Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не ходете в магазини "Денси" - некоректни са !

Featured Replies

На 15.12.2009г. закупих прахосмукачка Zelmer 619.5.G5E W Wodnik Trio от Магазин Денси в гр. София бул "Гоце Делчев" бл.102. Магазинът е на фирма "ДЕНСИ М" ЕООД, бул. ” Акад. Стефан Младенов” 90, които са представител на Zelmer за България. Прибрах се в къщи и реших да пробвам прахосмукачката. Оказа се че тръбите, които са пластмасови след сглобяване се усукват и пращят. Върнах се в магазина и помолих или да ми върнат парите или да ми я сменят с друга прахосмукачка с метални тръби готов бях дори да доплатя. Отказаха ми с мотива че няма причина за това. В магазина опаковаха прахосмукачката и тя не се ползва поради факта че тръбите могат да се счупят и предизвикат нараняване.

Писах жалба до КЗП .Говорих по телефона с шефовете им. От страна на шефовете никаква реакция.Моля за съвет как да си получа обратно парите или от магазина да ми я сменят с друга прахосмукачка с метални тръби.

Поздрави!

Редактирано от Trichocephalus
заглавие (преглед на промените)

Едва ли ще ти я сменят ,принципно са прави ,няма дефект ,трябвало е да си избереш преди да купиш с метални тръби .Аз лично имам Зелмер с метални тръби ,купена от Денси в Ст .град и съм много доволен от прахосмукачката .

Стоката се вади, пробва и преценява дали да се купува. Това, че в последсвие си преценил, че не те устройва, защото имало и по-хубава и качествена, а следователно и на по-висока цена, която не си имал желание да плащаш преди да разбереш, че си купил продукт, който е бил по-евтин, не те прави прав да си търсиш правата като потребител.

На мен много пъти ми врьщат стока с ултиматум-"или ми я сменяте с нова или ще се оплача на телефона на потребителя.....

Е стига вече с тия заплахи! При условие че си видял щателно стоката,бил си предупреден как да я използваш и да боравиш с нея, а ти не си го направил, какви права си търсите все? Първо се гледа дали си си свършил задълженията, както трябва, а след това си търсете правата, ако сте прави!

а условието, че стоката не отговаря на очакванията Ви? Мисля, че имаше и такова условие за връщане на стока. В смисъл, че ако вземеш стока и в някакъв период видиш, че не оправдава очакванията ти имаш право да я върнеш (мисля, че го имаше в закона за защита на потребителите (може и да не е точно наименованието)).

П.П. Това, което коментирам е по спомени. Потърпевшите са задължени да си знаят правата преди да пазаруват каквото и да е и в случая съм съгласен с meryta.

Длъжни са да те компенсират по някакъв начин.Все пак ,ако си купуваш багер, да не би да трябва да копаеш около магазина?Знаем си търговците и хватките им ,така че в България купувачът има само правото да плаща/и то неоправдано скъпо.../ Не разчитай на КЗП -на никой не са помогнали.Както е казано във един виц...."е,нали пък в къщи всички са здрави..."

• Автор

289 лева не е ниска цена за пластмасови тръби или може би трябваше да им изчистя магазина. Това само в българия го има!!!

289 лева не е ниска цена за пластмасови тръби или може би трябваше да им изчистя магазина. Това само в българия го има!!!

Извинявай, но аз не съм споменавала никъде, че си заплатил ниска цена! Заплатил си по-ниска от тази с металните тръби, нали?! Никой не те кара да чистиш магазина на когото и да е. Напълно ми е ясно защо си ядосан, но вината е в теб, а не в продавача. Ако не си сглобил или не си настоявал да ти я сглобят на място прахосмукачката и да разбереш, че тръбите ти се усукват и пращят, кой е виновен?! Не бързайте да плюете продавача или производителя. Никога не сте заставали от другта страна, затова плюете напосоки и ги слагате в един кюп.

Един съвет от мен, ако има такава опция (в смисъл дали ще си паснат) разбира се и вече не си опитал: позаинтересувай се дали има възможност да се закупят само металните тръби или заедно със свързващата им част с корпуса от сервиза или да се поръчат. Успех!

