Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Първи сведения за Windows 8

Featured Replies

• Автор

Най-скорошния предварителен изглед на Осмицата отново идва с любезното съдействие на Microsoft Building Windows 8 блога, където компанията има публикувана нова информация относно функциите: копиране, преместване, преименуване и изтриване, които ще предлага софтуера.С новата система за всички подобни операции ще се появява диалоговия прозорец, където потребителите могат да паузират, спрат или продължат какъвто и да е работен процес, докато наблюдава трансфера на данни на графика в реално време. Разработчиците също така са направи по-лесни за разрешаване проблемите с дублиране на имената на файловете с нов диалогов прозорец, който показва умалени изображения на изходните файлове докато ги наименувате успоредно със съществуващи документи със същото име. Това позволява на потребителите да решат кои файлове искате да копират или да се заменят с едни просто движение на мишката върху изображението.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=oi89CqBIrxo&feature=player_embedded

източник: data.bg

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 130
  • Прегледи 27,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

You probably want to try out the preview release—and you can. Starting at 8PM today, Seattle time, you can download all of the code that attendees at BUILD received. This includes 32 or 64 bit x86 builds, with or without development tools. The releases also include a suite of sample/SDK applications and the SDK (please note these are merely illustrations of potential apps, not apps that we intend to ship with Windows 8). The ISOs are linked to from http://dev.windows.com. You download with a Windows Live ID (which you might want to use to test out some of the new roaming features).

Upgrade from Windows 7 installation is not supported for pre-release code; only clean installs are supported. Reminder: this is a developer preview release and is not meant for production. It is not a beta release. We will be updating the release with various quality updates and drivers over the coming weeks/months just to exercise our overall update and telemetry mechanisms.

публикува се без изменение, съзнателно

очакван старт: около 6-7 сутринта БГ време

източник: http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/09/13/welcome-to-windows-8-the-developer-preview.aspx

публикува се без изменение, съзнателно

очакван старт: около 6-7 сутринта БГ време

източник: http://blogs.msdn.co...er-preview.aspx

Превюто вече е достъпно за теглене

и малко допълнително инфо: NOTE: The preview build does not include every feature shown this morning. Shown but not in the Developer Preview release include the Windows Store, Windows Live Metro style apps, and some of the user interface features. The focus of the preview is the API and development tools for building Metro style apps. за щастие всички (e или поне повечето) нови GUI елементи са отключени, копието е предварително активирано по-късно днес(разбирайте надвечер) ще има и вчепатления, макар че едва ли ще има какво толкова да се споделя

Току що го инсталирах на виртуална машина(:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

ще си редкатирам поста по някое време с много снимки и много ....къде негативни, къде позитивни впечатления

но като цяло се усеща прекалено голям завой към таблет/wp7 ОС отколкото към десктоп/лаптоп ОС

е започваме с първа част: Инсталация и инсталационен процес

http://imageshack.us...hoto0024cr.jpg/ - пускам линк към целия албум за да не се натоварва темата

веднага се забелязват разликите спрямо досегашните процеси - дори спрямо предшественика windows 7. в тази предварителна версия са заложени много повече първоначални настройки. правят впечатление 2 неща на първо четене спрямо 7:

1. изчезнала е конфигурацията за часови пояс

2. изискването за различни имена на компютъра и на потребителя е върнато до нивото от хр: т.е. двете имена задължително са различни (в 7 след първоначалната инсталация това можеше да се заобиколи). ако и вие като мен сте свикнали двете имена да са еднакви ще останете разочаровани. и едно съветче: първо се въвежда името на компютъра и след това потребителското име

на снимка #9 (или #4 на втория ред - снимките са по ред) ясно се вижда новата система за потребителски акаунти, а именно използване на LiveID

в долния край на същия екран (вече на снимка #10) се вижда линк за нежелаещите да използват LiveID (или нямащи такава), който линк след кратко пояснение какво аджеба се случва ни отвежда до познаттия диалог за създаване на потребител

а що се отнася до долните 2 поста

#1: да, бе да, бизнеса като най-големия таргет на MS се е припнал и драпа ли драпа да минава на таблети - десктопите няма да умрат в близкото десетилетие: само ще станат повече и ще заемат реално ролята която трябваше навремето да играят лаптопите

#2: рано е за 128....твърде рано, ако има 128 на 8 ще се изненадам

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

ще си редкатирам поста по някое време с много снимки и много ....къде негативни, къде позитивни впечатления

но като цяло се усеща прекалено голям завой към таблет/wp7 ОС отколкото към десктоп/лаптоп ОС

Това показва и накъде ще се развива хардуера - към таблетите, а десктопите и лаптопите малко по малко ще отмират.

