Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с оценнка на компютъра.

Featured Replies

Здравейте!

От 1-2 дни се опитвам да "Оценя компютъра", защото видях че нямам оценка /снимка 2/. ОС е Windows 7 Ultimade. Когато скалата стигне до средата /снимка 1/ ми дава грешка. Моля да ми помогнете.

Благодаря предварително!

post-184546-1258202965,63_thumb.png

post-184546-1258203176,29_thumb.png

Редактирано от cecy1997 (преглед на промените)

Някой компонент от компа ти е по-старичък и затова.При мен не му хареса видеокартата ми (X1600XT-256mb),но като гледам и РАМ-а ти е малко.7-цата иска поне 3Гб за да направи оценка.

Редактирано от TOPCON (преглед на промените)

Някой компонент от компа ти е по-старичък и затова.При мен не му хареса видеокартата ми (X1600XT-256mb),но като гледам и РАМ-а ти е малко.7-цата иска поне 3Гб за да направи оценка.

И с 1GB RAM памет да си, пак може да ти оцени компютъра.

Edit: Ето какво намерих в Помощ и поддръжка:

Следните условия могат да попречат на Windows да актуализира индекса на възприемане на Windows:

• Работа със захранване на батерия.‌ Windows автоматично се опитва да пести енергия при работа само на батерия. Ако компютърът работи на захранване от батерия, оценката на производителността няма да се отрази на реалните му възможности. Включете компютъра, след което повторете оценката.
  • Недостатъчно дисково пространство. Инструментът за оценка на индекса на възприемане на Windows създава тест файл на твърдия диск. Ако няма достатъчно свободно дисково пространство за създаване на тест файл, оценката не може да се изпълни. Можете да използвате инструмента за почистване на диска, за да освободите пространство на диска.
  • Оценката вече се изпълнява. Ако инструментът за оценка на индекса на възприемане на Windows вече се изпълнява, оценката ви не може да се актуализира.
  • Драйверът на дисплея е по-стара версия. Ако компютърът използва по-стара версия на драйвера на дисплея, оценките може да не се актуализират.
  • Не поддържа мултимедия. Ако компютърът ви не поддържа мултимедия, оценките не могат да се актуализират.

Редактирано от Biskata (преглед на промените)

• Автор

И с 1GB RAM памет да си, пак може да ти оцени компютъра.

Edit: Ето какво намерих в Помощ и поддръжка:

Следните условия могат да попречат на Windows да актуализира индекса на възприемане на Windows:

• Работа със захранване на батерия.‌ Windows автоматично се опитва да пести енергия при работа само на батерия. Ако компютърът работи на захранване от батерия, оценката на производителността няма да се отрази на реалните му възможности. Включете компютъра, след което повторете оценката.
  • Недостатъчно дисково пространство. Инструментът за оценка на индекса на възприемане на Windows създава тест файл на твърдия диск. Ако няма достатъчно свободно дисково пространство за създаване на тест файл, оценката не може да се изпълни. Можете да използвате инструмента за почистване на диска, за да освободите пространство на диска.
  • Оценката вече се изпълнява. Ако инструментът за оценка на индекса на възприемане на Windows вече се изпълнява, оценката ви не може да се актуализира.
  • Драйверът на дисплея е по-стара версия. Ако компютърът използва по-стара версия на драйвера на дисплея, оценките може да не се актуализират.
  • Не поддържа мултимедия. Ако компютърът ви не поддържа мултимедия, оценките не могат да се актуализират.

Много ви блягодаря за бързите отговори! Преди да създам темата, се бях запознал с тези изисквания /условия/.

Относно батерията - това е компютър=>нямам батерия

Относно хард диска- на С имам 20 ГБ свободни, а на D имам 106 ГБ свободни

Относно изпълняването на оценката- не знам това какво значи

Относно драйверът на дисплея- когато отворя Windows Update и проверя за ъпдейти ми дава че няма такива. Значи драйверът ми е добре.

Относно мултимедията- бих искал да ми обясните какво значи това.

Надявам се за отговор!

Благодаря ви предварително!

Не поддържа мултимедия. Ако компютърът ви не поддържа мултимедия, оценките не могат да се актуализират.

Да си спирал от контролен панел, Програми, Програми и характеристики (Control panel, Programs, Programs and features) Internet Explorer, Windows Media Mlayer ?

Ако си ги изключил не може да направи оценка.

редакция: Може и наистина да е от слаби компоненти... Аз инсталирах за тест на една машинка от 1999 год - с 600мхц проц, 320 рам, 66мб шина :yanim: и отказа да прави оценка :angry:

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Не мъчете момчето.От компонентите е.

• Автор

Да си спирал от контролен панел, Програми, Програми и характеристики (Control panel, Programs, Programs and features) Internet Explorer, Windows Media Mlayer ?

Ако си ги изключил не може да направи оценка.

редакция: Може и наистина да е от слаби компоненти... Аз инсталирах за тест на една машинка от 1999 год - с 600мхц проц, 320 рам, 66мб шина :yanim: и отказа да прави оценка :angry:

Включих всички програми, но пак същото.

Дали наистина е от слаби компоненти?

/на снимката се виждат/

За съжаление,аз също не можах да намеря отговор на този въпрос.Куриозното е,че при едни и същи компоненти на хардуера Win 7 прави оценка,а Vista не.Променях драйвери,хардуер-проблемът си остана.Макар,че тази оценка не е чак толкова съществена,по важно е Уиндос да работи добре.

• Автор

И аз така мисля. Важно е Уиндолс да работи правилно. Не че проблема е голям.

И аз така мисля. Важно е Уиндолс да работи правилно. Не че проблема е голям.

Аз съм с Vista и ми го оценява ама вижте как. 310692452e95ba54.jpg

Редактирано от makityson (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.