и тя не се ползва поради факта че тръбите могат да се счупят и предизвикат нараняване.

щеше ми се просто за мен си да си изясня този момент: как точно решихте, че ще се счупят и ще предизвикат нараняване , защо точно вашите имат това свойство а другите не ..защото не съм чел досега в медиите за наранени от тръби на пахосмукачка ( ако имаше , вЕрвайте ми щеше да се раздуха ) и опира до момента дали пък нямате субективно мнение за здравината на продукта... така че защо не го ползвате със здраве, пък като се счупят ( ако стане) тогава вече да се вика пожарната, полицията и НАСА.. :gift:

Стоката се вади, пробва и преценява дали да се купува. Това, че в последсвие си преценил, че не те устройва, защото имало и по-хубава и качествена, а следователно и на по-висока цена, която не си имал желание да плащаш преди да разбереш, че си купил продукт, който е бил по-евтин, не те прави прав да си търсиш правата като потребител.

На мен много пъти ми врьщат стока с ултиматум-"или ми я сменяте с нова или ще се оплача на телефона на потребителя.....

Е стига вече с тия заплахи! При условие че си видял щателно стоката,бил си предупреден как да я използваш и да боравиш с нея, а ти не си го направил, какви права си търсите все? Първо се гледа дали си си свършил задълженията, както трябва, а след това си търсете правата, ако сте прави!

Общо взето,не е така.В "белите" държави в рамките на един месец след покупката имаш правото да върнеш закупеното,без дори да обясняваш защо.Достатъчно е да кажеш,че не отговаря на изискванията ти/не ти харесва.Стоката се подменя моментално,без каквито и да е въпроси.Ако не искаш замяна - връщат ти се парите.Това важи за всички стоки,вкл. облекло,обувки и бельо....

Тук обаче самосъзнанието на търговците е друго.Важи принципа-излезеш ли от магазина,купеното става вечно твое.Отделен въпрос е,че и потребителите са далеч от нивото на запад.Ако горното правило важеше тук,не знам дали някой щепе да си купи нещо ново....

Изобщо-има още доста хляб да ядем....И пак няма да ги стигнем.По-скоро се движим към ориента....

Общо взето,не е така.

Изобщо-има още доста хляб да ядем....И пак няма да ги стигнем.По-скоро се движим към ориента....

Не знам кого и защо трябва да стигаме. Доста се злоупотребява с това, че винаги можеш да върнеш стоката, а като си купувал къде си спал? Има и друго-най-редовно стоката се прахосва при първо използване, поради невежество и др.и после веднага в магазина сменете ми я с нова, че тази е дефектна и не работи,иначе ще въртя телефон........Търговците от луната да падат пак няма да се вържат. Изгорило хлапето ram-та и се чуди как да я замаскира да не си личи че е изгоряла, а да твърди че е дефектна и я връща. Ако бяхме в ориента може би щеше да сме по-добре.Там поне3 се спазват закони. А тук всеки си прави каквото иска. Печеливщият винаги е бил лъжеца, а честният-вечно губещ.

Не знам кого и защо трябва да стигаме. Доста се злоупотребява с това, че винаги можеш да върнеш стоката, а като си купувал къде си спал? Има и друго-най-редовно стоката се прахосва при първо използване, поради невежество и др.и после веднага в магазина сменете ми я с нова, че тази е дефектна и не работи,иначе ще въртя телефон........Търговците от луната да падат пак няма да се вържат. Изгорило хлапето ram-та и се чуди как да я замаскира да не си личи че е изгоряла, а да твърди че е дефектна и я връща. Ако бяхме в ориента може би щеше да сме по-добре.Там поне3 се спазват закони. А тук всеки си прави каквото иска. Печеливщият винаги е бил лъжеца, а честният-вечно губещ.

Личи си ,че не си бил нито в Ориента,нито по белите държави.За по-дълго време искам да кажа.