Тези пичове в Microsoft не знам на какви хапчета са, но определено са се насочили много здраво към подобряването на user experience-а. В първите страници на темата четох, че ще има има само 64 и 128 битова версия на Windows 8. В такъв случай най-масова ще е или единствено използваема 64 битовата версия на тази ОС. До колкото ми е известно към момента няма масово производство на 128 битови процесори, а и да не говорим, че на обикновения потребител не му трябва такава мощ. Няма да се учудя, ако от Microsoft пуснат 32 битова версия само на Professional и/или Ultimate изданията. А също така наскоро четох и новина, че Windows 8 ще има същите хардуерни изисквания като Windows 7. Не си спомням детайли, но вероятно ще си има и 32 и 64 битова версия.

и така продължаваме по реда на инсталацията а именно драйвъри и програми нищо интересно в тази част: съвсем разбираемо няма драйвъри за нищо. единствения проблемен драйвър се оказа този за мрежовия контролер на Marvell който отказа инсталация Realtek - съвсем никакви проблеми; леко неудобство може да се окаже отказа на Realtek HD Audio Manager да стартира веднага, но с един search всичко си идва на мястото и контролния панел за звука е наличен ATi Catalyst - тук противно на собствените си принципи предпочетох драйвъра предоставен от Windows Update, лишавайки се от контролен панел но предоставяйки достатъчно feedback; нищо не пречи да си инсталирате обаче и стандартната версия 11.8 от сайта на АТи е тва изчерпва списъка на важните за инсталиране неща като се има предвид конфигурацията и сега да поровичкаме из самия уин: 1. е няма как да не ви се навре в очите съкратената версия на Control panel - орязана на макс до най-често използваните функции 2. ама къде ми е старт менюто? ами....няма го! или поне такова каквото свикнахме да го гледаме от.....хммм.....от доста отдавна. start е заместено от огромния Windows Metro Style Apps начален екран в който по ваше усмотрение можете да нареждате и пренареждате всички повече (или по-малко) използвани приложения. И колкото да не Ви развали кефа МС са оставили един закърнял старт бутон водещ до хммм.....почти всичко, но най-вече до настройките на apps-ите (особено тези от App store) разбира се от начало е малко трудно човек да се ориентира от къде какво се прави, но като цяло нещата бързо си идват на мястото - старт бутона в Metro apps приложение бързо се превръща в бутон на самото приложение (образно казано)\ имаме нов task manager: http://imageshack.us/g/189/clipboard01lqk.jpg/ - това са двата изгледа, и вече определено прилича на мениджър на задачите бтв на снимките ясно се вижда и новата функция за автоматично оцветяване в съответствие с избрания тапет малко и за Ribbon UI - е тук няма какво толкова да се каже - запознатите с Office 2007/2010 определено няма да се чувстват като в небрано лозе...както впрочем предполагам и всички останали: на мен лично ми е все тая дали ще имам изкарани 18 хиляди копчита за функции които знам къде са или не, но общо взето нещата са удобни и функционални iso mounting-а работи безупречно освен може би липсата на Autorun но това може и да е от моя диск...... да, ама няма предполагаемия pdf съпорт -: DP има проблеми с някой portable програми на http://portableappz.blogspot.com/, което е разбираемо на този етап както и с програми въобще +: windows работи една идея по-бързо и това се усеща веднага - : няма close бутон за apps така че ще трябва да затваряте през таск-а има и нов бутон за смяна между езиците (осен alt/ctrl+shift) - вече може да се сменят и чрез win key+space относно новата функция за reset (връщане до оригиналното състояние на ОС): ми работи си нормално, все едно правите формат (поне резултата е такъв) а и самия процес е нещо средно между формат и sfc /scannow с фиксване на файлове все още не съм пробвал малкото братче на reset: refresh (запазване на персонализациите и личните файлове и връщане до default настройки) някой ако иска нещо по-специфично да си каже, аз съм дал само нещата които на мен ми трябват и виждам в течение на работата ми

Благодаря на Aquaris за написаното, за новия windows 8 .Нямам възможност да го инсталирам в момента ,изглежда визуално доста различен.и дано не е само нова визия , а доста оптимизирана операционна ситема

извинявам се за забавената следваща снимка но условието да се получи просто не ми харесва:

Публикувано изображение

Това е новото Metro GUI на IE 10 Developer Preview като този интерфейс се стартира само от старт екрана.

Стартирайки IE 10 от taskbar-а получавате стандартния интерфейс.

