Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Право на обезщетение при смяна на адрес

Featured Replies

Здравейте! Преди месец напуснах работа по взаимно съгласие -чл.325 т.1.Напуснах и града, в който живеех и дойдох в София в търсене на нов живот и нова работа.

В момента живея на квартира, която не ме устройва, но и не мога да си позволя на този етап нещо по-добро.Казвам това,защото сигурно в НОИ ще ми направят проблем с адресната регистрация. Има ли някой представа какво обезщетение ми се полага -в тр.книжка пише 600 лв заплата и има ли вариант да си извадя временна адр. регистрация,така че да не се налага и вадене на нова лична карта. Изобщо какви спънки мога да имам и от коя инстанция да започна най-напред?

Благодаря предварително!

С Договора за наем,хазяйна и лична карта се отива в съответната община и се вади адресна карта.Не е необходимо да се сменя личната карта,като на нея е официалният ти адрес,т.е. всякакви кореспонденции от институциите ще пристигат на него.

• Автор

Благодаря много, сега ако някой ми каже и какви пари ми се полагат и за какъв период от време?..... sad.gif

Обезщетение ? За какво ? Малко по-конкретно !

Трябва да се има предвид,че не всички наемодатели са съгласни на горната процедура.

Редактирано от dimd (преглед на промените)

• Автор

Преди месец напуснах работа по взаимно съгласие -чл.325 т.1 и посочена заплата в тр. книжка 600 лв.

Съжалявам,за първи път участвам изобщо във форум, ще се науча!

Та за какво става дума:От старата работа не ми дават информация на какви пари имам право,след като съм освободена по тоя член.Имам горчив опит от преди години,че едва ли ще ми намерят работа от Бюрото по труда.Въпросът ми е трябва ли да ходя при тях,след като сама си търся работа ? Мога ли да отида направо в НОИ за евентуалното обезщетение,което ми се полага?

Редактирано от Shana_67 (преглед на промените)

Shana_67,ще е добре да се съобразяваш със Правилата на форума !

Под горното ти мнение има бутон Редактирай.

Този член е по взаимно съгласие между работодател и служител,така че ще трябва да гадаем за какво иде реч...

Ако става въпрос за обезщетение от бюрата по труда,то това зависи от трудовият стаж.

Ти ли подаде предизвестието за прекратяване или някой те притиска.

Спазен ли е срока от един месец ? Ако е не-то би трябвало да ти изплатят този последен месец.Имаш ли Заповед за освобождаване ?

Ако имаш и е по чл.325т.1,то имаш право на 4 месеца минимално обезщетение-110 лева.

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Shana_67, НОИ не би следвало да ти прави каквито и да било спънки, защото персоналният регистър, в който ежемесечно постъпват личните данни не се води по адресна регистрация, а по ЕГН.

При прекратяване на трудов договор по чл.325 т.1 от КТ, т.е. по взаимно съгласие, никоя от страните (работодател и работник) не дължи нищо на другата. Единствено следва да бъдеш обезщетена по чл.224 от КТ за неизползван платен годишен отпуск, ако имаш такъв, разбира се.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.