добра техника за да си заслужава.

Виж сега - един път записан мастериран с корекциите файла, след това всеки ремастър отнема от качеството ако не се прави от оригиналния кубейс проект. А със колоните и усилвателя посочени по горе от мен човека ще може да слуша качествено музика без никакви проблеми.

Виж сега - един път записан мастериран с корекциите файла, след това всеки ремастър отнема от качеството ако не се прави от оригиналния кубейс проект. А със колоните и усилвателя посочени по горе от мен човека ще може да слуша качествено музика без никакви проблеми.

Имах предвид ремастериран звук на филма. Изобщо не говоря за музика.

Има доста филми, коит при издаването има на Blu-ray със TrueHD или DTS-HD MA се ремастерират отново. Резултата обикновено е доста по-добър от звука на същия филм, излезнал на ДВД.

Имах предвид ремастериран звук на филма. Изобщо не говоря за музика.

Има доста филми, коит при издаването има на Blu-ray със TrueHD или DTS-HD MA се ремастерират отново. Резултата обикновено е доста по-добър от звука на същия филм, излезнал на ДВД.

Този файл за да стигне до филма, най напред е бил направен проект на Кубейс. Или е записан директно в програмата, или е направен от семпли и сглобен в програмата. След това е интегриран в филма...

1. За третото - за да постигнеш ефект на заобикаляне на звука не ти трябва нито да е голямо помещението, нито да имаш огромни колони

2. Има си едно просто правило - колоните се разполагат хоризонтално под ъгъл 60 градуса на стативи. Статива така се регулира че шпулата на високоговорителя да ти бъде успоредна с нивото на ушните миди.

3.Повечето качествени усилватели имат бутон Сорс Дайрект или Пюр Дайрект. По този начин се елеминира преминаването на звуковата картина през еквилайзер, което се прави с идея да се слуша 100% линеен звук.

1. Не съм казал че трябват огромни колони, а голямо помещение. В малко помещение звуковите вълни ще се отразяват от стените прекалено бързо и няма да го има естественото закъснение което се получава при големи помещения. Иначе казано в бъчва ехото не е същото както в планината.

2. Градусите и височината са теоретични измислици. На практика има колони които са проетирани да са по-ниско от главата ти и в зависимост от широчината на помещенито различни ъгли ще са по-удачни. Пробвано няколко хиляди часа с тежки дървени стативи пълни с пясък вдигнати от пода на 3 металти конуса и т.н.

3. Качествените усилватели нямат въпросните бутони защото нямат настройки за високи и ниски честоти.

п.п. да вярно е че се бише без Е блурея, причината е че ако беше с Е нямаше да може да е търговска марка.

Този файл за да стигне до филма, най напред е бил направен проект на Кубейс. Или е записан директно в програмата, или е направен от семпли и сглобен в програмата. След това е интегриран в филма...

Съгласен съм, но не виждам това как противоречи на мнението ми, че инвестирането в аудио оборудване, което поддържа HD аудио форматите си заслужава.

Аз лично винаги съм изповядвал, че ако искаш качествен звук при музика и домашно кино е най-добре да имаш 2 отделни системи. Че даже и отделни помещения. Излиза по-евтино.

1. Не съм казал че трябват огромни колони, а голямо помещение. В малко помещение звуковите вълни ще се отразяват от стените прекалено бързо и няма да го има естественото закъснение което се получава при големи помещения. Иначе казано в бъчва ехото не е същото както в планината.

2. Градусите и височината са теоретични измислици. На практика има колони които са проетирани да са по-ниско от главата ти и в зависимост от широчината на помещенито различни ъгли ще са по-удачни. Пробвано няколко хиляди часа с тежки дървени стативи пълни с пясък вдигнати от пода на 3 металти конуса и т.н.

3. Качествените усилватели нямат въпросните бутони защото нямат настройки за високи и ниски честоти.

п.п. да вярно е че се бише без Е блурея, причината е че ако беше с Е нямаше да може да е търговска марка.

Значи - качествен Усилвател е Sony Esprit TA-F630ESD - 89та година. Той има Функция Source Direct с която какато написах и преди се елеминира възможноста звуак да преминава през еквилайзера. Но мога да кажа смело че не се намира. Сега над 90% от усилвателите които са за слушане на Hi-Fi имат потенциометри за корекция на баси и високи.

Етотук го има въпросното Онкио, което аз препоръчвам, защото във моята стая го слушам с гореизброените от мен колони. Има и друго. Ако човека реши да инвестира пари в Студийни монитори, ще му трябват най малко 800$ за Yamaha HS80M, и още 300$ за Mackie Big Knob Studio Monitor control Station, чрез която може да управлява мониторните колони и сорсовете през които му влиза звука.

Редактирано от prostoaz (преглед на промените)

Има и друго което трябва да отбележа - хубавите усилватели имат ниско, ниво на шумове, както и на хармоничните изкривявания. Само при Ламповите усилватели, няма хармонични изкривявания поради простата причина че работната среда която произвежда звука е вакуум, и освен това има още много други фактори които влияят пряко на качественото възпроизвеждане на звук. Моя съвет е следния - когато отиваш в магазина да си закупиш колоните и усилвателя който си избрал е да си намериш компетентен придружител с осцилоскоп, който да замери параметрите за които говоря. Гледаш синусоидата на осцилоскопа и виждаш до колко е вярно написаното в техническите характеристики на продукта, а след това взимаш решение да го закупиш или не.

