Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми при пренос на файлове на USB флашка Kingston 64 GB

Featured Replies

Опитвам се да кача на фрашката 50 000 файла с общ размер 10 гигабайта. Пробвам и с просто копиране , и с програмата KillCopy и с няколко други подобни на нея. Щом стигне обаче 60-70 % ми вади съобщение че дискът бил защитен срещу презапис и там умира. Не мога дори да ги изтрия щото нали - дискът е защитен. Не ми разрешава и да я форматирам докато не рестартирам компа. С Уиндоус 7 съм в момента, щото се наложи да махна ХР-то заради въпросната флашка. ХР не може да я форматира. 7-та я форматира в някакъв незнаен за мен формат "exFAT". Дано някой ми помогне със съвет щото търговецът на флашки май е по назад и от мен с материала. Благодаря.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

exFAT си е супер, така трябва да е. Мен ме притеснява, че може да се окаже един от многобройните напоследък случаи на 2- и 4-гигабайтови флашки, маскирани като 16-32GB... - връща инфо, че е повече на системата, а всъщност капацитетът й е в по-малък. Пробвай с по-малко парче

Аз това не бих го направил:

форматирай я с NTFS

exFAT си е супер, така трябва да е. Мен ме притеснява, че може да се окаже един от многобройните напоследък случаи на 2- и 4-гигабайтови флашки, маскирани като 16-32GB... - връща инфо, че е повече на системата, а всъщност капацитетът й е в по-малък. Пробвай с по-малко парче

Аз това не бих го направил:

Интересно ми е защо,до сега не съм имал грижи. Но разбира се флашката трябва да се вади по нормалния начин :blow out candles:

Можеш да пробваш да я форматираш в NTFS с HP USB Disk Storage Format Tool.

С exFAT не съм работил, но доколкото знам и за XP се намират драйвери за този формат.

Не ми е ясно защо да трябва да рестартираш, за да я форматираш...

п.п. Винаги съм си вадил флашките без Safely Remove Hardware и го считам за излишно.

//off

Като човек с няколко изгорели флашки зад гърба и активно ползващ такива мога да кажа следното: при вадене по бързата процедура се случва някой файл след това да е повреден или липсващ и Виста/7 искат да я поправят при 95% от поставянията. При вадене "by the book" това се случва доста по-рядко. Под активно имам в предвид 20-30 бучвания на работен ден.

EDIT: Да не спамя излишно. djagi, Тези неща се подразбират поне според мен. Предполагам че гафовете стават защото ОС или вирусната човъркат флашката. Не знам какво точно предизвиква проблема, може би на флашката й идва в повече. И винаги гледам лампичката на флашката да е угаснала, ако я има преди да я дръпна. Не съм сигурен дали ОС индексира removable media.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

При мен настройките са "Optimize for quick removal". Нямал съм случай на повреден файл, но все пак внимавам да съм ги затворил, преди да дръпна флашката.

По принцип във какъв формат трябва да бъде флашката "exFAT" или "NTFS" ? :)

По принцип във какъв формат трябва да бъде флашката "exFAT" или "NTFS" ? :P

Отговора е: в такъв, какъвто се поддържа от операционните системи на които ще се ползва флашката

По принцип във какъв формат трябва да бъде флашката "exFAT" или "NTFS" ? :P

Във FAT32. Това exFAT е опция само при Vista. Авторе, удари й един HP USB Disk Storage Format Tool на FAT32 и повече не я закачай. Ако и тогава има проблем, значи е от измамните "китайки".

• Автор

HP USB Disk Storage Format Tool не ще да тръгне на Уиндоус 7

HP USB Disk Storage Format Tool не ще да тръгне на Уиндоус 7

Не се и учудвам, напоследък само "хубави" неща чувам за седмицата... Пробвай с десен бутон да промениш Compatibility Mode на XP.

И да му даде десен бутон run as administrator, по спомен това беше лекарството.

