Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не ходете в магазини "Денси" - некоректни са !

Featured Replies

за българските мъже с "армейските кубинки", очаквам коментари от другите потребители!

Уау, сменяме темата-това ми е любимата тема! От мошенници- по желание на "творителя" на темата преминаваме във военните дела! Жалко, че само на другите им се разрешава да се коментира, а на мен не.

Ako нете затруднява я дай една смимка на тръбите.Да ги видим че много ми е любопитно какво представляват...

• Автор

Мисля, че не си знаем правата като потребители. Преди две седмици купих от Техномаркет в Мола на "Стамболийски" таблет за рисуване за подарък. Когато го разопаковах се оказа,че няма диска с драйверите. Изтеглих ги от Интернет, че не ми се разкарваше обратно. Онзи ден бях близо до магазина и реших все пак да попитам, дали в окомплектовката има диск с драйвери.Консултанта въобще не се очуди и ми каза че ще ми даде диск от друг таблет. Извади нов, разопакова го и ми даде диска с драйвери. Като го попитах защо не съм имал се замисли и се сети, че моят таблет е върнат от клиент, който като се прибрал вкъщи не го е удовлетворила ниската резолюция на таблета и съответно не е върнал и диска.Аз се очудих как са му го взели обратно и момчето ми отговори, че няма проблем ако стоката впоследствие се окаже,че не те удовлетворява да я върнеш и си вземеш парите. Не знам само това решение на Техномаркет ли е, или ни е право по принцип като птребители членове на Европейския съюз. Иначе това го има навсякъде в развития свят.

Да защото това се е случило в Техномаркет!И не само там зачитат правата ни като потребители от Европейския съюз!Тези търговци държат на имиджа си.

Не така щяха да реагират от ДЕНСИ! Отговорът щеше да е от рода: " Да си видял!", "Да си го пробвал!", "Да си броил!"

Четох за потребител закупил лаптоп без операционна система от друг магазин, който в последствие се оказал с проблем. Веднага са го заменили с друг. Как ще пробваш лаптоп без ОС?

Ето какво пише в ЗЗП:

Чл. 122. Потребителят има право на рекламация за всяко несъответствие на стоката с договореното, включително за стоки втора употреба, когато след доставката, при първоначалния преглед или при съхранението, монтажа, изпитванията или експлоатацията са открити несъответствия с договора за продажба. – тоест имате право на рекламация.

Чл. 123. (1) Потребителят има право да предяви рекламация на стоката или услугата, независимо от това дали производителят или търговецът е предоставил търговска гаранция на стоката или услугата. – тоест няма значение дали имате допълнителна търговска гаранция – неговите задължения не са отпаднали и той трябва да ги изпълни!

Чл. 126. (1) Рекламацията на потребителска стока може да се предяви до две години от доставката на стоката, но не по-късно от два месеца от установяване на несъответствието с договореното. Рекламацията на услуги може да се предяви до 14 дни от откриване на несъответствието на услугата с договореното.

(2) Ако на потребителя е предоставена гаранция и срокът на гаранцията е по-дълъг от сроковете за предявяване на рекламацията по ал. 1, рекламацията може да се предяви до изтичането на срока на гаранцията. – тоест в този срок те са длъжни да приемат рекламацията.

Чл. 127. (1) Търговецът или упълномощено от него лице са длъжни да приемат рекламацията, ако тя е предявена своевременно. – Няма мърдане!

Не е нормално тръбите на прахосмукачка, която струва 289лв да се огъват и пукат. И това се случи когато я пробвах върху килима. Къде в магазините за техника има килим където да се пробва прахосмукачката?

Живеем в ЕС и правата на потребителите трябва да се зачитат!!!