Задължително условие за Metro GUI е IE да бъде default програма (9 от 9 асоциацирани файлове), когато изберете друг браузър за подразбиращ се, IE стартира в стандартния интерфейс независимо от къде го стартирате

2-та варианта са ясно различими и от вида на "плочката" на старт екрана:

Публикувано изображение

когато IE не е подразбиращ се браузър плочката е с малка иконка и надпис в горния десен ъгъл

когато е подразбиращ се браузър иконата е голяма и заема цялата плочка (синята...на снимката не е от windows 8 DP, а от тук: http://fediafedia.de...eter-158707137?, но на практика е идентична - просто ми беше по-лесно да я изрежа, от смяната на дефолт браузъра ми)

добавено: вече почнаха и до-настройките от недоволни

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer:
със стойност 0 - връща старото старт меню на vista/7

със стойност 1 - Metro Start Screen

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

От вчера съм с Windows 8 Developer Preview, като цяло е добре, различно, иновативно. Днес обаче не ми работи Weather App, изписва че не може да се свърже и да проверя връзката. Някой друг с подобен бъг? А също така някакви идеи как да махна Internet Explorer като подразбиращ се браузер? Всъщност Chrome е по подразбиране но винаги стартира Internet Explorer?! А някакви идеи къде мога да намеря менюто системни принадлежности, присъстващо досега в старт менюто?

control panel > (More settings ако влизаш от Start Screen) > Programs > Default Programs > Set your Default Programs избираш хром и цъкваш Set this program as default времето при мен си работи какво е "системни принадлежности"? т.е. как се води на англииски щото тва нищо не ми говори

един проблем и от мен.инсталирах на виртуална машина(Sun VirtualBox)ос не намери драйвъри за мрежовата ми карта.сега нямам интернет.от реалната машина намерих нужните драйвъри,но не знам как да ги виртуализирам на виртуалната ос. втори въпрос. къде е иконката на мой компютър?как да видя,колко място е останало в дял ©?

един проблем и от мен.инсталирах на виртуална машина(Sun VirtualBox)ос не намери драйвъри за мрежовата ми карта.сега нямам интернет.от реалната машина намерих нужните драйвъри,но не знам как да ги виртуализирам на виртуалната ос.

втори въпрос. къде е иконката на мой компютър?как да видя,колко място е останало в дял ©?

правиш си ИСО файл с драйверите и го маунтваш във виртуалната машина като СД, след това инсталираш :D

ъъъ? sun (или oracle-все тая) не беше ли с guest additions? и какъв драйвър очаква потребителя след като говорим за NAT от реална към виртуална? отговор на втори въпрос: където винаги си е била: в (windows) explorer или на клавишната комбинация WinKey+E; за пръв път ли работите с ОС различна от хр?

ъъъ? sun (или oracle-все тая) не беше ли с guest additions?

и какъв драйвър очаква потребителя след като говорим за NAT от реална към виртуална?

отговор на втори въпрос: където винаги си е била: в (windows) explorer или на клавишната комбинация WinKey+E; за пръв път ли работите с ОС различна от хр?

иска (вероятно) драйвери за виртуалната мрежова карта. А с много голяма вероятност няма да стане с guest addons или както е там защото там няма за тази версия. А и това е просто ИСО файл с няколко програмки и/или драйвери. При vmware можеш да зададеш Е1000 за мрежова карта, а драйвер за нея имат всички по-съвременни ОС

control panel > (More settings ако влизаш от Start Screen) > Programs > Default Programs > Set your Default Programs избираш хром и цъкваш Set this program as default

времето при мен си работи

какво е "системни принадлежности"? т.е. как се води на англииски щото тва нищо не ми говори

Благодаря ти получе се! :scared2:

btw са загрях кое е тва аджеба "системни аксесоари" (може би де...не знам, ти кажи) %appdata%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs и там ще видиш менюто аксесоари така както трябва да се изобрази в класическо старт меню, макар че мен ако питаш е по-лесно да си ги търсиш чак като ти потрябват

btw са загрях кое е тва аджеба "системни аксесоари" (може би де...не знам, ти кажи)

%appdata%\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs и там ще видиш менюто аксесоари така както трябва да се изобрази в класическо старт меню, макар че мен ако питаш е по-лесно да си ги търсиш чак като ти потрябват

Ясно, мерси :scared2: . А имаш ли представа дали температурите в Weather App, мога да ги направа в градуси?

офф: че в крайна сметка подобни неща омръзват

-видеото говори достатъчно Windows 8 DP вече успешно се подкарва и на системи за който не е първоначално създаден: MS Surface & MAC (с последното поздравявам Fodor) а ето и видеото за MS Surface:
на МАС с Boot Camp:
от МС са внесли значителна промяна в езиците за писане: освен споменатата вече нова клавишна комбинация (WinKey+Space, която по моему е много по-удобна) вече е въведена опцията позната от FT: една клавиатурна подредба за всички прозорци, като тази функция е по подразбиране тази както и останалите опции можете да намерите на Control Panel>(More Settings)>Clock, Language, and Region>Language>Advanced settings

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.