Вероятно под шумове имаш предвид интермодулационните изкривявания, а за хармоничните изкривявания нещо не си в час за какво става въпрос/в хармоничните изкривявания е тайната на клас А - Single Ended усилвателите/. Пък това дето си писал за ламповите усилватели и липсата на хармонични изкривявания при тях е направо да не казвам каква липса на всякаква компетентност от твоя страна. Дано младежа да не вземе някой "компетентен" като тебе с осцилоскоп да му избира усилвател, че тогава ще се види в усилвател. Няма да те питам как с осцилоскоп само ще "гледаш синусоидата", която ще се появи на изхода на усилвателя незнайно от къде.

Не искам да те обиждам но преди да даваш съвети трябва много да четеш и да се учиш.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте.Мерси за отговорите,аз още се чудя :whist: кво да взема.Тука в Бургас много ограничен избора само технополис и техномаркет.Вчера разглеждах в технополис едни колони H/K http://www.bhphotovideo.com/c/product/463039-REG/Harman_Kardon_HKTS_18_HKTS_18_Home_Theater.html ето това са.(Там бяха 999лв) и ресивър пак H/K avr 255

http://megadar.bg/product_info.php?manufacturers_id=129&products_id=997&osCsid=fa3bc9a0d9228ec904f1f9ae52ef83ce Беше около 1200 лв.Какво ще кажете ,добре ли е

Редактирано от aldox (преглед на промените)

Здравейте.Мерси за отговорите,аз още се чудя smile.gif кво да взема.Тука в Бургас много ограничен избора само технополис и техномаркет.Вчера разглеждах в технополис едни колони H/K http://www.bhphotovi...me_Theater.html ето това са.(Там бяха 999лв) и ресивър пак H/K avr 255

http://megadar.bg/pr...4f1f9ae52ef83ce Беше около 1200 лв.Какво ще кажете ,добре ли е

Според мен, не е добър избор комбинацията. Колоните доколкото видях май са активни и не ти вършат никаква работа. Усилвателя е доста добър по характеристики, но вероятно няма да те удовлетвори защото е с доста малка мощност /по моите разбирания/ за гледане на кино /при мене с подобна мощност може да се слуша добре музика, но за филми тази мощност не стига/.

Търси нещо като това http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09037787 има добра мощност сравнително добро качество, което няма да различиш от посочения от тебе усилвател и много-добре се представя и в стерео режим за слушане на музика.

За колони мога да ти предложа да си вземеш http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09063183 като добавиш и още две http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09024977 и с горепосочения усилвател можеш да си направиш такова удоволствие, че .......

Усилвателя има и изход за активен събуфър и много настройки за него, ако искаш и допълнителен бас. Той може да се изключи от комфигурацията предвид горепосочените колони.

Най-добре ходи и ги накарай в магазина да ти включат усилвателя /може и да не е същия а с подобни параметри/ и тези колони и ще чуеш за какво ти говоря. Много се надявам да съм ти бил полезен.

Успех в избора!

AGD, как разбра че HK ресийвъра е слаб? Повярвай ми, по нищо не отстъпва от посочената Ямаха по мощност и значително го превъзхожда като функционалност и звук. Модела, който отговаря на HK 255 от Ямаха е V663 или V765.

Точно тия колони няма как да ги е гледал в ТМ защото те са за америнанския пазар. Тук модела е друг като число и не са активни /само субуфера/.

Така или иначе те не са добър вариант като качество на звука. Те са един ефектен дизайн, здрав субуфер и пластмасовки сапунерки.

Първо искам да спомена,че H/K AVR 255 изобщо не е с малка мощност,и е доста по добър от посочената от AGD YAMAHA RX-V463TI.Друг е въпроса че е два пъти по скъп.

Ето и моите предложения:

Ресивър: YAMAHA RX-V765 Т ето е едно ревю за него. Аз самият имам YAMAHA RX-V663 и съм много доволен от него.

За тонколони бих ти препоръчал нещо втора ръка.Защото просто за тези пари нови трудно(или невъзможно)да намериш със добро качество. Ето и някои мои предложения:

предни:Dynalab SDA 2.8, GENT L или тези Magnat.Като първите са за предпочитане.

център: TANNOY

задни: Tannoy Eclipse

Останалите пари за буфер.Малко е трудно да се намери свестен буфер втора ръка но с малко търпние и това ще стане.А нов такъв струва от порядъка над 600лв и няма да се впише в оставащата сума.Важното за буфера да е активен и долната честотна граница да е поне 25Хц.Буфери с долна честотна граница 30-40Хц не ги заглеждай не са кино.

Изобщо не се набутвай със някои нови тонколони като Jamo,JBL,Yamaha,Sony,Panasonic,Samsung,LG или нещо подобно от Техно.......Първите 3-4 марки не са това което били,поне не и в ниският ценови диапазон,иначе за красота са си красиви.Можеби JBL стават за рок музика.И тук е важно да обележа за да не ме нападнат някои хора, че не че нямат добри модели но за цени от порядъка на няколко стотин лева за бройка са си китайски биклуци.

Ако се спреш на тонколони втора ръка питай задължително за състоянието,дали са си в оригиналният вид.Тоест дали са сменяни говорители,гофри на говорители или фитри, и ако има нещо сменяно с различно от оригиналното по добре не ги вземай.малко хора могат да ги направят както трябва.

Надявам се да съм бил полезен.

svv78, ти чувал ли си субуфер /буфера е една гума/, който реално стига до 25Hz /при +/- 3db/? Защото аз съм чувал и струва поне няколко хил. лева. Трябва да се радваш ако намериш евтин модел, който стига 40-50Hz долна честота /не при -10db обаче/.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.