Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Windows?

Featured Replies

Здр.Искам да попитам дали ще ми "върви добре и стабилно" Windows Vista.Сега съм с XP.Преди това бях инсталирал новата 7-ца но не ми хареса особено,харчеше много рам и беше малко бавничка.И за това питам дали ще има същия проблем ако инстална виста.Компа ми е :

Amd Athlon 2600+ 1.9ghz

768mb Ram

Ati radeon 9600Pro 256mb 128bit/Agp 8x

580gb hard disk

Четох и изискванията за виста и пише 1гб рам,но незнам дали ще натежава на моя комп?

Мерси преварително :P

Ако Windows 7 ти се е сторил "бавничък" след XP, то Vista най-вероятно ще върви, като бясно препускаща костенурка.

Май с някакви куци системи се занимаваш. Откъде ги вземаш ?

• Автор

Ами значи аз бях инсталнал 7-цата преди да излезе цялата. Незнам кой точно релииз беше и за това питам и ако смятате , че ще върви някои линк за добра ОС.

Свали си последния реализ на Windows 7.

Колкото до Vista вече е в историята на операционните системи.Някой трябва да е много зле да седи с Vista.Или поне да си е взел лаптоп който все още не подържа 7

Aми щом Windows7 ти е бил бавен,Vista ще ти е дваж по-бавна

Аз съм с 2GHz и 1GB RAM и Windows7 не ме удолетворяваше-Вървеше бавно на моменти.

Vista ми вървеше пък просто трагично, поне според мен.

• 2 седмици по-късно...

Няма смитъл да слагаш Vista. Ако Win 7 ти върви тежко значи, че Vista ще е толкова бавна и тежка. Не искам да си го представям!

Здр.Искам да попитам дали ще ми "върви добре и стабилно" Windows Vista.Сега съм с XP.Преди това бях инсталирал новата 7-ца но не ми хареса особено,харчеше много рам и беше малко бавничка.И за това питам дали ще има същия проблем ако инстална виста.Компа ми е :

Amd Athlon 2600+ 1.9ghz

768mb Ram

Ati radeon 9600Pro 256mb 128bit/Agp 8x

580gb hard disk

Четох и изискванията за виста и пише 1гб рам,но незнам дали ще натежава на моя комп?

Мерси преварително :wors:

Имаш 768МБ РАМ, Windows 7 иска поне 1 GB. И макар да ти се струва много малка разликата между 768 и 1GB има я. Второ като погледнах набързо насам натам видях, че процесора не ти е от най - новите модели ( но за процесора мога и да греша тъй като AMD не ми е първа любов ). Тайа че връщай се на XP.

Успех! и весели празници!

Според мен още малко RAM, поне още 512MB-1 GB и машинката е готова за Windows7.Но на моменти и процесора ще напомня, че е слабичък...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ми у нас Уиндоус 7 Ултимейт върви не-много прилично,ама за 700Мхц(клокнат до 819...и до 840 може) с 512(2 х 256)сдрам и 32МБ видео.

Само звука не ми работи под виста/7..нито вградената на дъното,нито Ямаха724.(няма драйвери за толкова стар хардуер)

Може да опита с хоум премиум да речем(макар да не съм убеден,че консумира по-малко рам).

Редактирано от манол (преглед на промените)

С повече рам можеш да се ориентираш към 7 Starter.

Аз си мислех за Professional...Kакто знаем във всеки тракер има поне 100 версии на Windows7 и се добавят нови постоянно.

манол,то може да върви, но сигурно е толкова тромаво, колкото XP на 64RAM и Celeron300Mhz

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ми у нас Уиндоус 7 Ултимейт върви не-много прилично,ама за 700Мхц(клокнат до 819...и до 840 може) с 512(2 х 256)сдрам и 32МБ видео.

Само звука не ми работи под виста/7..нито вградената на дъното,нито Ямаха724.(няма драйвери за толкова стар хардуер)

Може да опита с хоум премиум да речем(макар да не съм убеден,че консумира по-малко рам).

Ти както приказваш Windows 7 тряба да ми върви повода ...RAM 512MB; Video 64MB; Celeron 2.4GHz ...

Правите ли разлика между "ще върви" и "ще може да се ползва нормално"? Колкото и добре да управлява памета седмицата, тия са му малко. И аз съм го пускал на 768 МВ, но не останах очарован. Поне 2 ГБ, за да върви прилично и да разкрие пълните си възможности. За стари компютри - ползвайте стари ОС, не ги мъчете, че нали освен за Windows, трябва да има ресурси и за приложенията.

Windows 7 Cabaple ти е компютъра-т.е. съвместимост има,но едно е да ти ''тръгне'',друго е да върви бзе проблем.А дори и самият уиндоус да ти върви добре(когато е прясно иснталиран без програми),то нали знаеш,че на него няма и един уинамп да пуснеш след това.XP ти е идеален!На мен ХР ми хвърчи на 750MHz,256RAM,64MB video а твоята е по-бърза,така,че нямаш проблеми.Но зарави за виста-то щом 7 не ти върви като хората,то си преставям как ще се мъчи тая виста...слаб ти е компа за въпросният 7,пък камоли Vista.Тя на 1GB RAM се държи лошо,пък на 768.. :huh::speak::biggrin::)

Имам 2 въпроса:

1. Когато влизам в My Computer > Local: D и получавам следното :

Windows Explorer Error - преинсталирането на Windows-a ще помогне ли?

2. Имам дикс за преинсталирането, но нямам подходящи драйвери за видео картата - Как да разбера каква ми е видео картата и от къде да изтегля подходящи драйвери?

Ползвам Windows Xp, видео картата ми е Тип централен процесор AMD Sempron, 1400 MHz (7 x 200) 2500+

Имам 2 въпроса:

1. Когато влизам в My Computer > Local: D и получавам следното :

Windows Explorer Error - преинсталирането на Windows-a ще помогне ли?

2. Имам дикс за преинсталирането, но нямам подходящи драйвери за видео картата - Как да разбера каква ми е видео картата и от къде да изтегля подходящи драйвери?

Ползвам Windows Xp, видео картата ми е Тип централен процесор AMD Sempron, 1400 MHz (7 x 200) 2500+

Определено не е това видеокартата! Трябва да пуснеш нова тема в раздела посочен от мен, а не да постваш във вече създадена, която не е свързана с въпроса ти!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.