Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на принтер

Featured Replies

Искам да си купя принтер , но вече искам да е лазерен "принтер/копир/скенер(3в1)" ... че моя МР210(имах и XP 8050 ) издаде багажа омръзна ми от тях чух че лазерните били по хубави ...

Гледах и се спрях на тези

1 http://jarcomputers.bg/l_bg/?m=7&i=533232

2 http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09038650

Кой от двата да взема Или нещо по добро за тия пари .... чух че в техномаркет сега имало на втория принтер и някаква промоция но незнам точно каква .. :(

Ще Съм ви благодарен ако ми помогнете при избора ...

Искам да си направя коледен подарък :);):)

Многократно е коментирано в този форум, че от техно... компютърна техника не трябва да се взима. Съветвам те да не взимаш 3в1. Кафето е много хубаво, но за техника... Няма и много място да спестиш, ако това ти е целта. Ако разполагаш с финансите, по-добре се ориентирай направо към цветен принтер. Аз поне така бих направил. За цветен бих могъл да ти препоръчам марка и модел, който наскоро съм взел. Чернобелия съм го взимал отдавна и нямам наблюдения. За скенер - доволен съм от моя CanoScan Lide 90. Много компактен и симпатичен скенер, с USB захранване.

• Автор

Дай да видим какво си взел :whist:

(да кажа за вкъщи ще си го взема за това се спрях на по горните посочени от мен не , че ми трябва нещо кой знае какво и мисля , че пестя място така с 3в1 ;) )

Редактирано от mafiq (преглед на промените)

Обикновено по Коледа, както големите магазини, така и компютърните фирми, чистят залежала стока. По-принцип февруари е по-изгодния месец, но щом ще правиш подарък, търси принтер по стойността на консумативите. Понякога самите консумативи са доста по-скъпи от самия принтер. Изчисляваш колко ти излиза на страница тонера и така ще направиш наистина компютърен подарък, а не сувенир.

Машинката изглежда добра, но дай инфо за цена на консуматива. Четири касети, три от които за по 1500 копия...

Намерих някакви цени по 62 лв. касетата. т.е. 4х62=248 лв. 248:1500=16.5 ст. на страница

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Автор

Да добавя че принтера от техномаркет момента върви с подарък един тонер :)

Машинката изглежда добра, но дай инфо за цена на консуматива. Четири касети, три от които за по 1500 копия...

Намерих някакви цени по 62 лв. касетата. т.е. 4х62=248 лв. 248:1500=16.5 ст. на страница

По спомен, около 120 лв. за цветните

По спомен, около 120 лв. за цветните

Това за трите или за всяка. Ето линк към моите http://skladbg.com/sresult.jsp?IdStk=583

Тук даже са за по 2300 копия, което сваля още цената на лист - 10.8 ст.

• Автор

Да спомена минахте направо на цветно не ми е толкоз нужно цветното повече ми трябва черно ... цветно даже не използвам :nono: Най -вече ми е нужно скенер черно и мн рядко цветно :)

Canon i-SENSYS LBP5050n за да сменя касетите трябва да отделям винаги по 248 лв ли ? :)

Да спомена минахте направо на цветно не ми е толкоз нужно цветното повече ми трябва черно ... цветно даже не използвам :) Най -вече ми е нужно скенер черно и мн рядко цветно :nono:

Canon i-SENSYS LBP5050n само за цветно ли става ?

Всеки принтер печата черно.

• Автор

Ми значи то принтер му липсва само скенера ... и 62лв му струва касетата за презареждане на черното така ли да разбирам :) а За цветния дет аз съм предложил може ли да ми кажиш колко пари са тонерите и колко пари щеми излиза един лист ... :nono:

Ми значи то принтер му липсва само скенера ... и 62лв му струва касетата за презареждане на черното така ли да разбирам :) а За цветния дет аз съм предложил може ли да ми кажиш колко пари са тонерите и колко пари щеми излиза един лист ... :nono:

За самсунга тонера за 2000 копия, 101 лв. - 5 ст., за техномаркетския, не намирам такъв консуматив.

• Автор

ми явно този ще взема 5ст е супер мисля :) Какво ще кажеш "pataran" ?

При покупна на този "Samsung SCX-4300" от техномаркет това http://www.euroffice.co.uk/i/ZK62/Samsung-Laser-Toner-Drum-for-SCX4300?AFF=PR796471 Това идва подарък сега попитах един познат :nono:Какво ще кажеш "pataran" ?

ми явно този ще взема 5ст е супер мисля :wors: Какво ще кажеш "pataran" ?

При покупна на този "Samsung SCX-4300" от техномаркет това http://www.euroffice.co.uk/i/ZK62/Samsung-Laser-Toner-Drum-for-SCX4300?AFF=PR796471 Това идва подарък сега попитах един познат :)Какво ще кажеш "pataran" ?

Ами чудесно. Надявам се, че всичко това е за домашно ползване. Аз специално уважавам Kyosera и дори на старо са железни. Иначе цените им са яки, но барабаните им издържат над 100 000 копия!

