Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютрите в офиса и в къщи блокирват по един и същ начин

Featured Replies

Здравейте, в нашия офиса където работим имаме 4 компютъра където работим вече 3 години, постоянно блокирват и 4-те компютъра, ( не винаги, но често се случва от време на време ) когато се наложи да пишем на кирилица превключваме FLEX-TYPE на червената кирилица "BP" ! Както и да е - до като си пишем на кирилица всичко е нормално. Но когато решим да отворим WINDOWS EXPLORER чрез кликване на шорт-кът иконата му която е сложена на хоризонталната лента ( QUICK LAUNCH ) - веднага картината замръзва и компютъра блокирва! Само мишката може да се движи, но не може да се кликне никъде защото иконите, отворените прозорци и менюта са неактивни и замръзнали. Единствения начин е да се рестартира компютъра или да се извади TASK MANAGER с CTRL+ALT+DEL, но излиза много бавно с насичане, и също стои замръзнал. Същия проблем го прави и на 2-та ми компютъра в къщи когато кликна върху шорт-кът иконата на WINDOWS EXPLORER поставена на хоризонталната лента ( QUICK LAUNCH ) - замръзва картината и така до като не се рестартира. Доста пъти съм форматирал на FULL-FORMAT на ниско ниво и даже под DOS, ( ако евентуално е вирус ) и наново слагах WINDOWS, но ефекта е същия когато реша да отворя WINDOWS-EXPLORER чрез шорт-кът иконата на хоризонталната лента долу QUICK LAUNCH. Иначе в останалото време компютрите си работят нормално без проблем. Когато отваряме WINDOWS EXPLORER-а със същата му шорт-кът икона QUICK LAUNCH, до като FLEX-TYPE е на "US" или на "BG" - няма никакъв проблем и компютрите не блокирват. Факта е че го прави и на 4-те компютъра в офиса, и на 2-та в къщи. Други мои познати също се оплакват от абсолютно същия проблем с този FLEX-TYPE когато решат да отворят WINDOWS EXPLORER с шорт-кът иконата на QUCIK LAUNCH и са на текущ режим "ВР" ! В офиса и 4-те PC-та са INTEL машини, както и двата ми в къщи. Надявам се някой да помогне защо така се получава. Блгодаря Ви предварително.

Редактирано от USAF (преглед на промените)

Здравейте, в нашия офиса където работим имаме 4 компютъра където работим вече 3 години, постоянно блокирват и 4-те компютъра, ( не винаги, но често се случва от време на време ) когато се наложи да пишем на кирилица превключваме FLEX-TYPE на червената кирилица "BP" ! Както и да е - до като си пишем на кирилица всичко е нормално. Но когато решим да отворим WINDOWS EXPLORER чрез кликване на шорт-кът иконата му която е сложена на хоризонталната лента ( QUICK LAUNCH ) - веднага картината замръзва и компютъра блокирва! Само мишката може да се движи, но не може да се кликне никъде защото иконите, отворените прозорци и менюта са неактивни и замръзнали. Единствения начин е да се рестартира компютъра или да се извади TASK MANAGER с CTRL+ALT+DEL, но излиза много бавно с насичане, и също стои замръзнал. Същия проблем го прави и на 2-та ми компютъра в къщи когато кликна върху шорт-кът иконата на WINDOWS EXPLORER поставена на хоризонталната лента ( QUICK LAUNCH ) - замръзва картината и така до като не се рестартира. Доста пъти съм форматирал на FULL-FORMAT на ниско ниво и даже под DOS, ( ако евентуално е вирус ) и наново слагах WINDOWS, но ефекта е същия когато реша да отворя WINDOWS-EXPLORER чрез шорт-кът иконата на хоризонталната лента долу QUICK LAUNCH. Иначе в останалото време компютрите си работят нормално без проблем. Когато отваряме WINDOWS EXPLORER-а със същата му шорт-кът икона QUICK LAUNCH, до като FLEX-TYPE е на "US" или на "BG" - няма никакъв проблем и компютрите не блокирват. Факта е че го прави и на 4-те компютъра в офиса, и на 2-та в къщи. Други мои познати също се оплакват от абсолютно същия проблем с този FLEX-TYPE когато решат да отворят WINDOWS EXPLORER с шорт-кът иконата на QUCIK LAUNCH и са на текущ режим "ВР" ! В офиса и 4-те PC-та са INTEL машини, както и двата ми в къщи. Надявам се някой да помогне защо така се получава. Блгодаря Ви предварително.