Редактирано от ivavpr1 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Този оплакващ се потребител е лъжец. Прахосмукачката е пробвана в магазина, който е посещавал дни наред да избира между цена и стоки. Показани са му всички модели. При повторното му появяване са му предложени метални тръби срещу доплащане, което е естествено. Този потребител - лъжец е отказал с категорично настояване да си получи парите обратно след като си е изчистил къщата и това е видно от филтрите на уреда. Приказката за бели хора, бели държави е едно много старо клише. Всеки е отговорен за действията си и е крайно време да се държим като големи отговорни хора. Заплахи и изнудвания винаги са възможни с всички комисии и агенции разбира се. Но дали това им е предназначението? Много се злоупотребява напоследък май. А на срещата с комисията все пак не се е явил. Защо ли? Пак повтарям - този потребител, който е започнал темата, е един ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ. Тъй като най-безотговорно вреди на марката, на завода производител и на търговеца, скоро ще си получи призовката.

Редактирано от nanda (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Този оплакващ се потребител е лъжец. Прахосмукачката е пробвана в магазина, който е посещавал дни наред да избира между цена и стоки. Показани са му всички модели. При повторното му появяване са му предложени метални тръби срещу доплащане, което е естествено. Този потребител - лъжец е отказал с категорично настояване да си получи парите обратно след като си е изчистил къщата и това е видно от филтрите на уреда. Приказката за бели хора, бели държави е едно много старо клише. Всеки е отговорен за действията си и е крайно време да се държим като големи отговорни хора. Заплахи и изнудвания винаги са възможни с всички комисии и агенции разбира се. Но дали това им е предназначението? Много се злоупотребява напоследък май. А на срещата с комисията все пак не се е явил. Защо ли? Пак повтарям - този потребител, който е започнал темата, е един ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ. Тъй като най-безотговорно вреди на марката, на завода производител и на търговеца, скоро ще си получи призовката.

Лъжат тези от Денси !!! Още повече в упътването на продукта пише, че пласмасовите тръби са само за пране, а не за събиране на прах, каквото е и основното предназначение на прахосмукачките. Тази подробност мошенниците от Денси не са отразили на етикета, което е съществена характеристика и ги задължава по закон. И в ПОСЛЕДСТВИЕ очакват да измъкнат още пари от потребителя като му пробутат допълнителни аксесоари/принуждавайки го да закупи метални тръби/. Но закупуването на металните тръби не би решило проблема, защото те не пасват на маркуча и трябва да се закупи друг маркуч, който да пасне на металните тръби.Така Денси се опитват да ни рекетират и измъкват допълнителни суми.А потребителят трябва да се чуди къде да събира ненужни и безмислени аксесоари. Освен това не само аз се оплаквам от Денси. Форумите са пълни с отрицателни коментари за тях! КЗП ги санкционира и те сега са бесни.

Както вече съм писал по-горе, проблема не е в това дали щяха да ми върнат парите /Бях склонен и на подмяна с подобна с метални тръби, като доплатя/,а в това, че продават некачествена стока и редно би било да я изтеглят от пазара!

Старата прахосмукачка - "Делонги" също ми е перяща, но тръбите са алуминиеви и три пъти по-леки. единствения недостатък е че няма воден филтър. Но зелмерът по дизайн и тегло е пълно дърво! Тежи празна цели 14кг. и аксесоарите са от некачествена пластмаса. Изобщо не съм доволен от обслужването в Денси и повече няма да стъпя там. Като се счупят тръбите ще изхвърля боклука-Зелмер и ще си купя качествена прахосмукачка от коректен магазин.

Ще мине време и ще останат само коректните търговци!

Случайно попаднах в БГ работодател и прочетох мнения за фирмата Денси. Не са никак добри отзивите.

Интересно от теб ли ще получи призовка,ако е от теб той също може да ти прати една :Д наричаш го лъжец,А това си е обида!.Ти да не си от защита на ТЪРГОВЦИТЕ :Д ''Прахосмукачката е пробвана в магазина, който е посещавал дни наред да избира между цена и стоки. Показани са му всички модели.'' И какво като е посещавал магазина дни наред и какво като са му показани всички модели ? Нали това им е работата на продавач-консултантите ? КЛИЕНТА Е ВИНАГИ ПРАВ !!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.