Само не Kyocera /виж примерно тук един страдащ с Kyocera/

SCX 4300 не е лош вариянт.

Погледни и SCX 4521.

Щом почти не ти трябва цветно - не се замисляй - черно бяло задължително - себестойността на консуматива е 4-8 пъти по-ниска.

сега за посочените МФД:

SCX 4300 има чип касетата, за 2000 kopiq e - засега го няма на пазара, но може да се флашне фърмуера на машината и втрвят заредени касети...лошото е че има вероятност да ти откажат гаранцията...но то ако ще купуваш нова касета....по-добре флаш.

SCX 4521 - касета за 3000 копия, няма чип, добра машина с факс...

Та всичко е личен избор...

Успех !

Редактирано от Sofronii (преглед на промените)

• Автор

Ами чудесно. Надявам се, че всичко това е за домашно ползване. Аз специално уважавам Kyosera и дори на старо са железни. Иначе цените им са яки, но барабаните им издържат над 100 000 копия!

Само за домашно позлване ;)

Само не Kyocera /виж примерно тук един страдащ с Kyocera/

SCX 4300 не е лош вариянт.

Погледни и SCX 4521.

Щом почти не ти трябва цветно - не се замисляй - черно бяло задължително - себестойността на консуматива е 4-8 пъти по-ниска.

сега за посочените МФД:

SCX 4300 има чип касетата, за 2000 kopiq e - засега го няма на пазара, но може да се флашне фърмуера на машината и втрвят заредени касети...лошото е че има вероятност да ти откажат гаранцията...но то ако ще купуваш нова касета....по-добре флаш.

SCX 4521 - касета за 3000 копия, няма чип, добра машина с факс...

Та всичко е личен избор...

Успех !

Да но този принтер малко скъп чак толкова пари няма да дам за принтер :yanim:

За сега остава SCX 4300 .. да направя 2000 копия пък после ще му мисля за нова касета То един и подарък ще ми дадат ако го купя от техномаркет тъйе .. :)

• Автор

Порови се някъде оз нета или в сайта на самсунг и виж колко им държи барабана. Това е важно също.

Нямам си на идея какво е това ... Но ще погледна

Последен въпрос ако може разликата между двата принтера е че единия цветен а др не е цветен нали ? Щото си мисля да дам още 20-30 лв и да си имам цветен (1000 копия за 30 лв мисля че е добре Но дали после като свърши цветното ще работи само с черно .. ? )

Само за домашно позлване ;)

Да но този принтер малко скъп чак толкова пари няма да дам за принтер :yanim:

За сега остава SCX 4300 .. да направя 2000 копия пък после ще му мисля за нова касета То един и подарък ще ми дадат ако го купя от техномаркет тъйе .. :)

Ами този, който аз ти предложих, беше към 500 лева...

Говорим за цена на копие, а къде остана качеството?... Колкото за подарък тонера, бъди сигурен, че си го плащаш по един или друг начин.

Говорим за цена на копие, а къде остана качеството?... Колкото за подарък тонера, бъди сигурен, че си го плащаш по един или друг начин.

Цената на Самсунга е 240 лв. Price : $179.99 в сайта на Самсунг, т.е. наполовина от твоята. Надявам се, че ще му изкара достатъчно, за да се рентира.

• Автор
. Надявам се, че ще му изкара достатъчно, за да се рентира.
Дано :rolleyes:

[/quoute]

това ми е ясно не може е така да подаряват ..

Със всичките Kyocera e така.

На Samsung само барабан да смениш варира от 9-10 лева до кам 14-15 лева при различните фирми...говорим само за барабана, който е част от касетата.

• 2 месеца по-късно...

Здравей, Аз също си търсех отделно принтер и скенер, а не 2 в 1, 3 в 1 и т.н. Дълго мислих върву предимствата от мултифункционалните у-ва. Повярвай ми недостатъците им са повече!!! Спрямо мултифункционалните- равнсилно е на това да имаш харем и всички жени да се окажат лесбиики(оставаш на сухо). За това предпочетох отделно лазерен принтер(Kwocera FS1300D) и фотоскенер(в момента ги проучвам). Останалото ще компенсирам със софтуер(комбинацията от -компютър(разбирай софтуер), скенер и принтер замества копира (ксерокса). Подобно е и положението с факса.

Гледам повечето мнения тук са против комбинацията 3в1 и за лазерните принтери. 4 години вече карам с Canon MP160 с оригиналните черна и цветни глави. Купувам мастило от Еникомп, и пълненето ми излиза около 3 лв.на глава, което е значително по евтино от това на лазерен. Освен това лазерните принтери не могат да достигнат качеството на мастилено-струйните при цветен печат. Най-често принтирам и копирам. Скенерът също работи безотказно, бих си взел отделен ако гоня високи резолюции. В крайна сметка зависи от изискванията на потребителя, но доколкото разбирам тук става въпрос нормално ползване, а не професионално.

Към автора на темата - какъв е проблема на МР210?

Редактирано от izen (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.