Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Перперикон, някой чувал ли е странни шумове?

Featured Replies

Историята е следната. Събрахме се групичка хора, отидохме на обиколка Татул, Перперикон, Каменна сватба, Каменни гъби, няколко църкви. До тук нищо особено. Качихме се на Перперикон, започнахме да обикаляме, разглеждаме. Групата от хора, беше събрана от екскурзовода, за да разкаже историята на храма. Аз се бях дръпнал настрани, за да се облегна по-удобно, но внезапно чух странен шум. По скоро странна реч, която звучеше, сякаш, право в ухото ми. Успях да разгранича, около 4-5 думи, през което време се оглеждах наляво и надясно, с цел да видя откъде идват, но покрай мен просто нямаше никой. Най-близкият човек беше на 5 метра, а като цяло всички се бяха съсредоточили, върху разказа на екскурзовода. Излишно е да споменавам, че от чутото не разбрах нищо. Впечатление ми направи самата реч, беше изпълнена с много "Ш"-та. Интересно ми е, на някой който е ходил там, случвало ли му се е нещо подобно?

Историята е следната. Събрахме се групичка хора, отидохме на обиколка Татул, Перперикон, Каменна сватба, Каменни гъби, няколко църкви. До тук нищо особено. Качихме се на Перперикон, започнахме да обикаляме, разглеждаме. Групата от хора, беше събрана от екскурзовода, за да разкаже историята на храма. Аз се бях дръпнал настрани, за да се облегна по-удобно, но внезапно чух странен шум. По скоро странна реч, която звучеше, сякаш, право в ухото ми. Успях да разгранича, около 4-5 думи, през което време се оглеждах наляво и надясно, с цел да видя откъде идват, но покрай мен просто нямаше никой. Най-близкият човек беше на 5 метра, а като цяло всички се бяха съсредоточили, върху разказа на екскурзовода. Излишно е да споменавам, че от чутото не разбрах нищо. Впечатление ми направи самата реч, беше изпълнена с много "Ш"-та. Интересно ми е, на някой който е ходил там, случвало ли му се е нещо подобно?

Зависи къде точно си бил застанал.Обикновено горе на билото в горичката се намират хората които правят "разкопките".Всъщност там разкопки няма, всичко се дяла сега , а най ранните "паметници" са от седемдесетте години на миналия век.

Кои са думите, които си разграничил? Иначе това е интересно място. Ето какво интересно си спомням от там. Когато обикалях Перперикон на един насип в комплекса забелязах да стърчи от пръстта нещо необичайно. Изрових го и се оказа кост, по всяка вероятност човешка. Интересното обаче беше, че тази кост имаше дупка малко под или над ставата. Да ама дупката беше толкова правилна, все едно са я дупчили с бормашина. Съжалявам,. че не я запазих, а я хвърлих.

От конусовидната цигарка не се чуват странни шумове

Добре, че беше ти, че да не си умра непросветен.

• Автор

@ v2.0 Конусовидна цигарка, повярвай ми, не съм ползвал. И освен това, само аз чух странните шумове.

• 1 месец по-късно...

Може да сте били в Перперикон в един от миналите си животи. На такива места винаги

на хората им се случват странни неща - това е един спомен от минал живот може би. Ако искаш

може да попитам това моят духовен учител Иеова,но само ако вярвате в прераждането. Иначе не.

може да попитам това моят духовен учител Иеова

Кой е тоя пък?

Кой е тоя пък?

На лична бележка ли да отговоря или на всеослушание,защото на някои може да не им интересно да пиша за моят духовен учител Иеова.
  • Автор

На лична бележка ли да отговоря или на всеослушание,защото на някои може да не им интересно да пиша за моят духовен учител Иеова.

Нека е на всеослушание, на който не му е интересно, да не чете :cool:
  • 3 седмици по-късно...

Много интересно наистина е от твоите минали животи. Ще попитам затова моят духовен учител Иеова,щом се интересуваш за това. Може наистина да се окаже,че си бил в минал живот на Перперикон. Защото има много такива случаи от филми,че на археологически разкопки са се влюбвали млади хора,които не са се познавали въобще и от различни народности били. Приятна вечер ти желая и спокойни сънища също така. С уважение Марушка!

@ v2.0 Конусовидна цигарка, повярвай ми, не съм ползвал. И освен това, само аз чух странните шумове.

А конусовидни гъбки да си ял половин-един час преди това? :yanim:

Много интересно наистина е от твоите минали животи. Ще попитам затова моят духовен учител Иеова,щом се интересуваш за това.

Ако Иеова не ти отговори, кажи да питам моя духовен учител Казанова :yanim:

И аз съм ходил на Перперикон но не съм чувал никакви звуци.Много хубаво място!

А конусовидни гъбки да си ял половин-един час преди това? :biggrin:

Ако Иеова не ти отговори, кажи да питам моя духовен учител Казанова :lol6:

УЖАС:)

АБРЕ , оставете хората да си вярват в тяхното бре:)

Искам само да добавя, че познавам един съвсем сериозен и отговорен човек, който ми казваше че знае какво трябва да направи, когато иде на Перперикон - да седне на трона - или някакъв голям каменен стол - аз просто не съм ходил никога там. Направи го човека, и живота му си продължи пак така, както си беше дотогава, но на по-изчистено някак си ниво - за пример - баше започнал леко да се пропива а след това си върна контрола.

Като бях дете ходихме на Мадарският конник. Заизкачвахме се по ония стръмните стъпала за към отгоре - платото - и на две места "видях" от двете страни на стълбите стоят с копията и шлемовете и гледат "страшно, навъсено" - така ми се е видяло тогава. Бях настръхнал през цялото време.

Години след това пък на Камен бряг, на Яйлата вътре в разкопаната църква нещо ме накара да си допра челото до онази зеленикавата стена. Е тогава вече си го видях директно - от другата страна беше си допрял челото в моето един с островърха шапка и ми се смееше. Сладур беше един такъв. Така че нищо чудно на да са му казвали нещо на човека или да е доловил нвщо през времето. Многото "ш" та са характерни за китайският и то не за всеки диалек, а пък и ние нали идваме от "татъче" някъде - кой знае какви ги е доловил.

• 10 месеца по-късно...
  • 1 година по-късно...

Когато се качвате на Перперикон си взимайте багажа парите, касетофона даже свалете от колато, защото ни обраха на ПЛАТЕНИЯ ПАРКИНГ без даже да разберем

Когато се качвате на Перперикон си взимайте багажа парите, касетофона даже свалете от колато, защото ни обраха на ПЛАТЕНИЯ ПАРКИНГ без даже да разберем

Веднага сигнализирайте на полицията. Нали пазите бележката от паркинга?

не е по темата,ама ще споделя,че един ден,когато съм спял по обяд,майка ми ме е чула да говоря на някакъв непознат език със много ш-та.нито една дума не ми е разбрала,но е звучало не гато мърморене а е било дълга и ясна реч на друг език.тогава,дори нищо не съм сънувал. :speak:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.