И продължавате да си инсталирате Flex Type ?

Здравей, не съм специалист, но и аз имах такъв проблем. След много лутане из нета попаднах на една статия и направих това http://dox.bg/files/dw?a=8fb148eb40 свали го, разархивирай го и кликни 2 пъти на setup.exe :cool:

ПС. Не би трябвало да имаш проблеми :)

Надявам се някой да помогне защо така се получава. Блгодаря Ви предварително.

Помощ винаги можеш да намериш, но дали ти ще искаш да си помогнеш е съвсем друг въпрос. Преди време имаше един молещ за помощ, но предварително поставяше главно условие - да не се маха софтуера, който причинява проблема. Проблема на него и на теб е използването на ФлексТайп. Той упорито не искаше да го маха. Та в крайна сметка от теб зависи дали ще си помогнеш. Форматирай си дяла отново, инсталирай си Windows отново, но вместо Флекса си инсталирай фонетична клавиатура и проблем няма да имаш.

Здравей USAF,

Не си написал коя е операционната система, но предполагам е Windows XP Home/Professional, не си споменал кой Service Pack, не си дал версията на FlexType - има FlexType 2K Build38 или FlexType 2K Build42.

Върху Windows XP Professional SP3 със FlexType 2K Build42 не съм имал проблеми.

Предполагам, че единствената причина, поради която ти и други всеоще използват FlexType е удобното превключване от латиница на фонетична и БДС с клавиша Ctrl. Ако последваш съветите, които ти дават съфорумците можеш да използваш фонетична подредба с помощта на предложената по-горе програма, има и други. Разликата е, че превключването ще го правиш с два клавиша Alt+Shift - от латиница на кирилица и Ctrl+Shift - от фонетична на БДС подредба.

Варианти за решение на проблема ти бол, но изборът е твой.

И продължавате да си инсталирате Flex Type ?

Като местих темата тук , причината за тия неприятности така се набиваше в очи, че дори и мислех, че не заслужава да се коментираcool.gif Просто е очевАдно.

2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

При още една такава изцепка, ще бъдат взети по-сериозни мерки!

iovi

• Автор

Здравей USAF,

Не си написал коя е операционната система, но предполагам е Windows XP Home/Professional, не си споменал кой Service Pack, не си дал версията на FlexType - има FlexType 2K Build38 или FlexType 2K Build42.

Върху Windows XP Professional SP3 със FlexType 2K Build42 не съм имал проблеми.

Предполагам, че единствената причина, поради която ти и други всеоще използват FlexType е удобното превключване от латиница на фонетична и БДС с клавиша Ctrl. Ако последваш съветите, които ти дават съфорумците можеш да използваш фонетична подредба с помощта на предложената по-горе програма, има и други. Разликата е, че превключването ще го правиш с два клавиша Alt+Shift - от латиница на кирилица и Ctrl+Shift - от фонетична на БДС подредба.

Варианти за решение на проблема ти бол, но изборът е твой.

Да, пропускът е мой, но сега ще ти кажа: операционната система е WINDOWS PROFESSIONAL SERVICE PACK-2, а версията на FLEX TYPE е тази: 2K Само не ми е ясно се как и поради каква причина се получава този проблем ? Някакъв софтуерен конфликт ли е между WINDOWS и самия FLEX TYPE ? Пак ти Благодаря предварително за помоща!

Редактирано от USAF (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.