Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на принтер

Featured Replies

Аз лично не съм против 3 в 1, макар някои недостатъци.....но предимствата са немалко...

Гледам повечето мнения тук са против комбинацията 3в1 и за лазерните принтери. 4 години вече карам с Canon MP160 с оригиналните черна и цветни глави. Купувам мастило от Еникомп, и пълненето ми излиза около 3 лв.на глава, което е значително по евтино от това на лазерен.

Пълненето ти излиза 3 лв., но на колко време пълниш главата?... На черно-белия ми лазерен не мога да ти кажа точна цена, просто защото беше много отдавна и съм забравил. И 20 пъти да е по-висока цената, пак има повече сметка, най-малкото защото не ти засъхват главите.

Освен това лазерните принтери не могат да достигнат качеството на мастилено-струйните при цветен печат.
Това не го казваш от твой опит, нали? Аз, от моя опит мога да кажа, че цветните графики според мен излизат по-качествено при лазерните. При снимките, има специализирани фотопринтери (но за тях трябват и съответните специални консумативи) и за тях мога да се съглася, че би трябвало да печатат по-качествено фотография, но пак от моя опит мога да кажа, че моя цветен лазерен принтер се справя повече от прилично с фотографиите, особено ако се печата на фотохартия и съм сигурен, че печата по-качествени фотографии от твоя 3в1. Не на последно място, точно за обикновения потребител би имало значение трайността и издържливостта на принтираното, а тук лазерния печат е безспорен победител.

В крайна сметка зависи от изискванията на потребителя, но доколкото разбирам тук става въпрос нормално ползване, а не професионално.

Точно за нормално ползване става дума. За професионално още повече, въпреки че и там имат място мастилено-струйните.

djagi, за 4 години защо не ми засъхнаха главите? Ако не печатиш 3 месеца естествено,че ще изсъхнат. Главите поемат до два пъти повече мастило когато ги пълня и това става не толкова често, разбира се в зависимост от обема печат. Пълненето ми отнема 15мин.и за двете глави. Вярно е, че нямам опит с лазерно цветно печатане, но оставам с впечатление, че и твоят с мастилено-струйните не голям. Поддръжката и профилактиката им не е нито сложна, нито изисква време, а това:"И 20 пъти да е по-висока цената, пак има повече сметка, най-малкото защото не ти засъхват главите." - просто звучи несериозно. Имам познати с лазерни принтери и до три пъти успяват да си рециклират тонерите на половин цена и накрая си купуват нови. Тактиката на всички производители на принтери е да те цакат със скъпи консумативи независимо дали са мастила или тонери.Дори когато купуваш принтера главите са му "демо" пълни - до 60%.

Ако твоят избор е да си плащаш скъпо аз нямам такова намерение. Поздрави!

djagi, за 4 години защо не ми засъхнаха главите? Ако не печатиш 3 месеца естествено,че ще изсъхнат. Главите поемат до два пъти повече мастило когато ги пълня и това става не толкова често, разбира се в зависимост от обема печат. Пълненето ми отнема 15мин.и за двете глави. Вярно е, че нямам опит с лазерно цветно печатане, но оставам с впечатление, че и твоят с мастилено-струйните не голям. Поддръжката и профилактиката им не е нито сложна, нито изисква време, а това:"И 20 пъти да е по-висока цената, пак има повече сметка, най-малкото защото не ти засъхват главите." - просто звучи несериозно. Имам познати с лазерни принтери и до три пъти успяват да си рециклират тонерите на половин цена и накрая си купуват нови. Тактиката на всички производители на принтери е да те цакат със скъпи консумативи независимо дали са мастила или тонери.Дори когато купуваш принтера главите са му "демо" пълни - до 60%.

Ако твоят избор е да си плащаш скъпо аз нямам такова намерение. Поздрави!

Подкрепям djagi.Ползвал съм 2 мултифункционални-Epson sx400 и HP CM1312 и определно съм за лазерен принтер(епсона го продадох точно заради скъпите консумативи,защото номера с неоригинални касетки не ставаше.Имам позната,която е с Canon,може да се зарежда,но качеството на мастилото е ужасно.И в двата случая-75лв за консумативи на месец).При голям брой печатани страници е много по-изгодно лазерен принтер,да не говорим за качеството(много точно ти е казал,че при лазерния е доста по-добро),както и нивото на шума.

• 4 месеца по-късно...

Здравейте!

За да не отварям нова тема, реших да попитам тук:

Търся си лазерен принтер(черно - бял), който ще се ползва в къщи от мен, предимно за курсови работи и т.н.

Бихте ли ми препоръчали нещо до 150лв и съответно с нормални цени на консумативи.

Предварително благодаря!

Супер е!

Хареса ми много дизайна в черно и сиво(аз само по външен вид ги оценявам):)

Имам само един въпрос, може ли да се презарежда(ако да, на каква цена) или всеки път трябва да се купува оригинален консуматив?

Редактирано от kamito2580 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.