Във Великобритания може,ако искаш да си вържеш RAM паметта в мрежата на 220 волта.Ако искаш може да я стъпчеш с армейски кубинки,така че да има вид на смлян сухар...Можеш да кажеш,че те е изнервила с качеството си и ако си мераклия - да съдиш търговеца за морални щети!Ако я върнеш до 30-я ден ще ти бъде подменена...И там има някои правила,но няма да ги споменавам тук.Във всеки случай,никой не се интересува дали си спал ,когато си купувал или изобщо не си бил в магазина....За сметка на това,обаче търговците много внимават какво ти продават!

В Ориента ,пък няма да ти я подменят,но ще направят толкова неща за теб,които като стойност ще надхвърлят стойността на паметта,така ,че накрая ще се чувстваш задължен да си купиш компютър ,в израз на благодарност.Отношението към клиента там надминава всякакви въображаеми граници.Не говоря за "Капалъ чарши",което за 99% от българите е олицетворение на изтока.

Изобщо, накъдето и да погледнеш - и на изток, и на запад -все трябва да догонваме.Само че на нас/нашите търговци/ не ни отърва!Най добър е нашият вариант/както е и в повечето бивши соц. държави/ - щом клиента излезе от магазина,вече не го познаваме...

Редактирано от ivo464 (преглед на промените)

• Автор

Не е задължително да се пробва! А в магазина разрешиха само включването на мотора за да се чуе че бръмчи.

Чл. 104. от ЗЗП:

(4): Поправка или ремонт на потребителска стока е привеждането й в съответствие с договора за продажбата й, когато има несъответствие между тях. [Иначе казано - стоката трябва да работи, както я рекламират на щанда. Няма глупости от рода на "технологичен риск"]

Чл. 105.

(1) Продавачът е длъжен да предаде на потребителя стока, която съответства на договора за продажба.

(2) Продавачът отговаря за всяка липса на съответствие на потребителската стока с договора за продажба, която съществува при доставянето на стоката и се прояви до две години след доставянето й, дори и да не е знаел за несъответствието.

Не е нормално тръбите на прахосмукачка която струва 289лв. да пукат и да се усукват! Тези мошенници от ДЕНСИ предлагат дефектна стока. По всяка вероятност прахосмукачките които предлагат са с някакъв проблем и са негодни за Белите държави.

Оригиналния модел има в комллекта и метални тръби.

Но помиярите от Денси са решили да лъжат и крадат!!!

Първо-не трябва да се слагат всички търговци под един знаменател.

Второ-Оплюва се гърговец,който и хабер си няма за това.

Трето-трябва коментар на двете страни засегнати в този случай.

Няма нужда да съм "бил" където и да е за да държа някаква позиция.

Защо все трябва са се сравняваме с някого,където стандарта на живот няма да можем да достигнем скоро?!

Защо трябва винаги да си търсим само правата без да сме си мръднали и пръста, за да си спазим задълженията?!

Не съм чула или видяла, да ти откажат да ти подменят стоката с по-скъпо струваща, където и да е в България-В СЛУЧАЙ-ако не си я повредил вече.

Ако ти си търговеца, едва ли щеше да познаваш купувача след излизането му.Не виждам смисъл от безсмислени спорове.Всеки има право на някаква позиция, но когато застане и от двете страни.Успех!

п.п.

"А в магазина разрешиха само включването на мотора за да се чуе че бръмчи"-

Аз давам парите-те щели да кажат, че не мога да пробвам стоката, еми тогава казвам благодаря ще проверя и в други магазини и това е.Продължаваш да доказваш че като си купувал не си гледал какво ти слагат в кутията на стоката.

Редактирано от meryta (преглед на промените)

В правото са си. Тва е все едно да си купя дизелова кола и после да отида да рекламирам че съм искал бензинова щот дизеловата много трака... Според теб дали ше ми я сменят?

• Автор

Meryta ти в денси ли работиш?

Много ги затитаваш!