Пробвай да качиш, няколко файла с голям размер - 10 GB и виж какво ще се получи. Може да се заключва, защото файловете са прекалено много.

Не знам какво представлява този формат exFAT, но ако флашката е форматирана с FAT - това означава, че има ограничение на размера на един файл - 2ГБ. Виж дали някой от всичките тези има някой с размер по-голям от 2ГБ. Аз от 1-2 години съм си форматирал флашките в NTFS и нямам проблем с тях освен на служебните компютри, които са с много орязани права. За тях съм оставил една на ФАТ.

П.П. Защо не е хубаво флашка да се форматира с НТФС?

• Автор

Не ми дава да форматирам Кингстъна в NTFS нито с формата на Уиндоус, нито с HP USB Disk Storage Format Tool. Не знам дали споменах по-горе, с Windows 7 съм. Сложих го заради гадната флашка иначе си бях добре с ХР.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Вече съм сигурен че флашката е фалшива. Като реша да кача 10 гигабайта и ми вади съобщение че не достигат 2.5 гигабайта. Отделно с продавача след големи разправии се бяхме разбрали да напълни една със 60 ГБ и така да ми я даде но и той не можа да се оправи със собствените си флашки. Продава ги:

Име Васил Кралев

Град Добрич

GSM +359885446092

Skype sebastianvelmon

Имейл [email protected]

Обявите му са тези

http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=65&t=143613

http://www.malkiobiavi.net/619-prodavam-kingston-dt410-32gb-hispeed-usb-flashki.html

http://www.oferti.bg/?com=offers&op=show&id=158607

http://www.topobiavi.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC-kingston-g2-32gb-hi-speed-usb-flash-%D0%BA%D0%B8-adno173169.html

http://www.pusni.net/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-4842

http://www.bezplatno.net/listing-330586-Prodavam_Kingston_DT410_32GB_HiiSpeed_USB_Flashiki.html

http://www.top-obiavi.net/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B2%D0%B0-4842

kingston.jpg

Много е кофти да попаднеш на некоректен търговец.Гледам че обещава 5години гаранция ако имаш касова бележка се обърни към комисията за защита на потребителите, но първо изпробвай флашката и на други компютри за да си сто процента сигурен че не работи както трябва.

п.п Прегледах линковете който си дал, под едната обява имаше мнения на доволни клиенти който са си купили 32GB флашки.Самия търговец малко си протеворечи в обявите първо в цената и второ в скороста, но може би става въпрос за различните модели.

едно време продаваха дъна с фалшиви L3 cache - добре направена дървена платка - става дума за дъна за к5,к6 процесори (естествено биоса беше пренаписан и вадеше че има l3 и без платката)... ся са минали на флашки китайците...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Аз всъщност започнах от 32 гигабайтовата но след като тя умря след седмица, той ми се оплака че от таз доставка 32-те дали много брак и предложи да доплатя за 64-ка щото при тях нямало никакви проблеми. За 10 дни пробвах всичко възможно и изчетох всичко написано в интернет, поне това което е на български език.

Редактирано от питащ (преглед на промените)

честно казано за мен кингстън са най големите дървета - както при паметите, така и при флашките... аз им казвам дръвстън...

кингстън не правят нито памети, нито флашки, а-дата и PQI също, но при тях имаш по-добро качество на по-ниска цена. sandisk e най-големия производител в света на преносими памети - той си ги произвежда... не като другите - да купуват от някой чиповете и после да ги дават на друг да им ги слага на платки...

живота на една флашка много зависи от това колко ти е качесвено захранването на компютъра: +5v и 5sb може въобще да не са 5 волта - особенно когато прецесора взема захранване от +12 волта - те клякат, а 5-те хвърчат на горе, особенно на 400-450 ватово захранване за 30-35-40лв... за сравнение 400в фортрон е около 70лв (другите марки са още по нагоре, но обукновено те плащат на някой да ими ги произвежда, много марки плащат и на фортрон)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.