Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с АТИ видео карти и Избор на LCD

Featured Replies

• Автор

A как ще свикнеш с мисълта,че се ограничаваш на 200 Hz когато има 600 Hz

120Hz vs. 600Hz – Which Is Better?

http://www.tvlampsnbulbs.com/2009/08/120hz-vs-600hz-which-is-better/

Плазма едва ли си заслужава за компютър, но аз питах за сериозни предложения, иначе и аз гледам различни сайтове и виждам какво има, ама няма сми...

Ето едно контрапредложение, без приложение http://www.6ave.com/shop/product.aspx?sku=LGE55LH50

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Автор

Като продължение на темата, за да не отварям нова имам един въпрос. Вчера си купих Samsung SyncMaster 2343NW

Размер на екрана 23 инча

Формат на картината 16:9

Резолюция на екрана 2048 x 1152

Свързване тип VGA (D-sub)

Време за реакция 5 ms

Яркост 300 cd/m2

Статичен контраст 1000:1

Динамичен контраст 50000:1

Хубаво нещо, но в България винаги не е точно така. Диска с драйвърите за монитора не отговаряше на модела. Изтеглих си от сайта и станаха и работи прекрасно, но от време на време започва едно трептене, все едно иконите ги вее вятър. Питам дали това е от драйвърите или подозирам също като причинител суббуфера. Вие как мислите?

Суба може и да е виновен, но косвено - интерфейсния кабел добре ли е завит в монитора и видеото? Че от клатушкането стават такива бели някой път. На колко херца го държиш и на оптимална резолюция ли е? И ако това не помогне разкарай самсунгския драйвер и го остави както си го познава ОС - ако ще и на genеric, стига да ти излизат резолюциите. Може да се наложи рестарт за да влезе в сила.

• Автор

Суба може и да е виновен, но косвено - интерфейсния кабел добре ли е завит в монитора и видеото? Че от клатушкането стават такива бели някой път. На колко херца го държиш и на оптимална резолюция ли е? И ако това не помогне разкарай самсунгския драйвер и го остави както си го познава ОС - ако ще и на genеric, стига да ти излизат резолюциите. Може да се наложи рестарт за да влезе в сила.

Кабела съм го завил, но е от стария монитор, ще пробвам с новия, резолюцията ми е на MAX, но и на 800х600 да го сложа, опресняването все е 60 Hz. Не знам дали това е нормално или драйвъра не захапан коректно. В работата имам един Филипс 17`, там имам и 75 Hz. Когато е с Уиндоуския драйвър, монитора е плуг енд плей и не вади добро качество. Ще си поиграя и пак ще пиша.

• Автор

Когато започнах темата, тя беше постната в Общи хардуерни въпроси и после преместена тук. Обаче дявола си знае работата и след сагата с тестване на компютъра с различни монитори и закупуването на нов монитор, снощи вечерта компютъра отказа да запали и ако все пак успяваше стигаше до "заглавната страничка", където да избираш да влезеш ли в БИОС-са, угасваше. Повторих същата операция и с дънната карта, без ефект. Разкачах хардове, рам, батерии, не и не. Днес го дадох в сервиза на Стантек и очаквам "включване". Просто нямам друго дъно и процесор, за да ги тествам и тях. Възможно е и захранването да е намесено, но идеите вече ми се изчерпаха. Ако някой може да даде идея, ще е интересно дали ще познае диагнозата на сервиза. За сега за "Добър ден" ми излезе 30 лв., ще видя колко ще ми излезе цялата далавера. Тук не отчитам закупения вече монитор /300 лв./, защото вината, както се оказва не е в стария.

Точно в този момент ми се обадиха от Стантек и проблема се оказа не чак толкова тривиален, но ми се беше случвал и на мен, при ремонт на чужд компютър - а именно копчето на ресета е било дало на късо и затова след старт на компа почти веднага се гасял. Вероятно, в началото, когато отворих темата не е било напълно залепнало и е давало на късо от време на време, след седмица обаче положението се е влошило и е окъсило напълно. Довечера ще си го взимам и се надявам само с това да се размине. Пожелайте ми успех, а темата може да се закрие. Мисля си, че беше доста поучителна.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.