Не само аз се оплаквам от тях! Четох в Dir.bg за прахосмукачка Зелмер в гаранция,на която й се счупила пластмасовата част от телескопичните тръби. След като сезирали КЗП си получили нови тръби. От Денси разчитат на това че сме народ с робска психика и ще се примиряваме! Да ама номерата им не Винаги минават!ИМА ЗАКОНИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!

ПАК ВИ КАЗВАМ НЕ ХОДЕТЕ ТАМ!!! НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЯХ!!!

ЩЕ ВИ ИЗЛЪЖАТ!!!

СПОРЕД МЕН такава верига магазини се излагат ужасно с подобни постъпки. Ако дадената стока има некачествени или слаби елементи, открити от клиентите, то е нормално търговеца дори да благодари и да се обърне към вносителя и производителя за забелязания дефект. Всичко останало е игра на надлъгване между търговеца и потребителя ;) , което ми намирисва на ОРИЕНТАЛЩИНА (каквито са и повечето търговци в България). НЕКОРЕКТНИТЕ ТЪРГОВЦИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ПАЗАРА ЧРЕЗ БОЙКОТ. Колкото повече "ужилени" потребители сигнализират за подобни случаи чрез интернет или други медии ("Господари на Ефира")толкова по-бързо ще стане "очистването" на пазара от тарикатите.В противен случай трябва да си отстояваме правата със саморазправа :brawl:

Аз лично обявявам БОЙКОТ НА ВЕРИГА МАГАЗИНИ "ДЕНСИ" за поне 1 година. :biggrin:

Скъпи мъже, ей с този манталитет на мислене никога няма да достигнем когото и да е, камо ли да се сравняваме и да си мечтаем. Купете стоката и вместо да търсите причина за връщането и, обуйте армейските кубинки от казармата и скачайте отгоре нея докато стане на прах, а ако е по-обемна вземете и един армейски чук за да не се потите толкова и я натрошете до неузнаваемост. След това я съберете с метличката-вие или вашата покорна съпруга, както си решите, и я върнете в магазина да ви я сменят с нова, ако ви откажат да я сменят поради причина-неузнаваемост на стоката-то ваше право е вече да въртите телефона на защита на потребителя, защото ви отказват да сменят стоката.Успех на всички ви!

Решението е просто.Има магазини в които се продават само метални тръби за прахосмукачки на цена 10-15 лв

Даже може така да ти излиза по изгодно да вземеш по евтина с пластмасови тръби и после да си купиш допълнително метални.

• Автор

Скъпи мъже, ей с този манталитет на мислене никога няма да достигнем когото и да е, камо ли да се сравняваме и да си мечтаем. Купете стоката и вместо да търсите причина за връщането и, обуйте армейските кубинки от казармата и скачайте отгоре нея докато стане на прах, а ако е по-обемна вземете и един армейски чук за да не се потите толкова и я натрошете до неузнаваемост. След това я съберете с метличката-вие или вашата покорна съпруга, както си решите, и я върнете в магазина да ви я сменят с нова, ако ви откажат да я сменят поради причина-неузнаваемост на стоката-то ваше право е вече да въртите телефона на защита на потребителя, защото ви отказват да сменят стоката.Успех на всички ви!

1. Това което Meryta написа са пълни глупости!Никой не говори за унищожаване на продукта и връщането му, а за коректност и зачитане правата на потребителите.

2. Както вече съм казал склонен съм да доплатя за да я сменят с още по-скъпа.

3. Не отговори: Работиш ли в Денси или не?

Аз също подкрепям идеята за бойкот на Магазини Денси!!!

Нещо повече: Няма вече да стъпя там!

1. Некоректни са.

2. Всичко там е по-скъпо от където и да е:/Техномаркет, Техномикс, Зора/. Денси уж са вносител на Зелмер, а в друдите магазини цените са с 50-60 лв. по-ниски. Но не цената бе оределяща за мен. Разчитах, че като са вносител, ще са нещо повече. Оказака се пълни мизерници и как да не са, като книгата с рекламации им беше почти изписана.

3. Продават боклуци.

И ТАКА : БОЙКОТ НА ДЕНСИ!!!

