Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Много странен проблем с принтер HP Photo...C3180

Featured Replies

Здравейте, имам много странен проблем с принтера -

Когато принтера е включен през 5мин windows-a издава тези типични последователни звука, които се появяват когато пъхнеш или извадиш нещо от USB-то...

Тези звуци също се появяват точни преди да почне да принтира и в следствие на това страницата излиза на половина напечатана, и след като излезе тази страница пак иска да печата и когато му дам лист, напечатва същата страница, обаче цялата...а и понякога направо само взема листа до половина и забива...просто не знам...

Не мога да разбера проблема в принтера ли е или в компютъра/софтуера

С Win7 съм, последни драйвери за принтера излезли до момента,...не знам вече какво иска...

Редактирано от zubracha (преглед на промените)

Пробвай го на други USB портове, с друг кабел дори ако можеш. И на друг компютър като крайна мярка. Преинсталация на драйверите не знам правил ли си, може да опиташ, но вероятно няма да помогне.

Проблема изглежда хардуерен, т.е. USB-то не контактува добре и периодично се рекънектва и затова издава тези звуци. Пробвай да му пуснеш един тест пейдж и ако и там ти прави този проблем, тогава следвай съветите на "Гадателя".

пробвай с кабел 1,5 м. ако си мислиш че усб поддържа да вържеш кабел 4,5м + 3 метра удърлжител забрави...

не си писал колко метра е кабелан но повечето принтери имат проблем с кабели повече от 3 метра, апо някога и с 1,5 метрови ако са тънки като кабела на мишката...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Значи изключваме кабелът- използвам стандартния, който върви с принтера...

Очевидно проблемът е в прехвърлянето на файла към принтера- забелязал съм, че когато почне да прехвърля файла, точно тогава прекъсва и пак се свързва и така не може да изпрати целия файл към принтера, в следствие на което се принтира само част от страницата/файла...поне аз така си го обяснявам...не знам.

Ясно е вече, че нещо ще ходи в сервиза, но не знам кое от двете- компа или принтера...

Гошо кара ти е казал какво да направиш. Аз също го препоръчвам. Ти сам си стигнал до извода защо става това. Сега трябва да разбереш кое го прави. Първо пробвай на други ЮСБ портове, защото може да се окаже, че точно този порт нещо не контактува както трябва. Ако и при другите го прави, остава да е прекъснат кабела или ЮСБ порта на принтера. Мисля, че се сещаш как да разбереш да ли е кабела. Ако и от него не се оправи - значи е нещо от принтера, но за всеки случай преди да занасяш принтера на сервиз преинсталирай драйвери те му!

Редактирано от еди (преглед на промените)

• Автор

Значи оставих една нощ принтера изключен,понеже от известно време непрекъснато седи включен и на другия ден като го включих всичко сe оправи, освен един стар проблем, заради, който не изключвам принтера, а той е че при всяко стартиране на принтера изкарва тест страница...а принтирането й отнема доста време и мастило...та затова оставям принтера непрекъснато включен.

Само да спомена, че това го прави и когато не е свързан към компа, следователно едва ли от преинсталираните драйвери...

Някакви мнения и по този проблем ?

Редактирано от zubracha (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Имам принтер HP PSC 1510.

При всяко пускане на принтера, независимо дали е включен към компютъра или не ми дава тест страница, четох в интернет че тази тест страница трябва да се сканира и се решава проблема. ПОгледнах на самата тест страница че са дадени 3 стъпки за точно това , като е свързано с по добро качество на работа. Незнам как да се справя с този проблем, но ми омръзнаха тези тест страници.Моля ви дайте ми предложениея какво точно да направя къде и какви настройки да оправя, може да е нещо елемнтарно но как да стигна до него.

Благодаря ви

Направи калибрацията. Иначе няма да се махне тоз тестов лист.

Този тест се слага отгоре на скенера и се калибрира. Трябва да е разписано подробно в USER GUIDE-a на машината.

Редактирано от Sofronii (преглед на промените)

Имам принтер HP PSC 1510.

При всяко пускане на принтера, независимо дали е включен към компютъра или не ми дава тест страница, четох в интернет че тази тест страница трябва да се сканира и се решава проблема. ПОгледнах на самата тест страница че са дадени 3 стъпки за точно това , като е свързано с по добро качество на работа. Незнам как да се справя с този проблем, но ми омръзнаха тези тест страници.Моля ви дайте ми предложениея какво точно да направя къде и какви настройки да оправя, може да е нещо елемнтарно но как да стигна до него.

Благодаря ви

аз сложих тест страницата и я сканирах с копчето за сканиране на принтера и по другия начин от компа и не става.Какво значи калибриране и комбинация от двете?

http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c00366222.pdf

От София ли сте? Ако да закарайте принтера принтера примерно тук: http://www.arbikas.com/Main.php

Редактирано от Sofronii (преглед на промените)

Значи оставих една нощ принтера изключен,понеже от известно време непрекъснато седи включен и на другия ден като го включих всичко сe оправи, освен един стар проблем, заради, който не изключвам принтера, а той е че при всяко стартиране на принтера изкарва тест страница...а принтирането й отнема доста време и мастило...та затова оставям принтера непрекъснато включен.

Само да спомена, че това го прави и когато не е свързан към компа, следователно едва ли от преинсталираните драйвери...

Някакви мнения и по този проблем ?

Здравей, имам абсолютно същия проблем, единствения начин е след като се включи принтера, отварям вратичката от която се сменят касетите, след това я затварям и нещата се оправят, иначе ми казва, че няма хартия и ако има поставен лист задъжително пуска тест-страница.

от ямбол съм, смених главата на принтера и тогава дойде проблема, ще пробвам това с вратичката, ако не ще го занеса във фирма, но мислех че проблема е лесно оправим и е свърззан с настойките.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.