Говорете си каквото искате, човека има право да върне продукта до 7 работни дни, така е по закон. Може да не го кефи вече прахосмукачката, без значение. Не съм пазарувал в този магазин, но ще си имам 1 на ум. Жалко, че големите вериги убиват малкия и средния бизнес, но там без каквито и да е разправии можеш да върнеш стока без излишни обяснения.

1. Това което Meryta написа са пълни глупости!

Извинявай, но много си груб! Мога да ти върна думите, че това което пишеш са пълни глупости, но по-долу от теб не желая да падам! Това за личния ми живот не смятам да давам обяснения на никого, освен на единственият за мен мъж! Ще ми забраниш да си изказвам мнението ли? Като не си готов да посрещнеш всякакви отговори, не си прави теми! Не можеш да ми забраниш да участвам, където и да е! Има се администратори за тази цел!

Да ти кажа аз като купувах миналата година миксер от Bosch, който улучих на промоция (в смисъл беше му намалена цената). Много добре го огледах и пробвах,видях че му

липсва една приставка, която беше показана на опаковката, но в кутията не присъстваше. Зададох въпрос защо я няма, а продавачите ме насочиха, че мога да си я закупя от сервиза допълнително. Понеже нямаше друго което да ме устройва, и беше спонтанно,не желаех да се отказвам си го купих така, но сама си огледах и прецених покупката. Да тръгна и аз да ги наричам мошенници ли сега? Много пъти, заради немърливостта и некадърността, а и грубото отношение на неподходящо наети работници е опетнявано името на големите фирми. Е, чакам следващият кандидат за -3,-4,-5 и т.н. дреме ми!!!

Мисля, че не си знаем правата като потребители. Преди две седмици купих от Техномаркет в Мола на "Стамболийски" таблет за рисуване за подарък. Когато го разопаковах се оказа,че няма диска с драйверите. Изтеглих ги от Интернет, че не ми се разкарваше обратно. Онзи ден бях близо до магазина и реших все пак да попитам, дали в окомплектовката има диск с драйвери.Консултанта въобще не се очуди и ми каза че ще ми даде диск от друг таблет. Извади нов, разопакова го и ми даде диска с драйвери. Като го попитах защо не съм имал се замисли и се сети, че моят таблет е върнат от клиент, който като се прибрал вкъщи не го е удовлетворила ниската резолюция на таблета и съответно не е върнал и диска.Аз се очудих как са му го взели обратно и момчето ми отговори, че няма проблем ако стоката впоследствие се окаже,че не те удовлетворява да я върнеш и си вземеш парите. Не знам само това решение на Техномаркет ли е, или ни е право по принцип като птребители членове на Европейския съюз. Иначе това го има навсякъде в развития свят.

• Автор

Извинявай, но това което си написала не ми прилича на мнение!!! Темата се отнася за това, че търговци като Денси се излагат и не зачитат правата ни като потребители! Все пак живеем в Европейски съюз!!! Има закони в тази страна!

Ние потребителите сме повече от вас търговците и в това се крие нашата СИЛА! Можем да определяме от кои магазини да пазаруваме. И на края ще останат само коректните!!!

А колкото до мнението Ти за българските мъже с "армейските кубинки", очаквам коментари от другите потребители!

Поздрави!

Редактирано от ivavpr1 (преглед на промените)

В белите държави, в определен срок може да върнеш стоката, която си закупил(само да е в същия вид), без да има нужда да се обясняваш защо и как. Връщат ти парите, магазина си я опакова наново, слага я на малко по-ниска цена и я продава на друг.

• Автор

В белите държави, в определен срок може да върнеш стоката, която си закупил(само да е в същия вид), без да има нужда да се обясняваш защо и как. Връщат ти парите, магазина си я опакова наново, слага я на малко по-ниска цена и я продава на друг.

Поздравления! Важното е потребителите да отстояват правата си!

Ще дам като пример следния случай пак с прахосмукачка внесена от ДЕНСИ, който прочетох Dir.bg:

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=blacklist&Number=1940554822&page=0&view=collapsed&sb=5&part=

Редактирано от ivavpr1 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.